Ma jok, vjerovatno neka fora ima tu, pa je srao da mora ici okolo i slicnoOptimist wrote: ↑17/07/2022 12:45Nesto kontam da je to zbog radova i nocne obustave saobracaja sto je bila aktuelna. Ne znam jel jos uvijek traje.Evolution_IV wrote: ↑17/07/2022 12:41 u velesicima vratili dozvolu za skretanje lijevo prema kosevskom, od kruznog prema Z.stanici![]()
![]()
![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#39026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
kakaljin
#39027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se cini da su se bunili stanovnici kosevskog sto ne mogu tu skrenuti iz pravca Peny-aEvolution_IV wrote: ↑17/07/2022 13:05Ma jok, vjerovatno neka fora ima tu, pa je srao da mora ici okolo i slicno![]()
- Evolution_IV
#39028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dzabe su onda pravili kruzni tok, jebo ih onkakaljin wrote: ↑17/07/2022 13:10Meni se cini da su se bunili stanovnici kosevskog sto ne mogu tu skrenuti iz pravca Peny-aEvolution_IV wrote: ↑17/07/2022 13:05
Ma jok, vjerovatno neka fora ima tu, pa je srao da mora ici okolo i slicno![]()
-
noviclan
- Evolution_IV
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#39031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mozda je nekome zatrebala pocincana cijev 
- mirsek
#39032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti je normalno na tok lokaciji, nekad 3 u desnoj, nekad 3 u lijevoj, najcesce kod burger bar ili obostrano unakrsno. Zato ja tu vozim max 40 da se ja mogu presaltavati ili pustiti ove ispred mene da se lakse presaltaju u moju traku i zaobilaze ove sto su ''na sekundu stali da nesto pokupe/ostave''.bitanga_sa_otesa wrote: ↑12/07/2022 22:51 danas trojica degenerika parkirana u desnoj traci ,skenderija ulica na potezu od gorenje nebodera do dzamije cobanija,stealth mode uredno upaljen ,nijedan auto nije ispod 30.000 maraka ...
- bitanga_sa_otesa
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#39034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislio sam da sam sve vidio, al maloprije u Hotonju Golf 3 karavan ide ispred mene, a s obzirom da je pun, putnik koji nije mogao stati u auto stoji na zadnjem braniku i drzi se za galeriju.
Ne stigoh da slikam, skrenuo kod BEST-a.
Ne stigoh da slikam, skrenuo kod BEST-a.
- mirsek
#39035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko god zivi tu ili redovno prolazi istim putem redovno njemu je to normalno/uobicajeno, ne kazem da je to dobro. Ti si cak imao srece da te nisu kod obdanista kod gorenja ili ranije kod njemacke ambasade uhvatili prvi zaustavljeni automobili. Takodjer je ista situacija u suprotnom pravcu, u hamdije kresevljakovica, od semafora kod meriota na cobaniji pa prema skenderiji, tu uglavnom vozis kao da je jedna traka umjesto dvije jer uvijek ima parkiranih auta u jednoj traci.
- nepass1
-
tindbe
#39037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda je subjektivno, ali mi se čini da nikad više loših vozača i njihovih kretenskih situacija nije bilo na cestama.
Dnevno se vozim 4km svaki dan. Mizerno. A opet je dovoljno da strepim.
Uzimanje prednosti je postalo normalno izgleda.
Furka s onim četverotočkašima i tiktok mladeži ne treba puno komentara. Oni OBAVEZNO sijeku krivine. Da to barem ima zaštitnu opremu kakvu, jok, debilna djeca. Da ga samo malo zakačiš, taj ode u vječita lovišta, a tebi čitav život upropasti.
Dnevno se vozim 4km svaki dan. Mizerno. A opet je dovoljno da strepim.
Uzimanje prednosti je postalo normalno izgleda.
Furka s onim četverotočkašima i tiktok mladeži ne treba puno komentara. Oni OBAVEZNO sijeku krivine. Da to barem ima zaštitnu opremu kakvu, jok, debilna djeca. Da ga samo malo zakačiš, taj ode u vječita lovišta, a tebi čitav život upropasti.
