SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39126 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

meme_machine wrote:
izvrsni direktor wrote: Zasto se koalira sa strankama koje nisu propatriotski orjentisane. Da mi ne pricas da se sa hdz mora na nivou federacije i drzave, pitat cu konkretno za ze-do kanton?
Zasto clanovi stranke daju podrsku u domovima naroda stranke koje se ne smatraju propatriotskim?
Je li sda trazi da se patriotske stranke okupe u jedan blok kako bi bili jaci u borbi sa srpskim i hrvatskim?
Sam si napisao, entitetski i drzavni nivoi, a sto se tice ZDK, cini mi se da bh. blok nije raspolozen za koaliciju sa SDA? Kao da su se neke rasprave oko toga vodile ovih dana... SDA definitivno jeste raspolozena za koaliciju sa bh. blokom, ali kao sto se kaze, potrebno je dvoje za tango.

Sad sto bh. blok nece u koaliciju sa SDA, ne znaci da ce sad SDA samo zaleci i praviti se mrtva. Jok vala, nastavit ce dalje traziti partnere.

Evo recimo zamijeni uloge bh. bloka i SDA, da je bh. blok relativni izborni pobjednik u ZDK i sad zeli koaliciju, ali SDA kmeci i odbija, "kriptocetnici" i slicno. Bi li ti ocekivao od bh. bloka da odustane ili da trazi nove partnere?
Znaci, sda treba pomoc bh bloka u borbi protiv njihovih partnera sa kantonalnog nivoa?? I u borbi u domovima naroda protiv onih kojima su oni svojim glaspvima omogica vecinu?
I tebi ovdje nema nista nelogicno? Ne osjecas se ko ovca kad nasjedas na ovo?
Maraschino

#39127 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

Sada se pokazuje sva politika SDA i Bakira Izetbegovica.

Nagovore Komsica da se kandiduje i satjera Hrvate u zagrljaj Covicu HNS/HDZu. Pusti floskulu o promjeni imena brlogu i unisti i ono malo razlika izmedju opozicije i SNSDa tako da ih je sve utjerao Dodiku u krilo. Sta je ostalo, razjedinjeno Bosansko/Bosnjacko glasacko tijelo.

Pomoze Dodiku da ima 4 od 5 delegata, pogura po istom osnovu HDZ na stetu Bh bloka i sada ih poziva ''BiH je ugrozena, cetnici silaze sa Vraca''.

Dao bog da ti ovo bude zadnja pozicija na kojoj nekoga predstavljas. Ovo treba motkom a ne izborima unistiti. Oni vec odavno stimaju/kradu izborne rezultate gdje im svima svesrdno pomaze CIK tako da je i to obesmisljeno.
palermo

#39128 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Maraschino wrote:Sada se pokazuje sva politika SDA i Bakira Izetbegovica.

Nagovore Komsica da se kandiduje i satjera Hrvate u zagrljaj Covicu HNS/HDZu
. Pusti floskulu o promjeni imena brlogu i unisti i ono malo razlika izmedju opozicije i SNSDa tako da ih je sve utjerao Dodiku u krilo. Sta je ostalo, razjedinjeno Bosansko/Bosnjacko glasacko tijelo.

Pomoze Dodiku da ima 4 od 5 delegata, pogura po istom osnovu HDZ na stetu Bh bloka i sada ih poziva ''BiH je ugrozena, cetnici silaze sa Vraca''.

Dao bog da ti ovo bude zadnja pozicija na kojoj nekoga predstavljas. Ovo treba motkom a ne izborima unistiti. Oni vec odavno stimaju/kradu izborne rezultate gdje im svima svesrdno pomaze CIK tako da je i to obesmisljeno.
da zaista je šteta što su nagovorili Komšića da se kandiduje.....da nije bilo toga, HDZ bi bio maltene pred uništenjem......a i svatko bi bio bolji od njega u predsjedništvu....možda čak i Čovke
meme_machine

