Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
teta marica druga

#39126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teta marica druga »

perfekcionista1 wrote:
pemanapemani wrote:
Kad je general Divjak četnik, nije ni čudno što je Kojović četnik. Bojim se i zamisliti šta im onda predstavljaju ovi preostali sarajevski Srbi.
Koja je budaletina nazvala Divjaka cetnikom? Meni to ne podmeci bote.

Nasa Stranka i ostali kvazikomunisti su ispunili primarni cilj, rasparcali su bosnjake i posvadjali pa umjesto da se pozabavimo neprijateljima koji rade na razbijanju ove drzave mi se medjusobno za vratove hvatamo. Hebem li ti Kojovicu mamicu krivoustu ali nam zavede narod.
Jah, sve neprijatelji oko nas, svi nam žele zlo, samo nas SDA "spašava" trideset godina, pa nam otjeraše omladinu po bijelom svijetu. Nemoj psovati Kojoviću, čovjek u vlasti dva mjeseca. Ne moraš psovati ni Bakiru, ali razmisli malo šta su Bakir i SDA uradili da nam zadrže omladinu? Vidim spominješ neprijatelje koji rade da unište BIH. Pa oni i ne trebaju ništa ni da urade. SDA otjerala više naroda nego Karadžić u ratu, o čemu nam onda pričaš?
MaxPayne

#39127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaxPayne »

Koliko sam razumio riječ je o dijasporcu.Ništa loše protiv dijaspore ali ih ima na žalost jedan pofin dio koji puši priču da nas je SDA spasila usljed neupućenosti.
Kikibombona

#39128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Gledao sam Pedju na N1. Nikad gori nastup. Previse je birao rijeci i nista nije rekao.

Vidi se da ne zeli nekoga uvrijediti ili nastetiti laznom jedinstvu BH bloka.

Definitivno, BH blok je neprirodan. DF je produzena ruka SDA. Ne znam sta rade u bloku ako su 100% za SDA? CIRKUS.

DF je samo iz jednog razloga u BH bloku, da privoli SDP da udje u koaliciju sa SDA. To im je jedina misija. :idea:
asker

#39129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

Nikad mi nije bilo jasno to prozivanje ili citiranje tog Saffa ili Ummeta, kako ih vec zovete. Procitam nesto samo ako neko postavi link direktno ovdje i hoce da poentira.
Isto kao kod nekog incidenta sa vehabijama, ili teroristickog napada negdje u svijetu forumasi ovdje citiraju ljude s FB ili se onako snebivaju sta neko pise.

Ja se pitam sto odlazite na te stranice, s kim se to druzite, ko vam je to u prijateljima :shock: :? Ili je to ono da poblize upoznate neprijatelja, pa spijuniranje. U bilo kom slucaju cudno.
Ovamo kosmopolite a nijedna recenica Saffa i slicnih ne promakne :-)
Atego

#39130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Atego »

perfekcionista1 wrote:Ovako je bivsi predsjednik Nase Stranke optuzio Bosnjake da su ugrozili srbe jer nas ima previse. Uzas za koga Bosnjaci glasaju. Svaka cast Ajanovicu na ovom lavovskom razotkrivanju cetnika.

"pogledajte ide muha na njega! ne ide đaba muha na njega..."

:lol:

koja legenda ,hahahahahha
kmirsad

#39131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Prenosi Kliks pa svi ovdje vide...
zippoo87

#39132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

perfekcionista1 wrote:Ne mora da znaci nista lose ali je jako bitno sta su radili i gdje su bili u tom periodu. Dezerteri, podrumasi i kukavice su svugdje u svijetu stavljeni na stub srama a samo se kod nas takvima daju premijerske funkcije i podrzava ih se rijecima " neka si jaro i ja bih pobjego da sam mogo". To je taj intelektualni kapacitet naseg bosnje koji glasa za NS.
Sto se tice Kojovicevog oca ako je ziv bujrum neka se kandiduje ima podrsku od mene. Sin mu je danas ocito igrac agresorskih sluzbi jer i on i njegova stranka konstantno izjednacavaju bosnjacki i srpski nacionalizam, pozivaju Bosnjake da se okane nacionalizma i mrznje prema drugima, Bosnjake koji su realno u vecini jedini i zagrijani za suzivot sa drugima cak i nakon genocida. Bivsi predajednik nase stranke kaze da su srbi ugrozeni jer ima previse Bosnjaka u BiH. To je rekao covjek koji je isto kao i Kojovic prozivao Dodika i pricao da se bori za jedinstevnu BiH. Sta sa tim? Nista jel? Bilo i proslo.