- kabal1337
#39038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma j. ja m. toj djeci neotesanoj sto voze quadove. Parkiram auto na podlozi koja je skljunak i dodju mamlazi okrecu se i logicno frcaju kamencici po autu. Boli njih k., prosle godine toliko nabacali kamencica da je palo izmedju diskova i plocica. Sreca sto sam pogledao prije nego sto sam krenuo, inace bi bila bespotrebna zamjena. Treba ih kamenom u kacigu da vide kako je
-
L u c i f e r
#39039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kabal1337 wrote: ↑17/07/2022 22:19 Ma jebem ja mater posred pičke toj djeci neotesanoj sto voze quadove. Parkiram auto na podlozi koja je skljunak i dodju mamlazi okrecu se i logicno frcaju kamencici po autu. Boli njih kurac, prosle godine toliko nabacali kamencica da je palo izmedju diskova i plocica. Sreca sto sam pogledao prije nego sto sam krenuo, inace bi bila bespotrebna zamjena. Treba ih kamenom u kacigu da vide kako je
- drug_profi
#39040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne puštam. Mogu eventualno malo usporiti da napravim prostor za onog ko se zna ubaciti.
Ko ne zna, nek čeka.
Ko ne zna, nek čeka.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#39041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto se tice tog pustanja, nekad dok sam bio mladji i gluplji znao sam propustati tako ljude koji imaju problem da se ukljuce sa neke sporedne ceste.
Epilog, u 99% slucajeva me onda ti likovi koce i usporavaju toliko da bih sebi muda izgrizao! To mi je i ogadilo s vremenom propustanje levata. Odavno to vise ne radim...
Epilog, u 99% slucajeva me onda ti likovi koce i usporavaju toliko da bih sebi muda izgrizao! To mi je i ogadilo s vremenom propustanje levata. Odavno to vise ne radim...
- drug_profi
#39042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa upravo je dobar test koga ces pustiti tako sto mu ostavis malo prostora da se ubaci, bez zaustavljanja. Ako zna, mora pritisnuti gas i vjerovatno ti nece smetati ispred.Romeo 80 wrote: ↑18/07/2022 00:23 Sto se tice tog pustanja, nekad dok sam bio mladji i gluplji znao sam propustati tako ljude koji imaju problem da se ukljuce sa neke sporedne ceste.
- bitanga_sa_otesa
#39043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pustam samo one koji imaju pravo prvenstva,ostali nek cekaju svoju rupu...
- skrbavi-admin
#39044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne pustam ni djetetu ako mu treba wc kazem mu da se upisa il usere dok ne zavrsim ne izlazim
- problemnatravunu
- rajv0sa
#39046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da vidim jesam li jedini kojeg nervira ono skretanje sa tranzita prema skenderiji kod one džamije. Kad se nađe neki bilmez sa tabutom na točkovima koji čeka kilometar razmaka da se usudi skrenuti lijevo.
- Laplace
#39047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad ideš sa Koševskog lako ti je desno pa iskoristiti kružni tok da napraviš polukružno okretanje. Ali, kad sa kružnog trebaš za koševsko to je već teže, moraš produžiti i tražiti priliku za polukružno ili na raskrsnici skrenuti lijevo pa sljedeće lijevo i pored Avazovog tornja onim uličicama. Možda su se na to žalili.Evolution_IV wrote: ↑17/07/2022 13:05Ma jok, vjerovatno neka fora ima tu, pa je srao da mora ici okolo i slicno![]()
- Laplace
#39048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan situacija u Brezi (sa donje slike).
Ja idem jednosmjernom ulicom i kod autobuske skrećem lijevo (moja putanja je zelena linija). Sa suprotne strane dolazi golf dvojka (crvena putanja). Dozvoljeni smjerovi su označeni strelicama.
Golf je krenuo sa pro9širenja na suprotnoj strani (pored onog kosog puta na vrhu slike, desno) i također hoće skrenuti desno. Nailazimo istovremeno na raskrsnicu, s tim da je:
- meni znak pružanja puta sa prvenstvom prolaza (tako je definisano vjerovatno zato što autobusi primaju putnike na toj jednosmjernoj pa kreću odatle, a ne sa autobuske).
