Sirija
-
sarajevoxxxx
#39051 Re: Sirija
Nusra front:Sjeverna Hara u Idlibu u potpunosti zauzeta
- Co0l
#39052 Re: Sirija
Ne,ne podrazumijevam to.husein_kapetan wrote:Vidi... nikada mi neće smetati ako pod ovo "asadista" kako je kod mene u konsideraciji, podrazumijevaš, sve ono što je prijeratnu Siriju krasilo i što je u konačnici i razlog ove krvave borbe i što ti teroristi ovako "predano" žele uništiti i to -Multikulturalizam, Sekularnost, Odsustvo vjerskih ideoligija, Tolerancija i Suživot i Uređenje te zemlje.. Onda sam i ja javno i ovdje taj "Asadista"Co0l wrote:Polako i najtvrdokorniji asadisti shvacaju da Asad nema bas toliku podrsku koliko su im lagalihusein_kapetan wrote:Sada je već sasvim jasno da ova ofanziva alkaide i satelita u idlibu..osim tradicionalne nesposobnosti NDF-a pokazuje još jedan veoma važan momenat..teroristička podrška unutar grada je po meni presudnija od njihovog samog napada.. već poziraju sa fotografijama ovih revolucionara( članova uže porodice) Nadam se da će SAA naći adekvatan i efikasan odgovor.. jer ovo se nikako slučajnošću nazvati ne može.
-
haos1
#39053 Re: Sirija
svim državama koje brane svoj suverenitet, podrška!Asad je spreman na dijalog s SAD-om, ali uz jedan uvjet
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je u intervjuu za TV kuću CBS da je otvoren za pregovore s SAD-om oko političkog rješenja za rat u Siriji.
U uvodu su ga pitali da komentira američkog državnog tajnika Johna Kerryja, koji je nedavno izjavio da bi Washington trebao s Al-Asadom početi pregovarati.
Kerry je zbog toga u SAD-u istrpio žestoke napade republikanskih “jastrebova”, a State Department je objavio da se s Al-Asadom neće cjenkati. Jedini uvjet Al-Asada je poštivanje suvereniteta Sirije.
Last edited by haos1 on 27/03/2015 21:31, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#39054 Re: Sirija
Ovu temu treba citati samo navece, Pinokio briljira, u 13h "PAO IDLIB", u 15h "navodno zazeut sjever grada", u 18h "opozicija zauzela sjever grada", u 20h "navodno su zauzeli raskrsnicu".
Valjda njih 5 koji koriste nalog, pa onaj sto se logira, ne zna sta je ovaj prije nejga napisao/slagao.
Valjda njih 5 koji koriste nalog, pa onaj sto se logira, ne zna sta je ovaj prije nejga napisao/slagao.
- Co0l
#39055 Re: Sirija
Slava Ukrajini!haos1 wrote: svim državama koje brane svoj suverenitet, podrška!
-
sarajevoxxxx
#39056 Re: Sirija
Snage IS-a započele napad na aerodrom T4!
- insomnia78
#39057 Re: Sirija
I JemenuCo0l wrote:Slava Ukrajini!haos1 wrote: svim državama koje brane svoj suverenitet, podrška!
- husein_kapetan
#39058 Re: Sirija
Jadan li je taj narod (uistinu njegov dio) koji Alkaidu slave kao oslobodioce, da se kojim slučaje to i desi pa to "oslobode" Siriju.. od svega što je Sirija vjekovima gradila i čuvala za tili čas bi postao prah i pepeo i mislim sto puta gora sudbina od Libije, Avganistan bi bio Švicarska za ove.. a milioni osoba defakto roblje na kojem bi mnogi svoje morbidne eksperimente i pokuse pravili..cbrt wrote:Starac na videu koji pokayuje sliku mladića - to mu je u stvari sin kojeg je navodno ubio režim...
Govori se o podršci naroda, pa daleko su veću podršku rebeli imali u Idlibu koji je možda i najveći centar revolucije (bio je na kratko na početku rata ceo u rukama opozicije) nego recimo Alepo (koji je većinom do uletanja rebela unutra bio miran sa minornim protestima, smatran posle Latakije možda i najvećim Asadovim uporištem)
Novi video, ne znam gde je ovo u gradu
Ali kako je krenulo ne samo tamo već diljem BI.. samo će zločin opstati.. i ništa od onog što su bili ili mogli i trebali biti.. biti neće..