Prema Aliji je ruzno imati neutralan odnos. Da je bio tad na njegovom mjestu neki Niksic ili Kojovic vjerovatno bi potpisali da ostanu u velikoj srbiji. Budi zahvalan na dobrome. Svako grijesi pa i Alija. Ja to znam nisam budala. Ali dok cetnici velicaju svoje ratne zlocince i genocidase Bosnjak nema pravo da pljuje po covjeku koji je primjer morala u odnosu na njihove cetalje koje smatraju vodjama.
ti si tako jadan bot i neuk,da mi je zao tebe u tvoje ime...ti nisi ni svjestan sta radis,jer da jesi,ne bi ovo nikada radio
a sto se tice ovog boldiranog,da nisi mozda na dezertere mislio na Novalica a na podrumase na svog predsjednika Bakira Izetbegovica ?
ja veceg podrumasa od njega ne znam ,znas li ti ?
i ovo je neki klinac iz "asocijacije mladih SDA",zapjenio,neko ga nafurao na sastanku a vec je i ban zasluzio...psuje majku forumasu,za sta ce dobiti trajni ban...i iskreno,vec mi je klinac dosaodio u ova dva dana,koliku kolicinu gluposti je napisao
MUNAFIK

#39133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Velika greska NS je sto fakat stavljaju SDA u istu ravan sa HDZ I SNSD ili SDS... A Aliju izetbegovica stavljaju u ravan sa Karadzicem, Milosevicem i Tuđmanom... Ovdje ima puno nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i koji jasno razdvajuju agresore od onih koji su branili BIH tako da ovakvo ponasanje NS ali i ljevice i inace nafuranih građana ne daje nam baš puno izbora kome dati glas!!!

Treba biti realan uzeti vlast u KS je jedno ali biti na boljoj ili manje lošoj strani na nivou FBIH ili na nivou države je skroz druga stvar.

SDA je zasluzila da ne bude u KS u vlasti ali da budemo realni ipak najveci % građana je dalo glas za SDA... Nabijanje na nos smjene vlade u KS i uzdizanje likova sa 1000 glasova u nebesa kao da su prekucali igricu je glupost!!!
Dasi

#39134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

MUNAFIK wrote:Velika greska NS je sto fakat stavljaju SDA u istu ravan sa HDZ I SNSD ili SDS... A Aliju izetbegovica stavljaju u ravan sa Karadzicem, Milosevicem i Tuđmanom... Ovdje ima puno nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i koji jasno razdvajuju agresore od onih koji su branili BIH tako da ovakvo ponasanje NS ali i ljevice i inace nafuranih građana ne daje nam baš puno izbora kome dati glas!!!

Treba biti realan uzeti vlast u KS je jedno ali biti na boljoj ili manje lošoj strani na nivou FBIH ili na nivou države je skroz druga stvar.

SDA je zasluzila da ne bude u KS u vlasti ali da budemo realni ipak najveci % građana je dalo glas za SDA... Nabijanje na nos smjene vlade u KS i uzdizanje likova sa 1000 glasova u nebesa kao da su prekucali igricu je glupost!!!
Daj citat.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Predrag Kojović za N1: Jedna stvar koja ujedinjuje DF, SDP i Našu stranku

http://ba.n1info.com/Vijesti/a314648/Pr ... ranku.html

psstttt prvi saff sad ljudi pricaju... selam :bih:
zippoo87

#39136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

MUNAFIK wrote:Velika greska NS je sto fakat stavljaju SDA u istu ravan sa HDZ I SNSD ili SDS... A Aliju izetbegovica stavljaju u ravan sa Karadzicem, Milosevicem i Tuđmanom... Ovdje ima puno nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu i koji jasno razdvajuju agresore od onih koji su branili BIH tako da ovakvo ponasanje NS ali i ljevice i inace nafuranih građana ne daje nam baš puno izbora kome dati glas!!!

