FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#39076 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

skenderija04 wrote:Hm hm.... Kažu....

Prosli petak, hotel Majestic, Paseo de Gracia, Barcelona,.... Sastanak.... Ariedo Braida i Mino Raiola... Privatni ugovor... Pogba.... Vidjecemo.
Da ga RM dignu ispred nosa? Ne znam. Meni se čini da ga oni već pišu kao 'svog'.
tzipiripi

#39077 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

U 2015. BBC u svim takmičenjima 15 golova a sam Messi 18 :roll: Asistencije ako ko zna broj ...
Ali trio MSN 40 komada!!! :-) :-) Messi 18, Neymar 12 i Suarez 10
A Luisito se tek pročepio.

Edit: evo i asisti
Image
tzipiripi

#39078 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

dinty2

#39079 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

skenderija04 wrote:
dinty2 wrote:ovo je odlicno za sada. skendere sta mislis ima li sanse za lp? ja imam vjeru da ova ekipa moze to. kup sam nam vec upisao :mrgreen:

zene sretan 8. mart :-D :thumbup:
Moze sve a moze i da se nista ne osvoji.
Ova Barcelona ne laze nikoga:Ako igra 100 % ustekana u utakmicu nema ekipe koju ne mogu pobijediti. Ako padnu na 70% nema ekipe od koje ne mogu izgubiti.

Barcelona djeluje svjeze a i povrede zaobilaze.
pa da samo ja imam bas neku vjeru da ove uzimamo lp :D moze pogba :thumbup:
skenderija04

#39080 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne znam sta bi ti rekao. Da mi je neko u avgustu ponudio ovu situaciju u martu potpisao bi je. 4 . januara ove godine bi ga opalio štosom. Sada samo naprijed pa dokle može.

Za Pogbu mi nije jasno nista.
1.da li je samo izborni trik?
2.mino Raiola je u igri, znaci da ima dobrih para na stolu
3.Juventus se isto pita a sa Talijanima je jebeno pregovarati

Ako ove informacije dolaze iz kluba onda im se naserem u usta.
ascari

#39081 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Kad vec bacate statistiku:

Image

Messi - 3261/3690 = Missed 4x 90 & 69 minutes
Suárez - 2115/3690 = Missed 17x 90 & 45 minutes - missed 43 % of this season
Neymar - 2525/3690 = Missed 12x 90 & 85 minutes - missed 32% of this season
LSD

#39082 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ne znam sta bi ti rekao. Da mi je neko u avgustu ponudio ovu situaciju u martu potpisao bi je. 4 . januara ove godine bi ga opalio štosom. Sada samo naprijed pa dokle može.

Ako ove informacije dolaze iz kluba onda im se naserem u usta
.
Pa naravno da dolaze....džabe Barto farba javnost sa takvim informacijama, kad ce na ljeto svakako popušiti na izborima ;-)
dinty2

#39083 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

skenderija04 wrote:Ne znam sta bi ti rekao. Da mi je neko u avgustu ponudio ovu situaciju u martu potpisao bi je. 4 . januara ove godine bi ga opalio štosom. Sada samo naprijed pa dokle može.

Ako ove informacije dolaze iz kluba onda im se naserem u usta.
baš, ja nisam vidio nikakve nade i igre sa luis enrikeom kad ono rapsodija poslije nove godine :-) to je valda ono sto je @ascari rekao kako njegove ekipe dizu formu negdje na plovini sezone kada svima ostalima fali goriva. a italijani mozda jesu jebeni ali imamo braidu sada :mrgreen:
suncica24

#39084 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Da je jos izdurati ove dvije sedmice bez kakve leksilijumske terapije :D i meni dosta.
Dalje sto me se tice mogu stajati u mjestu (s tim da je po mom kup-pehar vec u regalu)
skenderija04

#39085 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD
Barto je u predizbornoj kampanji 100%

Danas slika sa Johanom ujutro
Poslije podne slika sa amaterskim sekcijama koje je prije tri godine bas on rasformirao :mrgreen:
LSD

#39086 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:@LSD

Poslije podne slika sa amaterskim sekcijama koje je prije tri godine bas on rasformirao :mrgreen:
Brate, ovo ljeto ce biti ludnica :!: ko ce tu izaci kao pobjednik, to ni najveci insajderi ne mogu predvidjeti....znaš i sam vrlo dobro da ce biti prljave igre i "klizecih startova s leđa"...vidjecemo kako ce se i mediji rasporediti....ne može Barca bez toga, da ga yebeš. Takav klub koji sam sebi stavlja ludacku košulju i tako decenijama.

naravno, juce je i rock-star Laporta bio na stadionu, među obicnom rajom kao covjek iz naroda :wink: pozirao da ga uslikaju :mrgreen:
skenderija04

#39087 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:

Brate, ovo ljeto ce biti ludnica :!: ko ce tu izaci kao pobjednik, to ni najveci insajderi ne mogu predvidjeti....znaš i sam vrlo dobro da ce biti prljave igre i "klizecih startova s leđa"...vidjecemo kako ce se i mediji rasporediti....ne može Barca bez toga, da ga yebeš. Takav klub koji sam sebi stavlja ludacku košulju i tako decenijama.

