NEKA JE STID NIKŠIČA ŠTO SE UOPŠTA POJAVIO U SALI A JOŠ I PRIJAVIO ZA KANDIDATA.Better Man wrote:Nek je stid i sramota svakog onog delegata koji je svoj glas dao nesposobnom uhljupu i ulizici Nikšiću. Mafiozo Lagumdžija je uspio u svom naumu i lik nije svjestan da ovim trajno sahranjuje SDP, osim ako se članstvo ne digne i silom njega, Nikšića i ostale korumpirane poltrone ne otjera.
SDP
-
lalelii
#39076 Re: SDP
-
VjecitiStudent
#39077 Re: SDP
Ridjobrki wrote:Čudi me kako niko nije našao za shodno prokomentirati ovu Lagumdžijinu izjavu sa Kongresa... Ta njegova ubleha i demagogija čovjeka tjera da se pita jel' on lud ili beskrajno bezobrazan...Jadno izgledaju dugogodišni članovi SDP-a koji u posljednje vrijeme o rukovodstvu pričaju kao da ništa sa njim nisu imali. Jesam li ja kriv što se u SDP- u namnožila lažna kasta stručnjaka koji misle da su sposobni, a ustvari nisu. Oni nisu lavovi već penzioneri koji hoće da se uguraju u strukture pa me zbog toga i napadaju, kazao je Lagumdžija.
U ovoj izjavi je on dodao kao da su ti likovi nesposobni i da nije SDP-a u CV-ju ne bi imali ništa sem JMBG-a. I kao, "jesam li ja kriv za to"? E pa jesi, jarane. Kriv si jer si 20 godina kreirao takav sistem u stranci gdje je za napredovanje bilo potrebno da si odan velikom vođi i da si ili retardiran ili korumpiran. Kriv si što cijeli taj ešalon nema sadržinu ali ima formu po uzoru na tebe lično i personalno.
Skontaj ti koliko bezobrazan trebaš biti da prosipaš ovakvu priču... Jel' on kriv što nije bilo demokratije i profesionalizma u stranci? Jok, eto Nailova mater kriva. Ko je Lipovaču, koji je najkarakterističniji primjer takvog kadra, vratio na čelo krajiškog SDP-a nakon što mu je KO USK dva puta izglasao nepovjerenje? Lipovača je ogledni primjer lika koji bez SDP-a ne bi imao u CV-ju ništa sem JMBG-a a on ga je naturio "uz kosu" cijelom Kantonu. Ovo je najočitiji primjer nesposobnog, bahatog i korumpiranog Zlajinog igrača kakvih ima kijamet... NIsu oni pali s neba već ih je ili Zlaja forsirao ili su svojim ljigavim karakterima iskoristili setup sistema koji je on odredio.
Al' de ti đubretu bezobraznom objasni...
@bob_rock: Mislim da ovo sadrži i odgovor na tvoje pitanje. Nije stvar u izboru kandidata, problem je što je cijeli taj sistem/setup retardiran i izopačen tokom zadnjih 17 godina da je to nemoguće popraviti.
Lipovača sve vrijeme negira krivicu. Za gradnju STENS-a prvobitno je po ugovoru trebalo isplatiti 810.000, a nakon šest aneksa ukupna cijena se popela na 1,7 miliona KM.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/150969/istraz ... qQ8vN.dpuf
- apsidejzi
#39078 Re: SDP
Ah jos jedna naivna ovcica koja vjerovatno misli da je Alija najvece zlo sto je Bosnu zadesilo i da je religija najvece institucionalno zlo sto se covjecanstvu dogodilo. Covjek je sklon raznim opravdanjima kako bi izbjegao razmisljanje o siroj slici. Dragi moj, mi odavno ne zivimo u izolovanom svijetu i odavno se odluke unutar jedne drzave ne donose bez lobiranja sirih interesnih sfera. Ono sto vazi za BiH vazi i za Svedsku. Sve ostalo je paravan da se sakrije prljava politika iza scene.ketronsd1 wrote:De ba ne prdi covjece kad nemas pojma o cemu se radi.Kakav crni izrael.Svasttas procitati ovdje u pm.apsidejzi wrote:Pa naravno da je izlobirano. Ti mislio da politika funkcionise na principima pravde i postenjashibonja wrote:Ovakva GROMADA od covjeka da izgubi od podguzne muhe niksica,,,,,,sta reci nego izlobirano do koske,do bola,raspad ..![]()
![]()
Lobiranje je sastavni dio demokratskog procesa. Nemas pravo koristiti silu i jedino oruzje koje imas je lobiranje. Imas svoj interes i umjesto da poput divljaka ides u juris, ti lijepo odradis posao istiha i to je to. Pogledaj majstore zanata iz Izraela. Svedska vlada prizna Palestinu i dva mjeseca kasnije... svedska vlada je pred raspadom jer se nisu mogli "dogovoriti" u vezi budzeta i sad ce svedska najvjerovatnije imati vanredne izbore za koji mjesec.
