SDP

dpjokala26

#39026 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

shibonja wrote:
dpjokala26 wrote:
shibonja wrote:Ako sad Jasmin Imamovic ne predje u DF zajedno sa svim SDP clanovima u Tuzli nece nikad,zivi bili pa vidjeli!
ako im je komsic opcije,sretan im put. :D
Bolja opcija od podguzne muhe Niksica :D
cuj,bolja? lose su obadvije.pogubne za sdp.
AlfaKentaur

#39027 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

dpjokala26

#39028 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

GOSPODNO IZ SDP-ea, NISMO SAGLASNI SA VASIM IZBOROM.
nadam se da ce poslanici koji su glasovali za beslagica da naprave NOVU STRNKU KOJA CE postovati ( za nas nove za druge stare)tekovine socijaldemokratije. :)
NEMOJTE STATI, SVE U INTERESU NASE MLADOSTI. :)
trcicu trceci

#39029 Re: SDP

Post by trcicu trceci »

Kako su se simpatizeri SDA, SBB-a, DF-a fino pozicionirali ovdje i kao navijaju da se stranka podjeli radi boljitka, ustvari znaju da bi to bio konacni propast SDP-a.

Ostale gluposti kao poredjenje sa strankom SBiH je nidje veze i to ce dokazati izbori u 2018
AlfaKentaur

#39030 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

trcicu trceci wrote:Kako su se simpatizeri SDA, SBB-a, DF-a fino pozicionirali ovdje i kao navijaju da se stranka podjeli radi boljitka, ustvari znaju da bi to bio konacni propast SDP-a.

Ostale gluposti kao poredjenje sa strankom SBiH je nidje veze i to ce dokazati izbori u 2018
Ima li sta gluplje, smotanije, bezveznije, kontraproduktivnije... kada je nekome jedini argument -vitid ce te vi pokazat cemo mi vama sledeci puta- ? :roll: Tako se djeca igraju pa kazu jedan drugom - vidit ces ti sutra od mene kad ti dodjem...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#39031 Re: SDP

Post by sabina1 »

rajvosa1 wrote:Onima koji su nekad vjerovali u SDP ostaje samo da učenjem Fatihe ili na neki drugi način odaju počast rahmetliji/pokojniku

Realni su to učinili davno još prije četiri godine kada su koalirali sa SDA.
Sve ostalo je istorija...punih džepova....

Nermin Nikšić je odličan izbor Lagumdžijinog SDP-a , sjajna osoba da vodi SDP koji će eto biti i ostati - Lagumdžijin.... :(
Dugo sam se pitala zašto se ne čuje neka "druga strana" SDP-a , tamo zbilja nema druge strane... :roll:
Ridjobrki

#39032 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

bob_rock wrote:Izbor Niksica me nije iznenadio,koliko me iznenadila mala razlika u 9 glasova. Znaci 5 delegata je nedostajalo da predje na selimovu stranu i predsjednik bi bio Selim.

@Banksy: Da li stvarno mislis da u ostalim partijama je kongres ili unutarstranacki izbori prolazi bez "pripreme" i lobiranja.

Evo ti par primjera:
- sda kongres borba izmedju tihica i bakira kad je tihic dobio.

- df i razne mucke po opstinama za vrijeme unutarstranackih izbora

- sbih posljednji kongres gdje su pojavljivali delegati iz nepostojecih opstinskih odbora,

- sbb demokratija nema potrebe za kongres i drugo misljenje.

Helem,kad sve to vidis i poslije ocekujes u politici cistu i postenu igru moze govoriti o tebi da si ili veoma naivna osoba ili
glumis neutralca s ciljem kompromitiranja druge politicke opcije.

Tačno je da nema ni izbora seoskog lovačkog društva bez lobiranja i zakulisnih igrica, tačno je da je i u drugim strankama tako ali postoji jedna bitna razlika između navedenih primjera i SDP-a.