#39129 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

izvrsni direktor wrote: Znaci, sda treba pomoc bh bloka u borbi protiv njihovih partnera sa kantonalnog nivoa?? I u borbi u domovima naroda protiv onih kojima su oni svojim glaspvima omogica vecinu?
I tebi ovdje nema nista nelogicno? Ne osjecas se ko ovca kad nasjedas na ovo?
Pa evo pomozi mi da shvatim za ZDK:

1. Najbolja kombinacija bh. blok - SDA
2. Bh. blok nece sa SDA, a ni sa HDZ-om izgleda

Sta uraditi, kako sastaviti vlast?
Bh. blok ne zeli u vlast, i onda se ljute zato sto drugi idu u vlast bez njih. Totalno nelogicno ponasanje.
meme_machine

#39130 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

palermo wrote:

. Pusti floskulu o promjeni imena brlogu i unisti i ono malo razlika izmedju opozicije i SNSDa tako da ih je sve utjerao Dodiku u krilo. Sta je ostalo, razjedinjeno Bosansko/Bosnjacko glasacko tijelo.

da zaista je šteta što su nagovorili Komšića da se kandiduje.....da nije bilo toga, HDZ bi bio maltene pred uništenjem......a i svatko bi bio bolji od njega u predsjedništvu....možda čak i Čovke
Da se Komsic nije kandidovao prosle godine, Covke bi danas u prvom safu sjedio :lol: :lol:
Maraschino

#39131 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

palermo wrote:

Prije toga su imali bezprijekornu saradnju sa Covicem. Malo im se racunica pomutila pa se Covicu omaklo mjesto u troclanom predsjednistvu.
palermo

#39132 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Maraschino wrote:
Prije toga su imali bezprijekornu saradnju sa Covicem. Malo im se racunica pomutila pa se Covicu omaklo mjesto u troclanom predsjednistvu.
ma ništa je ne sporim.....al mi je zanimljivo čuti kako forumaši koji su glasni u suprostzvakljanju hafizagi odjednom su na njegovoj liniji...dakle da nije Komše razvio bi se pluralizam u Hrvata
Better Man

#39133 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote:
Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Komsic kao odgovoran i zreo politicar, uz to predsjednik drzave, treba da okupi sve drzavotvorne elemente ljevice i udje u vlast na svim nivoima. Ocuvanje i unaprijedjenje drzave je ispred svake stranke.
Ni jedan odgovoran političar neće ići u koaliciju sa fašistima i kriminalcima koji su opljačkali i uništili ovu državu. Ne gradi se država sa onima koji je razgrađuju, pljačkaju i uništavaju.
Imas li ikakav dokaz da je Sda fasisticka stranka ili to proizvoljno iz svog skucenog ugla posmatras?
Ni jedan ozbiljan politicar, a posebno predsjednik drzave, nece sjediti u opoziciji ako moze biti vlast. Al ti to ne kontas, tebe vodi mrznja, pa neke svoje principe nameces kao relevantne. Doduse, ne samo ti.
I ne znam zasto se bunis, tvoja stranka ce biti opozicija i nemas brige. Spremajte se za lokalne izbore i cuvajte izmisljene principe.
SDA je najgora mafijaško - kriminalna organizacija, a saradnjom sa najgorim fašistima sami sebe svrstavaju u fašističke stranke iako to nisu. Komšić bi trebao otvoreno priznati da je potrčko SDA i zato gori od želje da uđe u vlast kako bi uhljebio svoje ljude kojima je obećao fotelje. Još od napuštanja SDP-a Željko Komšić je radio za SDA i podržavao ih na svakom koraku. Čitav niz je primjera. Od Vlade KS Suada Zeljkovića, pa do zadnjih lokalnih izbora i izbora gradonačelnika Sarajeva i večina u općinskim vijećima, kada je SDA ovladala Sarajevom zahvaljujući upravo poslanicima DF-a. Toliko je sposoban da nije znao ni moralne i čestite kandidate imati na listama, već prodane duše, koje su se za siću prodale SDA. Samo neko ko nema obraza, ni morala može pozivati da se pravi vlast sa strankom kojoj je jedini interes pljačka i uništavanje države. To što je Komšić patriota, bio borac ARBiH, dobitnik zlatnog ljiljana ne znači da je i dobar i sposoban političar. Grant je bio jedan od najvećih Američkih ratnih heroja, ali kao predsjednik SAD, ostao je upamčen kao jedan od najgorih predsjednika u istoriji SAD.
Last edited by Better Man on 24/02/2019 22:31, edited 2 times in total.
Maraschino