- Challenger__
#39059 Re: Sirija
Asadista je etiketa. Ko ne podržava ove žohare, on je asadist, kontaš?husein_kapetan wrote:Vidi... nikada mi neće smetati ako pod ovo "asadista" kako je kod mene u konsideraciji...
- husein_kapetan
#39060 Re: Sirija
Nisam ni očekivao.. ali ovo je moj ključ čitanja i konsideracije, moje uvjerenje i metod vrednovanja, ne efekata već temelja i uzroka..Co0l wrote:Ne,ne podrazumijevam to.husein_kapetan wrote:Vidi... nikada mi neće smetati ako pod ovo "asadista" kako je kod mene u konsideraciji, podrazumijevaš, sve ono što je prijeratnu Siriju krasilo i što je u konačnici i razlog ove krvave borbe i što ti teroristi ovako "predano" žele uništiti i to -Multikulturalizam, Sekularnost, Odsustvo vjerskih ideoligija, Tolerancija i Suživot i Uređenje te zemlje.. Onda sam i ja javno i ovdje taj "Asadista"Co0l wrote:
Polako i najtvrdokorniji asadisti shvacaju da Asad nema bas toliku podrsku koliko su im lagali
- ioannes
#39061 Re: Sirija
ovde imamo dosta licemjera...
ja bi ih rado upitao,pod kojom bi vlascu oni radje zivili pod Assadovom ili pod vlascu ovi kreatura sto napadaju idlib
ja bi ih rado upitao,pod kojom bi vlascu oni radje zivili pod Assadovom ili pod vlascu ovi kreatura sto napadaju idlib
- Kikibombona
#39062 Re: Sirija
Ovo sto se dasava u Idlibu je bruka i sramota za SAA. Sto puta veca bruka od blamiranja u Tagbi.
Sta trebaju momci iz Dare i Zora nakon ovoga?
Par stotina vojnika je junacki branilo i odbranilo CZ na sjeveru Alepa, a ovi bjeze iz grada od 100 000 stanovnika.
Poslije ovih u Idlibu, najveca sramota su SAA oficiri i vojska u Damasku. Tamo su koncentrisali najvece snage i prepustili ostatak Sirije na milost i nemilost.
Zor, Dara i Alep, njima svaka cast!
Nisu dzaba oficiri Hezbolaha u vise navrata SAA okarakterisali kao nesposobnu vojsku. I ovi pobunjenici su zesca talasika, da se razumijemo. Samo eto imaju veci motiv, ocigledno, a SAA vise boraca i oruzja.
Sve u svemu, zalosni su.....
Podrzavam odluku Druza da se ne petljaju previse u ovo arapsko sranje..... Za koga da proljevaju krv?
YPG formirao antiteroristicku jedinicu, Yekineya
https://www.youtube.com/watch?t=48&v=XMuuYFnG1Fw
Sta trebaju momci iz Dare i Zora nakon ovoga?
Par stotina vojnika je junacki branilo i odbranilo CZ na sjeveru Alepa, a ovi bjeze iz grada od 100 000 stanovnika.
Poslije ovih u Idlibu, najveca sramota su SAA oficiri i vojska u Damasku. Tamo su koncentrisali najvece snage i prepustili ostatak Sirije na milost i nemilost.
Zor, Dara i Alep, njima svaka cast!
Nisu dzaba oficiri Hezbolaha u vise navrata SAA okarakterisali kao nesposobnu vojsku. I ovi pobunjenici su zesca talasika, da se razumijemo. Samo eto imaju veci motiv, ocigledno, a SAA vise boraca i oruzja.
Sve u svemu, zalosni su.....
Podrzavam odluku Druza da se ne petljaju previse u ovo arapsko sranje..... Za koga da proljevaju krv?
YPG formirao antiteroristicku jedinicu, Yekineya
https://www.youtube.com/watch?t=48&v=XMuuYFnG1Fw
- dječak sa šibicama
#39063 Re: Sirija
Oni uglavnom zive na truhlom zapadu, ili po Sandzaku sudeci po ekavici... ima ona dobra stara "hvali more, drz` se kraja".ioannes wrote:ovde imamo dosta licemjera...
Navijanje za bradate manijake sa pivom u ruci, omiljeni hobi pojedinih bosnja u dijaspori.
