Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Romanista 101%

#39151 Re: Edin Džeko

Post by Romanista 101% »

sigurno neki laziali, vole oni to, bagra
maraccana

#39152 Re: Edin Džeko

Post by maraccana »

Udjes u kucu lika vrijednog desetine miliona i ukrades 500 eura i koju torbicu... :lol: Treba ih osuditi za glupost, a ne pljacku... :lol:
Koshpa

#39153 Re: Edin Džeko

Post by Koshpa »

Napuckala Amra onu bestiju na njih pa se razbjezali [emoji16]

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Tomahawk11
Globalni moderator

#39154 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

maraccana wrote:Udjes u kucu lika vrijednog desetine miliona i ukrades 500 eura i koju torbicu... :lol: Treba ih osuditi za glupost, a ne pljacku... :lol:
To bilo u vitrini u dnevnom, ono ko kad ostavis sitnis :mrgreen:
Bas neki smotani lopinasi :lol: :lol:
Logovan

#39155 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

maraccana wrote:Udjes u kucu lika vrijednog desetine miliona i ukrades 500 eura i koju torbicu... :lol: Treba ih osuditi za glupost, a ne pljacku... :lol:
Nema Edin para, sirotinja.
Tyke

#39156 Re: Edin Džeko

Post by Tyke »

jeza u ledja wrote:Bilo bi interesantno porediti karijeru i uspjehe Mandzukica i Dzeke.

Obojica su se dokazali u Wolfu i onda krenuli dalje. Meni bilo krivo u jednom trenutku sto Mandzuka, koji nije taj nivo jebiga, ima priliku da nastavi stopama Gomeza u Bayernu i uzima lopatom bez nekog vrhunskog talena, a Dzeko mora da se "pati" u Citiju.
Evo i sad Mandza igra u jacem klubu, bez da ima taj kvalitet. Doduse sjedi na klupi i raja mu se smiju, ali nije to toliko razlicitio od Dzeke u Citiju.

Sta vi mislite?
Kao sto Muhamed spomenu, dok je Mandjukic imao za konkurenciju 1 napadaca, Gomeza, Dzeko ih je imao 3. Ujedno je Bayern imao strasan tim i tada, krilne igrace i sredinu u najboljim godinama i formi, osvojili su sve sto su mogli osvojiti.
Dzeki u Cityju je ponajveci problem bila visoka plata koju rijetko koji klub je mogao priustiti pa ga zato nisu ni pokusali kupiti tad. Ali ono sto je uradio sa Wolfsburgom Mandjukic moze samo sanjati, kasnije je dosao kao dostojna zamjena Dzeki ali ni blizu onoga sto je bosanac uradio.
Mandjukic je u Njemackoj kao 2. strijelac lige imao 18 golova, a Dzeko je kao 2. strijelac Bundeslige imao 26 golova + 2. najbolji strijelac kupa Njemacke iste sezone, a sezonu kasnije i najboji strijelac Bundeslige. Dakle, pokorio je Njemacku.
U engleskoj osvojio 2 titule, i vise nego odlicno za CV, mada se nije nadavao golova, ali jeste ravnopravno ucestvovao u osvajanju i bio od krucijalne vrijednosti ispred timova poput ManUtd, Liverpool, Chelsea, Arsenal... nije mala stvar
Sad i u Italiji pokazuje da je tata-mata. Kao po obicaju, prva sezona (iliti polusezona) mu sluzi za privikavanje i onda napravi boom. Rodjeni je pobjednik.

Ujedno ovakvu reprezentaciju BiH vuce iz godine u godinu, medju 2-3 najbolja strijelca kvalifikacija uvijek bude, a one sezone za Svjetsko i najbolji je bio. Ovo je igrac kakvog nasa drzava decenijama nece imati, nazalost. Po mom skromnom, subjektivnom misljenju ovo je najbolji napadac ex yu posljednjih 10 godina, ako ne i od rata na ovamo. Kruna karijere bi bila najbolji strijelac Seria A, zasto ne i ligu da osvoji.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#39157 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Tyke wrote:
jeza u ledja wrote:Bilo bi interesantno porediti karijeru i uspjehe Mandzukica i Dzeke.

