SDA-All about

bunk

#39101 Re: SDA-All about

Post by bunk »

:mrgreen:
Cemu onda izbori i glasanje.
Proizvoljno dijelis te ocjene.
Leverage

#39102 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Na izbore se ide da se pobijedi ili barem dobije podrška s kojom se može napraviti neka suštinska promjena, a ne da se gura u vlast po svaku cijenu. Najpodlija laž od svih je da se u koaliciji sa SDA može napraviti bilo šta pozitivno.

Zamisli, nazvao SDA kriminalcima, ja sam frapiran, kako je samo mogao izreći jednu tako proizvoljnu notornu istinu.
kmirsad

#39103 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Bil danas N. Nikšić u Tuzli...
nemampojma0

#39104 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Komsic kao odgovoran i zreo politicar, uz to predsjednik drzave, treba da okupi sve drzavotvorne elemente ljevice i udje u vlast na svim nivoima. Ocuvanje i unaprijedjenje drzave je ispred svake stranke.
Ni jedan odgovoran političar neće ići u koaliciju sa fašistima i kriminalcima koji su opljačkali i uništili ovu državu. Ne gradi se država sa onima koji je razgrađuju, pljačkaju i uništavaju.
Imas li ikakav dokaz da je Sda fasisticka stranka ili to proizvoljno iz svog skucenog ugla posmatras?
Ni jedan ozbiljan politicar, a posebno predsjednik drzave, nece sjediti u opoziciji ako moze biti vlast. Al ti to ne kontas, tebe vodi mrznja, pa neke svoje principe nameces kao relevantne. Doduse, ne samo ti.
I ne znam zasto se bunis, tvoja stranka ce biti opozicija i nemas brige. Spremajte se za lokalne izbore i cuvajte izmisljene principe.
bingov buraz

#39105 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

nemampojma0 wrote:Komsic kao odgovoran i zreo politicar, uz to predsjednik drzave, treba da okupi sve drzavotvorne elemente ljevice i udje u vlast na svim nivoima. Ocuvanje i unaprijedjenje drzave je ispred svake stranke.
Nit je odgovoran nit je zreo a sreća da je (kakav-takav) političar jer se u realnom sektoru od svog pregalaštva hljeba ne bi najeo.
Ratne zasluge nastranu,realno ,Ž.K je koristan uhljeb sa za našu stvar odgovarajućim imenom.Da li je takav bio otpočetka ili se u hodu snašao nije ni bitno niti ga amnestira.
nemampojma0

#39106 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

bingov buraz wrote:
Nit je odgovoran nit je zreo a sreća da je (kakav-takav) političar jer se u realnom sektoru od svog pregalaštva hljeba ne bi najeo.
Ratne zasluge nastranu,realno ,Ž.K je koristan uhljeb sa za našu stvar odgovarajućim imenom.Da li je takav bio otpočetka ili se u hodu snašao nije ni bitno niti ga amnestira.
Jesil ti sposobniji? Hajde kandiduj se, daj nam priliku da dodju bolji. Lako je mudrovati i drugom traziti mane.
Zeljko je mnogo zreliji i ozbiljniji u odnosu na njegov prosli mandat u predsjednistvu
daddy-kool

#39107 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Komšić govorio o sudbini Bh. bloka: Suviše je među nama različitih ideja

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190224032
nemampojma0

#39108 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

daddy-kool wrote:Komšić govorio o sudbini Bh. bloka: Suviše je među nama različitih ideja

Covjek realno sagledava stvari i dugorocno, za razliku od junosa cija politika se svodi na jedan mandat i lose glumljenje avangarde. Politika i drzava su isuvise ozbiljne stvari da bi se navijacki i emotivno odnosili prema stanju u drzavi, pragma i uravnotezenost su nephodne za politiku.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39109 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

daddy-kool wrote:Komšić govorio o sudbini Bh. bloka: Suviše je među nama različitih ideja

Sda junacka online vojska odred "klix.ba portal" ne odustaje od borbe za sda milijarde pa ni vikendom. Naravno, podrska odreda "kli.ba forum" je tu da hitno prekopira vijesti sa portala na sve teme na forumu"
SelOm vojsko
kiligonzales

#39110 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Ma seratori, moze li ko naci originalni clanak podgoricke Pobjede?