Mislim... Kad mogu svedskoj to napraviti lobiranjem nije ni cudo sta rade jadnim i neobrazovanim arapima. I tako je svugdje. Mocne kompanije plate izbornu kampanju americkom predsjedniku a on im onda vrati na odgovarajuci nacin. Samo naivni narod misli da se stvari desavaju spontano, slucajno i uz dogovor svih strana. Grabljivice i predatori u sakoima i odjelima. Nista manje i nista vise.
Uzivaj u svojim iluzijama. Tako je divno imati ih
-
sumirprimus
#39079 Re: SDP
da skratim qoute...misim jebte onako ovlas kad pogledas,recimo tz odbornike,sve iste face..da ne imenujem...Helena2014 wrote:Glavni odbor SDP-a
U Glavni odbor partije izabrano je ukupno 110 članova, dok će se još njih 11 birati naknadno, da bi se zadovoljili svi potrebni kriteriji - etnički, spolni, starosni i dr, Od članova Glavnog odbora kasnije se bira Predsjedništvo SDP-a BiH.
Potreban broj glasova za ulazak u Glavni odbor nisu dobili Hamdija Lipovača, Marin Ivanišević, Predrag Kurteš, Rusmir Medsihović Šanko..........
A na jučerašnjem Vanrednom kongresu nije se pojavio Denis Bećirević
...
-
ljutiajvar
#39080 Re: SDP
Vidjećemo kako će se SDP razvijati. Uglavnom,bez obzira na sve, nema bolje političke opcije u BiH.
Šta god ko pričao protiv Nikšića, on je u teškim vremenima kao premijer izvukao maksimum dobrobiti za društvo.
Volio bih mnoge "kritičare" vidjeti u istoj poziciji.
Šta god ko pričao protiv Nikšića, on je u teškim vremenima kao premijer izvukao maksimum dobrobiti za društvo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39081 Re: SDP
sjo glaso bi za esdepe samo da nema zlaje

-
ketronsd1
#39082 Re: SDP
apsidejzi wrote:Ah jos jedna naivna ovcica koja vjerovatno misli da je Alija najvece zlo sto je Bosnu zadesilo i da je religija najvece institucionalno zlo sto se covjecanstvu dogodilo. Covjek je sklon raznim opravdanjima kako bi izbjegao razmisljanje o siroj slici. Dragi moj, mi odavno ne zivimo u izolovanom svijetu i odavno se odluke unutar jedne drzave ne donose bez lobiranja sirih interesnih sfera. Ono sto vazi za BiH vazi i za Svedsku. Sve ostalo je paravan da se sakrije prljava politika iza scene.ketronsd1 wrote:De ba ne prdi covjece kad nemas pojma o cemu se radi.Kakav crni izrael.Svasttas procitati ovdje u pm.apsidejzi wrote:Pa naravno da je izlobirano. Ti mislio da politika funkcionise na principima pravde i postenja![]()
![]()
Lobiranje je sastavni dio demokratskog procesa. Nemas pravo koristiti silu i jedino oruzje koje imas je lobiranje. Imas svoj interes i umjesto da poput divljaka ides u juris, ti lijepo odradis posao istiha i to je to. Pogledaj majstore zanata iz Izraela. Svedska vlada prizna Palestinu i dva mjeseca kasnije... svedska vlada je pred raspadom jer se nisu mogli "dogovoriti" u vezi budzeta i sad ce svedska najvjerovatnije imati vanredne izbore za koji mjesec.
Mislim... Kad mogu svedskoj to napraviti lobiranjem nije ni cudo sta rade jadnim i neobrazovanim arapima. I tako je svugdje. Mocne kompanije plate izbornu kampanju americkom predsjedniku a on im onda vrati na odgovarajuci nacin. Samo naivni narod misli da se stvari desavaju spontano, slucajno i uz dogovor svih strana. Grabljivice i predatori u sakoima i odjelima. Nista manje i nista vise.
Uzivaj u svojim iluzijama. Tako je divno imati ih
Zaboravio današnju terapiju ili??????
- Mister Yes
#39083 Re: SDP
Čestitke gospodinu Nikšiću. Pametan izbor SDP-a 
-
VjecitiStudent
#39084 Re: SDP
Da je kao premijer izvukao maksimum dobrobiti za sebe i svoju familiju, to niko ne spori.ljutiajvar wrote:Vidjećemo kako će se SDP razvijati. Uglavnom,bez obzira na sve, nema bolje političke opcije u BiH.
- Adriatic
#39085 Re: SDP
Ipak ima i jedna korist od ovoga: Nerko je stavio kravatu. 