Obojica su se dokazali u Wolfu i onda krenuli dalje. Meni bilo krivo u jednom trenutku sto Mandzuka, koji nije taj nivo jebiga, ima priliku da nastavi stopama Gomeza u Bayernu i uzima lopatom bez nekog vrhunskog talena, a Dzeko mora da se "pati" u Citiju.
Evo i sad Mandza igra u jacem klubu, bez da ima taj kvalitet. Doduse sjedi na klupi i raja mu se smiju, ali nije to toliko razlicitio od Dzeke u Citiju.

Sta vi mislite?
Kao sto Muhamed spomenu, dok je Mandjukic imao za konkurenciju 1 napadaca, Gomeza, Dzeko ih je imao 3. Ujedno je Bayern imao strasan tim i tada, krilne igrace i sredinu u najboljim godinama i formi, osvojili su sve sto su mogli osvojiti.
Dzeki u Cityju je ponajveci problem bila visoka plata koju rijetko koji klub je mogao priustiti pa ga zato nisu ni pokusali kupiti tad. Ali ono sto je uradio sa Wolfsburgom Mandjukic moze samo sanjati, kasnije je dosao kao dostojna zamjena Dzeki ali ni blizu onoga sto je bosanac uradio.
Mandjukic je u Njemackoj kao 2. strijelac lige imao 18 golova, a Dzeko je kao 2. strijelac Bundeslige imao 26 golova + 2. najbolji strijelac kupa Njemacke iste sezone, a sezonu kasnije i najboji strijelac Bundeslige. Dakle, pokorio je Njemacku.
U engleskoj osvojio 2 titule, i vise nego odlicno za CV, mada se nije nadavao golova, ali jeste ravnopravno ucestvovao u osvajanju i bio od krucijalne vrijednosti ispred timova poput ManUtd, Liverpool, Chelsea, Arsenal... nije mala stvar
Sad i u Italiji pokazuje da je tata-mata. Kao po obicaju, prva sezona (iliti polusezona) mu sluzi za privikavanje i onda napravi boom. Rodjeni je pobjednik.

Ujedno ovakvu reprezentaciju BiH vuce iz godine u godinu, medju 2-3 najbolja strijelca kvalifikacija uvijek bude, a one sezone za Svjetsko i najbolji je bio. Ovo je igrac kakvog nasa drzava decenijama nece imati, nazalost. Po mom skromnom, subjektivnom misljenju ovo je najbolji napadac ex yu posljednjih 10 godina, ako ne i od rata na ovamo. Kruna karijere bi bila najbolji strijelac Seria A, zasto ne i ligu da osvoji.
He to je vrlo vrlo diskutabilno da li mozes za nekoga reci ko je odigrao 130 utakmica a od toga pola sa klupe i postigao 50 golova da se nije nadavao golova.
U Njemackoj je odigrao 111 i dao 66 ali je uglavnom bio em starter em bio nezamjenjiv.
Mandzo je dobar igrac ali jednostavno ne moze u istu pricu sa Edinom ni po postignutim golovima, rezultatima itd itd izuzev reprezentativnih uspjeha mada je generalni Edin i u kvalifikacionim ciklusima za klasu bio bolji od Mandze.
Point.

#39158 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Romanista 101% wrote:sigurno neki laziali, vole oni to, bagra
Ma vasi su to, nije vam prvi put ili vasa braca iz Napulja.
Tyke

#39159 Re: Edin Džeko

Post by Tyke »

hrasno38 wrote:
Tyke wrote:

Sta vi mislite?

