Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
lerdi

#39176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lerdi »

ddaa wrote:
zemo_online wrote:kolika je stopa nezaposlenosti u rs????????

pa rs ima vise penzionera od zaposlenih?
stopa nezaposlenosti pa svakako vece nego u federaciji i normalno je da je tako u vas 80 posto stanovnistva zivi u gradovima a 20 posto na selu dok je u nas taj slucaj 50-50..,,a moramo imati vise penzionera kad rs isplacuje i penzionere koji su penziju zaradili u federaciji a vi necete da placate te penzije samo zato sto su ti ljudi srbi i sad zive u rs,,,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zavera bre. :lol: :lol: :lol: :lol:
ddaa

#39177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ddaa »

JoseMujica wrote:samo još računajte da u blagodetima Šumske nema ni toplog obroka ni prevoza jer pravi Srbi niti moraju jesti niti korisiti prevoz za putovanje otkad je vidoviti PreCednik uveo besplatne replikatore i besplatno telepotiranje.

sve ovo čini da jedan Pederaralac dobije + cca 150-250 KM na ruke više
hahhaha as me zanima koliko kod vas ljudi prima topli obrok,i koliko radnika ima prevoz,,plata vam je takva jel imate milin neki kantona pa milion presednika kantona pa milion presednika skupstina kantona milioni milioni neki ministara tih kantona,siguran sam da obican narod bolje zivi kod nas,
madner

#39178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by madner »

Tacnije, do 16 dnevno KM se ne placaju doprinosi, tako da je oko 320-350 KM oslobodjeno poreza i nameta.
duh_sa_sjekirom

#39179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by duh_sa_sjekirom »

ddaa wrote: hahhaha as me zanima koliko kod vas ljudi prima topli obrok,i koliko radnika ima prevoz,,plata vam je takva jel imate milin neki kantona pa milion presednika kantona pa milion presednika skupstina kantona milioni milioni neki ministara tih kantona,siguran sam da obican narod bolje zivi kod nas,
De povuci te svoje veze pa mi obezbedi kakvo radno mesto tamo, kod vaske, da i mene sunce jednom ogrije...
ddaa

#39180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ddaa »

duh_sa_sjekirom wrote:
ddaa wrote: hahhaha as me zanima koliko kod vas ljudi prima topli obrok,i koliko radnika ima prevoz,,plata vam je takva jel imate milin neki kantona pa milion presednika kantona pa milion presednika skupstina kantona milioni milioni neki ministara tih kantona,siguran sam da obican narod bolje zivi kod nas,
De povuci te svoje veze pa mi obezbedi kakvo radno mesto tamo, kod vaske, da i mene sunce jednom ogrije...
neka tebe tamo u federaciji ,procitaj zadnjih 20 strana vidjeces po komentarima da ste vi za nas njemacka,,samo sto ti komentatori nemaju sa cim potvrditi tu svoju tezu,,ja sam dao prosjecne plate u obe zemlje,pa onda im lijepo rekao da pogledaju sta koliko kosta u te dvije zemlje.aa oni slog patos nevjeruju.
5 0 5

#39181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

de bolan, sto si se toliko uspalio. ljudi ti ovdje govore da tvoja srpska republika prosperira i da joj je cijeli svijet zavidan. sta pokusavas dokazati, nije mi jasno.

usput, prokomentarisi mi ovaj grafikon.

Image

pa onda molim te i ove cifre:

broj nezaposlenih » (2004) 139.989 • 151.599 • 143.219 • 139.825 • 135.102 • 139.536 • 145.343 • 150.344 • (2012) 153.225
broj zaposlenih » 236.239 • 242.624 • 248.139 • 258.236 • 259.205 • 258.634 • 244.453 • 238.956 • 238.178

broj nezaposlenih (u zadnjih 8 godina), se povecao za 13 236 (pun banjalucki stadion), dok je broj zaposlenih veci za 1 939 (sto je otprilike, trecina kapaciteta "Laktaši Sports Hall". pojasni. (pardon, dve trecine)
daddy-kool

#39182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

ddaa wrote: ne moraju da sprze par milijardi dovoljno je sto su toliko ojacali da mi ne moramo brinuti na opstanak republike srpske,,sad vi brinite za opstanak bih :-D
Nakon što je Srbija dala Kosovo, misliš da će dozvoliti RS da im bude kamen oko vrata? Više im ne možete koristiti, sve igre su završene, i biće ovjerene za Vidovdan :).

