Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:Pa ne kazem ja da nece oni pristat. Nego bi za 5-6-7 mjeseci mogli odluciti da bi novim ratom mogli te male nedostatke odkloniti.
Ko ce ratovati i cime? Srbi i Hrvati su mogli ratovati protiv Bosnjaka jer su imali logistiku iz Hrvatske i Srbije. Sada vise nece moci. Prepusteni su sami sebi.
Pa Srbija ili Hrvatska. Jedna od posljedica tri nezavisne republike bi bilo da iste imaju i pravo uci u druge republike. Tako da bi svojim briljantnim potezima uspjesno presjekla Srbiju na dva djela, a znamo da oni nemaju neke teritorijalne pretenzije.
Da, naravno. Zbog nepostojanja njihovog interesa za teritoriju mi ratovasmo 4 godine.
Hrvatska je primljena u EU u potojecim granicama i nema sanse da se vise teritorijalno prosiruju jer bi to proizvelo negativne reakcije u Evropi i domino efekat gdje bi i druge clanice EU trazile da pripoje teritorije na koje pretenduju.
Zbog granice sa Hrvatskom, kontrole koriora Vc i prekida veze RS-a sa Srbijom, kao i kontrole plovidbe rijekom Savom.
Sta je sa Bihackom Krajinom a sta je sa Mostarom? Kome pripada Neum?
Sve je to manje bitno, opet je sve ista drzava.
Ne moraju uopste da se crtaju nove karte ako je moguce da se Hrvatima osigura da sami biraju svoje predstavnike. Znaci nema vise da SDP postavlja kandidate tipa Zeljko Komsic i to je to.
Ali Kemal wrote:
Ne postoji veza izmesju etnicki cistih teritorija i zaposljavanja, nego izmedju drzave gdje politika nije nadhebavanje, nego politika kao u svakoj normalnoj drzavi. Partije koje imaju ekonomske, a ne programe kako da nekoga zahebemo.
Formiranjem treceg entiteta, sto uopste ne znaci podjelu i nestanak BiH bi se omogucilo Hrvatima da biraju koga hoce i gdje bi Hrvati mogli da se okrenu obicnim dnevnim problemima i da se obracunaju sa kriminalcem Cavicem, a ne rezignacijom da su im clana predsjednistva izabrali Bosnjaci.
Bosnjaci bi se oslobodili balasta da zahebu Hrvate i okrenuli bi se svojim dnevnim problemima i pokrenuli istragu odakle Fahrinoj zeni 200 miliona.
Srbi bi konacno zatvorili kriminalca Dodika i pocela bi da se razvija zdrava ekonomska atmosfera za biznis, a time bi pocela da opada i nezaposlenost.
Sta je tu lose da se misli prije svega na ekonomski razvoj, koji ne nemoguc bez politicke stabilnosti?
Upravo tako. Ali đaba krečiš prijatelju. Forum je prepun radikala a običan narod pod kontrolom medija.
Tri entiteta su fenomenalno rješenje. Naravno sve dok Bošnjački zauzima onih 40% koje sam nacrtao.
Itakoto wrote:
Cuj kako? Pa selidbom. I onda da mi se Styling i istomisljenici prisjecaju mame kad im dodjem u Sarajevo i zauzmem radno mjesto.
Pa vi i ovako i onako dolazite u Sarajevo, i sa granicama i bez granica jer tamo gdje trenutno zivite nemate prosperiteta jer vas je vasa izabrana vlast dovela do kolapsa. Sarajevo se jos uvijek batrga.
E pa zamisli koliko binas tek bilo da nas pocnes preseljavati, "gradjanko". Pola Mostara i Hercegovine, citava Krajina bi ti u roku od 24 sata bila u Sarajevu. Ne mislis valjda da bih isao traziti bolji zivot u Olovu, Fojnici ili Kalesiji???
A, sta vas sada sprijecava da dodjete? Bujrum, da ojacamo ovaj kanton.
Styling wrote:Pa vi i ovako i onako dolazite u Sarajevo, i sa granicama i bez granica jer tamo gdje trenutno zivite nemate prosperiteta jer vas je vasa izabrana vlast dovela do kolapsa. Sarajevo se jos uvijek batrga.
E pa zamisli koliko binas tek bilo da nas pocnes preseljavati, "gradjanko". Pola Mostara i Hercegovine, citava Krajina bi ti u roku od 24 sata bila u Sarajevu. Ne mislis valjda da bih isao traziti bolji zivot u Olovu, Fojnici ili Kalesiji???
Klima me da izvines j***. Ne bih vam smoga i snijega gledao tokom 5-6 mjeseci do mog hercegovackog sunca i u to u seher Mostaru!
