Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#39076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

[quote="furlan"]Naravno da ne bilo pogrešno, ali ne smijem, hem bi me čmoljo banaovao za vrijeđanje forumaša, hem bi došla kača ili čak sabina... da me nagrdi što otkrivam mrzitelje Naše stranke... uostalom ni ovaj to vjerovatno ne bi shvatio kao uvredu, nego kao kompliment... pa bi bio trostruka pušiona...
:lol: :lol: :lol:
kmirsad

#39077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
Banksy wrote:
perfekcionista1 wrote:
zna se sigurno da su vecina danasnjih SDA ljudi igrali bitnu ulogu u armiji BiH
:lol:

:lol: :lol: :lol:

Image
paleoconservative

#39078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Crveni alarm u zelenoj bazi :lol: :lol: :lol:
Sara03

#39079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Sara03 »

perfekcionista1 wrote:zna se sigurno da su vecina danasnjih SDA ljudi igrali bitnu ulogu u armiji BiH
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dasi

#39080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

perfekcionista1 wrote:
Milenkov buraz wrote:
Koje ratne SDA, Delimustafić, Šaja i ostali? :roll: Daj molim te, u mom naselju ni jednog SDA operativnca nije bilo da nešto pokrene i organizuje, spontano smo se okupljali kako smo znali i umjeli. Kado smo se okupljali niko nikoga nije pitao jesi li SDA, SDP, klanjaš li, ideš li u džamiju ili ne ideš. To je šuplja propaganda SDA.
Ovo vec granici sa bezobrazlukom. Zanegirati neke opce cinjenice zato sto nisi iz te stranke je pomalo jadno. Nije ni cudo sto nam pola naroda psuje mrtvog Aliju da bi se dodvorili agresorima.
Zanoviti... I ti, kao i prva dama u Bosnjaka, u ratu zavrsavao skole u Zagrebu?
Last edited by Dasi on 07/02/2019 11:20, edited 1 time in total.
bersK

#39081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bersK »

Sara03 wrote:
perfekcionista1 wrote:zna se sigurno da su vecina danasnjih SDA ljudi igrali bitnu ulogu u armiji BiH
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakva indoktrinacija, sunce ti ljubim. Perfekcionista, ko ti drma kavez? :run:
Bancho

#39082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

perfekcionista1 wrote:
:shock: :shock: :shock:

Molim te navedi mi bar jedno ime?
wewa

#39083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Bancho wrote:
perfekcionista1 wrote:

Ajnadzic je ostavio traga :cry:
Banksy

#39084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

wewa wrote:
Bancho wrote:
perfekcionista1 wrote:

Ajnadzic je ostavio traga :cry:
ali on vjerovatno više nije sda :D
wewa

#39085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Banksy wrote: ali on vjerovatno više nije sda :D
a i, God willing, nece biti ni nacelnik od narednih izbora :evil:
Leverage

#39086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

perfekcionista1 wrote: zna se sigurno da su vecina danasnjih SDA ljudi igrali bitnu ulogu u armiji BiH
Ma piše u ćitabu, rek'o ođa :lol:

Predlažem da se na logo SDA stave dimije.
Banksy

#39087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

wewa wrote:
Banksy wrote: ali on vjerovatno više nije sda :D
a i, God willing, nece biti ni nacelnik od narednih izbora :evil:
TKO zna :mrgreen:
ketronsd1

#39088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ketronsd1 »