pa koja je razlika izmedju ovih stranaka ,evo pojasni mi ?
SDA i jeste ista,kada otvoreno koaliraju i daju ruku dojucerasnjom agresoru i sljedbenicima njihove politike
SDA,HDZ i SNSD a bogami nisu tu ni SDP ni DF daleko,sve bi uradili za pare i vlast a ovi ostali sponovi,odbrana drzave i tako te floskule,to su price za neuku masu...ko ima imalo pameti,ne prima se na te gluposti
tamo gdje je SDA branila rzavu,tu nema vise ni drzave ni ljudi...a primjeri su ti RS,Krajina,Srebrenica,Gorazde,...ti slobodno nastavi niz
takodjer,zahvaljujuci SDA,nemamo vise ni drzavne imovine u Hrvatskoj,nemamo izlaz na otvoreno more,nemamo uredjene granice niti sa jednom susjednom zemljom,nemamo autoput,nemamo nista...
i pojasni ti meni,ko je nas ovdje unistio i unazadio ?
MUNAFIK

#39137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

zippoo87 wrote:

SDA i jeste ista,kada otvoreno koaliraju i daju ruku dojucerasnjom agresoru i sljedbenicima njihove politike
SDA,HDZ i SNSD a bogami nisu tu ni SDP ni DF daleko,sve bi uradili za pare i vlast a ovi ostali sponovi,odbrana drzave i tako te floskule,to su price za neuku masu...ko ima imalo pameti,ne prima se na te gluposti
tamo gdje je SDA branila rzavu,tu nema vise ni drzave ni ljudi...a primjeri su ti RS,Krajina,Srebrenica,Gorazde,...ti slobodno nastavi niz
takodjer,zahvaljujuci SDA,nemamo vise ni drzavne imovine u Hrvatskoj,nemamo izlaz na otvoreno more,nemamo uredjene granice niti sa jednom susjednom zemljom,nemamo autoput,nemamo nista...
Prvo da sad nestane SDA i da NS ima broj glasova kao SDA pa oni bi MORALI koalirati sa HDZ i sa SNSD... Ne postoji nikakav drugi scenarij osim da oni dopuste da HDZ I SNSD budu vlas i rade sta hoce a da NS ide u opoziciju???

Sta bi NS uradila tada?

SDA je velika stranka u koju su skoncentrisani svi centri moci koji imaju i koji nemaju veze sa SDA... Da imaju odgovornost za lose stanje imaju sigurno ali da su isti kao HDZ i SNSD e to nisu. I sta ti kazes jel Alija Izetbegovic isto kao Karađic ili Milosevic?
Laertes

#39138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Laertes »

MUNAFIK wrote:
zippoo87 wrote:

Prvo da sad nestane SDA i da NS ima broj glasova kao SDA pa oni bi MORALI koalirati sa HDZ i sa SNSD... Ne postoji nikakav drugi scenarij osim da oni dopuste da HDZ I SNSD budu vlas i rade sta hoce a da NS ide u opoziciju???

Sta bi NS uradila tada?

SDA je velika stranka u koju su skoncentrisani svi centri moci koji imaju i koji nemaju veze sa SDA... Da imaju odgovornost za lose stanje imaju sigurno ali da su isti kao HDZ i SNSD e to nisu. I sta ti kazes jel Alija Izetbegovic isto kao Karađic ili Milosevic?
:?
zippoo87

#39139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

MUNAFIK wrote:
zippoo87 wrote:

Sta bi NS uradila tada?