Styling wrote:
nadam se da ćeš barem jednom u svojoj aroganciji osjetit dio osjećaja koji se osjeti kada te neko tjera sa svog. sram te bilo.
Ja nikoga nigdje ne tjeram. Ko hoce da se seli neka se seli, ko nece ne treba. I danas je ogromna migracija ljudi. Sela nam izumiru a gradovi rastu. Neki bi jedva docekali, pogotovo mladi ljudi, da iskoriste priliku i da iz manje razvijenih sredina dodju u veci grad. I treba da traze boju buducnost, a ne zarad interesa ocuvanja granica drzave zive tamo gdje nemaju buducnosti.
I, nemoj ti meni "sram te bilo", nego onima koji su ovu zemlju bez pitanja u Daytonu podijelili i ozvanicili protjerivanje, onima koji ne daju da se izbjeglice vrate na svoje i onima koji ovoj zemlji ne daju da napreduje. Oni su ti krivi, nisam ja.
Last edited by Styling on 11/03/2014 16:42, edited 1 time in total.
Styling wrote:
nadam se da ćeš barem jednom u svojoj aroganciji osjetit dio osjećaja koji se osjeti kada te neko tjera sa svog. sram te bilo.
Ja nikoga nigdje ne tjeram. Ko hoce da se seli neka se seli, ko nece ne treba. I danas je ogromna migracija ljudi. Sela nam izumiru a gradovi rastu. Neki bi jedva docekali, pogotovo mladi ljudi, da iskoriste priliku i da iz manje razvijenih sredina dodju u veci grad. I treba da traze boju buducnost, a ne zarad interesa ocuvanja granica drzave zive tamo gdje nemaju buducnosti.
Styling wrote:
nemaš ti stara pojma šta pričaš ako si ono za što se izdaješ da jesi. veličaš ideje karadžića i bobana i ne znam zašto nisi banovana do sad za veličanje etničkog čišćenja jer pozivaš upravo na to.
Styling wrote:
nemaš ti stara pojma šta pričaš ako si ono za što se izdaješ da jesi. veličaš ideje karadžića i bobana i ne znam zašto nisi banovana do sad za veličanje etničkog čišćenja jer pozivaš upravo na to.
Nje istina. Navedi mi jedan post gdje sam ja rekla da se neko mora seliti. To sto ti nemas argument da se suprotstavis mojoj ideji na valjan nacin je tvoj problem i nemoj mi imputirati da sam rekla nesto to nisam.
Krenuh citati sta ste naskrabali pa srecom na vrijeme odustah.
Ponavljanje iz posta u post, naturanje misljanje, djecije prozivke...
Diskusija nula a i tema nije zrela za diskusiju. Nek se jos kiseli nekoliko godina. Glupa prica.
Styling wrote:
Nje istina. Navedi mi jedan post gdje sam ja rekla da se neko mora seliti. To sto ti nemas argument da se suprotstavis mojoj ideji na valjan nacin je tvoj problem i nemoj mi imputirati da sam rekla nesto to nisam.
ne samo što tvojom bolesnom logikom ja mogu doć do zaključka da su srebreničanima, fočacima, višegrađanima, bjeljincima koji su selili devedesteih u sarajevuo pravljene zapravo usluge (pogotovu mladima je l').
Basvod wrote:Krenuh citati sta ste naskrabali pa srecom na vrijeme odustah.
Ponavljanje iz posta u post, naturanje misljanje, djecije prozivke...
Diskusija nula a i tema nije zrela za diskusiju. Nek se jos kiseli nekoliko godina. Glupa prica.
Slicno mi se desi jucer ali ovo je vec napast. I mislim da ovakvih poput Mister Yes i Styling ima dosta i kod Bosnjaka samo sto nisu postali jos "moderni". Ali ih ima sve vise i vise i bojim se da ce za nekoliko godina ili pak decenija dostici i kriticnu masu.
madner wrote:Nece tu pricu niko ozbiljan pricat moj Basvode.
Samo sh trolovi maskirani u zelenu boju.
Pa sto se onda palite.
Cura rekla da je za podjelu i to je to, njeno misljenje. Njena stvar, kog boli khm.
Al jok, pojedinci se ubise da joj promjene misljenje i dokazu kako misle drugacije, to pljusti na sve strane.
Pa nije Bakir rekao da je za podjelu negi obicni anomnimni forumas. Ajd da je Bakir pa da diskutujemo sa puno zuci al ovako... smijesno.
madner wrote:Nece tu pricu niko ozbiljan pricat moj Basvode.
Samo sh trolovi maskirani u zelenu boju.
Pa sto se onda palite.
Cura rekla da je za podjelu i to je to, njeno misljenje. Njena stvar, kog boli khm.
Al jok, pojedinci se ubise da joj promjene misljenje i dokazu kako misle drugacije, to pljusti na sve strane.
