Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad smo kod potrošnje tek sam sad svjestan razlike u tom pogledu nakon prelaska sa benzinaca na dizela. Ne znam jel' moja Astra 1.6 negdje puštala benzin pa sam onoliko trošio, al' razlika je nebo i zemlja, kad gledam sad.
Otkad sam uzeo ovo sad auto, sipao nekako kao što sam navikao, ono isti iznosi u sličnim intervalima, bez gledanja u kazaljku i eto ubrzo došao u situaciju da sam imao pun rezervoar, a krenuo natočit gorivo A još kad skontam da sad dupli više prelazim u toku mjeseca
U ovoj dilemi Polo.
A zar nemas ogranicenja oko vozanja euro4 motora i gradskih zona?
Nasao sam u medjuvremenu jos jednu Yaris, 2011, 1.0.Motor sa prosjekom 5.1 L. 40 000 na satu....
Sto.se ogranicenja ...ne gledaju ovdje to, nego imaju svoje neke unweltplakete (ekoloske oznake). zelena je trenutno broj 4 i auto to mora imati sada...
A i to je razlog vise za benzinca...i porez kao.i reg su jeftiniji
Jes da je 1.0 kenja, ali autoputem ne preko 100kmh i to je to
Haj da je neka gradska od 5-10km, kreni stani, al svaki dan se vozit 70km, nikad...
Jbg oni 1.3 od 74 kw po 6000e, ne daje mi se toliko za auto za posla
Pa majku mu, nije valjda kenja tolika? Vozio sam Pola 1.2 od isto.kilovata (51).... Nije dno dna. Necu se trkati.
Tesnjak_91 wrote: ↑08/01/2022 17:25
Kad smo kod potrošnje tek sam sad svjestan razlike u tom pogledu nakon prelaska sa benzinaca na dizela. Ne znam jel' moja Astra 1.6 negdje puštala benzin pa sam onoliko trošio, al' razlika je nebo i zemlja, kad gledam sad.
Otkad sam uzeo ovo sad auto, sipao nekako kao što sam navikao, ono isti iznosi u sličnim intervalima, bez gledanja u kazaljku i eto ubrzo došao u situaciju da sam imao pun rezervoar, a krenuo natočit gorivo A još kad skontam da sad dupli više prelazim u toku mjeseca
Ma 1.6 je super što se tiče potrošnje, pogotovo u Golfu. Ja sam svog Passata 1.6 po gradu dero, pogledam u board max. 7.5L da izbaci. Ovog sad jednom potopim odma 3 litra potrošnja skoči
Nikad gradske ispod cenera osim ako se ne vozam poslije 23h pa to onda dođe k'o otvorena.
skafiskafsnjak wrote: ↑08/01/2022 17:33
Pa majku mu, nije valjda kenja tolika? Vozio sam Pola 1.2 od isto.kilovata (51).... Nije dno dna. Necu se trkati.
Ako si navikao i ako ti se da trpiti onda nije neki problem, ja lično ne bih mogao
skafiskafsnjak wrote: ↑08/01/2022 17:33
Ako si navikao i ako ti se da trpiti onda nije neki problem, ja lično ne bih mogao
Ma iskreno, nije mi ni bitno. 30 kilometara u jednom smjeru.
Bitno mi je da ne moram koristiti javni prevoz. I da do 100kmh ne trosi vise od 6l
black_adrian wrote: ↑08/01/2022 17:39
Je li to deklarisana?
Na to zaboravi i računaj bar litar više, ako ne i dva.
Naravno. Ali ako je deklarisana kombinovana 5.1, znaci na otvorenom.mozda 4, gradska mozda 6.... Ili kako vec ide. Na autoputu bi trebao biti negdje bar u kombinovanoj? Otici cu u } da ga vidim...jbg 40 k.presao ahahahah nista
black_adrian wrote: ↑08/01/2022 17:46
Kako vidim, ako gledam isto godište, 1.0 sa 68KS ima deklarisanu otvorenu od 5.1, a gradsku 6.9, za grada je sigurno neisplativ a ne može maći.
2011.
Ja bas iskustva citao, vecina ga hvali da je.top za grad, a moze i autoput...pa 51 kw...jbg.
A koje god.benzince gledam, 99% su 5,9.potrosnja.
Ma imao s jednim dogovor jucer, da odem.da vidim...mislio.i kupiti. 74kw verzija...
Debil prodao nekom prije nego.sam.i vidio
black_adrian wrote: ↑08/01/2022 17:46
Kako vidim, ako gledam isto godište, 1.0 sa 68KS ima deklarisanu otvorenu od 5.1, a gradsku 6.9, za grada je sigurno neisplativ a ne može maći.
2011.
Ja bas iskustva citao, vecina ga hvali da je.top za grad, a moze i autoput...pa 51 kw...jbg.
Ma imao s jednim dogovor jucer, da odem.da vidim...mislio.i kupiti. 74kw verzija...
Nekada davno sam vozio Yarisa 1.0 2008 god bio i taj auto je isao samo po ravnom. Ako jos upalis klimu, nema te nigdje.
Ako mozes dobaciti do 1.3, to je vec druga prica.
Zato sam ti i napisao u onoj dilemi biram Polo. I on ima Grüne plakette, a razliku u osiguranju ces ustediti na gorivu. Plus sto se Polo ljepse vozi, u smislu snage.
Yaris mi je bio udobniji.
2011.
Nekada davno sam vozio Yarisa 1.0 2008 god bio i taj auto je isao samo po ravnom. Ako jos upalis klimu, nema te nigdje.
Ako mozes dobaciti do 1.3, to je vec druga prica.
Zato sam ti i napisao u onoj dilemi biram Polo. I on ima Grüne plakette, a razliku u osiguranju ces ustediti na gorivu. Plus sto se Polo ljepse vozi, u smislu snage.
Yaris mi je bio udobniji.
Minhen ravan, nema brda nidje
Ma mogu ja dobaciti... Ali je fazon ,ovo sam zamislio za posla i grada.... "Teretno"
Pa mi se ne daje puno
Ne znam et, vozio.sam Pola 1.2 51kw, kenja jeste, ali ono, okej. Briga me. Trkati se necu hahaha