Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skoronikako wrote: ↑31/12/2019 11:19
Njegova greška je što nije ponudio rješenje ovog problema.
Može li naš grad opstati bez prevoza? Ne. Dakle, dugove je napravio neko, ti ako si sposoban (a za sebe kaže da je finansijski mag) onda pronađi rješenje, model ili bilo šta drugo za održiv prevoz građana.
A opet, možemo se vratiti i na to da je on bio član te stranke dok su se ti dugovi pravili. U svakom slučaju nije nevin.
Jel dao rješenje JPP? Jel neko odbio?
Je li mene, kao osobu koja nije vezana ni za jednu stranku, to briga? Meni je jedino stalo da li ja mogu otići sad na stanicu i ići kući ili gdje već želim. I u situaciji kada to ne mogu, onda je logično da krivim prvog čovjeka grada, neću valjda krivit Bakira?
Dopustio je da se više puta prijeti zaustavljanjem autobusa tokom njegovog mandata, i sad se i zaustavilo. Ako nije sposoban da se izbori sa SDA nek to i kaže. On predstavio JPP, a fali mu i J i P i P.
skoronikako wrote: ↑31/12/2019 11:19
Njegova greška je što nije ponudio rješenje ovog problema.
Može li naš grad opstati bez prevoza? Ne. Dakle, dugove je napravio neko, ti ako si sposoban (a za sebe kaže da je finansijski mag) onda pronađi rješenje, model ili bilo šta drugo za održiv prevoz građana.
A opet, možemo se vratiti i na to da je on bio član te stranke dok su se ti dugovi pravili. U svakom slučaju nije nevin.
Jel dao rješenje JPP? Jel neko odbio?
Je li mene, kao osobu koja nije vezana ni za jednu stranku, to briga? Meni je jedino stalo da li ja mogu otići sad na stanicu i ići kući ili gdje već želim. I u situaciji kada to ne mogu, onda je logično da krivim prvog čovjeka grada, neću valjda krivit Bakira?
Dopustio je da se više puta prijeti zaustavljanjem autobusa tokom njegovog mandata, i sad se i zaustavilo. Ako nije sposoban da se izbori sa SDA nek to i kaže. On predstavio JPP, a fali mu i J i P i P.
Pa deset + godina je zenicatrans u minusu, i SDA mu nije blokirala račune, sad našli silu prosipat, zašto? Zašto grasu ne blokiraju za 100 mil duga?
Uzrok je trebalo na vrijeme rješavat a ne planski gurat pod tepih.
Grijanje je Husino maslo. Imao je viš enego razumnu opciju TE Kakanj, ali je odbio jer se od toga nije moglo zaradit. Pa je fino ušao u tal s Brankom Montenegrom vezano za KTG termoelektranu.
Pa buraz od čovjeka koji se zove Branko Montenegro ne bi kupio ni lažni rolex, a kamoli se dogovarao za investiciju od 50 mil km.
Dakle, kriva SDA što blokira, nije kriv gradonačelnik što je 3.5 godine znao da postoji ovaj problem i nije ga pokušao riješiti? Ako naravno zaboravimo da je gradonačelnik bio SDA.
I onda zaključak: Sve što je dobro uradio (malo je, ali ima) je ustvari njegova zasluga. Sve što nije, to je krivica SDA.
Krolj se javno, na sjednici oštro zalagao da se firmama u minusu blokiraju računi.
To je ista sjednica gdje je rekao da se Čeliku dugovi ne mogu zakonski otpisati (jer je UG) , a može se otpisati vjerskim udruženjima.
skoronikako wrote: ↑31/12/2019 11:44
Dakle, kriva SDA što blokira, nije kriv gradonačelnik što je 3.5 godine znao da postoji ovaj problem i nije ga pokušao riješiti? Ako naravno zaboravimo da je gradonačelnik bio SDA.
I onda zaključak: Sve što je dobro uradio (malo je, ali ima) je ustvari njegova zasluga. Sve što nije, to je krivica SDA.
Dao je rješenje JPP, neko je odbio? Treba li naglasiti ko je to neko? Treba li i razlog zašto je odbijeno?
Casual, rekao je svima da se blokira a ne parcijalno, da o tome SDA odlučuje, kome hoće a kome neće...
Ko je taj neko? Šta je taj neko odbio? I kako taj neko nije odbio neke druge stvari koje je Fuad stvarno želio progurati? Ili to Fuad nešto može, nešto mu ipak SDA odbija (dakle ona priča šta uradi njegova zasluga, šta ne uradi, kriva SDA nije dala).
Zanemarujemo cinjenicu da je bio u vrhu SDA dok su se sva ta sranja dešavala. Zanemarujemo cinjenicu da je bio finansijski savjetnik SDA, pa i u nekim ministarstvima.
Vidim da znaš ko je taj neko Onda znaš i sve razloge.
Ja sam za da ko.god ne plati poreze na vrijeme, daš mu rok još mjesec dana i ideš u blokadu, na taj način ni jedna firma ne bi propala, a ako i bi, ne bi dugove gomilali, prvenstveno prema radnicima.
Ali ovo se ciljano radilo. Treba li napomenuti za metalno? Firma sa ugovorenim poslovima ode u stečaj, i kupi ga privatnik i sad kao to sve može funkcionist. Pa to je plan bio, planski se dugovi stvore.
Hajde sta plachete. Ima tu i pozitvnih stvari. Sad se recimo oslobodio prostor na svakoj autobzskoj stanici za parking. Po tri mjesta x broj autobuskih stanica, a sve free... Pa onda radnici nece biti prisiljeni da voze za ove praznicne dane, tako da ce i oni u full-u osjetiti praznicni duh .....
Samo da napomenem da isti scenario čeka i bolnicu, usvajaju izvještaje, bolnica u dugovima. Bile bi blokade u ovom mandatu, da nisu kupili papke za formiranje vlasti...
Casual's wrote: ↑31/12/2019 11:22
Njegova greška je što je jebena seljačina koja je pola grada zavadila radi vlastitih interesa. Greška mu je što su mu savjetnici alkoholičari, što je i sam alkoholičar, što prodaje muda pod bubrege. Greška mu je što je podoban i nesposoban, što zapošljava podobne i nesposobne. Greška mu je što je u gradu uništio sve ono što je grad činilo gradom. Greška mu je što je jedini potez koji je iole povukao jeste led, hljeba i igara. Yebem mu sve seljacko.
Kameni, nije ni bilo mišta. Uletio u dimnjak nekako. Valjda ga vrana spustila.
I zamisli sad kakva je SDA kad će on ovakav da ih izdominira na izborima.
Već masa ljudi priča kako su nezadovoljni Fudom ali da će mu dat glas samo nek nije SDA.
Sretan ulazak u Novu Godinu želim svima vama, nebi da djelim nikog po strankama a pogotovo politički govor da držim...uglavnom sretno da nam bude i da budemo prije svega ljudi...zeničani pa onda sve ostalo....
Poseban pozdrav ide za sve koji rade nočnu smjenu...kao ja
Last edited by anex on 31/12/2019 17:56, edited 2 times in total.