Pa nije Bakir rekao da je za podjelu negi obicni anomnimni forumas. Ajd da je Bakir pa da diskutujemo sa puno zuci al ovako... smijesno.
Ali Kemal wrote:
550 hiljada ljudi trazi posao, a tebi to nije propast, sto znaci da te bas briga za te ljude, a time to znaci i da te bas briga i za drzavu.
a sad nam, vrli 'ekonomisto', objasni nacin na koji ce se uspostavom treceg entiteta i etnickom podjelom drzave rijesiti problem tih 550 000 nezaposlenih, odnosno koja je to uzrocno-posljedicna veza izmedju stvaranja etnicki cistih teritorija i zaposljavanja 550 000 nezaposlenih?.
bas me zanima tvoje 'strucno' 'ekonomsko' obrazlozenje?
Ne postoji veza izmesju etnicki cistih teritorija i zaposljavanja, nego izmedju drzave gdje politika nije nadhebavanje, nego politika kao u svakoj normalnoj drzavi. Partije koje imaju ekonomske, a ne programe kako da nekoga zahebemo.
Formiranjem treceg entiteta, sto uopste ne znaci podjelu i nestanak BiH bi se omogucilo Hrvatima da biraju koga hoce i gdje bi Hrvati mogli da se okrenu obicnim dnevnim problemima i da se obracunaju sa kriminalcem Cavicem, a ne rezignacijom da su im clana predsjednistva izabrali Bosnjaci.
Bosnjaci bi se oslobodili balasta da zahebu Hrvate i okrenuli bi se svojim dnevnim problemima i pokrenuli istragu odakle Fahrinoj zeni 200 miliona.
Srbi bi konacno zatvorili kriminalca Dodika i pocela bi da se razvija zdrava ekonomska atmosfera za biznis, a time bi pocela da opada i nezaposlenost.
Sta je tu lose da se misli prije svega na ekonomski razvoj, koji ne nemoguc bez politicke stabilnosti?
i ovo ti je odgovor na moje pitanje? jesi li ozbiljan?
pa, covjece, ti pojma nemas ni sta te pitam! ti jos nisi dostigao mentalnu razinu da razumijes procitano!!! ovaj proljev sto si napisao je gomila gluposti i ustvari dokazuje da nemas pojma ni sta sam te pitao ni sta trebas odgovoriti....
pih, mister, popisam ti se na diplomu, ako je uopce i imas...
Mister Yes wrote:
Nekima izgleda treba objašnjavati i šta znači pojam «politička stabilnost». A nije mišljenje već je aksiom da je politička stabilnost preduslov ekonomskog razvoja. Ma mrsko mi dalje objašnjavati infantilnim likovima.
Svako pametan zna da je ovaj ustav ludačka košulja i nemoguća misija. Samo što neki to misle prevazići vraćanjem na Ustav Republike BiH (krug 99) a neki su svjesni da je to moguće samo nakon što se zemlja podjeli na 3 dijela. Onda mi za svoj dio možemo vratiti građanski ustav koji će dovesti do normalne, stabilne i prosperitetne zemlje. Naravno nema garancija (vidjeti susjedne zemlje) ali će bar biti moguće uz dosta zalaganja i odricanja.
za "trostrukog forumasa godine" ovo sto si napisao je nevjerovatno glupo, obicna demagogija i jeftino sranje.
zakljucak: veze ti nemas sta pricas ni sta pises...
oni koji misle da ce se politicka stabilnost postici tako sto ce se dva miliona ljudi stjerati u geto mogu se slobodno nazvati obicnim debilima.
Mister Yes wrote:
Nekima izgleda treba objašnjavati i šta znači pojam «politička stabilnost». A nije mišljenje već je aksiom da je politička stabilnost preduslov ekonomskog razvoja. Ma mrsko mi dalje objašnjavati infantilnim likovima.
Svako pametan zna da je ovaj ustav ludačka košulja i nemoguća misija. Samo što neki to misle prevazići vraćanjem na Ustav Republike BiH (krug 99) a neki su svjesni da je to moguće samo nakon što se zemlja podjeli na 3 dijela. Onda mi za svoj dio možemo vratiti građanski ustav koji će dovesti do normalne, stabilne i prosperitetne zemlje. Naravno nema garancija (vidjeti susjedne zemlje) ali će bar biti moguće uz dosta zalaganja i odricanja.
za "trostrukog forumasa godine" ovo sto si napisao je nevjerovatno glupo, obicna demagogija i jeftino sranje.
zakljucak: veze ti nemas sta pricas ni sta pises...
oni koji misle da ce se politicka stabilnost postici tako sto ce se dva miliona ljudi stjerati u geto mogu se slobodno nazvati obicnim debilima.