SDA je vlast 30 godina ,NS 30 dana...ne znam kako si uspio ovo dvoje izjednaciti
da SDA zna sta i da zeli,imali su i vise nego dovoljno vremena da provedu svoje politike...ili su mozda upravo ovo sto sada imamo politike SDA...unistena zemlja,ponizen i rastjeran narod i to u miru,kriminal,korupcija,mito,nepotizam,neznanje...itd itd

sto se ovog drugog tice,ja ne znam ko to izjednacava Aliju sa Karadzicem i Milosevicem...to je spin SDA medija...ili ti meni eto pokazi to da neko iz NSa izjednacio ovu trojicu
MuaDib

#39140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MuaDib »

NS je pokazala da nije dorasla razumjeti političke procese koji se trenutno odvijaju na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.
Slijepilo uzrokovano "Pirovom pobjedom u KS", pokazalo je potpuno nesnalaženje NS kada je u pitanju osjećaj za širi bosanskohercegovački politički kontekst. Lokalizacija realizacija političkog programa NS na nivo KS neće dovesti do imeprativa NS koji se zove "liberalizacija i modernizacija bh društva". I koliko god gorili od želje da u KS naprave ostrvo gdje je moguća promjena, to neće biti moguće jer plimni val nacionalnih zapljuskivanja sa viših nivoa neće zaobići KS. Zapravo NS pokazuje jako opasnu tendenciju, tendenciju ideološke fikasacije koja nema veze sa političkom borbom, već politiku gleda isključivo kroz prizmu marketinga i dodvoravanja jednom profilu građana. Takav pristup je primamljiv, ali on suštinski obesmišljava političku borbu, svodeći stranku na puko vegetiranje na marginama političkog sistema Bosne i Hercegovine. I koliko god NS imala otklon prema tome, istoj je neophodno iskustvo sučeljavanja sa nacionalizmom na političkom terenu. Jer samo na temelju političkog iskustva svoj politički program može vratiti u realne okvire i sagledati cijelu sliku. Da se razmijemo nikom nije drago gledati političku moć SDA, ali činjenice govore jednu stvar da ista uživa podršku građana ma koliko se mi jadno zbog toga osjećali. Što nas jasno upućuje na zaključak da brojni argumenti koje NS zastupala, ovim padaju u vodu. Nije tako davno bilo plasirano da će NS uvijek stajati na braniku principa jednakosti građana bez obzira na političko opredjeljenje građana. Da bi sada u svom tvrdom stavu "s tim i tim nikada", pokazala da napušta tpomenuti princip i svoje djelovanje separira na primarno svoje biračko tijelo.
hAZNADAR

#39141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hAZNADAR »

zippoo87 wrote:

Znaci treba skidati SDA na sljedecim izborima. Samo to neces postici izjednacavanjem. Ljevica jednostavno mora promijeniti pricu i nametnuti se kao veca od SDA u svemu cime se SDA kiti. Ako su pak principi bitniji, ideologija,... onda trpi SDA i suti.

Narod nije puno pametniji ni drugdje u svijetu gdje olako pada na patriotske fore,... bregzit, trump, porast desnice u Evropi,....

Bitno je uzeti vlast jer samo tako imas sansu nesto promijeniti. U nasim uslovima paradoksalno - moras pred izbore igrati neposteno, podlo, glumiti,.. .da bi na vlasti imao priliku biti posten i nesto uraditi.
statixx

#39142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Dasi wrote: Daj citat.
"kaže ne nacionalnim strankama"

E to kad udje u kuhinju Stava i Saffa postaje ono o cemu Munafik prica, dodje se i do toga da se izjednacavaju zrtva i agresor. Najzalosnije je sto se ova propaganda prima medju svijetom. Istim onim koji sa odusevljenjem ismijava RTRS. :D
kluz franjo