#39134 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

palermo wrote:
Maraschino wrote:
ma ništa je ne sporim.....al mi je zanimljivo čuti kako forumaši koji su glasni u suprostzvakljanju hafizagi odjednom su na njegovoj liniji...dakle da nije Komše razvio bi se pluralizam u Hrvata
To sto ja Hafisu tjeram kontru je nesto drugo u odnosu sta mislim.

SDA je najpokvarenija kuhinja koja postoji. Ne kazem da su ostali bolji ali se i ne pitaju niti odlucuju o bitnim stvarima.

Ti se uhvati samo Komsica a ja nabroja vise toga.
palermo

#39135 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Maraschino wrote:
To sto ja Hafisu tjeram kontru je nesto drugo u odnosu sta mislim.

SDA je najpokvarenija kuhinja koja postoji. Ne kazem da su ostali bolji ali se i ne pitaju niti odlucuju o bitnim stvarima.

Ti se uhvati samo Komsica a ja nabroja vise toga.
a jebo ga miš, pa ti si ovo napisao

Nagovore Komsica da se kandiduje i satjera Hrvate u zagrljaj Covicu HNS/HDZu.
Maraschino

#39136 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

palermo wrote:
Maraschino wrote:
Bio je Komsic i ranije a svi smo se iznenadili njegovom ponovnom kandidaturom.
Kandidatura je jedno a dobiti izbore je drugo. Cista manipulacija koja se obila Covicu o glavu. Naravno da je Komsic bolji od Covica ali je primarna zamisao bila samo kandidatura.
Pluralizam kod Hrvata je ubio Covic svojim manipulacijama. Ne bi me iznenadilo da je ovo osmislio sa Izetbegovicem da bi sebi osigurao jaku poziciju u HNS/HDZu.
palermo

#39137 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Maraschino wrote:
Bio je Komsic i ranije a svi smo se iznenadili njegovom ponovnom kandidaturom.
Kandidatura je jedno a dobiti izbore je drugo. Cista manipulacija koja se obila Covicu o glavu. Naravno da je Komsic bolji od Covica ali je primarna zamisao bila samo kandidatura.
Pluralizam kod Hrvata je ubio Covic svojim manipulacijama. Ne bi me iznenadilo da je ovo osmislio sa Izetbegovicem da bi sebi osigurao jaku poziciju u HNS/HDZu.
Komšića je izmislio Lagumdžija, i njegova prva kandidatura je bila greška. Poslije je sve bilo po onoj, kad se kamen zakotrlja.....

al nisam to hotio reći, svaka kritika SDA koja nije utemeljena na čvrstim argumentima i plod je neprovjerenih špekulacija je direktno puhanje njima u vjetar.....

Tebi se to kao forumašu može oprostiti, ali političarima ljevičarske provinijencije i tzv, ljevičarskoj intelektualnoj eliti ne može...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39138 Re: SDA-All about

Post by pici »

merHaba puČanstvo, sHa ovo bi neki se otimaju utemeljitelju da se kanalizicija napravi suvama... ako ako, Četnik... selam :bih:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-a ... /190224077

Damir Arnaut za Klix.ba: SBB čini fatalnu grešku ako uđe u vlast sa SDA

Kako gledate na informacije koje vješto koriste druge stranke o tome da je SDA praktično omogućila izbor po četiri delegata iz SNSD-a i HDZ-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH?

To je kontrolni paket o kojem sam govorio. SDA je te usluge naplatila i rezultat je izbor Denisa Zvizdića za člana Kolegija sa devet bošnjačkih glasova naspram jedanaest, uključujući i moj, koje je dobio Nermin Nikšić. Kada još uporedite probosanske glasove, Zvizdić i dalje ima samo 9, svi iz SDA, dok Nikšić tada ima čak 15. No Zvizdić je izabran jer je pored tih devet bošnjačkih dobio četrnaest Dodikovih i Čovićevih glasova, naspram Nikšićevih nula iz tog bloka kojim SDA sada, k'o fol, plaši građane.