He to je vrlo vrlo diskutabilno da li mozes za nekoga reci ko je odigrao 130 utakmica a od toga pola sa klupe i postigao 50 golova da se nije nadavao golova.
U Njemackoj je odigrao 111 i dao 66 ali je uglavnom bio em starter em bio nezamjenjiv.
Mandzo je dobar igrac ali jednostavno ne moze u istu pricu sa Edinom ni po postignutim golovima, rezultatima itd itd izuzev reprezentativnih uspjeha mada je generalni Edin i u kvalifikacionim ciklusima za klasu bio bolji od Mandze.
Ma dobro, jesi u pravu da je i to dobra statistika za napadaca, cak bi mnogi napadaci dali sve da dadnu toliko golova u 130 utakmica (od kojih su mnoge odigrane po 20ak minuta ili manje), ali je konkurencija i kamaranje napadaca u Cityju ogranicila Dzeku da ostavi daleko dublji trag i u Engleskoj, kao sto je u Njemackij i Ceskoj (najbolji strani igrac te sezone), a evo sada i u Italiji.
palermo

#39160 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Priča o tome šta je se Džeko mogao postići da je imao malo više sreće ili da nije bosanac je jedan od onih mitova koji nemaju uporište u realnosti. Džeko je postigao sve što je mogao i kad dođeš na nivo na koji je on došao sva priča o tome šta je mogao da je....je jednostavno deplasirana. On je igrač čiji su se dresovi nosili u Africi, Aziji, on je igrač za kojeg se znalo u najdaljem kutku planete....jednom sam ovdje ispričao priču kako mi je u sred amerike neki crnac na ulici nakon mog odgovora na pitanje odakle sam, onako radosno poskočio i viknuo Džekooo. U fudbalskom smsilu, vodio je do titule mali klub iz Njemačke, u engleskoj dva puta šampion pri čemu je do druge titule upravo on vodio....vidjet ćemo šta će biti u Romi. Reprezentaciju BiH podigao na nivo za koji mi sada naivno mislimo da nam je predodređen, iako , ruku na srce, se negdje potajice u srcu pitamo, a šta će biti sa nama kada on ode. Nije igrao u Realu, pa šta, u Realu igra recimo Kovačić pa ja opet ne vjerujem da se njegov dres nosi u Africi. Bio je prva i dosada jedina planetarna zvijezda (iz svih sfera života) koja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Pričati o tome šta je sve on mogao postići je jednostavno (da oproste mi uvaženi forumaši) glupo.
plagijator1975

#39161 Re: Edin Džeko

Post by plagijator1975 »

Dobro rečeno [emoji106]
Muhamed Đakmić

#39162 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Ma jeste mogao napraviti više, to je činjenica. Ne krivi niko njega što nije, splet okolnosti je bio takav.

Ali nije recimo nikad u karijeri dao gol u knock-out fazi Lige prvaka, a zato je više kriv Manchester City i njihov izbor trenera nego on sam.
hrasno38

#39163 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

palermo wrote:Priča o tome šta je se Džeko mogao postići da je imao malo više sreće ili da nije bosanac je jedan od onih mitova koji nemaju uporište u realnosti. Džeko je postigao sve što je mogao i kad dođeš na nivo na koji je on došao sva priča o tome šta je mogao da je....je jednostavno deplasirana. On je igrač čiji su se dresovi nosili u Africi, Aziji, on je igrač za kojeg se znalo u najdaljem kutku planete....jednom sam ovdje ispričao priču kako mi je u sred amerike neki crnac na ulici nakon mog odgovora na pitanje odakle sam, onako radosno poskočio i viknuo Džekooo. U fudbalskom smsilu, vodio je do titule mali klub iz Njemačke, u engleskoj dva puta šampion pri čemu je do druge titule upravo on vodio....vidjet ćemo šta će biti u Romi. Reprezentaciju BiH podigao na nivo za koji mi sada naivno mislimo da nam je predodređen, iako , ruku na srce, se negdje potajice u srcu pitamo, a šta će biti sa nama kada on ode. Nije igrao u Realu, pa šta, u Realu igra recimo Kovačić pa ja opet ne vjerujem da se njegov dres nosi u Africi. Bio je prva i dosada jedina planetarna zvijezda (iz svih sfera života) koja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Pričati o tome šta je sve on mogao postići je jednostavno (da oproste mi uvaženi forumaši) glupo.
Da svakako od rijeci do rijeci se slazem mada svima nama svakako nece nikada biti jasno kako je jedan Bony mogao biti ispred Edina i zasto su ga konstantno jebavali uz drav mozak i Mancini i Pelegrini ma kako igrao.
ultima_palabra

