Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:posto su nakon dana i dana guslanja i supljiranja, hektolitara brlje i kilograma slanine i speka, kloniranja i laznog predstavljanja, pojedini genijalci fenomenalno i briljantno zakljucili da je kljuc opstanka i podjele bih u rukama bosnjaka, i kako je i vise nego jasno da bosnjaci na tu podjelu nikad (ali bas nikad) nece pristati, postavlja se pitanje smisla dalje rasprave o ovoj temi.
Ko tebi daje pravo i ko te je ovlastio da govoris u ime cijelog jednog naroda? Kako ti znas (osim ako nisi vidovita Dzemila) na koji nacin razmislja oko milion i po ljudi?
Referendum za cjelovitu , nazavisnu... , kao i svi oni bilo živi ili mrtvi koji su za taj cilj krvarili 4 godine. PUno veći kredit od formuskog piskaranja, jelde?

I kako netko napisa, svatko može dijeliti samo svoju babovinu, pod uvjetom da se lijepo dogovori sa braćom, sestrama i starom majkom. Ništa više od toga. Ili ako nećete tabue na diskusiju, počnite od susjeda i komšija , molim. Ili ima tabua, ili nema tabua, ovako izgleda sve je tabu, semo ovo 51% Federacije. E, pa neče moči, ni da rahat forumate.. upsss, zaboravih da je predvonik najforumaš tri, čak tri maerićka foruma.
Naravno, da znam da se zdušno borite i da je neophodno da u svim kombinacijama Sokolac uđe u Bošnjakistan, te to ne moram ni napominjati. ;-)
Last edited by KatarinaKosaca on 11/03/2014 14:09, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#39002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

Prosta je cinjenica da u Bosni ne postoji nikakva strategija ili pravac razvoja. Cjelokupna politika se bazira na medjunacionalnom prepucavanju koje pokriva finansijske malverzacije, citaj konstantnu pljacku drzave.
Pored toga u Bosni zivi jako mnogo nebosanaca, ljudi koji sa Bosnom nikakve veze nemaju, ni po rodjenju, ni po porijeklu, ali su mafijskom organizacijom usli u sve pore sistema i zajedno sa domacim marljivo pljackali bosanski narod sve sa pricom o borbi za Bosnu itd.
Nacionalizam je u Bosni postao prirodna stvar. Politicke stranke su sve redom nacionalno oznacene, ne postoji gradjanska stranka koja moze da ima prisustvo po cijeloj BiH. U takvoj atmosferi osim rahat patnje, kako to pjesnik rece, ne moze se nista vise ocekivati.
Ja ne shvatam ljude koji se zadovoljavaju time. Mogu da shvatim politicare lopove koji zive na raht patnji naroda, ali da neko bude sretan da mu zivot prodje tako, to ne mogu nikako.
Zemlje ima daleko vise nego sto je stanovnistva, tako da je jedini spas i mogucnost da Bosna postane mjesto za bolji zivot u odustajanju od snova da najbrojniji narod treba da vlada cijelom teritorijom.
Hrvatima se mora dati entitet ako mislimo da zivimo bolje, kao i da im se prepusti time da biraju svoje predstavnike u vlasti.
Zajednicke institucije svesti na minimum da je sto manje zajednickih odluka.
Sve ostalo prepustiti prirodnim zakonima ekonomije i ne samo da bi se drasticno povecao standard, nego bi postepeno nestale i separatisticke zelje, jer za njima vise ne bi bilo potrebe.
BiH je relativno nezaduzena drzava, koja bi u tom slucaju mogla da uzima kredite za razvoj, svaki entitet individualno, gdje bi se u takvim entitetima mogle poceti pojavljivati prave gradjanske partije, jer sa sto vise inisistiranja na zajednickim inistitucijama gradjanske opcije imaju sve gore uslove za zivot.
Nisam za raspad BiH, ali ovo nadhebavanje koje traje vec 20 godina, bez ikakve nade da ce da prestane, ce na kraju da unisti sve.
Styling

#39003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

madner wrote:
Styling wrote:
madner wrote:Ziva bila, sve zivo si pobrkala. Govorimo o etnijama, ne o religijama.

Drugo primjer ti je los, Francuska drzava ne daje ni marke za ferceranje bilo koje religije.
Ja ne govorim, ti govoris. Ja sam rekla da ce Republika Bosna biti drzava ravnopravnih gradjana, i samim tim etnija vise nije tema.