Milenkov buraz wrote:
perfekcionista1 wrote:
Milenkov buraz wrote:
Koje ratne SDA, Delimustafić, Šaja i ostali? :roll: Daj molim te, u mom naselju ni jednog SDA operativnca nije bilo da nešto pokrene i organizuje, spontano smo se okupljali kako smo znali i umjeli. Kado smo se okupljali niko nikoga nije pitao jesi li SDA, SDP, klanjaš li, ideš li u džamiju ili ne ideš. To je šuplja propaganda SDA.
Ovo vec granici sa bezobrazlukom. Zanegirati neke opce cinjenice zato sto nisi iz te stranke je pomalo jadno. Nije ni cudo sto nam pola naroda psuje mrtvog Aliju da bi se dodvorili agresorima.
Nije činjenica ako ponavljaš floskule. Čelni ljudi te tadašnje SDA su bili Delimustafić, Šaja, Čengić i ostali koji se baš nisu pokazali kao najpošteniji i sposobni za takve funkcije. Ja ti govorim iz iskustva iz jednog sarajevskog naselja da nigdje nije bilo te SDA da nas organizuje, prenese informacije, usmjeri, naoruža, formira i postroji. Kao maloljetnik sam pristupio TO kada A.BiH nije bilo na mapi. Oružije koje smo skupili u naselju je bio za muzeja, osim jednog rumunskog kalaša sa plastičnim kundakom i jedne ciganke od čovjeka koji je bio u rezervnom sastavu tadašnjeg MUP-a BiH. Nikakva SDA nas nije organizovala a tako je bilo u svim naseljima u Sarajevu. Ljudi međusobno nisu ni pitali jesi li SDA, SDP, vjernik, agnostik, ateista, bilo je bitno organizovati se i braniti naselje, kasnije se krenulo sa koliko-toliko organizovanim otporom ali inicijalni otpor je bio sve samo ne organizovan i sve samo ne od SDA.
Kod nas(jedno naselje pored Jajca) ne samo da nije bilo SDA nego su u januaru mjesecu kada je iz Mrkonjica dovezeno dva kamiona naoruzanja TO ono u stilu vodje im. Reko aljo(namjerno malim slovom) nece rata biti. Vozite to oruzje odavde.
Leverage

#39089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Dođe mi žao što ne može gledat TVSA u 4K, zamisli kad bi mu se ukazao Konaković u skupštinskoj fotelji piksel po piksel.
Milenkov buraz

#39090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Milenkov buraz »

Otisak stopala wrote:
Leverage wrote:
perfekcionista1 wrote: zna se sigurno da su vecina danasnjih SDA ljudi igrali bitnu ulogu u armiji BiH
Ma piše u ćitabu, rek'o ođa :lol:

Predlažem da se na logo SDA stave dimije.
Raspravljate se sa likom koji je kupio 4K TV I ŽALIO SE ŠTO NE može gledat sve u 4K :lol: :lol: :lol:

Image

Image
E ovo nisam znao a dosta toga objašnjava. Hvala! :mrgreen:
teta marica druga

#39091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teta marica druga »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma perfekcionista vam je malo ograničen, ne znam kako to do sada niste shvatili. Razmišljanje mu je kao kod petogodišnjaka, ali zna nasmijati čovjeka. Sad kad vidjeh ovo za televizor, oplakah :lol: :lol: :lol:
Dasi

#39092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Ma kantonalni cetnici mu uvalili SD televiziju a on navikao na 4K koje je Aljo djelio u ratu. Kupis AK47 od SDA i uz njega dobijes 4K TV.
bunk

#39093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ah da ,ovo je pdf ns sve inzinjeri i eksperti,gdje ce covjek ne znat nesto o 4k tehnologiji i jos gore postavit pitanje na za to predvidjenom pdf-u..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

ima 4K preko kodija :lol: :lol: :lol: valjda ima 4K tv box... ne box mecevi nego ona kutijica iz kine :lol: :lol: :lol: :lol:
teta marica druga

#39095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teta marica druga »

Dasi wrote:Ma kantonalni cetnici mu uvalili SD televiziju a on navikao na 4K koje je Aljo djelio u ratu. Kupis AK47 od SDA i uz njega dobijes 4K TV.
Dobije GRATIS dokumentarce sa autentičnim snimcima Džaferovića, Zvizdića, Bakira, braće Čampara, Devića kako na prvim linijama u snježnom rovu prkose daleko naoružanijem neprijatelju, a tada maloljetni Asim Sarajlić im donosi hranu i vodu :lol: :lol: :lol: :lol:
perfekcionista1

#39096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by perfekcionista1 »

Leverage wrote::lol:

Dođe mi žao što ne može gledat TVSA u 4K, zamisli kad bi mu se ukazao Konaković u skupštinskoj fotelji piksel po piksel.
:lol: :lol: Drago mi je da ste izucavali historijat mojih postova, to znaci da temeljno pristupate kampanji. Ja vas profil nisam ni otvorio.