#39164 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:Priča o tome šta je se Džeko mogao postići da je imao malo više sreće ili da nije bosanac je jedan od onih mitova koji nemaju uporište u realnosti. Džeko je postigao sve što je mogao i kad dođeš na nivo na koji je on došao sva priča o tome šta je mogao da je....je jednostavno deplasirana. On je igrač čiji su se dresovi nosili u Africi, Aziji, on je igrač za kojeg se znalo u najdaljem kutku planete....jednom sam ovdje ispričao priču kako mi je u sred amerike neki crnac na ulici nakon mog odgovora na pitanje odakle sam, onako radosno poskočio i viknuo Džekooo. U fudbalskom smsilu, vodio je do titule mali klub iz Njemačke, u engleskoj dva puta šampion pri čemu je do druge titule upravo on vodio....vidjet ćemo šta će biti u Romi. Reprezentaciju BiH podigao na nivo za koji mi sada naivno mislimo da nam je predodređen, iako , ruku na srce, se negdje potajice u srcu pitamo, a šta će biti sa nama kada on ode. Nije igrao u Realu, pa šta, u Realu igra recimo Kovačić pa ja opet ne vjerujem da se njegov dres nosi u Africi. Bio je prva i dosada jedina planetarna zvijezda (iz svih sfera života) koja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Ma meni je krivo što nije nikad bio neprikosnoveni starter u Cityju, i što je uvijek nekako djelovao kao uljez u onoj njihovoj kvazi-Barca igri.

I takav je zabio 50 golova u EPL, u nekim drugim uslovima je mogao i 100.
palermo

#39165 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Da svakako od rijeci do rijeci se slazem mada svima nama svakako nece nikada biti jasno kako je jedan Bony mogao biti ispred Edina i zasto su ga konstantno jebavali uz drav mozak i Mancini i Pelegrini ma kako igrao.
Ali to je potpuno nevažno, život je takav, u jednom trenutku ti netko postane šef iz ko zna kojih razloga ali to ne oduzima tebi tvoju vrijednost.....jednostavno drugi u frimi, svi oni sa kojim radiš znaju ko si ti, šta znaš, šta možeš.....i veći od Edina u drugim sferama života su doživljavali takve stvari.....ali, kažem ti, u konačnici, iz neke historijske perspektive to je potpuno nevažno.....who is fuckin' Bony :D
hrasno38

#39166 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Ali to je potpuno nevažno, život je takav, u jednom trenutku ti netko postane šef iz ko zna kojih razloga ali to ne oduzima tebi tvoju vrijednost.....jednostavno drugi u frimi, svi oni sa kojim radiš znaju ko si ti, šta znaš, šta možeš.....i veći od Edina u drugim sferama života su doživljavali takve stvari.....ali, kažem ti, u konačnici, iz neke historijske perspektive to je potpuno nevažno.....who is fuckin' Bony :D
Nije bas nevazno kad te neko konstantno sputava bez vidnog razloga da pokazes koliko zaista vrijedis. Tu se ne bih slozio sa tobom jer to sputavanje ima svoju vrijednost na trzistu igraca i pored svih uspjeha Edina Dzeke svi bi bili ponosni da mu je cijena dostigla vecu vrijednost nego ona za koju je presao u MC.
KPNCTNJAH

#39167 Re: Edin Džeko

Post by KPNCTNJAH »

Koliko znam Bayern je bio zagrijan za njega dok je igrao u Wolfsburgu, da je tamo presao vjerovatno bi napravio nesto bolju karijeru, ali je htio nove izazove, jer je bio misljenja da je prekucao tu ligu... uletio je u klub koji je jos uvijek bio samo projekat, htjeli su titulu na bilo koji nacin, a on je tu ispastao, mada ruku na srce imao je dosta partija u kojim je djelovao totalno nezainteresovano, a kad imas na klupi igrace slicnog kalibra i kvaliteta, ne mozes to sebi dopustiti... Dzeko je igracina, samo pustite se poredjenja s Ibrahimovicem, to je gore nego porediti Vedada i Edina...
palermo