- Mister Yes
#39086 Re: SDP
Koristi su višestruke. Da ne kažem više milionskeAdriatic wrote:Ipak ima i jedna korist od ovoga: Nerko je stavio kravatu.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#39087 Re: SDP
fakat, od jasenka selimovića, hadžića pa do ene duran. ovaj sarajevski dio možda se ništa nije ni promjenioVjecitiStudent wrote:Kad ode Zlatko Nikšić ...
A u GO sve stara all stars ekipa, pojačana Bakirom Hadžiomerovićem.
baš me zanima kako li će oni konsolidovati stranku, a pitaj boga šta su radili u zadnje 4 godine kada su svojim postupcima srozali sdp
sve sam bliže odluci da batalim člansku kartu
-
guruman
#39088 Re: SDP
SBIH,SDP.. ko je sljedeći. Treba biti svakome jasno da prikupljanje glasova Bošnjaka koji ni za živu glavu ne žele da daju glas inkriminisanoj SDA,ne može polučiti dugoročan validan rezultat na ovim prostorima.Baviti se žvrnjanjem po lešu nakon što su se lavovi najeli nema veze sa pričama o napretku.Samo budale u tome vide naku perspektivu.
Nažalost mi ako realno gledamo na ove nazovi političke stvari, i nemamo izistinsku stranku koja danas zastupa interese Bošnjaka jer to nije niti će ikada biti SDA koja se priglupom narodu prodaje u stilu "m..da pod bubrege".Ona se nićim nije dokazala.SDP je jedan ode pokušaja da se prigrabe glasački resursi zasnovani na tome, ali takvima brzo dođe kraj.Kao i predhodnima.Drugi narodi su u velikoj manjini kad je u pitanju "sve što nije SDA".
Problem ovog naroda je u tome što su se iskotili i etablirali raznovrsni minhauzeni koji su skrenuli vodu (novac) na svoj mlin,zato narode čekaj bolja vremena ali nikako u režiji ljudi iz ovakve sadašnjosti i prošlosti (dalje i bliže).
Nažalost mi ako realno gledamo na ove nazovi političke stvari, i nemamo izistinsku stranku koja danas zastupa interese Bošnjaka jer to nije niti će ikada biti SDA koja se priglupom narodu prodaje u stilu "m..da pod bubrege".Ona se nićim nije dokazala.SDP je jedan ode pokušaja da se prigrabe glasački resursi zasnovani na tome, ali takvima brzo dođe kraj.Kao i predhodnima.Drugi narodi su u velikoj manjini kad je u pitanju "sve što nije SDA".
Problem ovog naroda je u tome što su se iskotili i etablirali raznovrsni minhauzeni koji su skrenuli vodu (novac) na svoj mlin,zato narode čekaj bolja vremena ali nikako u režiji ljudi iz ovakve sadašnjosti i prošlosti (dalje i bliže).
- dustaban
#39089 Re: SDP
... kad nepametan ocjeni nesto pametnimMister Yes wrote:Čestitke gospodinu Nikšiću. Pametan izbor SDP-a
- Adriatic
#39090 Re: SDP
Ali onaj aplauz na kraju
Sj. Koreja je mala maca.
I još se zagrlili Nerko i Bešlagić
Pa koga oni zajebavaju ? !
Ma ruši ih sve i poravnaj !!!!!!!
A onda zalij krečom
Sj. Koreja je mala maca.
I još se zagrlili Nerko i Bešlagić
Pa koga oni zajebavaju ? !
Ma ruši ih sve i poravnaj !!!!!!!
A onda zalij krečom
- mirsek
#39091 Re: SDP
Jel ona studentica Selma Bajic pretplacena da je neko gura( mislim politickiAdmir_1984 wrote:fakat, od jasenka selimovića, hadžića pa do ene duran. ovaj sarajevski dio možda se ništa nije ni promjenioVjecitiStudent wrote:Kad ode Zlatko Nikšić ...
A u GO sve stara all stars ekipa, pojačana Bakirom Hadžiomerovićem.![]()
baš me zanima kako li će oni konsolidovati stranku, a pitaj boga šta su radili u zadnje 4 godine kada su svojim postupcima srozali sdp
sve sam bliže odluci da batalim člansku kartu![]()
![]()
Cura bila na listama i na lokalnim i na opstim izborima, popusila oba puta i sad je ubacili u GO.
A toliko ima raje iz FOM SDP koji su isto ili vise i duze radili za SDP pa im niko ne da nikakvu priliku da se nadju na nekoj listi.
- Admir_1984
#39092 Re: SDP
ja mislim da je dotična završila i u autocestama federacije 
- ultima_palabra
#39093 Re: SDP
Pa svi su ionako radili da se negdje uhljebe, nisu zato što vjeruju u socijaldemokratiju. Neko se bolje uvlačio, neko ima jaka leđa, neko je dobra treba... 
