BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3926 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Stari kenjac

#3927 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Stari kenjac »

protiv Australije u utorak. Zna li se satnica?
jethro

#3928 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by jethro »

Preko kengura do finala! :mrgreen:
hrasno38

#3929 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

jethro wrote:Preko kengura do finala! :mrgreen:
Ako budu igrali kao juce i jos smanje greske koje su im najveca mana ja apsolutno ne vidim razlog niti ekipu koja se ne moze dobiti do finala. Ako dobijemo Australiju idemo na 99% na Spaniju a onda na Kanadu ili Tursku. Tursku smo vec dobili na pripremnim utakmicama a Kanada je izgleda bas jaka ove godine a i imaju tri igraca po 210 cm :( od kojih ovaj O.Shittu im je najbolji igrac....tako da nadskakat Kanadjane ako dodjemo do njih ce biti misaona imenica:) Australija isto ima dva visoka igraca 208 i 209 cm od kojih je ovaj od 209 cm Froling po svoj prilici i najjaci igrac. Kako god ni sutra a i ako dalje prodjemo bit ce igra sa gorostasima:) sto znaci dakle jedino ubijanje sa distance i tricama! Alis isto tako kad se pogleda generalna statistika sve ovo sto sam napisao pada u vodu:) Zato se meni i svidja i zato sa uzivanjem i gledam ovu djecu jer kod njih nema apsolutno nista sigurno.

http://www.fiba.com/world/u17/2016/2806 ... erzegovina
Last edited by hrasno38 on 27/06/2016 09:52, edited 1 time in total.
hrasno38

#3930 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Stari kenjac wrote:protiv Australije u utorak. Zna li se satnica?

nema jos satnice
ILVIIR

#3931 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by ILVIIR »

hrasno38 wrote:

nema jos satnice
ima. u 18:30 pise ovdje: http://www.fiba.com/world/u17/2016/competition-schedule
hrasno38

#3932 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

ILVIIR wrote:
hrasno38 wrote:

nema jos satnice
ima. u 18:30 pise ovdje: http://www.fiba.com/world/u17/2016/competition-schedule
e super...nije lose vrijeme taman kad se dodje sa posla :thumbup:
phillie

#3933 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

eto pa da covjek propusti prvu cetvrtinu :D u 18:15 je zakazan pocetak.
zlajapravaraja

#3934 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Ona nasa tranzicija je nesto nevidjeno do sada u ovoj uzrasti, to vam garantujem.

Ona leprsavost, brz protok bez spustanja lopte i nesebicnost pri pronalazenju covjeka koji ce lako poentirati ispod kosa podsjeca na igru bivse Jugoslavije 89-91, a Musa pritom neodoljivo podsjeca na Kukoca (Campara na Drazena, Mutic na Radju, dok je pak Vlade - Njegos - van stroja. Jedino me Cerkezovic ni na koga iz te ekipe ne podsjeca, ali znam da ne mozes biti sampion bez takvog "smechara" sa takvim osjecajem za prostor i super inteligencijom.

Mislim da smo protv Francuza donekle i taktizirali, pa do besvijesti forsirali tranziciju, mada smo se protiv Koreje opet vise posvetili set-pleju, iz kojeg Musa uvijek moze opaliti ako ga ne udvoje.

One uhljupe/balvane koji sebi uopste uzimaju za pravo da u medijima komentarisu turnire za maloljetnike treba da je sramota i boga i naroda. Samo s brukate, marvo nepismena.

Prenosi imaju na jutubu, ne dozvoljavajte ni slucajno da onaj Baho jos jednom javno progovori o ovoj djeci i preko njih dokazuje svoj patriJotizam. Idi Baho u peMziju.
hrasno38

#3935 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

zlajapravaraja wrote:Ona nasa tranzicija je nesto nevidjeno do sada u ovoj uzrasti, to vam garantujem.