A vezano za tv, nisam trazio da gledam tvsa u 4k nego sam se pitao zasto niti jedan kanal ne postoji u 4k. A ocekivao sam i da nije isto gledati full hd kanal na tv-u s guzicom ili kutijom pozadi i na onom kvalitetnijem sa boljim displejom i rezolucijom. Laik sam totalni oko toga zato i pitah, nemam sta kriti bote :D :lol:
Last edited by perfekcionista1 on 07/02/2019 12:50, edited 1 time in total.
furlan

#39097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Stig'o dopis iz Centrale. "Povuci se na rezervni polozaj i nemoj nas vise braniti srece ti, izgibosmo.Poslacemo pomoc kad uzmognemo" :lol:
perfekcionista1

#39098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Milenkov buraz wrote: To što Kojović i/ili Forto nisu lično učestvovali ne znači nužno ništa loše po automatizmu jer znamo da ni svi SDA kadrovi nisu po defaultu bili borci i učesnici odbrane. Konrektno Kojovićev otac je bio zarobljenik na Kuli, radio kao doktor za našu stranu i odbio odlazak na Pale, malo li je ali eto Peđa je četnik. :roll: Koliko bezobrazan i zlonamjeran moraš biti pa ovo ustvrditi? Sarajevska naselja nisu tamo neka sela i mjesta već teritorija glavnog grada tako da ta priča kao sada eto svako selo i mjesto ne može imati izaslanika SDA je šuplja.

P.S Što se tiče A.I ja prema njemu imam neutralan odnos, imao je zasluga ali i fula. Dakle kritika djela i rada A.I nije psovanje i osporavanje zasluga već kritički odnos prema liku i djelu Alije Izetbegovića. Ne trebamo oko njega praviti mit već zdrav kritički stav.
Ne mora da znaci nista lose ali je jako bitno sta su radili i gdje su bili u tom periodu. Dezerteri, podrumasi i kukavice su svugdje u svijetu stavljeni na stub srama a samo se kod nas takvima daju premijerske funkcije i podrzava ih se rijecima " neka si jaro i ja bih pobjego da sam mogo". To je taj intelektualni kapacitet naseg bosnje koji glasa za NS.
Sto se tice Kojovicevog oca ako je ziv bujrum neka se kandiduje ima podrsku od mene. Sin mu je danas ocito igrac agresorskih sluzbi jer i on i njegova stranka konstantno izjednacavaju bosnjacki i srpski nacionalizam, pozivaju Bosnjake da se okane nacionalizma i mrznje prema drugima, Bosnjake koji su realno u vecini jedini i zagrijani za suzivot sa drugima cak i nakon genocida. Bivsi predajednik nase stranke kaze da su srbi ugrozeni jer ima previse Bosnjaka u BiH. To je rekao covjek koji je isto kao i Kojovic prozivao Dodika i pricao da se bori za jedinstevnu BiH. Sta sa tim? Nista jel? Bilo i proslo.

