Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chmoljo wrote: ↑15/12/2021 20:47
E jeste pekavi jebote.
Smaracki je citati o MMO igrama jer su zaseban svijet u odnosu na singl plejer varijantu. Prosto jer se tu ne radi o odnosu ti i igra, nego ti i ostali ljudi koji igraju istu igru.
Ja volim citati i o igrama koje ne igram, jer previse volim igre da se drzim jednog zanra. Volim procitati vase recenzije, primjedbe i iskustva i oko igara koje vjerovatno necu nikada igrati jer nece doci na red.
De eto, recite sta ko voli pa cemo se podijeliti po danima kad smijemo pisati.
To brate, reci ti njima.
Kad smo se naprđivali oko Cyberpunka na 10 uzastopnih strana, to je bilo okej, al' dat koji RPG savjet prelazi sve granice norme i morala, jelde?
Smaracki je citati o MMO igrama jer su zaseban svijet u odnosu na singl plejer varijantu. Prosto jer se tu ne radi o odnosu ti i igra, nego ti i ostali ljudi koji igraju istu igru.
Ja volim citati i o igrama koje ne igram, jer previse volim igre da se drzim jednog zanra. Volim procitati vase recenzije, primjedbe i iskustva i oko igara koje vjerovatno necu nikada igrati jer nece doci na red.
De eto, recite sta ko voli pa cemo se podijeliti po danima kad smijemo pisati.
Evo ti brza recenczija:
Alien: Isolation
Odlična atmosfera, odličan voice acting, odlična grafika, napetost na nivou (kao u filmovima), priča solidna, ali ja odustao nakon nepuna četiri sata jer me nerviraju jebeni androidi koji su ubačeni na silu samo da bi se imali nekakvi dodatni protivnici osim ljudi i aliena
Da je fer da dajem ocjenu na osnovu odigrane četiri misije u igri dao bih 90-100%, ali mislim da nisam zaslužio da ocjenjujem, pa mogu samo preporučiti igru onima koji misle da će je odigrati do kraja - ja vjerujem da vrijedi, samo što ja nemam vremena da igram na silu...
ferratilis wrote: ↑15/12/2021 21:03
Ja volim Panam Palmer, pisite svaki dan o njoj.
Spoiler
Show
Kad se prvi put pojavila u traileru, ako se iko sjeća, ja sam na ovoj temi screenshot stavio i napisao Morrigan i Yennefer su dobile konkurenciju
Odmah sam rekao da mi liči na onu koku iz novog MacGyvera (kojeg čak ni zbog nje ne mogu da gledam jer je šit)
Slobodno pišite o Panam svaki dan
Ubacite i Morrigan (DA), Yenn (W3), Tali (ME) i Jack (ME) čisto da ne bude dosadno
Last edited by Averus on 15/12/2021 23:30, edited 1 time in total.
Rootboi wrote: ↑15/12/2021 21:25
Ubisoft has greenlit the development of a Splinter Cell remake that will draw from the rich canvas of the brand. Led by Ubisoft Toronto, the game will be rebuilt from the ground up using Ubisoft’s own Snowdrop engine to deliver new-generation visuals and gameplay, and the dynamic lighting.
Bolje bi im bilo da rade na novoj igri. Opet ce se prodati naravno, ali resursi i trud mogu otici na dalji razvoj serijala.
Ja sam se prvi put susreo sa Splinter Cell u Chaos Theory tamo negdje 2006. ili 2007. godine. Da sam bio ocaran bi bilo najblaze receno. Upravo ovo sto spominju u videu oko osvjetljenja, sjena i slicno je nesto cemu sam se divio i znao bih stajati po nekoliko minuta ne radeci nista vec samo gledati u Sama i kakvim ga okruzenje cini. Onda ono nebo u Hokkaidu ili zalazak sunca na lansirnom postrojenju... Kad se Sam negdje penje ili visi na nekom zidu, svaki misic na rukama mu se mice. To je meni tad bio pojam vidjeti. Neke mape bih sad znao bez greske preci vjerovatno, toliko sam ih volio i igrao, a pogotovo se to odnosi na banku. Prilaz, ulaz, hakovanje vrata i kompjutera, trezora, ona atmosfera i muzika, udjes i izadjes, a da niko ne zna da si bio tu... Najezim se odmah kad se sjetim. Samov glas, komentari i suhi humor, legendarna licnost u tom svijetu pred penziju uz podrsku mladjih, pogotovo preslatke streberice Grim mi takodje ostaju urezani u sjecanje. Chaos Theory subjektivno spada u top 3 igre koje sam ja igrao, a poigrao sam ih dosta.
Poslije toga sam se vratio i odigrao originalni SC i Pandoru te naravno kasnije i sve ostale sto su izasle. Double Agent je imao veoma dobru ideju, ali je imao probleme s bugovima i nikad nisam mogao imati 100% ucinak na onom brodu. Ta misija usput ima najbolju intro scenu u serijalu, skok padobranom uz onu muziku... Fuck! Conviction mi se nekako udaljio od ideje serijala te je uveo dosta elemenata koji valjda novije generacije bez strpljenja zele vidjeti i u mojim ocima je podbacio. Na kraju, Blacklist je bila vrlo dobra igra koja je ponudila opcije za sve ukuse iako ja naravno smatram da se Splinter Cell treba igrati iskljucivo u Ghost stilu. Novi glumac i likovi mi nisu sjeli, nema onog sarma, svi su nesto nadrkani i preozbiljni. Naravno da situacija nesto tako nalaze, ali licnosti iz starih igara bi se s istom drugacije nosili. Pogotovo Grim. U zadnjem izdanju je nesnosna mizerna koza koja se mislim nije nasmijala kroz cijelu igru. Tako jak kontrast na njenu licnost iz Chaos Theory.
Ma vidi samo sto sam se uzivio u svoj nolajf historijat. Malo sam pripit, pa se raspisao. Hajde zivjeli.
DonieBrasco wrote: ↑16/12/2021 17:37
Prosle godine je cijela lista igara procurila, ne bi me iznenadilo da bude tako i ovaj put.
Da znamo sta ocekivati i koji dan.
ma nije, ono sto je procurilo pogresno bilo skroz
Prva lista, koja je izašla nekoliko dana prije cijelog eventa, je bila skroz pogrešna. To se dalo vidit' odmah, sve AAA blockbuster za drugim, k'o da je bio školski zadatak "nabroji mi 15 top PC igara u zadnje 3 godine".
Onda je izašla druga lista, negdje na samom početku eventa (prvi ili drugi dan), i ta lista je bila skroz tačna, bez ijedne greške.