Volila bi SDA DF da pridobije, ali kurko im je za sada... Niko nije spreman da izvrsi samoubistvo iz BH bloka.
kiligonzales

#39111 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

bingov buraz wrote:
Eto ovi uhljebi iz SDA i SDP su korisniji. Sasu Magazinovica i Damira Masica ni majke njihove ne mogu da prepoznaju, a ne njihovi glasaci, Irfan Cengica tek. Vise dobiju glasova pojedinci na izborima mjesne zajednice nego oni sto su dobili, a ugurase se u domove. Fuj.

I ove izbore da im nebi Becirevica i Komsica, SDP i DF bi frulu svirali.
bingov buraz

#39112 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

nemampojma0 wrote: Jesil ti sposobniji? Hajde kandiduj se, daj nam priliku da dodju bolji. Lako je mudrovati i drugom traziti mane.
Zeljko je mnogo zreliji i ozbiljniji u odnosu na njegov prosli mandat u predsjednistvu
Ne znam lupati po prstima jebiga.
bingov buraz

#39113 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

kiligonzales wrote:
Eto ovi uhljebi iz SDA i SDP su korisniji. Sasu Magazinovica i Damira Masica ni majke njihove ne mogu da prepoznaju, a ne njihovi glasaci, Irfan Cengica tek. Vise dobiju glasova pojedinci na izborima mjesne zajednice nego oni sto su dobili, a ugurase se u domove. Fuj.

Super,samo nađi gdje sam ja ikog od navedenih hvalio pa da se samobanujem sa foruma.
SDP je kurac od ovce,elitističke funjare kojih dobar dio zaslužuje plesku samom svojom pojavom.Mogu li u istu rečenicu sa SDA,ni za milijun godina.Kod nas se bira manje zlo.
nemampojma0

#39114 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

bingov buraz wrote:
nemampojma0 wrote: Jesil ti sposobniji? Hajde kandiduj se, daj nam priliku da dodju bolji. Lako je mudrovati i drugom traziti mane.
Onda sjedi u cosku i moli Boga da ne zatreba lupati. Ima ko zna, u svakom smislu i situaciji :wink:
kiligonzales

#39115 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

bingov buraz wrote:
kiligonzales wrote:

Super,samo nađi gdje sam ja ikog od navedenih hvalio pa da se samobanujem sa foruma.
SDP je kurac od ovce,elitističke funjare kojih dobar dio zaslužuje plesku samom svojom pojavom.Mogu li u istu rečenicu sa SDA,ni za milijun godina.Kod nas se bira manje zlo.
Mogu vala, uz njih najodgovorniji za stanje u drzavi, uz SDA oni su stranka koja je najvise puta bila u vlasti. Vjeciti HDZ svakako ne smatramo propatriotski orijentisanom strankom, kao mnoge druge hrvatske ili srpske stranke.
Banksy

#39116 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Dobro je, slika se čisti.

Bakir i Fahro vs. Gačani i Komšić vs. SDP i NS.
kmirsad

#39117 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da će Željko Komšić na kraju ispasti najveće govno...
Glasao za njega , da zaobiđem Čovića, a možda dao glas mafiji...
PREVARAAAAAAA !
relativno84

#39118 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

:D
bingov buraz

#39119 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

nemampojma0 wrote:
bingov buraz wrote:
Onda sjedi u cosku i moli Boga da ne zatreba lupati. Ima ko zna, u svakom smislu i situaciji :wink:
Istina,davanje populističkih izjava je doveo do savršenstva.
kiligonzales

#39120 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Poslusati gostovanje Softica na Bosanskom vjestniku ... Interesantno izlaganje :D

Upravo prica o BH bloku i zasto su zeljeli bas njih...
Last edited by kiligonzales on 24/02/2019 19:22, edited 1 time in total.
kiligonzales

#39121 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da će Željko Komšić na kraju ispasti najveće govno...
PREVARAAAAAAA !
Kmirso ne padaj pod uticaj Sdaovića.