Boli njih kurac sto Al Nusra prisilno tjera Druze da postanu "pravi muslimani", sto kolju koga stignu, ruse bogomolje, bitno da "braca muslimani pobjedjuju ba". Pri tome zaboravljaju da su i siije muslimani, ali sta priglupe bradonje znaju.
- Kikibombona
#39064 Re: Sirija
Selefije sa teme bi garant izabrale vlast pod 'kreatorama'.ioannes wrote:ovde imamo dosta licemjera...
Vecina Bosanaca bi izabrala Asada. Makar si slobdan da odaberes zivotni stil i afinitete. Niko te nece dirati dok se ne petljas u politiku. Ovi majmuni te bicuju ako otvoris radnju za vrijeme dzume, ako slusas rock&roll, ako popijes casicu itd.... Samo sto u postelju ne zaviruju. A reci nesto protiv vlasti, protiv sejha, proci ces isto kao da kazes nesto protiv Asada.
Nema nikakve sumnje da je Asad manje zlo, ali mozak vjerskih fanatika funkcionise na nekom drugom nivou....
- Opetja033
#39065 Re: Sirija
Zestoke se borbe vode kod trga Sabaa Bahrat gdje se valjda nalazi neka sigurnosna agencija. Taj trg je debelo juzno od gradske jezgre, u distriktu/naselju al Qasoor.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.92 ... 1&z=15&m=b
Dakle po svemu sudeci jezgro grada, sjeverni i istocni dio su zauzeti. Assadove falange se povlace prema jugu. Drzavna televizija je objavila da na hiljade "terorista" pristize u Idlib iz Turske ali da SAA uz velike napore hrabro brani grad. Izmedju redova: puse foru i traze opravdanje.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.92 ... 1&z=15&m=b
Dakle po svemu sudeci jezgro grada, sjeverni i istocni dio su zauzeti. Assadove falange se povlace prema jugu. Drzavna televizija je objavila da na hiljade "terorista" pristize u Idlib iz Turske ali da SAA uz velike napore hrabro brani grad. Izmedju redova: puse foru i traze opravdanje.
- Herr Flick
#39066 Re: Sirija
Cbrt,japin i opetja bi zivili pod vlascu kreatura,to bez ikakve dilemeKikibombona wrote:Selefije sa teme bi garant izabrale vlast pod 'kreatorama'.ioannes wrote:ovde imamo dosta licemjera...
Vecina Bosanaca bi izabrala Asada. Makar si slobdan da odaberes zivotni stil i afinitete. Niko te nece dirati dok se ne petljas u politiku. Ovi majmuni te bicuju ako otvoris radnju za vrijeme dzume, ako slusas rock&roll, ako popijes casicu itd.... Samo sto u postelju ne zaviruju. A reci nesto protiv vlasti, protiv sejha, proci ces isto kao da kazes nesto protiv Asada.
Nema nikakve sumnje da je Asad manje zlo, ali mozak vjerskih fanatika funkcionise na nekom drugom nivou....
- husein_kapetan
#39067 Re: Sirija
Prije četiri godine sam ovdje otvorio temu o rastućem pilotiranom sukobu između šiita i sunita upozoravajući na posledice.. refleksija kako i svaka, želeći podjeliti vlastite opservacije, ni u snu sanjao nisam da je ova retrogradna i morbidna ideologija inih revolucionara tako duboko ukorjenjena ovdje, i svakim danom sve više ovaj već sasvim zreo fakat nalazi dosledno uporište i stavlja pod upit čak i ono što nikada pomišljao nisam da će u ovoj zemlji upitno biti.. našu tradiciju, kuturu, i ono malo civilizacije što imamo..Challenger__ wrote:Asadista je etiketa. Ko ne podržava ove žohare, on je asadist, kontaš?husein_kapetan wrote:Vidi... nikada mi neće smetati ako pod ovo "asadista" kako je kod mene u konsideraciji...
- Challenger__
#39068 Re: Sirija
Navija za kreature, drži se sekularne vladavine.Za cool-a ne znam,nikad mi nije bio jasan njegov stav![]()
- Challenger__
#39069 Re: Sirija
Ovdje nije riječ o polarizaciji "režim" - "opozicija" nego o ideji koegzistancije, sa jedne strane i tekfirijskom nilihilizmu, ideologiji uništenja drugog i drugačijeg. Hajde, ove koji su za ovu drugo razumijem, mali licemjeri na baterije, ali ne razumijem one koji su za prvu ideju i sada se pišaju po SAA. Ako nema SAA ne postoji niko drugi u Siriji ko tu ideju može štititi.