- njemu znak obaveznog zaustavljanja.
Vidim da lik neće stati pa ja stanem kako bih izbjegao sudar (nisam imao vremena da se sa njim natežem oko prvenstva). Lik nešto odmahuje glavom u stilu "šta ja to sad izvodim, nemam pojma o vožnji i ko ima prednost, garant sam kupio vozačku" iako on zapravo dolazi sa sporednog i uključuje se na glavni put. Očito nije i gledao saobraćajne znake nego je smatrao da ima prvenstvo prolaza na osnovu pravila desne strane.

Ja idem jednosmjernom ulicom i kod autobuske skrećem lijevo (moja putanja je zelena linija). Sa suprotne strane dolazi golf dvojka (crvena putanja). Dozvoljeni smjerovi su označeni strelicama.
Golf je krenuo sa pro9širenja na suprotnoj strani (pored onog kosog puta na vrhu slike, desno) i također hoće skrenuti desno. Nailazimo istovremeno na raskrsnicu, s tim da je:
- meni znak pružanja puta sa prvenstvom prolaza (tako je definisano vjerovatno zato što autobusi primaju putnike na toj jednosmjernoj pa kreću odatle, a ne sa autobuske).
Vidim da lik neće stati pa ja stanem kako bih izbjegao sudar (nisam imao vremena da se sa njim natežem oko prvenstva). Lik nešto odmahuje glavom u stilu "šta ja to sad izvodim, nemam pojma o vožnji i ko ima prednost, garant sam kupio vozačku" iako on zapravo dolazi sa sporednog i uključuje se na glavni put. Očito nije i gledao saobraćajne znake nego je smatrao da ima prvenstvo prolaza na osnovu pravila desne strane.

-
Free Spirit
#39049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ova raskrsnica je vazda bila divlji zapad. Nit su linije ocrtane da malo upute, nit ljudi gledaju saobraćajne znakove (a ako je taj presijecao cestu preko proširenja tad pogotovo nije pazio jer gleda da ga neko ne pokupi iz oba smjera - nargilaši ovdje dodaju gas na pravcu da ih vidi raja sa stanice i iz onog kafića). Na to dodaš još ljude iz BM marketa koji izlijeću sa parkinga k'o svi sretni.Laplace wrote: ↑19/07/2022 17:07 Neki dan situacija u Brezi (sa donje slike).
![]()
Sve u svemu i ja sam vazda kočio jer vidim da neće stati. On je "bliži" skretanju nego ti i to je dovoljno za njegovu logiku prvenstva
Obrati pažnju da 95% vozača neće ni pokušati skrenuti iz lijeve strane jednosmjerne ulice ovdje već će se prestrojiti na desnu i onda čekati svoj red da skrenu lijevo
- Laplace
#39050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da. Mnogi i ne kontaju, izgleda, da je to jednosmjerna ulica. Još kad biciklisti naiđu tom lijevom u kontra smjeru a ja vozim lijevom, cirkus.Free Spirit wrote: ↑20/07/2022 07:35Ova raskrsnica je vazda bila divlji zapad. Nit su linije ocrtane da malo upute, nit ljudi gledaju saobraćajne znakove (a ako je taj presijecao cestu preko proširenja tad pogotovo nije pazio jer gleda da ga neko ne pokupi iz oba smjera - nargilaši ovdje dodaju gas na pravcu da ih vidi raja sa stanice i iz onog kafića). Na to dodaš još ljude iz BM marketa koji izlijeću sa parkinga k'o svi sretni.Laplace wrote: ↑19/07/2022 17:07 Neki dan situacija u Brezi (sa donje slike).
![]()
Sve u svemu i ja sam vazda kočio jer vidim da neće stati. On je "bliži" skretanju nego ti i to je dovoljno za njegovu logiku prvenstva![]()
Obrati pažnju da 95% vozača neće ni pokušati skrenuti iz lijeve strane jednosmjerne ulice ovdje već će se prestrojiti na desnu i onda čekati svoj red da skrenu lijevo![]()