Teritorija RS će ostati u BiH, a RS će se regionalizovati (vjerovatno ih riječ kanton podsjeća na mrsku FBiH), tj decentralizovati.
duh_sa_sjekirom

#39183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by duh_sa_sjekirom »

ddaa wrote: neka tebe tamo u federaciji ,procitaj zadnjih 20 strana vidjeces po komentarima da ste vi za nas njemacka,,samo sto ti komentatori nemaju sa cim potvrditi tu svoju tezu,,ja sam dao prosjecne plate u obe zemlje,pa onda im lijepo rekao da pogledaju sta koliko kosta u te dvije zemlje.aa oni slog patos nevjeruju.
Ja tebe u potpunosti razumem i verujem ti (nisam kao ostali), i znam gde i kako ja živim.
Zato sam te i zamolio da me negde smestiš, tu, kod vaske, da se više ne patim ovde.
Ne brini, neću ti ostati dužan.
ddaa

#39184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ddaa »

daddy-kool wrote:
ddaa wrote: ne moraju da sprze par milijardi dovoljno je sto su toliko ojacali da mi ne moramo brinuti na opstanak republike srpske,,sad vi brinite za opstanak bih :-D
Nakon što je Srbija dala Kosovo, misliš da će dozvoliti RS da im bude kamen oko vrata? Više im ne možete koristiti, sve igre su završene, i biće ovjerene za Vidovdan :).

Teritorija RS će ostati u BiH, a RS će se regionalizovati (vjerovatno ih riječ kanton podsjeća na mrsku FBiH), tj decentralizovati.
hahhaa o rs odlucuju samo pretstavnici republike srpske,,samo ti sanjaj kad se probudis shvatices vec sta si samo sanjo.
Alfons Kauders

#39185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

ddaa wrote:
JoseMujica wrote:samo još računajte da u blagodetima Šumske nema ni toplog obroka ni prevoza jer pravi Srbi niti moraju jesti niti korisiti prevoz za putovanje otkad je vidoviti PreCednik uveo besplatne replikatore i besplatno telepotiranje.

sve ovo čini da jedan Pederaralac dobije + cca 150-250 KM na ruke više
hahhaha as me zanima koliko kod vas ljudi prima topli obrok,i koliko radnika ima prevoz,,plata vam je takva jel imate milin neki kantona pa milion presednika kantona pa milion presednika skupstina kantona milioni milioni neki ministara tih kantona,siguran sam da obican narod bolje zivi kod nas,
ziv bio koliko je tebi godina? 12?

topli je neoporezovan - ja znam raje koji su prijavljeni na 4-5 stoja a imaju jos 300+ toplog... i ja sebi isplacujem 300 i kusur toplog svaki mjesec... kao i svako normalan

doduse ja ne volim placati vise poreza nego sto moram, a da imamo giganta kao dodika, onda bih se rado odrekao i te sice koju zavrnem na toplom, ma sta odrekao, uplatio bi cijeli topli i pola plate u budzet, da se napravi neki novi aerodrom u pazaricu...
moa

#39186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

Ne kontam ovog lika, uzmes fino Budzet RS, pa budzet Federacije+budzet kantona+++ Pa skontas da je sarajevo imalo budzet skoro ko pola RS.a.. Malo ti ne valja racunica. Samo sto Vi necete da shvatite da Vas dodik krade a i dalje glasate za njega to je point ove price. Ja bih licno volio da dodik ostane jos jedno 10 godina na Vlasti on je meni super lik ali glasaci u RS su mi jos misteriozniji.
biske

#39187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by biske »

moa wrote:Ne kontam ovog lika, uzmes fino Budzet RS, pa budzet Federacije+budzet kantona+++ Pa skontas da je sarajevo imalo budzet skoro ko pola RS.a.. Malo ti ne valja racunica. Samo sto Vi necete da shvatite da Vas dodik krade a i dalje glasate za njega to je point ove price. Ja bih licno volio da dodik ostane jos jedno 10 godina na Vlasti on je meni super lik ali glasaci u RS su mi jos misteriozniji.
kao i većina posjetilaca ove teme :D

napred preCedniče!!!
hizo ramidovic

#39188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

ddaa wrote: hahhaa o rs odlucuju samo pretstavnici republike srpske,,samo ti sanjaj kad se probudis shvatices vec sta si samo sanjo.
tako je, brate srbine. sa ovim djihatlijama samo ostro, vidis da su svi navalili na tebe.
haj nam sad malo guslaj o referendumu i mirnom razlazu, odavno nisi (:smajlikojigusla)
Tiger 033

#39189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tiger 033 »

ddaa wrote:neka tebe tamo u federaciji ,procitaj zadnjih 20 strana vidjeces po komentarima da ste vi za nas njemacka,,samo sto ti komentatori nemaju sa cim potvrditi tu svoju tezu,,ja sam dao prosjecne plate u obe zemlje
Jarane ba da tebe nije Đe zakacio Kačavenda ili si biJo u njegovoj blizini :?: jer fakat nisi udure :kiss:
ddaa

