Pih ako SAA ne obezbijedi formiranje brzog kontra-napada... onda ce mi opasno pasti u ocimaOpetja033 wrote:Prorezimski izvori tvrde da SAA osigurava egzodus hiljada civila iz Idliba koji bjeze pred pobunjenicima. Jbg, ovo dodje maltene k'o priznanje da gube grad.
Sirija
- Fantassin
#39026 Re: Sirija
- Herr Flick
#39027 Re: Sirija
Pa sto bjeze pred onima koji im trebaju donijet demokratijuOpetja033 wrote:Prorezimski izvori tvrde da SAA osigurava egzodus hiljada civila iz Idliba koji bjeze pred pobunjenicima. Jbg, ovo dodje maltene k'o priznanje da gube grad.
- Opetja033
#39028 Re: Sirija
Ko kaze da bjeze?Herr Flick wrote:Pa sto bjeze pred onima koji im trebaju donijet demokratijuOpetja033 wrote:Prorezimski izvori tvrde da SAA osigurava egzodus hiljada civila iz Idliba koji bjeze pred pobunjenicima. Jbg, ovo dodje maltene k'o priznanje da gube grad.
-
sarajevoxxxx
#39029 Re: Sirija
Raskrsnica Al Mihrab u potpunosti u rukama boraca sirijske opozicije.
-
sarajevoxxxx
#39030 Re: Sirija
Navodno Idlib oslobođen u potpunosti!!!
-
sarajevoxxxx
#39031 Re: Sirija
Režimske snage gomilaju ogroman broj vojnika i pripadnika milicija na ''Trokutu smrti'' u Deri!
- husein_kapetan
#39032 Re: Sirija
Jeli to i tebe inficirala ova euforija poklonika terorista ili možda imaš pomenutom nešto drugo reći..i koja bi to poruka bila mrčo..samo bolesni, retrogradni i nazadni umovi mogu slaviti i veličati ovaj uradak terorista svjesni da ono što na ovim teritorijama predstoji.. a ima već par klipova ovih kanibalista.. dosledno svome.. svakom normalnom ledi krv u venama.. Očekujem odgovor..insomnia78 wrote:Opetja033 wrote:Iz sve vise pobunjenickih izvora dolaze tvrdnje da Assadove falange napustaju sve preostale polozaje u gradu i da se povlace prema gore pomenutom mjestu juzno od Idliba (al Mastumah). Jos uvijek nema potvrde iz nezavisnih izvora - da je Idlib prakticno zauzet.@cheli na aparatima
![]()
![]()
![]()
Jel moguce da Rusija i Iran mirno gledaju?
Rekoh ja smijurija od rata i vojski
Zali boze djece
-
The 51st State
#39033 Re: Sirija
de ti jednu doslednu opservaciju o takticko-operativnoj kompetenciji assadove armije.
- husein_kapetan
#39034 Re: Sirija
Bogme niču ko gljive posle kiše.. ko bi rekao..The 51st State wrote:de ti jednu doslednu opservaciju o takticko-operativnoj kompetenciji assadove armije.
Nego na koji način će se kod vas slaviti ovaj novi pobjednički pohod "opozicije"..
- insomnia78
#39035 Re: Sirija
Jok, no sam ozbiljno, najiskrenije razocaran nesposobnoscu SAA a posebno njenog komandnog kadrahusein_kapetan wrote:Jeli to i tebe inficirala ova euforija poklonika terorista ili možda imaš pomenutom nešto drugo reći..i koja bi to poruka bila mrčo..samo bolesni, retrogradni i nazadni umovi mogu slaviti i veličati ovaj uradak terorista svjesni da ono što na ovim teritorijama predstoji.. a ima već par klipova ovih kanibalista.. dosledno svome.. svakom normalnom ledi krv u venama.. Očekujem odgovor..
I jos mi u svemu tome pade na mapet @chelievo cudjenje o mogocnusti pravljenja imperije od Rusije i Irana preko necijih ledja
I eto, ne bas pametan post al...