Ovo je bio VANREDNI kongres sa ciljem pranja i obraza i guzice i na njemu je trebalo ostaviti barem neki privid osviještenosti, demokratičnosti i spremnosti na promjene. Ovo što je prikazano je samo nastavak svega onoga što je tu stranku dovelo na ove grane gdje je sada i imamo jedan začarani krug koji se nastavlja. Sad slijedi novi masakr općinskih odbora, novi egzodus, nove podjele, nove štimaljke...

Nikad. Ne. Nauče.
pedeset

#39033 Re: SDP

Post by pedeset »

Svaka čast za Selima Bešlagića. Održao im je bukvicu u svakom smislu riječi. I moralnu a bogami dobro su se bili prepali kod glasanja, jer pored sveg onog lobiranja, kupovine, nevažećih listova, jedva Nerko dobi za 9 glasova. Akobogda na ljeto kad svi budu imali pravo glasa ima da Selim izdominira i da počiste svo partijsko smeće kojeg se toliko nakupilo da ga treba kamionima vozit.
trcicu trceci

#39034 Re: SDP

Post by trcicu trceci »

AlfaKentaur wrote:
trcicu trceci wrote:Kako su se simpatizeri SDA, SBB-a, DF-a fino pozicionirali ovdje i kao navijaju da se stranka podjeli radi boljitka, ustvari znaju da bi to bio konacni propast SDP-a.

Ima li sta gluplje, smotanije, bezveznije, kontraproduktivnije... kada je nekome jedini argument -vitid ce te vi pokazat cemo mi vama sledeci puta- ? :roll: Tako se djeca igraju pa kazu jedan drugom - vidit ces ti sutra od mene kad ti dodjem...
Izbor rijeci u gradaciji ti je za nacuditi se, elokventnost prsti :D ne navijam ja, samo kazem ako neko ima pravo pominjati da ce propasti, mislim da to nije tako sigurno kao sa SBiH. To pokazuje i opterecenost koju vidim sa svih strana
dpjokala26

#39035 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

DF je tumorno tkivo,samo se odstranilo, treba ga igorisati.
Banksy

#39036 Re: SDP

Post by Banksy »

bob_rock wrote:
@Banksy: Da li stvarno mislis da u ostalim partijama je kongres ili unutarstranacki izbori prolazi bez "pripreme" i lobiranja.
Ne, naravno. Ridji ti je odgovorio, da ne ponavljam i ne širim.
Ako imaš šta o temi, samo naprijed, možemo razgovarati. Mada mislim da smo svi rekli otprilike sve što se imalo reći o ovom jučer.

Jedino još da primjetim da je zanimanje za temu jako opalo. Do prije pola godine, recimo, već bi ovdje bilo ispisano hiljade postova. I taj gubitak interesa puno govori o tome gdje je SDP danas - s Nikšićem i Lagumdžijom ili bez njih, svejedno.
fosna2014

#39037 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Ko će najveće šanse imati na redovnom kongresu na ljeto?

Nikšić je najbolje riješenje za ovaj prelazni rok, a neko drugi za konačno preuzimanje predsjednika stranke. Vjerovatno će tu biti dosta kandidata iz sada drugih stranaka.
zateznistub

#39038 Re: SDP

Post by zateznistub »

Banksy wrote:
bob_rock wrote:
Ako imaš šta o temi, samo naprijed, možemo razgovarati. Mada mislim da smo svi rekli otprilike sve što se imalo reći o ovom jučer.

