Sirija

Locked
husein_kapetan

#39126 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Opetja033 wrote:
husein_kapetan wrote:
Opetja033 wrote:Samo lihvarocionisti i njihove internetske horde mogu predratnu Siriju nazvati diktaturom. Ergo, slobodarskom covjecanstvu je poznato da je stepen direktne demokratije u Siriji prije rata bio veci od onog u Svicarskoj.
Kakogod.. ipak veći od bilo koje realnosti na Bliskom Istoku i među arapima uopšte..Čak tada veći i od današnjeg Turskog..
Sve ijedan susjed Sirije ima veci stepen demokratije. Bez izuzetka. Porediti tursku demokratiju (felericnu ali ipak demokratiju) sa brutalnim i sektaskim rezimom je neumjesno. Zaista nemam namjeru ulaziti u diskusiju po ovom pitanju. Jednostavno nema nikakvog smisla.
Liban..možda??.. ili Irak.. ili Izrael ?? ili ona autoritativna monarhija Jordan..?? U Turskoj danas ima više političkih zatvorenika nego bilo gdje tamo..Sultanat alla Erdogan..
Bogme ja i ti imamo sasvim različite parametre vrednovanja ove utopije koju danas nazivaju demokratija..
Challenger__

#39127 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:* digresija: Hassan Nasrallah agresiju na Jemen naziva američko-saudijskom.
... a nesreću u Siriji naziva "agresijom KSA i njenih saveznika".
Avetinho

#39128 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Challenger__ wrote:* digresija: Hassan Nasrallah agresiju na Jemen naziva američko-saudijskom.
Jesi li ti ozbiljan? Nasrallah je nozni prstoljubac Irana, i mora srati kako mu Ajatolah naredi. Naravno da su po njemu za sve krivi Veliki Sotona i Kralj sunija.
sarajevoxxxx

#39129 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zgrada krivičnog suda također pala u ruke boraca sirijske opozicije u Idlibu.
Challenger__

#39130 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nešta mi pucketa u slušalicama... Kao da neko gazi insekte...

_____

Nassrallah, ponovo, debelim vehabijskim "kraljevima": "uspostavili ste Sadama, podržali USA invaziju, podržavate ISIL? Šta hoćete od naroda Iraka??"

Fakat, ova mu je prejaka! Šta hoće ove debele nakaze? Znaju li oni uopšte šta žele??
DuckZz

#39131 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Ovi iz Orient News su udareni u glavu, doslovno se nalaze u prvim redovima, dok ovi jurišaju na grad, reporter pušta dvojicu ispred sebe i lafo ih snima :-)
Image
Image
sarajevoxxxx

#39132 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Image
Avetinho

#39133 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Nešta mi pucketa u slušalicama... Kao da neko gazi insekte...
Je li ti dobro, pravo sam se zabrinuo.
Challenger__

#39134 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nassrallah, ponovo, o ovim debelim vehabijskim parijama:
#Nasrallah: Let's hear the truth, no? Who funded the suicide bombs in Iraq? That killed Sunnis, Shias, Kurds, etc..? Saudi intelligence.
"Hajde da čujemo istinu. Ko je utemeljio samoubilačke napade u Iraku? Čije su žrtve suniti, šiiti, Kurdi itd? Saudijska obavještajna služba".
sarajevoxxxx

#39135 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Nešta mi pucketa u slušalicama... Kao da neko gazi insekte...

_____

Nassrallah, ponovo, debelim vehabijskim "kraljevima": "uspostavili ste Sadama, podržali USA invaziju, podržavate ISIL? Šta hoćete od naroda Iraka??"

Fakat, ova mu je prejaka! Šta hoće ove debele nakaze? Znaju li oni uopšte šta žele??
Šta hoće Nasrallah? Sada mu ni Palestina ne valja.Ne valja mu Egipat, ne valja Turska, Pakistan, a dobar je Asad koji svaki dan usmrti na desetine sirijskih žena i djece :oops:
Avetinho

#39136 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Nassrallah, ponovo, o ovim debelim vehabijskim parijama:
#Nasrallah: Let's hear the truth, no? Who funded the suicide bombs in Iraq? That killed Sunnis, Shias, Kurds, etc..? Saudi intelligence.
"Hajde da čujemo istinu. Ko je utemeljio samoubilačke napade u Iraku? Čije su žrtve suniti, šiiti, Kurdi itd? Saudijska obavještajna služba".
Navoditi Nasrallaha kao objektivnog sudiju dogadjaja na Bliskom Istoku je otprilike kao i Karadjica za dogadjaje u Bosni.
Challenger__

#39137 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Šta hoće Nasrallah?
Šta je bilo? Sada braniš debele kraljeve? "Moralni" integritet Thanija i Sauda? One koji su plaćali "saudijski Hezbollah"?

