FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ascari

#39051 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Crvena Tifoza wrote:Jedino što je pozitivno u ovom trenerku je to da se RM ne mora pobjediti pod svaku cijenu, čak im i neriješen rezultat odgovara.
Ovakav RM mora da se pobjedi!

Kad je ovo nabacio?

Image
ascari

#39052 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Da je ovo uslo :roll:

Image
jethro

#39053 Re: FC Barcelona

Post by jethro »

Iniesta: I feel Xavi and I cannot play together

The attacking midfielder has spoken of his difficulties featuring alongside his compatriot, while he was delighted to see Barcelona go top of the table.
The duo have both featured in the majority of the Catalan side's games this season, but Iniesta has a feeling that it is not working out with the two in the same team.

"Sometimes I get the feeling that it seems we can't play together," Iniesta was quoted as saying by Marca.
"But it is always a privilege to be by his side because not only does he make your job easier, but he also makes the team work better.
"Sometimes, as with all players, things don't work out.
:-?
todd_smith

#39054 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Iniesta se nasao pricati, lik panj evo druga sezona
jethro

#39055 Re: FC Barcelona

Post by jethro »

todd_smith wrote:..lik panj evo druga sezona
Ubleha :mrgreen:
omar little

#39056 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

:? izgleda da ne mogu igrati zajedno zbog igre koju sada barca igra, ne zato sto iniesta smatra da je bolji od xavija ili da je xavi los igrac.

iniesta u zivotu ruzne rijeci nije rekao o nikome, zasto bi sada iz cista mira vrijedjao, od svih ljudi, xavija, wtf. :-)
ascari

#39057 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

jethro wrote: Ubleha :mrgreen:
:lol:

Priprema teren za odlazak. Samo jos za koga, sebe, ili Xavija.
todd_smith

#39058 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

omar little wrote::? izgleda da ne mogu igrati zajedno zbog igre koju sada barca igra, ne zato sto iniesta smatra da je bolji od xavija ili da je xavi los igrac.

iniesta u zivotu ruzne rijeci nije rekao o nikome, zasto bi sada iz cista mira vrijedjao, od svih ljudi, xavija, wtf. :-)
a mozda je i cekao da xavi ide kao sad u MLS pa da pred kraj pasivno agresivno prozbori koju :mrgreen:
LSD

#39059 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ne znam šta mu znaci ova izjava, ali znam da je Xavi (i sa 35 godina na leđima) ove sezone bolji/konkretniji/korisniji igrac od Inieste :facepalm:
To bi trebalo biti sramota i za Iniestu i za one koji su dozvolili da toliko grohne.

Nekad su igrali vezanih ociju, napamet znali kretnje jedan drugome, zvali ih kao jedno biće Xaviesta.
sizifinho

#39060 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ili je recimo Iniesta jednostavno iskren i svjestan činjenice da Barci kao timu ne odgovara to da njih dvojica igraju zajedno budući da su obojica lošiji. Čovjek razmišlja o ekipi ne o sebi individualno.
Odmah crne kritike, joj Bože.
Tito_i_Partija

#39061 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Njih dvojica igraju zajedno vec godinama, covjek bi rek'o da su maltene u braku. U cemu je odjednom sad problem?
LSD

#39062 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote:Njih dvojica igraju zajedno vec godinama, covjek bi rek'o da su maltene u braku. U cemu je odjednom sad problem?
Pa problem je što više nisu glavni igrac Barce na terenu :wink: a teško se sa tim pomiriti nakon toliko godina dominacije i osvojenih trofeja.
Iniesta i Xavi su fini ljudi, ali im sigurno nije svejedno kada vide da im Neymar i Suarez uzimaju uloge na terenu (ne mislim na pozicije, vec uloge).

Lucho je promjenio komplet sistem i igra više ne ovisi o njima u onoj mjeri, kao nekad - ma ni blizu :!: nekad se bez njih dvojice nije mogla ni zamisliti igra....a sad su pomocna radna snaga :mrgreen: obicni šljakeri i dostavljaci lopti za onu trojicu u napadu , ukratko limited range....cak i Rakitić i Rafinha sve više minuta dobijaju i polako ih istiskuju.
A to im smeta, ocito.
Tito_i_Partija

#39063 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

A jebiga, riskantno je igrat' takav fudbal preko Inieste i Xavija, gdje jedan ima 3 banke a drugi 3 i po, pa da peglas loptu gore-dole po 90 minuta k'o kod Pepa. Sad je sastav takav da se moze igrat' tako jako, neprekidno i agresivno napadacki da mozes slomit' odbranu protivnika fizicki i psihicki u relativno kratkom vremenu.