#39143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Kolega, čini mi se da možemo pokušati razumno i argumentovano.
MUNAFIK wrote:Velika greska NS je sto fakat stavljaju SDA u istu ravan sa HDZ I SNSD ili SDS...
Od samog osnivanja NS javno govori i nastupa iz pozicije protivnika koncepta etno-nacionalnog post-dejtonskog ustrojstva.
Od samog osnivanja NS kritikuje takozvane nacionalne stranke zbog lošeg načina vladanja i odbija koalicionu saradnju sa njima.
Može to sada nekome biti ispravno, a nekome ne. Ali 10 punih godina su sa tom pričom bili "pederi, cuke-mace, kontejneri itd", da bi sada naprasno sa tom istom pričom postali "neprijatelji Bošnjaka, četnici, ustaše,"...
MUNAFIK wrote:...A Aliju izetbegovica stavljaju u ravan sa Karadzicem, Milosevicem i Tuđmanom...
Ovo jednostavno nije tačno. Istorijsku ocjenu agresije na BiH, ne samo da nikad nisu dovodili u pitanje, već su i podnosili nacrte zakona po kojima je negiranje haških presuda krivično djelo.
MUNAFIK wrote:Treba biti realan uzeti vlast u KS je jedno ali biti na boljoj ili manje lošoj strani na nivou FBIH ili na nivou države je skroz druga stvar.
Pitanje skupštinskih većina, koalicija, vlada... To je pitanje rukica i politička odluka svake stranke pojedinačno.
Kao što su postojale ruke u Skupštini KS i neke stranke se odlučile da sarađuju sa drugim strankama, isti je princip i na svim ostalim nivoima. Imaš li dovoljno ruku i imaš li dovoljno povjerenja u koalicionog partnera.
Ni na jedan način NS nije u mogućnosti da opstruira ili koči proces formiranja vlasti. Druga je stvar da nekim strankama kao da treba opravdanje za participaciju u vlasti.
Zašto neke političke opcije svoje političke odluke motaju u patriotske oblande, neka (pr)ocjenjuju birači, kao što će ocjenjivati i odluke NS.
Pozdrav
MUNAFIK

#39144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Pa sta bi NAŠA STRANKA evo da ne postoji SDA i da je baš NS osvojila recimo 250 000 glasova... Šta bi uradili? Da li bi koalirali sa HDZ i SNSD?
statixx

#39145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

MuaDib wrote:Nije tako davno bilo plasirano da će NS uvijek stajati na braniku principa jednakosti građana bez obzira na političko opredjeljenje građana.
Kakve to veze ima sa odbijanjem koalicije?
zippoo87

#39146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

MUNAFIK wrote:Pa sta bi NAŠA STRANKA evo da ne postoji SDA i da je baš NS osvojila recimo 250 000 glasova... Šta bi uradili? Da li bi koalirali sa HDZ i SNSD?
mi ovdje ne pricamo o gatanju i sta bi bilo kada bi bilo
pricamo o onome sto se sada desava...tako da ovakvi komentari su potpuno nepotrebni
ali evo,da tebe pitam...zasto je SDA problem sto su im ovi rekli da nece sa njima...mogu formirati vlast na svim nivoima i u mnogim kantonima...zasto kmecite uopste,meni to nije jasno ?
zasto nesto ne pocnete raditi ,popravljati,prvo vas same pa onda i politike koje zastupate ?
cemu sva ova medijska haranga i vrijedjanje i psovanje po forumu vasih clanova,simpatizera i botova ...pojasni mi ?

imate vase prirodne partnere,HDZ ,SNSD,SDS...imate i PDA i ostale,sve je to iz vase kuhinje...pa bujrum,branite drzavu od koga god mislite da je branite...samo sto je vi vise branite,drzave i gradjana u toj istoj drzavi sve manje...pa se vi malo nekada zapitajte,da li je taj put koji vi vodite ispravan put i za vas i za gradjane
kluz franjo

