Rade na tome, no jos je rano.johntra wrote:može li tu i DF?
SDP
- madner
#39151 Re: SDP
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39154 Re: SDP
al u trenerci i za familijumadner wrote:Rad rad i samo rad.
- madner
#39155 Re: SDP
Trenerka je potrebna za rad, ne ide u koznoj jakni nikako. 
- Banksy
#39156 Re: SDP
Važna je namjera, a može i u skijaškom odijelu ... 
-
sanjin_1
#39157 Re: SDP
vraćeni su na pravu mjeru...
ko da je bogami neko za SDP glas'o radi njihove politićke vizije..niđe veze sa vezom..
pomislio Lagum da i on nešto odlučuje pa se uskoprištio ...drugi put će sigurno bolje slušat' a do drugog puta nek razmišlja
ko da je bogami neko za SDP glas'o radi njihove politićke vizije..niđe veze sa vezom..
pomislio Lagum da i on nešto odlučuje pa se uskoprištio ...drugi put će sigurno bolje slušat' a do drugog puta nek razmišlja
-
The BEN10
#39158 Re: SDP
Živio najbolji prijesednik prijesedništva BiH, Zlatko Lagumždija!hizo ramidovic wrote:nakon redovnog kongresa 2015 vraca se lagundzija na mijesto presednika, partija ce se dotad ocistit i osnazit, pa ce na izborima 2016 garant pobijedit...
- Danguba
#39159 Re: SDP
Bešlagić: Jasmin Imamović me nagovorio da se kandidujem, a onda princip „izdao“
...
Bešlagić: Kao član Glavnog odbora i SDP-ovac, posmatrao sam događaje u SDP-u i moram da kažem da sam, nakon posljednjih izbora, nakon poteza rukovodstva stranke, zaoštravanja ukupne situacije sa svima sa kojima treba surađivati, konstatovao da posao koji se vodi nije dobar. Nakon ovih posljednjih izbora umjesto da te rezultate uzmemo i napravimo analizu, mi smo uvijek nalazili rješenje da nas neko mrzi. Isto tako, nisam odlučio da se kandidujem sve do trenutka dok se grupa ljudi nije sastala, a među njima su bili Jasmin Imamović i Denis Bećirović. Tada smo dogovorili principe, od kojih je osnovni da svi koji su partiju doveli u ovakvo stanje ne mogu na Vanrednom kongresu biti članovi nikakvog organa SDP-a, ne zbog njih, već zbog toga što je percepcija ljudi da su upravo oni doveli partiju u tešku situaciju. U međuvremenu, Jasmin Imamović je promijenio princip i prešao na drugi. Faktički, Kongres je usvojio sve ono što sam zagovarao, osim odnosa prema medijima, jer su ponovo napadali novinare.
...
...
Bešlagić: Kao član Glavnog odbora i SDP-ovac, posmatrao sam događaje u SDP-u i moram da kažem da sam, nakon posljednjih izbora, nakon poteza rukovodstva stranke, zaoštravanja ukupne situacije sa svima sa kojima treba surađivati, konstatovao da posao koji se vodi nije dobar. Nakon ovih posljednjih izbora umjesto da te rezultate uzmemo i napravimo analizu, mi smo uvijek nalazili rješenje da nas neko mrzi. Isto tako, nisam odlučio da se kandidujem sve do trenutka dok se grupa ljudi nije sastala, a među njima su bili Jasmin Imamović i Denis Bećirović. Tada smo dogovorili principe, od kojih je osnovni da svi koji su partiju doveli u ovakvo stanje ne mogu na Vanrednom kongresu biti članovi nikakvog organa SDP-a, ne zbog njih, već zbog toga što je percepcija ljudi da su upravo oni doveli partiju u tešku situaciju. U međuvremenu, Jasmin Imamović je promijenio princip i prešao na drugi. Faktički, Kongres je usvojio sve ono što sam zagovarao, osim odnosa prema medijima, jer su ponovo napadali novinare.
...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39160 Re: SDP
ja cu glasat za sdp kad bude zlaja sjaho 
- vee-jay
#39161 Re: SDP
Danguba wrote:Bešlagić: Jasmin Imamović me nagovorio da se kandidujem, a onda princip „izdao“
...
