Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odlican politicki anime koji se odvija tokom alternativnih 1950ih u kojima su Sile Osovine izasle kao pobjednici Drugog svjetskog rata, a Njemacka okupirala Japan. Glavni protagonist je Kazuki Fuse, pripadnik elitne policijske jedinice Kerberos, koji nakon jednog incidenta pocinje postaje nesiguran u ispravnost svoje profesije. Zvuci kao klisej, ali ishod price izbacuje svaki oblik moraliziranja.
Tajni prozor (Secret Window, 2004). Po drugi put u životu ali mi je taman leg'o. I deveta kapija. Za klasu mi je lošiji ali, od ovih u zadnje vrijeme odgledanih, a nije ih nešto puno ni bilo, ova dva se sjećam.
Last edited by Donnie Smith on 20/07/2017 19:48, edited 1 time in total.
Jope jedan surealisticki iz Poljske, u juznih Slavena poznat kao Sanatorij pod Klepsidrom. Glavni lik, mladi Zidov Jozef, posjecuje oca u sanatoriju gdje je vrijeme potpuno poremeceno i gdje ga prate vizije proslosti i buducnosti, oblikovane sjecanjima i iskustvima Jozefa. Film bazira na prici Brune Schulza. Reziju je vodio veliki Wojciech Has.
Tomahawk11 wrote:Sinoć sam gledao Misery na TV.
I Vrisak 3.
Kao što je nekima must watch Sam u kući u božićnoj varijanti, meni je Misery čim prve pahulje zabijele. Te vriskove nikad nisam mogla podnijeti ni ono znam šta si radila bla bla. Možda je to i isti film, izvinjavam se na lapsusu ako jeste.
Tomahawk11 wrote:Sinoć sam gledao Misery na TV.
I Vrisak 3.
Kao što je nekima must watch Sam u kući u božićnoj varijanti, meni je Misery čim prve pahulje zabijele. Te vriskove nikad nisam mogla podnijeti ni ono znam šta si radila bla bla. Možda je to i isti film, izvinjavam se na lapsusu ako jeste.
Nije
Ma šta ja znam, danas kad gledaš, jeste plitko i površno, ali eto, u ono doba je imalo neki svoj šmek.