K'o sto rekoh sto duze traje rat u Siriji sve je jasnije da "nicije maslo nije za ramazana", mislim jasno je to od pocetka al eto
I dalje mislim da je unatoc svemu Assad i dalje najbolje rjesenje za Siriju
Al da se be lazemo, ni Asaadovi, ni sitske milicije kao ni "opozicija", orke da ne spominjem, ne bjeze od zlocina i ko god tu bio donji nije velika steta
Jadna djeca, samo jadna djeca
- Challenger__
#39036 Re: Sirija
Nit' sam se čudio, nit' si ti qrca razumio šta sam napisao. O rizcima pada Dare i Idliba pišem, brat-bratu godina,dvije.@chelievo cudjenje o mogocnusti pravljenja imperije
- husein_kapetan
#39037 Re: Sirija
Sada je već sasvim jasno da ova ofanziva alkaide i satelita u idlibu..osim tradicionalne nesposobnosti NDF-a pokazuje još jedan veoma važan momenat..teroristička podrška unutar grada je po meni presudnija od njihovog samog napada.. već poziraju sa fotografijama ovih revolucionara( članova uže porodice) Nadam se da će SAA naći adekvatan i efikasan odgovor.. jer ovo se nikako slučajnošću nazvati ne može.
- insomnia78
#39038 Re: Sirija
Nemoj, nije to u pitanjuChallenger__ wrote:Nit' sam se čudio, nit' si ti qrca razumio šta sam napisao. O rizcima pada Dare i Idliba pišem, brat-bratu godina,dvije.@chelievo cudjenje o mogocnusti pravljenja imperije
Sa onim postom si debelo bio zabrazdio u patetiku
- Co0l
#39039 Re: Sirija
Ne cudi ovako lagan upad u sami grad kad vidis ko ga brani.Na ovom snimku sto ga je neko vec postavio,na 0:50 lik stoji na sred ulice i gleda dvogledom dok ga gadjaju PAM-om il cime li vec.Tek kad skonta sta se desava,a do tad je mogo triput bit prepolovljen,zanogeta ko u crtanom.
https://www.youtube.com/watch?v=zDcEv-u ... e=youtu.be
Ko da je sami pocetak rata a ne vec peta godina
https://www.youtube.com/watch?v=zDcEv-u ... e=youtu.be
Ko da je sami pocetak rata a ne vec peta godina
-
splinter
#39040 Re: Sirija
Nadam se da će se ovo krvoproliće u Siriji što prije okončati, i da će rebeli ušetetati u Damask,mislim kompletan grad. Onda ide jedno 2 mjeseca kakvog takvog mira, pa rokanje između rebelskih frakcija narednih 10 tak godina. . .i tako u krug
-
sarajevoxxxx
#39041 Re: Sirija
Džejš El-Feth objavio da je sjeverni kvart u Idlibu u potpunosti zauzet.
- Co0l
#39042 Re: Sirija
Polako i najtvrdokorniji asadisti shvacaju da Asad nema bas toliku podrsku koliko su im lagalihusein_kapetan wrote:Sada je već sasvim jasno da ova ofanziva alkaide i satelita u idlibu..osim tradicionalne nesposobnosti NDF-a pokazuje još jedan veoma važan momenat..teroristička podrška unutar grada je po meni presudnija od njihovog samog napada.. već poziraju sa fotografijama ovih revolucionara( članova uže porodice) Nadam se da će SAA naći adekvatan i efikasan odgovor.. jer ovo se nikako slučajnošću nazvati ne može.
- Challenger__
#39043 Re: Sirija
Ne rise, matere ti. Bio sam jasan, ne može biti jasniji: 1. Građani Sirije su premorani, ovo je peta godina rata. 2. Preko leđa Sirije, Iran i Rusija su se ponovo vinuli u sferu regionalne , odnosno globalne sile. 3. Iz aviona su vidljive slabosti u Idlibu i trebali su pravoremeno pomoći Damasku da ovo spriječi.insomnia78 wrote:Nemoj, nije to u pitanju
Osim, ako nije riječ o zakulisnim dogovorima i povlačenjima na neke dogovorene linije (kao kod nas '95).