naravno, juce je i rock-star Laporta bio na stadionu, među obicnom rajom kao covjek iz naroda :wink: pozirao da ga uslikaju :mrgreen:
Pa dobro, to je demokratska tradicija kluba :mrgreen:
Inace se vec vidi podjela

- mundo deportivo i Rac 1. Bartomeu
- Sport i Catalunya radio. Protiv Barte

Ali sve zavisi od rezultata.
omar little

#39088 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

a pogbu kupuju na koju foru? sjedi mjesecima kod kuce dok ga ovi ne registriraju nagodinu :-)
skenderija04

#39089 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:a pogbu kupuju na koju foru? sjedi mjesecima kod kuce dok ga ovi ne registriraju nagodinu :-)
Pa to je isti fol kao kad je Laporta "kupio" Beckhama iz Uniteda :mrgreen:
Za ono saopstenje Manchestera, Laporta je morao dovesti Rustu Rekbera :lol:
LSD

#39090 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Realno, Bartomeu pokušava srediti sav taj nered koji je Sandrusco ostavio iza sebe, eto popravio je finansije (navodno), nogirao je Zubizaretu, onda onog trenera B tima zbog ocajnih rezultata, potpisao je ta TV prava (najjaca na svijetu :shock: ), marljivo skuplja poene za sebe, sve je to kampanja....u prilog mu ide i cinjenica da je ispao frajer kad je raspisao prijevremene izbore, mada svi znaju da je morao to uraditi :wink:

ali ga zeza to što je "roselovac" , vrlo bitan dio njegove ekipe ekipe, zapravo došao zajedno sa njim na vlast u jednoj prljavoj kampanji (gdje se svašta podmetalo Laporti)...a ta uprava u kojoj je jahao zajedno sa Sandrom je bilo najgora u zadnjih 20 godina, najviše izbrukala klub raznim aferama.
5 0 5

#39091 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:a pogbu kupuju na koju foru? sjedi mjesecima kod kuce dok ga ovi ne registriraju nagodinu :-)
ma kakav pogba. :D koke ili pjanic, po mom ukusu. :)

gledam maloprije zadnjih 20 minuta engleskog kupa. prikazase valdeza na klupi. bi mi ga nesto zao. od golmana najboljeg tima u istoriji fudbala do klupe nekog polupropalog mediocre kluba. :sad: povreda ga je najvise sjebala, u najgore vrijeme, ali i njegova odluka da ne produzi ugovor sa barcelonom. jer da je to napravio, danas bi branio i bio treci kapiten u barceloni. sta ja znam. nije mu se poklopilo, kako se nadao, valjda. barceloni on ne fali, sto je dobro. ali, volio bih da je bolje prosao, kad je vec bio odlucio da ode.

Image
skenderija04

#39092 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD
Po tom pitanju cu uvijek biti protiv tebe :D

Sandro Rosell je najvaznija licnost koja je sjedila u kancelariji Barcelone u zadnjih 20 godina. Znam ja da je antipatican, liberal, opus dei, ali...

1. Ronaldinho. Covjek koji je promijenio sudbinu kluba i vratio vjeru i osmjeh na camp. Nou.
Tada su svi veliki igraci bjezali od Barce ko od kuge. Sandro ga je doveo.
2 . Neymar. Sva ova frka je samo zato sto je povrijeđen ponos Fiorentina. Danas je Balague objavio da je ukupan transfer Balea sa svim 225 miliona. Pa gdje je tu sud majku mi...
3.stadion. Projekat koji ce finansijski katapultirati Barcelonu.
I sta je dobio? Samo probleme.
dinty2

#39093 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

225 miliona a zna ovamo slat i potplacivat sudije protiv barcelone i nejmara :-) i ovo za ban,,pa nemoguce samo da barcelona to radi, potpuno istu stvar radi i rm, čelsi i svi najveci klubovi na svijetu ;-)
sizifinho

#39094 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

5 0 5 wrote:
ma kakav pogba. :D koke ili pjanic, po mom ukusu. :)

gledam maloprije zadnjih 20 minuta engleskog kupa. prikazase valdeza na klupi. bi mi ga nesto zao. od golmana najboljeg tima u istoriji fudbala do klupe nekog polupropalog mediocre kluba. :sad: povreda ga je najvise sjebala, u najgore vrijeme, ali i njegova odluka da ne produzi ugovor sa barcelonom. jer da je to napravio, danas bi branio i bio treci kapiten u barceloni. sta ja znam. nije mu se poklopilo, kako se nadao, valjda. barceloni on ne fali, sto je dobro. ali, volio bih da je bolje prosao, kad je vec bio odlucio da ode.

Image
Bas ga zalim, zaradjuje milione a nista ne radi. Evo suza suuzu goni.