- Admir_1984
#39094 Re: SDP
ali su im glasove dali i pružili priliku oni koji vjeruju u socialdemokratijuultima_palabra wrote:Pa svi su ionako radili da se negdje uhljebe, nisu zato što vjeruju u socijaldemokratiju. Neko se bolje uvlačio, neko ima jaka leđa, neko je dobra treba...
u ovom novom glavnom odboru je 58 novih lica, dok su ostali tu već ranije bili
- ultima_palabra
#39095 Re: SDP
Ma oni da su htjeli napraviti pravi zaokret, svi oni koji su bili na visokim pozicijama u vlasti + kompletno Predsjedništvo stranke bi morali dati ostavku bez kandidovanja na stranačke pozicije. Tako se to radi u razvijenim demokratijama, kada stranka doživi brodolom sličan njima.
- Admir_1984
#39096 Re: SDP
slažem se, a ne da se za predsjednika kandiduje generalni sekretar stranke/premijer vlade koja je doživjela ogroman poraz. Logički gledano da su mu ljudi vjerovali i bili zadovoljno njegovim radom, ne bi sdp baš toliko velik poraz doživio(usprkos lagumdžiji i slično), ipak 200 000 glasova nije malo, a za to su krivi svi od predsjednika, sekretara do sve ijednog člana koji je sjedio po raznim parlamentima i da je pameti i morala nijedan više ne bi bio u vrhu strankeultima_palabra wrote:Ma oni da su htjeli napraviti pravi zaokret, svi oni koji su bili na visokim pozicijama u vlasti + kompletno Predsjedništvo stranke bi morali dati ostavku bez kandidovanja na stranačke pozicije. Tako se to radi u razvijenim demokratijama, kada stranka doživi brodolom sličan njima.
-
ketronsd1
#39097 Re: SDP
Zna li se zašto Denis nije prisustvovao na kongresu.
- Ridjobrki
#39098 Re: SDP
Ma njegova sudbina se već nazire a ja sam to prognozirao na ovoj temi ima nekoliko godina. Lik je jednostavno odlijepio od realnosti i potpisao sebi presudu. On je možda i jedini krupniji SDP-ovac koji će platiti cijenu pročišćenja. Onaj moment kad Krajišnik izgubi svoju bazu i podršku naroda u Krajini, to je moment kad mu ide glava. Što reče Štulić "Povijest je majka budućnosti a kćerka majke kurve istom će kurvom biti".VjecitiStudent wrote: Lipovača sve vrijeme negira krivicu. Za gradnju STENS-a prvobitno je po ugovoru trebalo isplatiti 810.000, a nakon šest aneksa ukupna cijena se popela na 1,7 miliona KM.
Nema nijednog razloga da Hamdo ne bude serviran pravosuđu kao kurban SDP-a. (ovo sa kurbanom je slučajni fol i nema veze sa njegovom predizbornom kampanjom) Nebitan Krajini, nebitan Zlatku, poslužio je kad je trebalo, nije znao gdje su mu granice... I pravo mu i budi. Sama činjenica da nakon debakla na izborima nije ušao ni među 110 članova GO SDP dovoljno govori.
-
pedeset
#39099 Re: SDP
Pobijedi mali Zlatko za predsjednika, a zna li se šta će biti sa reketašem Hadžićem i Koraćkom? Možda se ovaj prvi okuša na Wimbldonu šteta da propada talenat, jači je od Džumhura.
-
VjecitiStudent
#39100 Re: SDP
Šteta, nedotajaće mi svi oni bilbordi potpisani od doktora Lipovače, Galijašević je tek magistarRidjobrki wrote:Ma njegova sudbina se već nazire a ja sam to prognozirao na ovoj temi ima nekoliko godina. Lik je jednostavno odlijepio od realnosti i potpisao sebi presudu. On je možda i jedini krupniji SDP-ovac koji će platiti cijenu pročišćenja. Onaj moment kad Krajišnik izgubi svoju bazu i podršku naroda u Krajini, to je moment kad mu ide glava. Što reče Štulić "Povijest je majka budućnosti a kćerka majke kurve istom će kurvom biti".VjecitiStudent wrote: Lipovača sve vrijeme negira krivicu. Za gradnju STENS-a prvobitno je po ugovoru trebalo isplatiti 810.000, a nakon šest aneksa ukupna cijena se popela na 1,7 miliona KM.
Nema nijednog razloga da Hamdo ne bude serviran pravosuđu kao kurban SDP-a. (ovo sa kurbanom je slučajni fol i nema veze sa njegovom predizbornom kampanjom) Nebitan Krajini, nebitan Zlatku, poslužio je kad je trebalo, nije znao gdje su mu granice... I pravo mu i budi. Sama činjenica da nakon debakla na izborima nije ušao ni među 110 članova GO SDP dovoljno govori.