Dešavanja u Srbiji

nenadivan

#39026 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nenadivan »

pici wrote:evo meni laHnulo namaH, et turKi nece da priznaju svoj genocid, hrvati svoj pa sto bi i srBi bili crne ovce
Neće nama ovdje laknuti zadugo, od prosječnog Srbina, nažalost, ne očekujte priznanje genocid - indoctrinacija je već odavno otišla predaleko. Kod mnogih je i obična empatija upitna. Ne pomaže, naravno, ni bošnjačko negiranje zločina nad Srbima - budimo ljudi pa priznajmo i to.
Maraschino

#39027 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
Point. wrote:onda ne vidim problem da se to već sad desi i da se konačno krene naprijed a ne nazad.
sada nece sigurno. neki svjetski prosjek je da se zvanicno izvinjenje/oprost u ime drzave ili sa visokog nivoa za neki zlocin ceka stotinjak godina, mada se i to rijetko desava
Znaci da Srbij anece za 100 god. u EU. :-)
Maraschino

#39028 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

nenadivan wrote: Neće nama ovdje laknuti zadugo, od prosječnog Srbina, nažalost, ne očekujte priznanje genocid - indoctrinacija je već odavno otišla predaleko. Kod mnogih je i obična empatija upitna. Ne pomaže, naravno, ni bošnjačko negiranje zločina nad Srbima - budimo ljudi pa priznajmo i to.
Sta je ovdje problem? Kazani?
Evo ja cu prvi dati donaciju da se izgradi spomenik nevino stradalim Srbima u Sarajevu.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#39029 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

Maraschino wrote:Znaci da Srbij anece za 100 god. u EU. :-)
Ni Srbija, ni BiH, ni CG, ni Makedonija, ni... Niko. EU se može samo smanjivati a ne širiti.
vivaldi

#39030 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

ne znam ni kad ce ni da li ce, ali zadnjih 20-30 godina sto je bilo izvinjenja je vezano za dogadjaje od prije stotinjak godina u prosjeku
Challenger_

#39031 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:...
Šta misliš o mojoj tezi iznad?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39032 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Maraschino wrote:
nenadivan wrote: Neće nama ovdje laknuti zadugo, od prosječnog Srbina, nažalost, ne očekujte priznanje genocid - indoctrinacija je već odavno otišla predaleko. Kod mnogih je i obična empatija upitna. Ne pomaže, naravno, ni bošnjačko negiranje zločina nad Srbima - budimo ljudi pa priznajmo i to.
Evo ja cu prvi dati donaciju da se izgradi spomenik nevino stradalim Srbima u Sarajevu.

cuj samo kazani pa sarajevo citavo bilo konc logor i bacali nejac lavovima... eeeee
Maraschino

#39033 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Challenger_ wrote:
Ni Srbija, ni BiH, ni CG, ni Makedonija, ni... Niko. EU se može samo smanjivati a ne širiti.
a i jeste se svakakve fukarestine zakacilo za nju.

...i nikada ne reci nikada
nenadivan

#39034 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nenadivan »

Maraschino wrote:
Kazani nosu jedini. Nemojmo da zaboravimo preko 300 civilnih žrtava oko Srebrenice. I slavljenje zločinaca - Orić npr. Genocid nad muslimanima u Srebrenici je strašan sistematski zločin, kao i Prijedor , Zvornik, Brčko. Istina je da su muslimani najviše nastradali, da su sistema tski dehumanizovani. I najveća sramota srpskog naroda je nepriznavanje tih zločina. Ali opet, ne smiju se zatvarati oci pred srpskim žrtvama.
Challenger_

#39035 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

Maraschino wrote:
Challenger_ wrote:
a i jeste se svakakve fukarestine zakacilo za nju.

...i nikada ne reci nikada
EU se sa Brexitom već počela smanjivati a aktuelni stav Brisela je da najmanje do 2025 neće biti novih članica. Pa onda tom trendu opadanja dodaj interne nesuglasice po bitnim pitanjima i sklon sam da mislim da će na kraju procesa EU biti svedena na "staru EUropu" plus nekoliko odabranih članica, a svakako bez pobrojanih zemalja bivše Jugoslavije i Albanije.
vivaldi

#39036 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Šta misliš o mojoj tezi iznad?
ma nista. vec sam x putao napisao da mi je neko rekao prije nekoliko godina da ce doci do brexita i do migrnatskog stapmeda gdje ce milioni ljudi bez ikakvih dokumeata krenuti ka evropi, i sto je jos smjesnije da ce tamo zavrsiti, i da mi je neko rekao da ce onakvi terosticiki napadi desavati po evropskim metropoloma, rekao bih da je lud. tri takva shoka u samo par godina :-) fakin anbelivibl.

i haj ti sad poslije svega toga nesto predvidi...my ass :D
Challenger_

#39037 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:i haj ti sad poslije svega toga nesto predvidi...my ass :D
Negdje oko 2013, najdalje početkom 2014-e, pita mene Cyprus na temi Sirija, "što se nas tiče tamo neki sukob", kao on je "lokalna stvar". Napišem mu (da ne kopam komentare), da će me se sjetiti kada mu se kriza prelije na migrante po Alipašinu. Sada mu to više nije smješno.