Prema Aliji je ruzno imati neutralan odnos. Da je bio tad na njegovom mjestu neki Niksic ili Kojovic vjerovatno bi potpisali da ostanu u velikoj srbiji. Budi zahvalan na dobrome. Svako grijesi pa i Alija. Ja to znam nisam budala. Ali dok cetnici velicaju svoje ratne zlocince i genocidase Bosnjak nema pravo da pljuje po covjeku koji je primjer morala u odnosu na njihove cetalje koje smatraju vodjama.
shbc

#39099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

perfekcionista1 wrote:
Milenkov buraz wrote: To što Kojović i/ili Forto nisu lično učestvovali ne znači nužno ništa loše po automatizmu jer znamo da ni svi SDA kadrovi nisu po defaultu bili borci i učesnici odbrane. Konrektno Kojovićev otac je bio zarobljenik na Kuli, radio kao doktor za našu stranu i odbio odlazak na Pale, malo li je ali eto Peđa je četnik. :roll: Koliko bezobrazan i zlonamjeran moraš biti pa ovo ustvrditi? Sarajevska naselja nisu tamo neka sela i mjesta već teritorija glavnog grada tako da ta priča kao sada eto svako selo i mjesto ne može imati izaslanika SDA je šuplja.

P.S Što se tiče A.I ja prema njemu imam neutralan odnos, imao je zasluga ali i fula. Dakle kritika djela i rada A.I nije psovanje i osporavanje zasluga već kritički odnos prema liku i djelu Alije Izetbegovića. Ne trebamo oko njega praviti mit već zdrav kritički stav.
Ne mora da znaci nista lose ali je jako bitno sta su radili i gdje su bili u tom periodu. Dezerteri, podrumasi i kukavicu su svugdje u svijetu stavljeni na stub srama a samo se kod nas takvima daju premijerske funkcije i podrzava ih se rijecima " neka si jaro i ja bih pobjego da sam mogo". To je taj intelektualni kapacitet naseg bosnje koji glasa za NS.
Sto se tice Kojovicevog oca ako je ziv bujrum neka se kandiduje ima podrsku od mene. Sin mu je danas ocito igrac agresorskih sluzbi jer i on i njegova stranka konstantno izjednacavaju bosnjacki i srpski nacionalizam, pozivaju Bosnjake da se okane nacionalizma i mrznje prema drugima, Bosnjake koji su realno u vecini jedini i zagrijani za suzivot sa drugima cak i nakon genocida. Bivsi predajednik nase stranke kaze da su srbi ugrozeni jer ima previse Bosnjaka u BiH. To je rekao covjek koji je isto kao i Kojovic prozivao Dodika i pricao da se bori za jedinstevnu BiH. Sta sa tim? Nista jel? Bilo i proslo.

Prema Aliji je ruzno imati neutralan odnos. Da je bio tad na njegovom mjestu neki Niksic ili Kojovic vjerovatno bi potpisali da ostanu u velikoj srbiji. Budi zahvalan na dobrome. Svako grijesi pa i Alija. Ja to znam nisam budala. Ali dok cetnici velicaju svoje ratne zlocince i genocidase Bosnjak nema pravo da pljuje po covjeku koji je primjer morala u odnosu na njihove cetalje koje smatraju vodjama.
Pa sto ne stavljate Bakira, Camparu i kompaniju na stub srama? Pocnite od svoje avlije
perfekcionista1

#39100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

furlan wrote:Stig'o dopis iz Centrale. "Povuci se na rezervni polozaj i nemoj nas vise braniti srece ti, izgibosmo.Poslacemo pomoc kad uzmognemo" :lol:
Rece sljedbenik premijera koji neposredno nakon preuzimanja premijerske funkcije zatrazi isplacivanje pausala dok u isto vrijeme javnosti plasira pricu kako se bori protiv istog, a zatim kaze kako nije znao sta potpisuje da je to tehnicka greska, da bi dva dana posle rekao kako je znao sta potpisuje i da je vec povukao zahtjev. Koja moralna vertikala :lol:
Divim vam se za kakvog konja glasate. Niste nista bolji ni vi sami cim ste to dopustili. Samo vicite beeeee i glasajte za Vlasku Stranku, hocu reci Nasu Stranku. Ma znas na koju mislim ne moram se ispravljati.
Locked