Jedino još da primjetim da je zanimanje za temu jako opalo. Do prije pola godine, recimo, već bi ovdje bilo ispisano hiljade postova. I taj gubitak interesa puno govori o tome gdje je SDP danas - s Nikšićem i Lagumdžijom ili bez njih, svejedno.
Nažalost, istina!
trcicu trceci

#39039 Re: SDP

Post by trcicu trceci »

Banksy wrote:
bob_rock wrote:

Kakva glupost, da to nije mjerilo govori njihov izborni rezultat. Postovi na forumu nista ne znace, osim da je mozda i bolje kad te niko ne spominje. SDA je tako uzela prethodne izbore, predsjedniku je bila taktika ne pojaviti se nigdje na ekranu :lol:
JThomas

#39040 Re: SDP

Post by JThomas »

za te dvije opcije se glasalo iz različitih razloga. oni koji su glasali za SDP su pretežno htjeli promjene i rezultate, i kad su oni izostali glasovi su uskraćeni. e to zlaja, nerko i ekipa ni sad nisu skontali, da oni nemaju tu masu glasača po inerciji kao SDA i da se ne mogu ponašati kao SDA, a da ne izgube glasove.
vivaldi

#39041 Re: SDP

Post by vivaldi »

fosna2014 wrote:Ko će najveće šanse imati na redovnom kongresu na ljeto?
zlaja naravno. ako se ne vrati mrka kapa..zlaja=socijaldemokratija
reis1

#39042 Re: SDP

Post by reis1 »

Najveci piiish bi sada bilo da se pudla Nerko preobrazi u vampira Budimira. :D Fakat bi se nasmijao... da je srece jel. :D
VjecitiStudent

#39043 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Kažu da je ovaj Lagumdžijin Duracel Zeko vrlo rentabilan, da mu neće morati često mijenjati baterije.
shibonja

#39044 Re: SDP

Post by shibonja »

code][/code]
shibonja wrote:
dpjokala26 wrote:
shibonja wrote:Ako sad Jasmin Imamovic ne predje u DF zajedno sa svim SDP clanovima u Tuzli nece nikad,zivi bili pa vidjeli!
ako im je komsic opcije,sretan im put. :D
Bolja opcija od podguzne muhe Niksica :D
cuj,bolja? lose su obadvije.pogubne za sdp.[/quote]

Pa to nam i jeste krajnji cilj,pokopati burzoaziju i krenuti putem prave socijaldemokratije..samo gledaj u doglednom vremenu sta ce se desiti u Tuzli 8)
itekako

#39045 Re: SDP

Post by itekako »

laznim socijalistima predvidjam max 80k glasova na opstinskim izborima, ni jedno osvojeno nacelnicko mjesto i konacni totalni raspad stranke.
Baton_Ilirski

#39046 Re: SDP

Post by Baton_Ilirski »

fosna2014 wrote:Ko će najveće šanse imati na redovnom kongresu na ljeto?

Nikšić je najbolje riješenje za ovaj prelazni rok, a neko drugi za konačno preuzimanje predsjednika stranke. Vjerovatno će tu biti dosta kandidata iz sada drugih stranaka.
Niksic opet KAPACITET je on
sumirprimus

#39047 Re: SDP

Post by sumirprimus »

shibonja wrote:

Pa to nam i jeste krajnji cilj,pokopati burzoaziju i krenuti putem prave socijaldemokratije..samo gledaj u doglednom vremenu sta ce se desiti u Tuzli 8)
sve je moguce,isto tako je moguce i da se nista ne desi..
cyprus

#39048 Re: SDP

Post by cyprus »

Iako sam mišljenja da je Pudarić bio najbolja opcija, smatram i da Nikšić može konsolidirat stranku... Samo će trebati uložiti enorman napor...
sumirprimus

#39049 Re: SDP

Post by sumirprimus »

cyprus wrote:Iako sam mišljenja da je Pudarić bio najbolja opcija, smatram i da Nikšić može konsolidirat stranku... Samo će trebati uložiti enorman napor...
pudaric mi da prostis nit prdi nit smrdi..
cyprus

#39050 Re: SDP

Post by cyprus »

sumirprimus wrote:
cyprus wrote:Iako sam mišljenja da je Pudarić bio najbolja opcija, smatram i da Nikšić može konsolidirat stranku... Samo će trebati uložiti enorman napor...
pudaric mi da prostis nit prdi nit smrdi..
Takvi su vazda bili najbolji :-D
Post Reply