-
The 51st State
#39044 Re: Sirija
u njihovom slucaju je to ravnanje grada, drugi nemaju, ali izvrnuta logika ce vec naci neko opravdanje.husein_kapetan wrote:Sada je već sasvim jasno da ova ofanziva alkaide i satelita u idlibu..osim tradicionalne nesposobnosti NDF-a pokazuje još jedan veoma važan momenat..teroristička podrška unutar grada je po meni presudnija od njihovog samog napada.. već poziraju sa fotografijama ovih revolucionara( članova uže porodice) Nadam se da će SAA naći adekvatan i efikasan odgovor.. jer ovo se nikako slučajnošću nazvati ne može.
Last edited by The 51st State on 27/03/2015 21:09, edited 1 time in total.
- husein_kapetan
#39045 Re: Sirija
Nijedna vojska na svijetu.. ni one najopremljenije kao ni one koje danas utjeruju "demokratiju" diljem svijeta, nisu imune na zločin u različitim formama.. i vrlo često je to metod borbe prešutno tolerisan.. međutim.. kontestiram svođenje u istu ravan borbu jednih i drugih, njihove motive i razlog postojanja.. iskrivljena percepcija dozvoljenog i nedozvoljenog ispravnog i neispravog.. stvara morbidnu koprenu mraka i na ono malo ljudskosti ako je u ovim ikada postojala..insomnia78 wrote:Jok, no sam ozbiljno, najiskrenije razocaran nesposobnoscu SAA a posebno njenog komandnog kadrahusein_kapetan wrote:Jeli to i tebe inficirala ova euforija poklonika terorista ili možda imaš pomenutom nešto drugo reći..i koja bi to poruka bila mrčo..samo bolesni, retrogradni i nazadni umovi mogu slaviti i veličati ovaj uradak terorista svjesni da ono što na ovim teritorijama predstoji.. a ima već par klipova ovih kanibalista.. dosledno svome.. svakom normalnom ledi krv u venama.. Očekujem odgovor..
I jos mi u svemu tome pade na mapet @chelievo cudjenje o mogocnusti pravljenja imperije od Rusije i Irana preko necijih ledja
I eto, ne bas pametan post al...
K'o sto rekoh sto duze traje rat u Siriji sve je jasnije da "nicije maslo nije za ramazana", mislim jasno je to od pocetka al eto
I dalje mislim da je unatoc svemu Assad i dalje najbolje rjesenje za Siriju
Al da se be lazemo, ni Asaadovi, ni sitske milicije kao ni "opozicija", orke da ne spominjem, ne bjeze od zlocina i ko god tu bio donji nije velika steta
Jadna djeca, samo jadna djeca
- insomnia78
#39046 Re: Sirija
A jebo ga led, mozel ikako biti odgovornost odnosno nesposobnost te jebene SAA il uvijek mora biti u pitanju neka svemirska zavjeraChallenger__ wrote:Ne rise, matere ti. Bio sam jasan, ne može biti jasniji: 1. Građani Sirije su premorani, ovo je peta godina rata. 2. Preko leđa Sirije, Iran i Rusija su se ponovo vinuli u sferu regionalne , odnosno globalne sile. 3. Iz aviona su vidljive slabosti u Idlibu i trebali su pravoremeno pomoći Damasku da ovo spriječi.insomnia78 wrote:Nemoj, nije to u pitanju
Osim, ako nije riječ o zakulisnim dogovorima i povlačenjima na neke dogovorene linije (kao kod nas '95).
Vidis da su go nesposobnjakovic, imaju dva oficira koji zasluzuju respekt a ovo ostalo go kurac
Ovo mi je smjesno, a nije uopste, najvise iz toga sto se ovo sve prolazilo najmanje par puta
I sa onom bazom i sa aerodromom...