Ono što posebno iritira je što SDA pri tome ne bira sredstva i nema stida – dokazanim patriotima poput Kojovića crtaju metu na leđima, najveće kukavice u svojim redovima poput Genjca isturaju da nama, koji smo se suprotstavili srbijanskoj mašineriji u Londonu, govore o hrabrosti, njihovom članu Kolegija Borjani Krišto odobravaju put na komemoraciju ustaša u Bleiburgu i usvajanje rezolucije o BiH u hrvatskom saboru, što Nikšić nikada ne bi dopustio, a ljude koji su sve i dogovorili sa SNSD-om i HDZ-om predstavljaju kao zaštitnike države. Jeste, kad bi svi državu posmatrali kao oni – 'država to sam ja' plus pet familija.
bunk

#39139 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Sa hdz i snsd( eventualno sds) ce se vlast praviti i narednih 100 godina.
Sve gluposti pojedinaca koji ne vide dalje od cevabdzinica na Carsiji ili Panonskog jezera u Tz mozete okaciti macku o rep.
Isto kao i taktiku nadobudnih da "zaobidju" hdz..
kmirsad

#39140 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

bunk wrote:Sa hdz i snsd( eventualno sds) ce se vlast praviti i narednih 100 godina.
Sve gluposti pojedinaca koji ne vide dalje od cevabdzinica na Carsiji ili Panonskog jezera u Tz mozete okaciti macku o rep.
Niko ne brani prirodnim saveznicima, braći po krađi... da je pravi...
I red bi bio prestati nazivati ih nacionalnim strankama... djelimo im komplimente...
bunk

#39141 Re: SDA-All about

Post by bunk »

kmirsad wrote:
bunk wrote:Sa hdz i snsd( eventualno sds) ce se vlast praviti i narednih 100 godina.
I red bi bio prestati nazivati ih nacionalnim strankama... djelimo im komplimente...
Kmirso.
Poenta je da se ns i sdp trenutno nalaze u vakumu i mraku te da njihova prica koju im je netko poturio " necemo sa nacionalnim strankama" ima samo jedan prevod " necemo u vlast nigdje osim u par ulica gdje Bosnjaci dijele glasove urbano"...
Za BiH takav nastup granici sa budalastinom.
I ide na ruku nekima da budemo iskreni...
kmirsad

#39142 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

bunk wrote:
kmirsad wrote:
Kmirso.
Poenta je da se ns i sdp trenutno nalaze u vakumu i mraku te da njihova prica koju im je netko poturio " necemo sa nacionalnim strankama" ima samo jedan prevod " necemo u vlast nigdje osim u par ulica gdje Bosnjaci dijele glasove urbano"...
Za BiH takav nastup granici sa budalastinom.
I ide na ruku nekima da budemo iskreni...
Izgubljeni u prijevodu...

" necemo sa nacionalnim strankama", ja prevodim nečemo da pravimo vlast sa strankama ogrezlim u kriminalu...
" necemo u vlast nigdje osim u par ulica gdje Bosnjaci dijele glasove urbano" ja prevodim da nečemo u vlast gdje svojim učeščem u vlasti ne bi mogli ništa promjeniti, nego samo da nas proglase saučesnicima u 25-godišnjoj bjesomučnoj pljački , širenju govora mršnje, nacionalnoj zavadi i podjeli države na tri etnički čiste filđan državice... gdje bi se podjela plijena izvršila pravednije, a to je da svako pljačka svoje... hrvati svoje i Ostale, srbi svoje i Ostale, bošnjaci svoje i Ostale...
bunk

#39143 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Kmirso,fikus koji dize ruku za potrebe promocije cistokrvnog sda- ovca nije nista doli srozavanje ugleda briljantne ideje socijaldemokratije , isto vazi i za usk i asda. Tako da prica o tome kako se nece u vlast ne pije vode,ili su u zabludi da se pita ista sdp u tim kantonima..
ultima_palabra

#39144 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Treba da idu u vlast kad dobiju neku masu glasova kao što je SDP imao 2010., odnosno kad su u mogućnosti da vode neke procese. Druga stvar je što je ZL tad prokockao taj kapital.