#39168 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Nije bas nevazno kad te neko konstantno sputava bez vidnog razloga da pokazes koliko zaista vrijedis. Tu se ne bih slozio sa tobom jer to sputavanje ima svoju vrijednost na trzistu igraca i pored svih uspjeha Edina Dzeke svi bi bili ponosni da mu je cijena dostigla vecu vrijednost nego ona za koju je presao u MC.
Opet ću ti reći da je to nebitno......koliko je samo pisaca dobilo Nobelovu nagradu a danas nitko ne zna za njih...a preskakani su klasici književnosti.....

Džeko će se pamtiti ne samo u Bosni i Hercegovini, Bony i ne samo Bony neće nigdje....

Staviš stvari odnosno osobe u perspektivu.....
Tyke

#39169 Re: Edin Džeko

Post by Tyke »

Istina. Dok sam radio u Dubaiju, kome god bih rekao da sam iz BiH, a da nije Evropljanin, prva asicujacija na nasu zemlju je bila Dzeko. Iz price o Dzeki bismo razvili daljnju konverzaciju. Jednostsvno on je nas brand, nas ambasador, zastitni znak BiH. Nisu to ni Teletovic, ni Nurkic, Amel Tuka, cak ni Pjanic u tolikoj mjeri, uz duzno postovanje prema svima njima.

Jedino sto bih volio je vratiti vrijeme do one povrede Ibisevica kad je u 17 utakmica postigao 18 golova. Volio bih znati koliko je mogao tada i sta bi napravio da se tada nije povrijedio, citav zivot ce me kopkati (kao i gol koji nam je ponisten protiv Nigerije, dal' bismo tad prosli dalje i koliko daleko bismo dogurali).
Od te povrede Ibisevica u nastavku sezone Dzeko je napravio boom i prekucao Bundesligu, a Mandzukuc mu bio zamjena.

Zivot je nekad zaista okrutan i nepredvidiv, ali veliki postotak napadaca bi sve dalo za Dzekinu karijeru i statistiku.
jeza u ledja

#39170 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Ne slazem se uopste. Nije prica o tome da li je Dzeko dosegao najvisi nivo fudbala, jer to nije diskutabilno, vec je prica o tome koliko dugo je bio na tom nivou, tj. koliko su mu prilike dozvoljavale. On jeste izvukao maksimum iz onog sto je mogao, ali poenta je u tome da je u startu bio ogranicen UPRAVO time sto je Bosanac, odnosno sto dolazi iz BHPL.
To nije "mit", to je stvarnost, a ja sam obrazlozio i zasto. Izgubio je barem 4 sezone, sto kao mlad igrac, sto kao igrac u svom zenitu, sjedeci na klupi, ili deruci terene nizerazrednih klubova. Ne zbog svoje nesposobnosti, vec uprkos svom talentu i napornom radu.

Sama cinjenica da nemas EU pasos ti je u startu velika prepreka i tu ti se u startu mnoga vrata zatvaraju.

Inace ta neka ideja da igraci slobodno putuju i ko voda kroz filtere nicu u klubovima u kojima zasluzuju po svom talentu je totalno neutemeljena. Isti djecak sa istim sklopom fizikalija i talenta u svojoj 14-oj godini apsolutno nema iste sanse da izraste u fudbalsku zvijezdu, ako zivi i rodjen je u Dortmundu, ili u selu kraj Olova. Mislim da su sanse ovog prvog drasticno vece nego ovog drugog.
Juliuscezar

#39171 Re: Edin Džeko

Post by Juliuscezar »

Heroj je Dzeko i bez gola u mrezi
palermo

#39172 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Ne slazem se uopste. Nije prica o tome da li je Dzeko dosegao najvisi nivo fudbala, jer to nije diskutabilno, vec je prica o tome koliko dugo je bio na tom nivou, tj. koliko su mu prilike dozvoljavale. .
Pa bio je taman toliko da osvoji titulu u Njemačkoj, dvije titule u Engelskoj, postane poznat i najudaljenijem kutku svijeta, postigne neke rekorde koje će teško se oboriti.....