...
poltika je igra kompromisa.
Bešlagić: Moram da kažem da sam relativno izgubio, apsolutno nisam, jer čini mi se da je Kongres prihvatio sve ono za šta sam se borio, samo što je izbor predsjednika bio takav kakav jeste i mi smo dobili novog predsjednika Nermina Nikšića.
- skupljac_zeljeza
#39162 Re: SDP
Pa zar i ti Bešlagiću? Zar niko unutar SDP-a ne smije reći istinu? Poslije 24. minute.vee-jay wrote:.... i mi smo dobili novog predsjednika Nermina Nikšića.
- Gojeni H
#39163 Re: SDP
SDP na dobrom putu u ambis.
Tuzlaci ponovo prevareni. Beslagic, koji je vjerovatno jedini mogao povratiti povjerenje glasaca, izgubio.
Imamovic, kao i obicno, miljama daleko od rta stvarnosti ...
Predvidjam SDP-u sunovrat i pad na nos ... poslije kojeg nece biti opravka.
DF ili ... niko? DF, naravno.
Tuzlaci ponovo prevareni. Beslagic, koji je vjerovatno jedini mogao povratiti povjerenje glasaca, izgubio.
Imamovic, kao i obicno, miljama daleko od rta stvarnosti ...
Predvidjam SDP-u sunovrat i pad na nos ... poslije kojeg nece biti opravka.
DF ili ... niko? DF, naravno.
-
skambrljo
#39164 Re: SDP
Šta su se ušutili SDP-ovci, ko da im je maca pojela jezik? Selim je sve izdominirao, ali jbg kad neki žive u nekakvim obećanjima i iluzijama koje nikad neće dočekati, ali nema veze. Reketaši su dobili prvi set ali ima još da se igra. Kad normalni igrači preokrenu tek će tad biti zanimljivo, a Zlaja nam se nešto skroz povukao vjerovatno i on skonto šta se sprema za koji mjesec.
-
VjecitiStudent
#39165 Re: SDP
U pravu je, nije on nikakva ruka, podrepne muhe nemaju ruke.Nikšić: Nisam produžena ruka Zlatka Lagumdžije
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... lagumdzije
-
guruman
#39167 Re: SDP
Ova opcija se izdavala kao lijeva opcija i grčrvito nastoji da se narodu prikaže kao takva nadalje,a u suštini je leva ili levatska što su i izbori pokazali i bolje im je da se konačno odjave tju.nestanu jer zauzimaju javni prostor,kao np. straka za BiH isl.Prostor treba za sasvim nove istinske socijaldemokratske snage koje neminovno moraju nastati.
-
pedeset
#39168 Re: SDP
guruman wrote:Ova opcija se izdavala kao lijeva opcija i grčrvito nastoji da se narodu prikaže kao takva nadalje,a u suštini je leva ili levatska što su i izbori pokazali i bolje im je da se konačno odjave tju.nestanu jer zauzimaju javni prostor,kao np. straka za BiH isl.Prostor treba za sasvim nove istinske socijaldemokratske snage koje neminovno moraju nastati.
Ma halal im prostor samo nek se gube i Lagumdžija i Hadžić i Korać i svi koji su doprinijeli ovoj katastrofi. Sad će im Željko uzeti i ono malo kvalitetnog kadra tj. ljudi koji nisu mogli doći do izražaja od ovih gore.
-
lacrima
#39169 Re: SDP
Naravno da neće SDP nikad pasti na nivo jednog BOSS-a ili SBiH iz jedinog razloga što imaju ogromnu mašineriju sastavljenu iz nelegalno nasljeđene imovine bivše KPJ u BiH. Novac koji dobijaju od rente tih objekata diljem Bosne i Hercegovine samim time je dovoljan da oni lijepo funkcionišu i da u svakom trenutku mogu ponuditi par miliona maraka da budu relevantan faktor na izborima. Međutim, različita je funkcija relevantinih faktora u vrijeme izbora (što će SDP uvijek biti) i politički relevantnih faktora (što SDP neće biti u narednih 20 godina). SDP i SDA su jedine dvije stranke koje nikada neće propasti u ovakvim okolnostima, ali ne znači da i jedna i druga ne mogu dotaknuti dno. Sada je to SDP, a ako ne budu radili, SDA će im se pridružiti za 4 godine, to je neminovno.