Ako se ne odbrane gotovo je, pasce ovo, pasce ono, ne mogu biti toliko slijepi, nece dati Iran, Rusija, naucili su lekciju, motivirani su, nisu... Bla, bla
I na kraju kurac jarane, poklase ih ko zeceve
- insomnia78
#39047 Re: Sirija
Daleko je SAA po svim parametrima od tih vojski, predalekohusein_kapetan wrote: Nijedna vojska na svijetu.. ni one najopremljenije kao ni one koje danas utjeruju "demokratiju" diljem svijeta, nisu imune na zločin u različitim formama.. i vrlo često je to metod borbe prešutno tolerisan.. međutim.. kontestiram svođenje u istu ravan borbu jednih i drugih, njihove motive i razlog postojanja.. iskrivljena percepcija dozvoljenog i nedozvoljenog ispravnog i neispravog.. stvara morbidnu koprenu mraka i na ono malo ljudskosti ako je u ovim ikada postojala..
Al nejse, opet su najbolje rjesenje za Siriju
-
cbrt
#39048 Re: Sirija
Starac na videu koji pokayuje sliku mladića - to mu je u stvari sin kojeg je navodno ubio režim...
Govori se o podršci naroda, pa daleko su veću podršku rebeli imali u Idlibu koji je možda i najveći centar revolucije (bio je na kratko na početku rata ceo u rukama opozicije) nego recimo Alepo (koji je većinom do uletanja rebela unutra bio miran sa minornim protestima, smatran posle Latakije možda i najvećim Asadovim uporištem)
Novi video, http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.93 ... 7&z=18&m=b
Govori se o podršci naroda, pa daleko su veću podršku rebeli imali u Idlibu koji je možda i najveći centar revolucije (bio je na kratko na početku rata ceo u rukama opozicije) nego recimo Alepo (koji je većinom do uletanja rebela unutra bio miran sa minornim protestima, smatran posle Latakije možda i najvećim Asadovim uporištem)
Novi video, http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.93 ... 7&z=18&m=b
Last edited by cbrt on 27/03/2015 21:25, edited 1 time in total.
- husein_kapetan
#39049 Re: Sirija
Vidi... nikada mi neće smetati ako pod ovo "asadista" kako je kod mene u konsideraciji, podrazumijevaš, sve ono što je prijeratnu Siriju krasilo i što je u konačnici i razlog ove krvave borbe i što ti teroristi ovako "predano" žele uništiti i to -Multikulturalizam, Sekularnost, Odsustvo vjerskih ideoligija, Tolerancija i Suživot i Uređenje te zemlje.. Onda sam i ja javno i ovdje taj "Asadista"Co0l wrote:Polako i najtvrdokorniji asadisti shvacaju da Asad nema bas toliku podrsku koliko su im lagalihusein_kapetan wrote:Sada je već sasvim jasno da ova ofanziva alkaide i satelita u idlibu..osim tradicionalne nesposobnosti NDF-a pokazuje još jedan veoma važan momenat..teroristička podrška unutar grada je po meni presudnija od njihovog samog napada.. već poziraju sa fotografijama ovih revolucionara( članova uže porodice) Nadam se da će SAA naći adekvatan i efikasan odgovor.. jer ovo se nikako slučajnošću nazvati ne može.
-
sarajevoxxxx
#39050 Re: Sirija
''Džejš Tahrir Eš-Šam'' najavila početak velike vojne operacije oslobađanja najvećeg vojnog aerodroma u Siriji ''Ed-Dumair''.
''Džejš tahrir Eš-Šam'' je nedavno oformljena vojna formacija sastavljena od najvećih formacija sirijske opozicije u Kalmenu.
''Džejš tahrir Eš-Šam'' je nedavno oformljena vojna formacija sastavljena od najvećih formacija sirijske opozicije u Kalmenu.