Mislim, kad dođeš do vrha onda je zaista nebitno kakve su ti bile početne pozicije.....kao što je nebitno bilo i za Ajnštajna, Nikolu Teslu, Onazisa, pa i Noleta Đokovića.....sasvim je očito da si ti sve te prepreke savladao.....

Priča o početnim pozicijama je rezervisana za srednjake....ili čak i one koji nisu uspjeli.....šta bi bilo da je recimo Džumhur Francuz .....to bi možda bilo neko dobro pitanje, ili šta bi bilo da je Tuka amerikanac.....

Džekson nije u toj priči......prešišao je
jeza u ledja

#39173 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Ne slazem se uopste. Nije prica o tome da li je Dzeko dosegao najvisi nivo fudbala, jer to nije diskutabilno, vec je prica o tome koliko dugo je bio na tom nivou, tj. koliko su mu prilike dozvoljavale. .
Pa bio je taman toliko da osvoji titulu u Njemačkoj, dvije titule u Engelskoj, postane poznat i najudaljenijem kutku svijeta, postigne neke rekorde koje će teško se oboriti.....

Mislim, kad dođeš do vrha onda je zaista nebitno kakve su ti bile početne pozicije.....kao što je nebitno bilo i za Ajnštajna, Nikolu Teslu, Onazisa, pa i Noleta Đokovića.....sasvim je očito da si ti sve te prepreke savladao.....

Priča o početnim pozicijama je rezervisana za srednjake....ili čak i one koji nisu uspjeli.....šta bi bilo da je recimo Džumhur Francuz .....to bi možda bilo neko dobro pitanje, ili šta bi bilo da je Tuka amerikanac.....

Džekson nije u toj priči......prešišao je
Ama ja ti govorim o procesu dolaska do tog nivoa i sta se sve treba proci.

Pricali smo isto tako o tome da li je "zaglavio" u Wolfsburgu, pa onda i u Citiju jednu viska godinu zbog okolnosti po kojima je u iste dosao i ugovora koje je potpisivao. Ja sam napravio poveznicu svih tih ugovora s njegovim pocetkom, kao domino-efekt.

Nije uopste rijec da li je Dzeko uspio, da li je dostigao najvisi nivo, i da li taj status moze ikad nestati. Nista od tog nije diskutabilno, osim ovim trolovima, a na njih necemo gubiti vrijeme.
supercali

#39174 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Dzeko nije dosegao najvisi nivo
Zasto nije dosegao upravo zato jer dolazi iz bih pa i iz premijer lige nase
4 godine u fudbalu mnogo znaci kao i posjedovanje pasosa neke eu drzave
palermo

#39175 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Ama ja ti govorim o procesu dolaska do tog nivoa i sta se sve treba proci.

Pricali smo isto tako o tome da li je "zaglavio" u Wolfsburgu, pa onda i u Citiju jednu viska godinu zbog okolnosti po kojima je u iste dosao i ugovora koje je potpisivao. Ja sam napravio poveznicu svih tih ugovora s njegovim pocetkom, kao domino-efekt.

Nije uopste rijec da li je Dzeko uspio, da li je dostigao najvisi nivo, i da li taj status moze ikad nestati. Nista od tog nije diskutabilno, osim ovim trolovima, a na njih necemo gubiti vrijeme.
Hoćeš da kažeš da mu je bilo teško. Naravno da mu je teško bilo, svatko ko se uspone na najviše vrhove morao je spoznati teškoću. Hoćeš da kažeš da mu je bilo teže nego ovima iz EU, vjerovatno....ali opet ti ponavljam, to kad dođeš na vrh postaje nebitno....

Imam blagi osjećaj da nekako nam ova priča postaje bezvezna :D
Post Reply