#39147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

MUNAFIK wrote:Pa sta bi NAŠA STRANKA evo da ne postoji SDA i da je baš NS osvojila recimo 250 000 glasova... Šta bi uradili? Da li bi koalirali sa HDZ i SNSD?
Ne znam šta bi NS uradila u takvom scenariju. Znam kako bih ja gledao na to. Isto kao i sada.
Stranke koje insistiraju na ustavnom pasjaluku (negiranje ustavnog položaja jezika, ustavnih individualnih i kolektivnih prava građana), koje negiraju haške presude, koje odbijaju implementaciju presuda ustavnog suda i suda za ljudska prava, koje odbijaju bilo kakvu promjenu statusa quo...
ne mogu biti partneri za bilo kakav boljitak.
Ali to je sve hipotetički i šbb-kbb.
Mi sada imamo izborne rezultate koji su vrlo jasni. To što još uvijek nemamo vlast na državnom, federalnom i u nekim kantonima nije greškom ili zaslugom NS.
Tamo gdje je NS mogla da nešto značajnije (ali i tu ne odlučujuće) učini, tamo se vlast brzo formirala i fercera.
Za ove druge nivoe i kantone su neke druge adrese odgovornije.
Imaš ruke, nema ruke. Imaš povjerenja u partnere, nemaš povjerenja u partnere.
Ja stvarno ne vidim kako NS tu može biti kamen spoticanja.
Kikibombona

#39148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

MuaDib wrote:NS je pokazala da nije dorasla razumjeti političke procese koji se trenutno odvijaju na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.
Slijepilo uzrokovano "Pirovom pobjedom u KS", pokazalo je potpuno nesnalaženje NS kada je u pitanju osjećaj za širi bosanskohercegovački politički kontekst. Lokalizacija realizacija političkog programa NS na nivo KS neće dovesti do imeprativa NS koji se zove "liberalizacija i modernizacija bh društva". I koliko god gorili od želje da u KS naprave ostrvo gdje je moguća promjena, to neće biti moguće jer plimni val nacionalnih zapljuskivanja sa viših nivoa neće zaobići KS. Zapravo NS pokazuje jako opasnu tendenciju, tendenciju ideološke fikasacije koja nema veze sa političkom borbom, već politiku gleda isključivo kroz prizmu marketinga i dodvoravanja jednom profilu građana. Takav pristup je primamljiv, ali on suštinski obesmišljava političku borbu, svodeći stranku na puko vegetiranje na marginama političkog sistema Bosne i Hercegovine. I koliko god NS imala otklon prema tome, istoj je neophodno iskustvo sučeljavanja sa nacionalizmom na političkom terenu. Jer samo na temelju političkog iskustva svoj politički program može vratiti u realne okvire i sagledati cijelu sliku. Da se razmijemo nikom nije drago gledati političku moć SDA, ali činjenice govore jednu stvar da ista uživa podršku građana ma koliko se mi jadno zbog toga osjećali. Što nas jasno upućuje na zaključak da brojni argumenti koje NS zastupala, ovim padaju u vodu. Nije tako davno bilo plasirano da će NS uvijek stajati na braniku principa jednakosti građana bez obzira na političko opredjeljenje građana. Da bi sada u svom tvrdom stavu "s tim i tim nikada", pokazala da napušta tpomenuti princip i svoje djelovanje separira na primarno svoje biračko tijelo.
Ne slazem se kolega.

NS radi veoma dobar posao a u narednim redovima cu objasniti zasto;

- NS kontinuirano raste. Stranacko jedinstvo je impozantno za BH prilike. Razlog tome je cinjenica da su visokorangirani clanovi NS ostvareni u realnom sektoru i budzet im nije san snova. NS je mozda jedina ideoloski profilisana stranka u BiH. Radi navedenog su cvrsti i odlucni kod donosenja odluka.

- ogromna vecina glasaca NS je anti-SDA/SNSD/HDZ raspolozena. Biraci NS su, po onome sto vidim, veoma osjetljivi i sitnicavi. Ne znam da li to uzeti kao pozitivnu ili negativnu stvar. Kako god, Nasa stranka hoda po ivici - jedan pogresan korak i upropastit ce sve sto su godinama gradili.

- ulzak NS u vlast sa etno strankama bi doveo do gasenja stranke. Ta zrtva ne bi donijela nista dobro za BiH i njene narode. NS iz vlasti sa nacio strankama ne bi mogla nista uraditi.

- ulazak u kantonalnu vlast je odlican potez. Nasu stranku je pratio glas da ne smiju preuzeti odgovornost. Pokazali su da smiju, samo ako dobiju adekvatnu podrsku. SA kanton je prilika za NS da pokazu da su drugaciji od drugih. Velika prilika da se ubzra rast stranke.