A da budu privjesak u vlasti, vidjeti kako je prošao DF 2015.
kmirsad

#39145 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/dani ... IRAzCFaM00

DANI
nedjelja
24. februar 2019.
Biznismeni genocida 4:44
Jer da nije bilo jednog naroda i Armije BiH Bosna i Hercegovina bi prestala postojati još 1992
Biznismeni genocida
DANI KOMENTAR AUTOR

Image
Faruk Šehić PIŠE: FARUK ŠEHIĆ

Sitni politički uhljupi nedorasli vođenju državne politike, klovnovi i samopromoteri. Svi ti političari koji nemaju nikakvu viziju ove zemlje i države, bilo da dolaze sa takozvane desnice ili još takozvanije ljevice. Takozvano političko Sarajevo od Delikatesne radnje do Metropolisa
Oduvijek mi je bila zanimljiva politička kasta ljudi kojima je Sarajevo centar univerzuma. I ne samo oni nego i takozvani obični ljudi koji im daju podršku na izborima. Raznorodna je ta kasta i mogla bi se podijeliti na dvije grupacije, što me trenutno ne zanima. Ono što me zanima je kako smo došli u situaciju da više ne postoji kritična politička masa ljudi koji će se suprotstaviti situaciji u kojoj se nalazimo. Situacija je gora nego u aprilu 1992. kada je počeo rat a ljudi u patikama sa lovačkim puškama ustali da brane svoje živote i ideju jedne zemlje od istorijskog nestanka.

Kako smo došli do toga da kao normalno prihvatamo činjenicu da hrvatski i srpski nacionalisti, koji sve rade pod ruku kako su i radili u dobrom dijelu rata, skoro otvoreno, u pismenoj i usmenoj formi, neprestano papagajski ponavljaju svoje političke ciljeve. A to su komadanje ove zemlje i ove države na srpski, hrvatski dio. Ono što ostane je neki novi bantustan, novi Lesotho, koncentracioni logor za sve one koji nisu ni Srbi ni Hrvati.

Došli smo tako što se famozno i nepostojeće političko Sarajevo, babaroga mainstream medija u Hrvatskoj, bavilo pljačkanjem svoga naroda. Ono se bavilo zgrtanjem novca koji su dobijali za krokodilske suze koje su lili pred arapskim svijetom. Jer suze znače novac. Lažne suze nad genocidnom sudbinom koja je zadesila njihov narod tako što je vođa tog naroda rekao najgluplju izreku u povijesti čovječanstva: "Spavajte mirno, rata neće biti."

O, da, rata je bilo. Svi ga stalno osjećamo. I sve ovo što se sada dešava u političkom smislu je posljedica nezavršenog rata. Rata koji smo morali naprasno prekinuti, jer su nam naši saveznici zabranili da oslobodimo Banjaluku i na taj način jednom završimo sa genocidnom tvorevinom.

Bukvalno je politička stranka SDA prodala humani, politički i svaki drugi kapital koji smo imali na osnovu žrtve, koju smo kao najbrojniji narod u BiH podnijeli. Jer da nije bilo jednog naroda i Armije BiH Bosna i Hercegovina bi prestala postojati još 1992.