#39190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ddaa »

moa wrote:Ne kontam ovog lika, uzmes fino Budzet RS, pa budzet Federacije+budzet kantona+++ Pa skontas da je sarajevo imalo budzet skoro ko pola RS.a.. Malo ti ne valja racunica. Samo sto Vi necete da shvatite da Vas dodik krade a i dalje glasate za njega to je point ove price. Ja bih licno volio da dodik ostane jos jedno 10 godina na Vlasti on je meni super lik ali glasaci u RS su mi jos misteriozniji.
pa gledaj koliko koja zemlja ima i stanovnika,,a ako je sarajevo imalo budzet ko pola rs to je sasvim ok jel sarajevo ima i stanovnika gotov ko pola rs...i ja vama zelim i dalje da bude na vlasti zlatko i suljo i ako moze da vratite i hareta iz turske :mrgreen:
Last edited by ddaa on 24/05/2013 14:43, edited 5 times in total.
ddaa

#39191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ddaa »

hizo ramidovic wrote:
ddaa wrote: hahhaa o rs odlucuju samo pretstavnici republike srpske,,samo ti sanjaj kad se probudis shvatices vec sta si samo sanjo.
tako je, brate srbine. sa ovim djihatlijama samo ostro, vidis da su svi navalili na tebe.
haj nam sad malo guslaj o referendumu i mirnom razlazu, odavno nisi (:smajlikojigusla)
hahahhaha kako okrecete teze da bi vam bilo lakse,ma koji referenfum mi smo prezadovoljni za djetnoskom bih u kojoj smo dobili pola bosne u kojoj smo vecina od 90 posto,,,,,a de mi reci jeste li vi zadovoljni sa dejtonskom bih. :-D :D :D :-D
hizo ramidovic

#39192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

ddaa wrote: hahahhaha kako okrecete teze da bi vam bilo lakse,ma koji referenfum mi smo prezadovoljni za djetnoskom bih u kojoj smo dobili pola bosne u kojoj smo vecina od 90 posto,,,,,a de mi reci jeste li vi zadovoljni sa dejtonskom bih. :-D :D :D :-D
to je inace klasicna velikosrpska mitomanija: kad ne dobijes ono za sto si ratovao 4 godine i zrtvovao 30-tak 'iljada zivota, onda se tjesis da ti je dobro ovako, u dejtonskoj, mrskoj i nametnutoj bih.
jarane, kad pokusavate da lazete nas moze se i razumjeti, ali sto lazete sebe, to je vec mazohizam.
udrch

#39193 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by udrch »

hizo ramidovic wrote:
ddaa wrote: hahahhaha kako okrecete teze da bi vam bilo lakse,ma koji referenfum mi smo prezadovoljni za djetnoskom bih u kojoj smo dobili pola bosne u kojoj smo vecina od 90 posto,,,,,a de mi reci jeste li vi zadovoljni sa dejtonskom bih. :-D :D :D :-D
to je inace klasicna velikosrpska mitomanija: kad ne dobijes ono za sto si ratovao 4 godine i zrtvovao 30-tak 'iljada zivota, onda se tjesis da ti je dobro ovako, u dejtonskoj, mrskoj i nametnutoj bih.
jarane, kad pokusavate da lazete nas moze se i razumjeti, ali sto lazete sebe, to je vec mazohizam.
tako je bilo, tako je sad, a tako će biti dok postoje genocidaši..
ddaa

#39194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ddaa »

hizo ramidovic wrote:
ne to je klasicna podvala vasih politicara da speru ljagu sa sebe sto su srbima dali pola bosne koja se sad zove,republika SRPSKA,nacu ti hiljadu primjera gdje srpski politicari traze postovanje dejtona nadji mi i jedan primjer gdje vasi politicari pozivaju na postovanje dejtona,,,
glockov kolac

#39195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vidoviti ... /130524030

Vidoviti Mile i saradnici...