Zna se da ce crveni prije izdati nego narandjasti. :D
drug_profi

#39122 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da će Željko Komšić na kraju ispasti najveće govno...
PREVARAAAAAAA !
E moj Mirso. Pa bilo je ocekivano. Sam se kandidovao bez dogovora sa SDP i NS. Nije sigurno pod tusem skontao mogao bih ja malo u predsjednistvo, vec mu je neko garantovao nesto.
A onda treba dugove vratiti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39123 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

kiligonzales wrote:
bingov buraz wrote:
kiligonzales wrote:

Mogu vala, uz njih najodgovorniji za stanje u drzavi, uz SDA oni su stranka koja je najvise puta bila u vlasti. Vjeciti HDZ svakako ne smatramo propatriotski orijentisanom strankom, kao mnoge druge hrvatske ili srpske stranke.
Zasto se koalira sa strankama koje nisu propatriotski orjentisane. Da mi ne pricas da se sa hdz mora na nivou federacije i drzave, pitat cu konkretno za ze-do kanton?
Zasto clanovi stranke daju podrsku u domovima naroda stranke koje se ne smatraju propatriotskim?
Je li sda trazi da se patriotske stranke okupe u jedan blok kako bi bili jaci u borbi sa srpskim i hrvatskim?
meme_machine

#39124 Re: SDA-All about

Post by meme_machine »

izvrsni direktor wrote: Zasto se koalira sa strankama koje nisu propatriotski orjentisane. Da mi ne pricas da se sa hdz mora na nivou federacije i drzave, pitat cu konkretno za ze-do kanton?
Zasto clanovi stranke daju podrsku u domovima naroda stranke koje se ne smatraju propatriotskim?
Je li sda trazi da se patriotske stranke okupe u jedan blok kako bi bili jaci u borbi sa srpskim i hrvatskim?
Sam si napisao, entitetski i drzavni nivoi, a sto se tice ZDK, cini mi se da bh. blok nije raspolozen za koaliciju sa SDA? Kao da su se neke rasprave oko toga vodile ovih dana... SDA definitivno jeste raspolozena za koaliciju sa bh. blokom, ali kao sto se kaze, potrebno je dvoje za tango.

Sad sto bh. blok nece u koaliciju sa SDA, ne znaci da ce sad SDA samo zaleci i praviti se mrtva. Jok vala, nastavit ce dalje traziti partnere.

Evo recimo zamijeni uloge bh. bloka i SDA, da je bh. blok relativni izborni pobjednik u ZDK i sad zeli koaliciju, ali SDA kmeci i odbija, "kriptocetnici" i slicno. Bi li ti ocekivao od bh. bloka da odustane ili da trazi nove partnere?
kiligonzales

#39125 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

izvrsni direktor wrote:
kiligonzales wrote:
bingov buraz wrote: Super,samo nađi gdje sam ja ikog od navedenih hvalio pa da se samobanujem sa foruma.
Zasto se koalira sa strankama koje nisu propatriotski orjentisane. Da mi ne pricas da se sa hdz mora na nivou federacije i drzave, pitat cu konkretno za ze-do kanton?
Niti zelim pravdati niti podrzavam SDA trgovinu pozicijama, niti tu stranku i njeno djelovanje. Naravno da se meni ne svidja ono sto su uradili u Ze-do kantonu, cime su progurali ono sto je bilo u interesu HDZ u dom naroda i doveli BH blok pred svrsen cin, cime su obesmislili mogucu koaliciju sa BH blokom upotpunosti i prije nego je SDP rekao "ne" SDA. Evo i sada SNSD kadar bi da stave na poziciju podpredsjednika FBIH, cime zele izbaciti prijedlog BH bloka. Valjda je to trgovina Salkic vamo, vamo neki SNSD-ovac i to je to.

Traze, a postupaju protivno onome sto BH blok trazi od njih, postojili za to visi interes osim interesa SDA stranke ne znam pouzdano ili je u pitanju da zele od BH bloka praviti ono sto su od SBB u proslom mandatu, glavnog krivca za sve njihove politicke neuspjehe.
Post Reply