SDA je 'prodala' našu žrtvu, našu krv za novac koji je iskoristila za svoje bogaćenje. SDA je prodala sav politički kapital koji smo imali tako što je koketirala sa raznim bliskoistočnim zemljama umjesto da je trajno napravila pakt sa USA, na način na koji su to uradili kosovski Albanci. Ali ne možeš sjediti na dvije-tri stolice istovremeno. Sada ne sjediš ni na jednoj stolici, sve su ti stolice izmaknute. Izgubio si prostor genocidne tvorevine jer tamo se nesrbi šikaniraju legalno kroz institucije sistema koji je SDA uvijek podržavala i bila u savezu sa strankama što provode vlast na genocidnom prostoru. Sama činjenica da u genocidnoj tvorevini Bošnjaci nemaju pravo da izučavaju vlastiti jezik i da ga zovu kako oni hoće dovoljan je vid aparthejda u tvorevini nastaloj na najvećem zločinu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Zato jer ste vi prodali genocid. Unovčili ste genocid za vaše feude na prostoru od Kozije do Latinske ćuprije. U slučaju novog rata vaši potomci neće stradati, vaše bogatstvo je u stranim bankama. Prodaćete ovaj narod kao što su ga prodavali vaši aktivisti u Prijedoru gdje su puške koje su trebale biti namijenjene za odbranu prodavane za 1.500-2.000 njemačkih maraka. Na kraju su skupa svi završili u logorima. I mešetari i jadni, goloruki građani. Tako neman rata dođe i proguta čak i one koji su mislili da će zaraditi na svojim sunarodnjacima.

Mi smo na istorijskoj vjetrometini puno goroj nego što je to bilo 1878. ili 1941. ili 1992., da izaberem okvirne datume kada je ovdašnji narod završavao u jami prerezanog grla, ili kao izbjeglica po cijelom Balkanu sve do Turske.

Sada imamo Zaru, imamo tržne centre, ne padaju granate. SDA je razvila generaciju nove elite, i ne samo SDA nego i njeni prirepci, uključujući i takozvanu urbanu, biva, nenacionalističku elitu. Ne znam koji su mi gori, za SDA elitu barem znaš kakvi su bezosjećajni govnari koji i danas harače i pljačkaju svoj narod. Žive na kostima mrtvih u genocidu i na kostima živih od kojih uzimaju poreze. Nama je rat i genocid donio to da imamo najskuplje režije u Evropi, a skoro najmanje plate.

Bitno je biti Bošnjak musliman od Baščaršije do Marijin Dvora. Ovi malo ambiciozniji bi to rastegli na potez od Kozije do Latinske ćuprije. Ili je bitno biti dio druge elite, one koja je navodno u sukobu sa ezdeaovskom elitom. Svaki izbori se poslije svedu na podjelu kolača u javnim preduzećima, nadzornim i upravnim odborima, programskim savjetima i sličnim izmišljotinama za stranačke uhljebe. Cijela administracija SAD-a broji 800.000 zaposlenih u zemlji od 300 miliona stanovnika, dok naša administracija broji cca. 100.000 u zemlji od 3,5 miliona stanovnika.

Obični ljudi su prepušteni sebi u svakom smislu; civilizacijski i politički zapušteni. Oni su topovsko meso za narednu klanicu velikih istorijskih razmjera. Gori od SDA demagoga su jedino ove nove demokrate koje zabavljaju narod pitanjima od lokalnog političkog značaja dok nam je glava na panju. Sitni politički uhljupi nedorasli vođenju državne politike, klovnovi i samopromoteri. Svi ti političari koji nemaju nikakvu viziju ove zemlje i države, bilo da dolaze sa takozvane desnice ili još takozvanije ljevice. Takozvano političko Sarajevo od Delikatesne radnje do Metropolisa..

Skinut ću jedan komentar s FB... ja ga ne bih znao bolje napisati...

" Zato jer ste vi prodali genocid. Unovčili ste genocid za vaše feude na prostoru od Kozije do Latinske ćuprije. U slučaju novog rata vaši potomci neće stradati, vaše bogatstvo je u stranim bankama.
….
Ne znam koji su mi gori, za SDA elitu barem znaš kakvi su bezosjećajni govnari koji i danas harače i pljačkaju svoj narod. Žive na kostima mrtvih u genocidu i na kostima živih od kojih uzimaju poreze. Nama je rat i genocid donio to da imamo najskuplje režije u Evropi, a skoro najmanje plate. "
pici