Ona leprsavost, brz protok bez spustanja lopte i nesebicnost pri pronalazenju covjeka koji ce lako poentirati ispod kosa podsjeca na igru bivse Jugoslavije 89-91, a Musa pritom neodoljivo podsjeca na Kukoca (Campara na Drazena, Mutic na Radju, dok je pak Vlade - Njegos - van stroja. Jedino me Cerkezovic ni na koga iz te ekipe ne podsjeca, ali znam da ne mozes biti sampion bez takvog "smechara" sa takvim osjecajem za prostor i super inteligencijom.

Mislim da smo protv Francuza donekle i taktizirali, pa do besvijesti forsirali tranziciju, mada smo se protiv Koreje opet vise posvetili set-pleju, iz kojeg Musa uvijek moze opaliti ako ga ne udvoje.

One uhljupe/balvane koji sebi uopste uzimaju za pravo da u medijima komentarisu turnire za maloljetnike treba da je sramota i boga i naroda. Samo s brukate, marvo nepismena.

Prenosi imaju na jutubu, ne dozvoljavajte ni slucajno da onaj Baho jos jednom javno progovori o ovoj djeci i preko njih dokazuje svoj patriJotizam. Idi Baho u peMziju.
Cerkezovic je poslije Muse nas najkorisniji igrac a tome je i te kako doprinjelo nejgovo nastupanje za prvi tim Slobode prosle sezone u stvari da se ispravim vise treniranje nego nastupanje:)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3936 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

zlajapravaraja wrote:Ona nasa tranzicija je nesto nevidjeno do sada u ovoj uzrasti, to vam garantujem.

Potpis :thumbup:
zlajapravaraja

#3937 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Cerkezovic pravi allrounder, predvodi tim u 4 od 5 bitnih statistika. Najbolji skakac i asistent ekipe, to treba istaci, kao i cinjenicu da je covjek za bitne poene. Kada nikoga ne ide, on se neprimjetno uvuce pod kos i utrpa je.
Jako zreo u pas-igri za svoj uzrast, jer vec odlicno daje no-look-pass, dok vecina ostalih jos uvijek "telefonira" ocima gdje dodaje. Otuda i toliki broj izgubljenih lopti u ovom uzrastu.

Ako nastavi raditi na nedostacima u igri (prije svega sut) i klone se "raje, alkohola i zena" bice od njega pouzdan prvoligaski igrac i profesionalac, sto i vecina ostalih, uglavnom visih igraca, moze ostvariti.

Za Sanija mislim da je dovoljno pametan da razvije sopstveni stil igre i svojom inteligencijom nadomjesti visinu. Kad jos malo podigne sut, moze postati novi Spanoulis, zasto ne...drskost i samouvjerenost posjeduje, sto je bitnije i od talenta u kosarci.

Ono sto meni u ovoj ekipi najvise imponira je njihov timski duh. Za ono jos nisam nasao prikladne rijeci, osim "fenomen".
Tek mi je sad postalo jasno kako su prosle godine mogli postati prvaci, a sve zasluge za takvo nesto mogu pripadati samo treneru.
Pismonosa

#3938 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

palermo wrote:A Musina reakcija je bila i na jedna ovakav tekst.....

Image

kad misliš da novinarstvo u ovoj zemlji ne može niže.....oni samo junački pokažu...e, može, vidiš da može jarane....

čestitke momcima....utakmicu po utakmicu....
Pa nije džaba socijalna psihologija obavezni predmet na novinarstvu. Tu se pazi da tipovi poput ovog nikad ne dobiju diplomu. Ali, neka nama našeg Travnika :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3939 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Image

kad misliš da novinarstvo u ovoj zemlji ne može niže.....oni samo junački pokažu...e, može, vidiš da može jarane....

sramota.
zlajapravaraja

#3940 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Treba ispitati porijeklo tog portala.
Point.