- drug_profi
#39170 Re: SDP
SDA nikad nece pasti ispod 15% sve da spale Sarajevo. Mozda bi bas zato i pobijedili na izborima. Glasaci SDA su osobe kojima se struka treba pozabaviti. Naravno tu spadaju i oni koji jos vjeruju da SDP nudi nesto pozitivno.
Nudi ako je rijec o mocvarnim bicima. Zabokrecina mulj i trulez nekima je sve sto treba.
Nudi ako je rijec o mocvarnim bicima. Zabokrecina mulj i trulez nekima je sve sto treba.
- dustaban
#39171 Re: SDP
Imaju ovi zutokljunci mnogo sta nauciti od SDA.drugi profil wrote:SDA nikad nece pasti ispod 15% sve da spale Sarajevo. Mozda bi bas zato i pobijedili na izborima. Glasaci SDA su osobe kojima se struka treba pozabaviti. Naravno tu spadaju i oni koji jos vjeruju da SDP nudi nesto pozitivno.
SDA je jedina stranka koja je DOKAZALA da je jaca od pojedinca koji je vodi. Tu cinjenicu imaju iskljucivo zahvaliti rahmetli Tihicu.
Jesam li ja ovime rekao da mi se ta stranka svidja? Jesam li rekao da sam njihov simpatizer? Je li ovim tvrdim da je SDA stranka postenjacina?
Ne, samo sam rekao CINJENICU koju malo ko uzima ozbiljno a u tome se krije sva tajna. Sve d.j.l. stranke, gdje se mnoge i zovu imenom vodje, ce kadli-tadli pasti kad im vodja padne. A svaki mora pasti da yebe otca.
(DF mora pod hitno maknuti ime ZK iz naslova)
- seln
#39172 Re: SDP
Ja sam glasao radi njihove politicke vizije. I?sanjin_1 wrote:
Nisu ispunili obecano, nisam vise glasao za njih....
..za razliku od biraca SDA, koji ce glasati za "zna se" i kada bi Bakir rekao "dragi biraci, nas program je da vam svima jebemo zene".
- seln
#39173 Re: SDP
SDA nije stranka jednog lica, vec stranka vise sumnjivih lica....nesto kao narko kartel iz Medelina.dustaban wrote: Jesam li ja ovime rekao da mi se ta stranka svidja? Jesam li rekao da sam njihov simpatizer? Je li ovim tvrdim da je SDA stranka postenjacina?
Ne, samo sam rekao CINJENICU koju malo ko uzima ozbiljno a u tome se krije sva tajna. Sve d.j.l. stranke, gdje se mnoge i zovu imenom vodje, ce kadli-tadli pasti kad im vodja padne. A svaki mora pasti da yebe otca.
I kao sto je Medelinski kartel nadzivio Escobara, tako je SDA nadzivjela Tihica i Aliju.
- Banksy
#39174 Re: SDP
I nadživjeće sve ostale ... Kao i HDZ u Hrvatskoj. Etničke, povremeno nacionalističke stožerne stranke naroda stasalih u ratu, temeljene na familijarnim vezama par ključnih porodica, obično duboko korumpirane i čvrsto povezane s domaćim religijskim zajednicama, s karakteristikama i manifestacijama narodnih pokreta. Nema načina da ih se eliminira, ikad.seln wrote:SDA nije stranka jednog lica, vec stranka vise sumnjivih lica....nesto kao narko kartel iz Medelina.dustaban wrote: Jesam li ja ovime rekao da mi se ta stranka svidja? Jesam li rekao da sam njihov simpatizer? Je li ovim tvrdim da je SDA stranka postenjacina?
I kao sto je Medelinski kartel nadzivio Escobara, tako je SDA nadzivjela Tihica i Aliju.
- Ned071
#39175 Re: SDP
sad Federalna objavila u vijestima. Uhapsise Hamdiju Lipovacu...