Ali u svom slučaju, kašike nisu baš najjasnije... a kafu iz fildžana ne pije, previše ga na Tursku podsjeća, tako da ne može fildžan okrenuti da vidi stoji li mu put

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -prvo-brdo
Last edited by glockov kolac on 24/05/2013 15:02, edited 1 time in total.
5 0 5

#39196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

ddaa wrote: ne to je klasicna podvala vasih politicara da speru ljagu sa sebe sto su srbima dali pola bosne koja se sad zove,republika SRPSKA,nacu ti hiljadu primjera gdje srpski politicari traze postovanje dejtona nadji mi i jedan primjer gdje vasi politicari pozivaju na postovanje dejtona,,,
jarane, sto mi neodgovori?
armin071

#39197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

ddaa wrote:
hizo ramidovic wrote:
hahahhaha kako okrecete teze da bi vam bilo lakse,ma koji referenfum mi smo prezadovoljni za djetnoskom bih u kojoj smo dobili pola bosne u kojoj smo vecina od 90 posto,,,,,a de mi reci jeste li vi zadovoljni sa dejtonskom bih. :-D :D :D :-D
Evo jedno pitanjce da nam ti iz te "druge zemlje" objasnis. Referendum 92 godine o nezavisnosti organizovao se tako kako se organizovao. Srbi bili protiv istog i vidjeli smo svi sta je bilo. 20-i neka Srbi organizuju referendum, Bosnjaci pa i dosta Hrvata ako nista onih protjeranih iz "tvoje zemlje" protiv istog. Sta mislis kako bi docekali rezultate istog?? Ja nesto tipujem da bi Bosnjaci iz cijele "ove zemlje" pohrlili sa KITAMA cvijeca da vam prvi kao dobre komsije cestitaju na jos jednoj srpskoj zemlji. Ili bi mozda ovaj put bilo krvi i malo preko koljena?? Pricate li ikada izmedju sebe o tim mogucim raspletima??
hizo ramidovic

#39198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

ddaa wrote: ne to je klasicna podvala vasih politicara da speru ljagu sa sebe sto su srbima dali pola bosne koja se sad zove,republika SRPSKA,nacu ti hiljadu primjera gdje srpski politicari traze postovanje dejtona nadji mi i jedan primjer gdje vasi politicari pozivaju na postovanje dejtona,,,
tako je, jarane, samo ti postuj ustav bosne i hercegovine, i mirna bosna. rs ce uskoro biti i podijeljena na regije, u skladu sa evropskim principima regionalizacije.
problem je nekad bio sto srpski politicari dejtonski ustav zamisljaju kao svedski sto, uzimaju i pozivaju se samo na ono sto njima odgovara. no, i to se polahko mijenja. velikosrpska opcija je prnula u cabar, mile bosanac se laganice dovodi u red, tako da je pobjeda drzave bosne i hercegovine sigurna, a samim tim i definitivan poraz velikosrpske ideje.
ali, haj ti nama guslaj jos malo, jarane, bas mi te nesto zanimljivo slusat', hehe
ovejaraS

#39199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ovejaraS »

Modni Mile nije mutav, te da bi nekako napakostio Beogradu koji ga sada odbacuje kao ortodoksnog Bosanca, on sada ima u svom ormaru još jedan džemper koji odaje njegove strateške pripreme za situaciju "stani-pani", kontra mjere "drž-nedaj" i rezervnu strategiju "jelto-kojeto", a sve za slučaj bezizlazne situacije ukoliko bi se u daljoj (ili bližoj) budućnosti desilo sve izvjesnije presjecanje koridora... :cry: Jednostavno, taj se neće predati i ako treba primjeniće taktiku "zeko pije mlijeko", a ona se ogleda u tome što već postoji dogovor kako političkom rokadom nadmudriti i preveslati kompletnu međunarodnu zajednicu i domaće mlitavce na način da od gubitnika postane preCednik ne samo jednog frljavog entitetića, nego jedne nove sretnije BIH :shock:

Image
udrch

#39200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by udrch »

na našu žalost, Mile ide garant, a sa njim i njegova stranka..što se EU tiče puno praktičnije se pokazalo imati genocidni SDS, oni pristaju na sve što im se kaže..
ja bih volio da Ronhil ostane do 2018., a i pravedno bi bilo po Božijoj raspodjeli, jer se Dodik pokazao kao duplo sposobniji od SDS-a, ono što njima nije uspijevalo za 4 godine, to Dodik odradi za dvije..štaš kad si spososban za sve :lol: ..

jedan od najvećih političkih uspjeha koje Dodik stalno spominje je zaustavljanje reforme policije, a da li se ona u stvarnosti već desila, pročitajte naslove svih važnijih hapšenja zadnjih par godina..jasno će te primjetiti naslove sljedeće sadržine: "SIPA provela akciju..........asistirali su jo MUP PC-a i MUP Kantona X"..
čeka se samo da se razbije ta fama nediranja krupnih riba, a i tu ima dobrih pokazatelja da je to već na sceni..naravno ne u slučaju Budimir, on je sitnii lopov, već u slučaju braće Šimić i Keljemendi koji vrte milione, a usput nisu bezopasni po običan svijet kao Budimir koji uzima mito..
Locked