#3941 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Point. »

Image

A kako neko moze biti pa ovako pisati o djeci? Sjetim mu se familije seljacke.
Pismonosa

#3942 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

Čak je članak čini mi se naknadno editovan i ublažen. Jučer su se spominjale i "umišljene zvijezde" i tako još neki epiteti. Izgleda da je malo povukao ručnu nakon reakcija javnosti
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3943 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Mladići iz zemlje kengura ne bi trebali predstavljati ozbiljniju prepreku, a ukoliko preskoče Australce za reprezentativce BiH tek slijede pravi izazovi i obračuni s reprezentacijama iz prve svjetske klase gdje pripadaju i jučer preživljeni Francuzi. -

See more at: http://24sata.info/sport/kosarka/264973 ... PnaeA.dpuf
Isti autor... Vjerovatno i ne prati košarku inače :-)
hrasno38

#3944 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:
Mladići iz zemlje kengura ne bi trebali predstavljati ozbiljniju prepreku, a ukoliko preskoče Australce za reprezentativce BiH tek slijede pravi izazovi i obračuni s reprezentacijama iz prve svjetske klase gdje pripadaju i jučer preživljeni Francuzi. -

See more at: http://24sata.info/sport/kosarka/264973 ... PnaeA.dpuf
Isti autor... Vjerovatno i ne prati košarku inače :-)
Ma poslije ovog sranja od clanka objavio je jos 3-3 gdje se posipa pepelom i govori totalno suprotno...ali dobro svakakvih nas ima a Musa i momci ce se na zalost morati navikavati na novinarsku sportsku nepismenost
Tomahawk11
Globalni moderator

#3945 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Da prati, znao bi da smo i na tom EP imali crna rupa situacija, pa na kraju uzesmo.
SkyLimit

#3946 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

"Mladići iz zemlje kengura...", kako ovo zvuči egzotično i podcjenjivački, kao neka zabit gdje misle da se košarkaška lopta jede :lol:

U NBA trenutno nastupa 9 košarkaša iz Australije, ta' će Australijanci, oni nešto oko košarke.
hrasno38

#3947 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:"Mladići iz zemlje kengura...", kako ovo zvuči egzotično i podcjenjivački, kao neka zabit gdje misle da se košarkaška lopta jede :lol:

U NBA trenutno nastupa 9 košarkaša iz Australije, ta' će Australijanci, oni nešto oko košarke.
To su novinari koji jednostavno ne znaju ni google da koriste pa da isurfaju i dobiju podatke o onome sto pisu. Australija je u odnosu na BiH kosarkaska sila koja je ucestvovala 13 puta na OI gdje je tri puta zauzela cetvrto mjesto i 11 puta ucesnik svjetskih prvenstava na kojima su dva puta bili peti. Reprezentacija U17 Australije je ukupno od do sada odigrana tri svjetska prvenstva dva puta igrala u finalu ali glupan to ne zna da provjeri pa da napise Australiju kao jednu izuzetno ozbiljnu kosarkasku naciju.
phillie

#3948 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Ma jok, to su oni imali srece. 'ta ce kenguri, kad smo mi kroz kos ubacivali oni su se gadjali bumeranzima :D

Moze li mi neko objasniti kako smo mi to kalkulisali u mecu protiv Francuske? I sto to ne bi isli na prvo mjesto u grupi nego "nameracili" drugo? Zato da izbjegnemo Amere u polufinalu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A tacno nam je sad laksi put to finala i amera. Licno, volio bih da dodje do te utakmice sa SAD-om, pa u bilo kojoj fazi. Al eto....
Tomahawk11
Globalni moderator

#3949 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

phillie wrote:Ma jok, to su oni imali srece. 'ta ce kenguri, kad smo mi kroz kos ubacivali oni su se gadjali bumeranzima :D

Moze li mi neko objasniti kako smo mi to kalkulisali u mecu protiv Francuske? I sto to ne bi isli na prvo mjesto u grupi nego "nameracili" drugo? Zato da izbjegnemo Amere u polufinalu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A tacno nam je sad laksi put to finala i amera. Licno, volio bih da dodje do te utakmice sa SAD-om, pa u bilo kojoj fazi. Al eto....
Moze u finalu. Slazem se, ne bih imao nista protiv :D
phillie

#3950 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Dobro, sad i ne moze dugacije :D ako ne izgube do finala ameri. :izet:
Post Reply