Salu na stranu, Victoru djavo nije dao mira. Htio je otici u drugi klub, postati tamo zvijezda ali ne ide to tako. Barca je bila ta koja je cijenika vise tradiciju nego bilo koji drugi klub. Mogli su i oni izzdvojiti milione i dovedti nekog golmana koji je vanserijska klasa ali su ipak ostsvili Valdesa kao primata, a on je poslije kontao ds moze jos... e ne moze druze.
Ima on previsr oscilacija u igri, skine nemoguce, primi gol koji bih ja odbranio i tako...
i jeste zalosno sto mu se desilo, ali sam je htio tako. Realno, zaradjuje milione i sjedi xD da je meni da me neko tako zali hahaha
5 0 5

#39095 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sizifinho wrote: Bas ga zalim, zaradjuje milione a nista ne radi. Evo suza suuzu goni.

Salu na stranu, Victoru djavo nije dao mira. Htio je otici u drugi klub, postati tamo zvijezda ali ne ide to tako. Barca je bila ta koja je cijenika vise tradiciju nego bilo koji drugi klub. Mogli su i oni izzdvojiti milione i dovedti nekog golmana koji je vanserijska klasa ali su ipak ostsvili Valdesa kao primata, a on je poslije kontao ds moze jos... e ne moze druze.
Ima on previsr oscilacija u igri, skine nemoguce, primi gol koji bih ja odbranio i tako...
i jeste zalosno sto mu se desilo, ali sam je htio tako. Realno, zaradjuje milione i sjedi xD da je meni da me neko tako zali hahaha
to sto sjedi i zaradjuje pare, nije uopste relevantno. pa nije on zidar, pa da mu je pala kasika u med i sad zaradjuje milione. a inace bi visio na skeli. kao sportista valjda zeli da igra a ne da sjedi na klupi. na kraju krajeva, pinto je bar imao kup. ovaj nema ni toliko.

valdes je bio na vrhuncu svoje karijere kada je odlucio da ne produzi ugovor sa barcelonom. i tad sam ga razumio. hoce da proba negdje drugo. veliki pritisak u barceloni itd, itd. ti kazes da je imao previse oscilacija u igri. a ja ne mislim da je pravio vise gresaka od ts-a ili bravo-a. i oni su imali greske koje su kostale utakmica, ali eto, njima se ne zamjera. valdes bi obicno u takvim situacijama bio na lomaci. tako da te price o valdesu kao flopu kod mene ne piju vode. covjek ima 5 zamora trofeja. valjda i to nesto znaci. (iker ima jedan). uz to, golmana je puno lakse slomiti nego drugog fudbalera. jednom kad se zalijepi za klupu, tesko se vraca na teren.

da je vlades potpisao ugovor sa barcom i imao povredu danas bi bio prvi golman u barceloni. a da nije imao povredu sigurno bi branio negdje. ne bi sjedio na klupi.
suncica24

#39096 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

:D :lol:
ascari

#39097 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Po tom pitanju cu uvijek biti protiv tebe :D

Sandro Rosell je najvaznija licnost koja je sjedila u kancelariji Barcelone u zadnjih 20 godina. Znam ja da je antipatican, liberal, opus dei, ali...

1. Ronaldinho. Covjek koji je promijenio sudbinu kluba i vratio vjeru i osmjeh na camp. Nou.
Tada su svi veliki igraci bjezali od Barce ko od kuge. Sandro ga je doveo.
2 . Neymar. Sva ova frka je samo zato sto je povrijeđen ponos Fiorentina. Danas je Balague objavio da je ukupan transfer Balea sa svim 225 miliona. Pa gdje je tu sud majku mi...
3.stadion. Projekat koji ce finansijski katapultirati Barcelonu.
I sta je dobio? Samo probleme.
Ne javljaju se nesto porezna i tuzioci. Mora da ce detalji "isplivati" za nekih mjesec i po kad se zakuha u zavrsnici sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#39098 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:

Danas je Balague objavio da je ukupan transfer Balea sa svim 225 miliona. Pa gdje je tu sud majku mi...
Sta podrazumjeva ''sa svim''? Cijena transfera, plate, talova?!
todd_smith

#39099 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:

Danas je Balague objavio da je ukupan transfer Balea sa svim 225 miliona. Pa gdje je tu sud majku mi...
Sta podrazumjeva ''sa svim''? Cijena transfera, plate, talova?!
Da. Samo sto skender nije jos citao i istrazio da je to zapravo vrijednost transfera za citavih 5 godina tj plate od prve do zadnje, bonusi koji su se isplatili i koji nisu niti ne znaci da uopce hoce biti isplaceni, itd itd

:mrgreen:
ultima_palabra

#39100 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa nemaju ti transferi ništa zajedničko... u jednom slučaju posluješ sa klubom koji je dioničko društvo izlistano na berzi, iz jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta. U drugom slučaju posluješ sa klubom, babom, i hrpom trećih lica i agencija u zemlji koja je raj za malverzacije.

Rijetko kad da skender piše emocijama, a ne razumom... ipak se i to desilo :D
Post Reply