ugodno iznenađenje.. od glavnog lika koji se zove kako se zove i nosi odjeću kakvu nosi očekivao sam nešto drugo, djetinjastije, patetičnije..
ok film, s tim da bih ja ovo metno kao soundtrack:
Moderator: _BataZiv_0809

Interstellar odlican sve do treceg cina. Morel' tako?ExNihilo wrote:Sačekat ću da pocijepa forum a la Interstellar.
treba u subotu otici i gledati toTito_i_Partija wrote:Interstellar odlican sve do treceg cina. Morel' tako?ExNihilo wrote:Sačekat ću da pocijepa forum a la Interstellar.![]()
Nego stipu ba ljude i njihova misljenja, de nam malo opleti o Dunkirk-u. Sudeci po svemu sto sam cuo/vidio, radi se o odlicnom filmu.
Ne more! Odličan i tačka.Tito_i_Partija wrote:Interstellar odlican sve do treceg cina. Morel' tako?ExNihilo wrote:Sačekat ću da pocijepa forum a la Interstellar.![]()
Nego stipu ba ljude i njihova misljenja, de nam malo opleti o Dunkirk-u. Sudeci po svemu sto sam cuo/vidio, radi se o odlicnom filmu.
Slažem se sa ovim da je odlično napisano, ne slažem se sa ovim da bih se ja mogao baviti kritikom filma i muzike.Tito_i_Partija wrote:![]()
Odlicno napisano. Ti i Dejl bi trebali imat' svoj blog sto se bavi iskljucivo kritikom filma i muzike.![]()
Volio bih da ga pogledam u kinu, mada moram priznat' da stvarno nisam ljubitelj ratnih filmova i serija. Band of Brothers, koja je fakat dobro uradjena, obatalio nakon dvije-tri epizode. Jednostavno mi nekako ne lezi ta tematika. Al' gotivim Nolana, tako da cu vjerovatno ipak pogledat'.
Spominjes odlicnu kinematografiju (koju vec svi na netu mnogo hvale). Interesantno je da Nolan za taj pos'o nije is'o svom starom pajdasu Wally Pfister-u, koji je radio sve njegove filmove osim Interstellar, nego je angazov'o svajcarca Hoyte Van Hoytema (koji je prvi put radio sa Nolanom upravo mijenjajuci Pfister-a na Interstellar-u). Za mene su Lubezki i Deakins i dalje bez premca, al' uvijek je lijepo vidjet' dobru konkurenciju.
mkay je...ExNihilo wrote:Ne voliš ratnu tematiku jer si iz Kanade.![]()
Al' vidjet ćeš kada više raje pogleda Dunkirk pa krenu rasprave da li je Hardy mogao napraviti ovaj ili onaj manuvar avionom u kontekstu Njutnove mehanike.![]()
Btw, počeo sam gledati The Handmaid's Tale.
podcjenjuješ sedale cooper wrote:Slažem se sa ovim da je odlično napisano, ne slažem se sa ovim da bih se ja mogao baviti kritikom filma i muzike.Tito_i_Partija wrote:![]()
Odlicno napisano. Ti i Dejl bi trebali imat' svoj blog sto se bavi iskljucivo kritikom filma i muzike.![]()
Volio bih da ga pogledam u kinu, mada moram priznat' da stvarno nisam ljubitelj ratnih filmova i serija. Band of Brothers, koja je fakat dobro uradjena, obatalio nakon dvije-tri epizode. Jednostavno mi nekako ne lezi ta tematika. Al' gotivim Nolana, tako da cu vjerovatno ipak pogledat'.
Spominjes odlicnu kinematografiju (koju vec svi na netu mnogo hvale). Interesantno je da Nolan za taj pos'o nije is'o svom starom pajdasu Wally Pfister-u, koji je radio sve njegove filmove osim Interstellar, nego je angazov'o svajcarca Hoyte Van Hoytema (koji je prvi put radio sa Nolanom upravo mijenjajuci Pfister-a na Interstellar-u). Za mene su Lubezki i Deakins i dalje bez premca, al' uvijek je lijepo vidjet' dobru konkurenciju.![]()
Em sam previše pristran i subjektivan, em nisam ovako koherentan kao Nihilo što se tiče pisanja. Ali njega jeste
fakat uživanje čitati. Samo što te malo i sjebe ovako pa ti digne uzbuđenje do krajnjih granica toliko da
ti se čini da napisano o filmu ispadne bolje od samog filma.Elem pokušaću ovo nekako da pogledam u kinu.
šta je laički osvrt?medvjed23 wrote:
podcjenjuješ se![]()
stvarno bi mogli, vas dvojica i možda još par forumaša, pokrenuti i osvježavati temu za filmske recenzije, da se iste ne gube u moru laičkih osvrta
medvjed23 wrote:imam problem sa definicijama, jer svaka riječ definicije ima svoju definiciju i unutar tih definicija, svaka riječ, takođe, ima svoju definiciju itd.. dakle, ako nešto pokušam definisati, pod rizikom sam da se upetljam u beskrajnu mrežu definicija..
koji je to okp horor, može znati samo onaj ko je prošao kroz njega..
ma jamedvjed23 wrote:ma jasno je da je doživljaj umjetničkog djela krajnje subjektivan.. al eto, primijetih da možda ne bi bilo loše imati temu za forumaše koji te svoje subjektivne doživljaje vole malo opširnije opisati i obrazložiti.. no, nije to tema teme tako da ću začepiti
Slažem se, bilo koja kritika (laička ili profesionalna) treba da se shvati samo kao smjernica onogaBloo wrote:medvjed23 wrote:imam problem sa definicijama, jer svaka riječ definicije ima svoju definiciju i unutar tih definicija, svaka riječ, takođe, ima svoju definiciju itd.. dakle, ako nešto pokušam definisati, pod rizikom sam da se upetljam u beskrajnu mrežu definicija..
koji je to okp horor, može znati samo onaj ko je prošao kroz njega..![]()
![]()
jbg medo
moj stav je da filmovi, kao i književnost i ostali vidovi umjetnosti se doživljavaju individualno
tako da neki roman koji je možda neki kritičar rekao da je sranje, tebi donio 2 sata neke sreće, razribrige, možda si izvukao neku pouku, za mene je taj roman ispunio svoju svrhu
isto kao i film
ne vidim smisla u povođenju sa kritikom, štaviše kritikom koja je dubinska analiza, puno usporedbi, komparacija sa prijašnjim djelima npr. režisera ili drugim radovima itd. ja to pročitam čisto onako i pogledam film bez obzira
osim kad dođe do filmova sharknado i ta sranja