:mrgreen:

Evo šta hoće. Ono što ne shvataju debeli vehabijski "kraljevi": "slobodu koja nije dar kraljeva nego poklon od Boga".
Opetja033

#39138 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Avetinho wrote:
Navoditi Nasrallaha kao objektivnog sudiju dogadjaja na Bliskom Istoku je otprilike kao i Karadjica za dogadjaje u Bosni.
Kome je taj bradati terorista, mag i fanatik uopce relevantan kao izvor za bilo sta. Okorjeli masovni ubica, sadista.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39139 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

link
sarajevoxxxx

#39140 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Avetinho wrote:
Nema potrebe tako nisko udarati.Dosta onoga što je rekao Nasrallah stoji, ali meni je zaista neshvatljivo kako može podržavati Asada? Kako možže gledati da svaki dan čovjek usmrti na desetine žena i djece a da za ove 4 godine ni jedan taj masakr ne osudi? Mislim, zaista koja je to zaslijepljenost, koja je to mržnja pa da svaki dan gaziš preko mrtvih tijela žena i djece a da nikada ni jedne riječi ne progovoriš.

Tako jedno časno mjesto imao u ummetu, imao poštovanje svih, i odjednom zalijepio se za kasapina koji svaki dan ubije stotinu civila koji su njegove vjere, njegove komšije, ljudi koji su dočekali njega 2006. i otvorili mu kuću, smjestili izbjeglcie u svoje domovoe kao da su im rod rođeni, i sve to odbacio tek tako.To je zaista neoprostivo, svi se oni moraju zapitati šta se sa njima desilo, zašto su postali oni koji podržavaju ubice, jednostavno za podršku Asadu nikad neće nači opravdanje pa makar sto godina ga nalazili.
sarajevoxxxx

#39141 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

japin_mutapi wrote:
link
Hehehe dobro me nasmija :)

Čeli se malo zanio ništa strašno.
Avetinho

#39142 Re: Sirija

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:
link
:pisnuo:
Avetinho

#39143 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:
Avetinho wrote: Navoditi Nasrallaha kao objektivnog sudiju dogadjaja na Bliskom Istoku je otprilike kao i Karadjica za dogadjaje u Bosni.
Nema potrebe tako nisko udarati.Dosta onoga što je rekao Nasrallah stoji, ali meni je zaista neshvatljivo kako može podržavati Asada? Kako možže gledati da svaki dan čovjek usmrti na desetine žena i djece a da za ove 4 godine ni jedan taj masakr ne osudi? Mislim, zaista koja je to zaslijepljenost, koja je to mržnja pa da svaki dan gaziš preko mrtvih tijela žena i djece a da nikada ni jedne riječi ne progovoriš.

Tako jedno časno mjesto imao u ummetu, imao poštovanje svih, i odjednom zalijepio se za kasapina koji svaki dan ubije stotinu civila koji su njegove vjere, njegove komšije, ljudi koji su dočekali njega 2006. i otvorili mu kuću, smjestili izbjeglcie u svoje domovoe kao da su im rod rođeni, i sve to odbacio tek tako.To je zaista neoprostivo, svi se oni moraju zapitati šta se sa njima desilo, zašto su postali oni koji podržavaju ubice, jednostavno za podršku Asadu nikad neće nači opravdanje pa makar sto godina ga nalazili.
Onda mi nemoj govoriti da nema potrebe tako nisko udarati.

Vidis i sam da ima.
sarajevoxxxx

#39144 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Snage sirijske opozicije zauzele zgradu pošte.Dakle, sami centar grada Idliba. To je ovaj dio kod Seba Beharata

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.92 ... 3&z=18&m=b
DuckZz

#39145 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pobunjenici pokušavaju da okruže Idlib i stave grad pod opsadu
Image
Challenger__

#39146 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:Pobunjenici pokušavaju da okruže Idlib i stave grad pod opsadu
Ti pišeš da pokušavaju da okruže grad a ovaj gore da su u centru grada. Živ bio, šta je u stvari istina?
Avetinho

#39147 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Ti pišeš da pokušavaju da okruže grad a ovaj gore da su u centru grada. Živ bio, šta je u stvari istina?
Tesko je to shvatiti citaocima SRNE, IRNE, RT i RTS.

Osim toga, razgovaras s dva razlicita lika na forumu. Nijedan ne zna sta onaj drugi cita. Nisu jedinstvena informativna agencija. Svak ima svoje informacije, i ovdje ih stavlja. Nisi valjda zaboravio svoje informacije sa krimskih plaza? Zlobnici su tvrdili da su slike sa Kopakabane.
Opetja033

#39148 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
"That awkward moment when a foreign group is mad because their enemy recieved military support from outside...."
asurbanipal

#39149 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Šta hoće Nasrallah?
Šta je bilo? Sada braniš debele kraljeve? "Moralni" integritet Thanija i Sauda? One koji su plaćali "saudijski Hezbollah"?

:mrgreen:

Evo šta hoće. Ono što ne shvataju debeli vehabijski "kraljevi": "slobodu koja nije dar kraljeva nego poklon od Boga".

Pa po vehabijskom islamu je Kralj iznad Boga. Eno dovili su nedavno vehabijski šejhovi po Bosni a Boga mi i po Hercegovini za ovog novog Selmana. Rugaju se kršćanima i Svetom Trojstvu, a sultani im nosili titule Gospodar Svijeta, a evo ovi sada Čuvar dva Sveta mjesta.
DuckZz

#39150 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:
Kakve ima veze šta je on napisao ? On predviđa šta će se sljedeće desiti, a to je kao kod keš memorije, samo što savoxx ima 10KB prostora za pisanje, a keš jedno 15MB. Sve što pišem se desilo prije 5-6 sati, kao što vidiš na slici jedva je podne, znači potvrđena informacija 100%
Locked