Da,da...
nenadivan

#39038 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nenadivan »

nenadivan wrote:U Turskoj se i dan danas negira genocid koji je po ramjerama mnogo veći. Ne samo da se negira, već se može ući u velike probleme s državom i društvom ako se samo pomene. Slično danas pričati u Hrvatskoj o genocidu nad Srbima u NDH, ne baš kao u Turskoj ali možete popiti koji šamar na ulici ili da vas pljunu ako to javno iznosite. Negiranje genocida nad Bošnjacima je samo jedan od brojnih primjera
Da kvotam samog sebe a moram dodati - nemojte se dobrom nadati u RS ako ste Srbin i ne negirate genocid nad Bošnjacima. Ako vam to niko i ne kaže, svejedno ste za većinu izdajnik
vivaldi

#39039 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Negdje oko 2013, najdalje početkom 2014-e, pita mene Cyprus na temi Sirija, "što se nas tiče tamo neki sukob", kao on je "lokalna stvar". Napišem mu (da ne kopam komentare), da će me se sjetiti kada mu se kriza prelije na migrante po Alipašinu. Sada mu to više nije smješno.
ne znam za to, sjecam se tebe po "sirija kao katalizator", bilo mi je smjesno, ali sam ti vec rekao da mi to vise nije smjesno. popadale su expresno puno vece kuronje od asada u njegovom komsiluku malo prije toga, mislio sam da su sanse nikakve da prezivi duze od par mjeseci, al sam se ocigledno zajebo :D
Challenger_

#39040 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:...al sam se ocigledno zajebo :D
Loše su procjenile i najjače službe (USA, GB, Njemačka, Izrael), pa otud ona čuvena Butijeva: "Sirija ruši opklade zapada".

Nego, usuđuješ li se anticipirati procese prekompozicije evropskog kontinenta nakon Brexita?
Challenger_

#39041 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

Sa akcentom na sve nas koji smo u redu za čekanje...
Maraschino

#39042 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

od 1:50 ...srecom ova je prezivjela.
vivaldi

#39043 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Nego, usuđuješ li se anticipirati procese prekompozicije evropskog kontinenta nakon Brexita?
ma kakvi, nema blage veze na sta ce ovo izaci, ali stvarno. znaci nemam cak ni odokativno predvidjanje. mislim da se treba samo parama baviti. vaznije je jedna fabrika od jednog pregovarackog poglavlja jer je nesto konkretno, a ova poglavlja...boga pitaj na sta ce to izaci.

mozda bi za nas bilo najbolje da trump opet pobjedi jer neki logicki smisao nalaze da bi tada evropa morala htjela ne htjela ubrzano gradit neki novi vlastiti format pa bi onda mi tu cisto geografski bili vazniji i mozda nesto profitirali. ako trump izgubi i u americi dodje neko sa predvidivom politikom, onda ce i evropi biti vjerovatno lakse da postpeneo vraca stvari na staro nego da pravi nesto novo, ali izgubice se godine do tada. tj mi cemo ih izgubiti
Maraschino

#39044 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Challenger_ wrote:
Loše su procjenile i najjače službe (USA, GB, Njemačka, Izrael), pa otud ona čuvena Butijeva: "Sirija ruši opklade zapada".

Nego, usuđuješ li se anticipirati procese prekompozicije evropskog kontinenta nakon Brexita?
Sve sto se moze desiti to su dva kluba(prva i druga liga). Previse su se osilile neke zemlje kada im je postalo bolje zahvaljujuci EU.
Mnoge bi vec sutra napustile klub ali valja vratiti uzeto.
EU je nesto najbolje osmisljeno od II s.r. ali su to mnogi zloupotrijebili.

Nama ne treba EU, dovoljno je da preuzmemo njihov sistem ali iskreno(ne kozmeticki kao dosta clanica)i to je to.
Challenger_

#39045 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

Hvala momci. Laku noć, čitamo se.
pici

#39046 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

dok pederi vladaju srbijom, sex nikad jeftiniji... lider regijona

Beograđanka tražila za seks 100 dinara, a kad su je pitali zašto tako jeftino, njen odgovor ih je ZABEZEKNUO!

prosečna cena seksualne usluge "na ulici" u Srbiji je 1.500 dinara. Pritom cena kreće već od 500 dinara i to za sve oblike seksa - oralni, klasični (vaginalni), analni.
pici

#39047 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

ma idi begaj... piČkousti u zadnjem saffu dok tHaci iza putina se podsmjeHuje... laŽanski idi okopaji krompir
Point.

#39048 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Mnogo su jaki bre.
spreca

#39049 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Pickousti gdje su dokazi koje si obecao posle izbora da ces pokazati kako se stranci mjesaju u izbore u shumskoj...eto stranci su se tako mjesali da je pobjedio Rudonja iz Laktasa....mamu li maminu lazljicu Vojvoda cosavi....dali ce iko iz opozicije u traziti dokaze ...Ivanicu ,govedarica i ostali ..kad ce te traziti dokaze od pickoustog
Tomahawk11
Globalni moderator

#39050 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Čuj Milan kupuje Pavkova :lol:
Ne može, zainteresovani Real, Barsa, PSG, City... :oops:
Post Reply