- za NS bi bilo od velike pomoci da unutar pro-bosanskih stranaka dobiju adekvatne saradnike. Konakovic radi dobro sa NS i to nailazi na odobravanje NS glasaca. Bilo bi od iznimne vaznosti da unutar SDP-a ojaca anti-SDA struja. Nasoj stranci bi odgovaralo da SDP bude najjaca stranka u BiH. S druge strane, bice veoma pozitivno ako ojaca Hadzikadic i njegova politika centra.

- sto se tice HDZ-a, vec se pokazalo da se bez njih moze. Uludo smo potrosili 20 godina formirajuci neprincipijelne koalicije koje nisu donijele nikakve rezultate. NS i koalicioni partneri trebaju marljivo raditi da bi HDZ istisnuli iz federalne vlasti.

- kod Srba je situacija teza, ali su prosli izbori pokazali da Dodik nije nedodirljiv, pa je bio istisnut iz drzavne vlasti. Ljudi poput Stanivukovica bi mogli biti prihvatljivi za NS.

Nama treba plan za 10 godina a ne radi par godina vlasti sve upropastiti i nista ne postici.
criticos

#39149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Pa priznat ćeš da nije isto ići u koaliciju sa 6 zastupnika da se napravi većina od 50 i ići u koaliciju sa 40 zastupnika da se napravi ista ta većina, zar ne?
Kada imaš 6 u koaliciji, pokrivaš jedno ministarstvo i nekoliko institucija. A kada imaš 40, onda pokrivaš 80% ministarstava i isto toliko institucija i tada su mehanizmi moći u tvojim rukama, a u prvom slučaju si privjesak i za svako sranje po oprobanom receptu SDA defaultno ti snosiš krivicu i odgovornost jer SDA nikad nije kriva. Tako preživljavaju već 25 godina gaseći svakog koalicionog partnera. Jasnije?
MUNAFIK

#39150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

zippoo87 wrote:
mi ovdje ne pricamo o gatanju i sta bi bilo kada bi bilo
pricamo o onome sto se sada desava...tako da ovakvi komentari su potpuno nepotrebni
ali evo,da tebe pitam...zasto je SDA problem sto su im ovi rekli da nece sa njima...mogu formirati vlast na svim nivoima i u mnogim kantonima...zasto kmecite uopste,meni to nije jasno ?
zasto nesto ne pocnete raditi ,popravljati,prvo vas same pa onda i politike koje zastupate ?
cemu sva ova medijska haranga i vrijedjanje i psovanje po forumu vasih clanova,simpatizera i botova ...pojasni mi ?

imate vase prirodne partnere,HDZ ,SNSD,SDS...imate i PDA i ostale,sve je to iz vase kuhinje...pa bujrum,branite drzavu od koga god mislite da je branite...samo sto je vi vise branite,drzave i gradjana u toj istoj drzavi sve manje...pa se vi malo nekada zapitajte,da li je taj put koji vi vodite ispravan put i za vas i za gradjane
Prvo nisam ja SDA niti sam nekakav bot da sa mnom razgovaras kao da me Bakir placa... Nisu svi ljudi koji se ne slazu sa tobom ili sa NS odmah nekakvi SDAovci... I to je jedna lekcija koju NS mora nauciti.

Drugo nisu HDZ i SNSD nikakvi prirodni partneri nikome pa ni SDA oni su zadani njih ne mozes mjenjati u ovoj 'jednacini' prema tome ovo je ozbiljno pitanje da li bi NS bila tako kategoricna po pitanju nacionalnih stranaka da ima glasova kao SDA, a da SDA ne postoji... Neprijatelji drzave nisu izmisljeni oni su vrlo jasni i direktni. Drugo pitanje je da li ie kategoricnost NS samo prema SDA ali bi se eto kao mogli sa HDZ i SNSD?

ovi su realna pitanja... Ja sam ponosan bosnjak i eto interesuje me ovo oko NS... Lahko je po svojoj mahali bacat price, ali ipak neki procesi su puno kompleksniji od toga.
Locked