#39146 Re: SDA-All about

Post by pici »

ne samo rezije nego i hranu... kad mi slovenac dodje i rece kako je kod njih jeftinija hrana nego kod nas ja sam se zabezeknuo... nisam mogao da vjerujem... pljackaju nas i gule ko zercove, eno jopet trezoras predlaze seosku varalicu za premijera... rasprodo je sve mrtvo hladno fds i bosnalijek nije se ni pocesao... sta smo dobili, nekakve 11 km vece penzije, akcize, potrosacku korpu itd itd, ovo je SDO mafija utuvite se sebi u te glOve... potplacujes skupstinare da ti dignu ruku a sve vise ljudi kod tetke zilhe na loncu... aferim sdO bando... selam :bih:
kiligonzales

#39147 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

ultima_palabra wrote:Treba da idu u vlast kad dobiju neku masu glasova kao što je SDP imao 2010., odnosno kad su u mogućnosti da vode neke procese. Druga stvar je što je ZL tad prokockao taj kapital.

A da budu privjesak u vlasti, vidjeti kako je prošao DF 2015.
DF je tada imao 120 hiljada glasova. Kao blok imaju duplo vise sada. Razlika je ocigledna.

Lako je rasturati nekoga sa 4 izbornim rezultatom ko sto je DF imao tada. Sada Blok ima 2 stranke koje su iza SDA i HDZ napravile dobar rezultat, sa trecom imaju glasova vise od SDA. Nema SBB kao prije da ima drugi najbolji rezultat u FBiH. Kao blok sigurno nebi izgubile onoliko koliko bi izgubila pojedinacno svaka sama kad bi posla u koaliciju s njima.

Ali sada nemamo sta palamuditi o tome kad je jasno da SDA ide sa SBB, PDA i ASDA u vlast i da ce oni biti vlast sto je i Softic potvrdio sinoc, rekavsi da misljenja pojedinaca ne mogu promjeniti stav stranke s kime zele u koaliciju.
pici

#39148 Re: SDA-All about

Post by pici »

ljudi su pametni proracunali da bi svima bilo bolje al svima a ne ovim begovskim, banovskim i vojvodskim fHemilijama, BDP mora godisnje da bude 6% i to 40 godina... ljudi bjezmo odaVle, bolje trat guzice njemackim babama nego kmet biti ovoj bandi... selam :bih:
saale

#39149 Re: SDA-All about

Post by saale »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
drug_profi

#39150 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Damir Arnaut SBB
Kako gledate na informacije koje vješto koriste druge stranke o tome da je SDA praktično omogućila izbor po četiri delegata iz SNSD-a i HDZ-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH?

To je kontrolni paket o kojem sam govorio. SDA je te usluge naplatila i rezultat je izbor Denisa Zvizdića za člana Kolegija sa devet bošnjačkih glasova naspram jedanaest, uključujući i moj, koje je dobio Nermin Nikšić. Kada još uporedite probosanske glasove, Zvizdić i dalje ima samo 9, svi iz SDA, dok Nikšić tada ima čak 15. No Zvizdić je izabran jer je pored tih devet bošnjačkih dobio četrnaest Dodikovih i Čovićevih glasova, naspram Nikšićevih nula iz tog bloka kojim SDA sada, k'o fol, plaši građane.

Ono što posebno iritira je što SDA pri tome ne bira sredstva i nema stida – dokazanim patriotima poput Kojovića crtaju metu na leđima, najveće kukavice u svojim redovima poput Genjca isturaju da nama, koji smo se suprotstavili srbijanskoj mašineriji u Londonu, govore o hrabrosti, njihovom članu Kolegija Borjani Krišto odobravaju put na komemoraciju ustaša u Bleiburgu i usvajanje rezolucije o BiH u hrvatskom saboru, što Nikšić nikada ne bi dopustio, a ljude koji su sve i dogovorili sa SNSD-om i HDZ-om predstavljaju kao zaštitnike države. Jeste, kad bi svi državu posmatrali kao oni – 'država to sam ja' plus pet familija.
Ne sumnjam da je bilo upravo ovako kako čovjek kaže.
Kako vas nije stid "patriote"? Kako vas samo nije stid!?
Post Reply