Ali mislim da je sad vec malo kasno da se Xavi i Iniesta adaptiraju na takvu kineticku igru. :)
todd_smith

#39064 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

da su pametni kao sto nisu tusnuli bi Iniestu Citiju ili PSGu za 30 miliona
skenderija04

#39065 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne mogu jer ne pokrivaju prostor. Igrali su zajedno na bernabeu, S. Sebastianu i protiv Celte. Tri poraza. Zasto mjenjati nesto sto ocigledno funkcionise? Ili Xavi ili Iniesta. Ili Rakitic ili Rafa.
Ili Mascherano ili Busquets. Ostalo je eksperimentisanje.
U nekim tekmama ili u djelovima nekih tekmi u redu, ali po sistemu ne.
omar little

#39066 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

sta oce onaj braida, pa taman se smirila oluja oko "odlaska" messija i on sad proziva city i otvara vrata tracevima. cemu to?? ja sportskog direktora igovana :roll:
skenderija04

#39067 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:sta oce onaj braida, pa taman se smirila oluja oko "odlaska" messija i on sad proziva city i otvara vrata tracevima. cemu to?? ja sportskog direktora igovana :roll:
Sta je sad rekao? Ja ga sinoc slusao, bas simpatican cikica
omar little

#39068 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:
omar little wrote:sta oce onaj braida, pa taman se smirila oluja oko "odlaska" messija i on sad proziva city i otvara vrata tracevima. cemu to?? ja sportskog direktora igovana :roll:
Sta je sad rekao? Ja ga sinoc slusao, bas simpatican cikica
ja ne znam jel to mediji napuhavaju, ali citam da je rekao da je highly unlikely da messi ode ali moguce je jer klubovi kao sto su city i psg imaju toliko para. kao, cudne stvari se znaju desit u fudbalu nekad.
tzipiripi

#39069 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

LSD wrote:
Tito_i_Partija wrote:Njih dvojica igraju zajedno vec godinama, covjek bi rek'o da su maltene u braku. U cemu je odjednom sad problem?
Pa problem je što više nisu glavni igrac Barce na terenu :wink: a teško se sa tim pomiriti nakon toliko godina dominacije i osvojenih trofeja.
Iniesta i Xavi su fini ljudi, ali im sigurno nije svejedno kada vide da im Neymar i Suarez uzimaju uloge na terenu (ne mislim na pozicije, vec uloge).

Lucho je promjenio komplet sistem i igra više ne ovisi o njima u onoj mjeri, kao nekad - ma ni blizu :!: nekad se bez njih dvojice nije mogla ni zamisliti igra....a sad su pomocna radna snaga :mrgreen: obicni šljakeri i dostavljaci lopti za onu trojicu u napadu , ukratko limited range....cak i Rakitić i Rafinha sve više minuta dobijaju i polako ih istiskuju.
A to im smeta, ocito.
Hebo ga ti ( :D ) nisu nikad ni bili glavni. Bili su bitni ali uvijek je bilo kad igra Messi igra i Barca. Bilo prije i sad je. Jedini nezamjenjiv, za razliku od ostalih.
skenderija04

#39070 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@omare

Ne znam da li je danas pricao, ali ako se odnosi na jucerasnji intervju za Tv3 gdje su pricali on i Reixach, rekao je da je gotovo nemoguće da Messi napusti Barcelonu, ali da su u fudbalu i nemoguće stvari ponekad ostvarljive. Tek onda je spomenuo city i Psg, ali u skroz drugom kontekstu, vise kao finansijsku moc nego kao Leovo odrediste.
Inace, pricao je o pojačanjima . Rekao je da je njegova politika dovodjenja igraca kontakt sa ljudima koje poznaje u svijetu koji ga savjetuju i on pripremi transfer za pristojne pare. Naveo je primjer Pata i Thiaga Silve na kojima je Milan profitirao.
Polako, ovaj tip nije budala i zna kako se radi
5 0 5

#39072 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Crvena Tifoza

#39073 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

5 0 5 wrote:Image
:thumbup:

Falio si puno sa ovim statistikama.
skenderija04

#39074 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Hm hm.... Kažu....

Prosli petak, hotel Majestic, Paseo de Gracia, Barcelona,.... Sastanak.... Ariedo Braida i Mino Raiola... Privatni ugovor... Pogba.... Vidjecemo.
faraon_s_krilima

#39075 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Post Reply