-
cbrt
- Opetja033
#39071 Re: Sirija
Pa oni ce ih do jutra sasvim istisnti iz gradacbrt wrote:Rebeli napreduju i sa zapada http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.92 ... 4&z=17&m=b
https://www.youtube.com/watch?v=_fKpN6u ... e=youtu.be
- Kikibombona
#39072 Re: Sirija
Cheli, treba istini pogledati u oci. Ovo sto se desava u Idlibu je bruka i sramota. Gube znacajan teritorij iz sata u sat. To je nista drugo nego bruka i totalni raspad sistema. Nesto tu nije u redu. Da je u gradu umjesto SAA Hezbolah nema tog boga da bi usli u grad. Ako bi i usli, bilo bi krvi do koljena i sukob bi trajao mjesecima. Vidi Zabadani. Okruzeni su sa svih strana, ali ne pomisljaju na bijeg. Moras jaro uci u kucu i ubiti ga, on pobjeci nece. E to je razlika izmedju pobunjenika i SAA vojnika. Pobunjenik je indoktriniran, u rat ide sa stavom 'jebo dunjaluk', dok vojnik SAA prvenstveno gleda kako zivu glavu izvuci. Zbog toga cim su ugrozeni, cim im prijeti smrt, hvataju se noge. Ako su brojcano i tehnicki jaci, onda napadaju. Tu je dosta do komandnog kadra koji ocigledno ne uspjeva motivisati borce. Ekipa iz Dare, Zora i Alepa odradjuje fantastican posao. Ovi u Damasku, Homsu, Hami i Idlibu se prilicno brukaju. Posebno se odnosi na ove iz Damaska, gdje su koncentrisali ogromnu vojnu silu a napreduju po milimetar. Mislim da je komandni kadar totalni kurac.Challenger__ wrote:Ovdje nije riječ o polarizaciji "režim" - "opozicija" nego o ideji koegzistancije, sa jedne strane i tekfirijskom nilihilizmu, ideologiji uništenja drugog i drugačijeg. Hajde, ove koji su za ovu drugo razumijem, mali licemjeri na baterije, ali ne razumijem one koji su za prvu ideju i sada se pišaju po SAA. Ako nema SAA ne postoji niko drugi u Siriji ko tu ideju može štititi.
Daj premjesti ekipu iz Nubla i Zare u Idlib, ne bi islamisti usli u grad za 200 godina. A ovi bjeze....
- husein_kapetan
#39073 Re: Sirija
Imam osjećaj da.. kako je kod ovih "opozicionara" slučaj.. da određeni ovdje shodno ideologiji, grade unutar svoga nekakav lažni kult superiornosti, novotarije kao vrijednosti i odricanja vlastitog zarad tuđeg i nepoznatog i neprirodnog kao elementa kohezije iako im to ničim familijarno nije.Challenger__ wrote:Ovdje nije riječ o polarizaciji "režim" - "opozicija" nego o ideji koegzistancije, sa jedne strane i tekfirijskom nilihilizmu, ideologiji uništenja drugog i drugačijeg. Hajde, ove koji su za ovu drugo razumijem, mali licemjeri na baterije, ali ne razumijem one koji su za prvu ideju i sada se pišaju po SAA. Ako nema SAA ne postoji niko drugi u Siriji ko tu ideju može štititi.
Ova ideologija je nešto najopasnije što nam se na ovim prostorima desilo i repovi ovog će se zadugo ovdje povlačiti..
- Challenger__
#39074 Re: Sirija
Pogledao sam je ja davno. Ima dvije godine da pišem koliki su rizici za provincije Dara i Idlib. Poenta je u nečemu drugom. Neprijatelji Sirije su prejaki, a ovi ljudi su u petoj godini rata.Kikibombona wrote:Cheli, treba istini pogledati u oci.
Očekivati od SAA da na sebi nosi sav teret svemira je neljudski.
-
Avetinho
#39075 Re: Sirija
Pitanje je pogresno, jer Ass-sadista nikako ne moze biti rjesenje Sirijinih problema, on im je uzrok. To ti je otprilike kao da pitas normalne Nijemce da li bi radije zivjeli pod Hitlerom, ili pod Staljinom.ioannes wrote:ovde imamo dosta licemjera...
A potpuno se zanemaruje trece rjesenje.