Drzava i ne treba da finansira religije. Vjernici su tu da pomazu.
Ti si rekla da ce biti etnija i dalje. Mada si se onda odlucila da ce biti drzava ravnopravnih gradjana. Ja sam samo ukazao na to da lupas pojmove bez da znas sta znace. Negdje usput si pobrkala etnije i religije.
Mozda sam negdje i pogrijesila, priznajem da nisam sveznajuca, ali zato postoje strucnjaci koji bi bii angazovani i koji bi u novoj drzavi dali tacan odgovor na sva moja pitanja i predlozili odgovarajuci model uredjenja i ustav.
Aspekt

#39004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:posto su nakon dana i dana guslanja i supljiranja, hektolitara brlje i kilograma slanine i speka, kloniranja i laznog predstavljanja, pojedini genijalci fenomenalno i briljantno zakljucili da je kljuc opstanka i podjele bih u rukama bosnjaka, i kako je i vise nego jasno da bosnjaci na tu podjelu nikad (ali bas nikad) nece pristati, postavlja se pitanje smisla dalje rasprave o ovoj temi.
Ko tebi daje pravo i ko te je ovlastio da govoris u ime cijelog jednog naroda? Kako ti znas (osim ako nisi vidovita Dzemila) na koji nacin razmislja oko milion i po ljudi?
Malo je vise nego milion i po ali nema veze . Navikli smo od takvih da se neke cifre pomnoze sa 20 a neke se podijele sa 15 . Zavisi sta je pitanju . 5000 srba ubijeno u Sarajevu :? . A u Srebrenici nema ni 3000 ubijenih i to vojnika :shock:
Kako razmislja ovaj narod vidjeli smo na referndumu 92 . Sta i kako razmislja vidjeli smo 92 -96 . vidjeli ko je ginuo za BiH , cjelovitu i nedjeljivu a ko je bio protiv . A ti mi reci samo jedno ime iz reda BiH muslimana koji su za podjelu zemlje . Samo jedno . Pa makar i svoje :-D
ILVIIR

#39005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:Prosta je cinjenica da u Bosni ne postoji nikakva strategija ili pravac razvoja. Cjelokupna politika se bazira na medjunacionalnom prepucavanju koje pokriva finansijske malverzacije, citaj konstantnu pljacku drzave.
Pored toga u Bosni zivi jako mnogo nebosanaca, ljudi koji sa Bosnom nikakve veze nemaju, ni po rodjenju, ni po porijeklu, ali su mafijskom organizacijom usli u sve pore sistema i zajedno sa domacim marljivo pljackali bosanski narod sve sa pricom o borbi za Bosnu itd.
Nacionalizam je u Bosni postao prirodna stvar. Politicke stranke su sve redom nacionalno oznacene, ne postoji gradjanska stranka koja moze da ima prisustvo po cijeloj BiH. U takvoj atmosferi osim rahat patnje, kako to pjesnik rece, ne moze se nista vise ocekivati.
Ja ne shvatam ljude koji se zadovoljavaju time. Mogu da shvatim politicare lopove koji zive na raht patnji naroda, ali da neko bude sretan da mu zivot prodje tako, to ne mogu nikako.
Zemlje ima daleko vise nego sto je stanovnistva, tako da je jedini spas i mogucnost da Bosna postane mjesto za bolji zivot u odustajanju od snova da najbrojniji narod treba da vlada cijelom teritorijom.
Hrvatima se mora dati entitet ako mislimo da zivimo bolje, kao i da im se prepusti time da biraju svoje predstavnike u vlasti.
Sve ostalo prepustiti prirodnim zakonima ekonomije i ne samo da bi se drasticno povecao standard, nego bi postepeno nestale i separatisticke zelje, jer za njima vise ne bi bilo potrebe.
BiH je relativno nezaduzena drzava, koja bi u tom slucaju mogla da uzima kredite za razvoj, svaki entitet individualno, gdje bi se u takvim entitetima mogle poceti pojavljivati prave gradjanske partije, jer sa sto vise inisistiranja na zajednickim inistitucijama gradjanske opcije imaju sve gore uslove za zivot.
Nisam za raspad BiH, ali ovo nadhebavanje koje traje vec 20 godina, bez ikakve nade da ce da prestane, ce na kraju da unisti sve.
pa evo srbi imaju entitet (rs), dobijaju svoje kredite za razvoj, imaju maksimalnu autonomiju. zasto oni nisu zadovoljni i opet hoce vise?

bosnjaci imaju lose iskustvo sa srbima (i rs-om). zar ti mislis, da bi srbi promjenili svoju politiku kad bi hrvati dobili svog predsjednika i entitet?
hizo ramidovic

#39006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Ali Kemal wrote: Hrvatima se mora dati entitet ako mislimo da zivimo bolje, kao i da im se prepusti time da biraju svoje predstavnike u vlasti.
rece vrli 'ekonomista', te nam svima ponudi tako ocigledno rjesenje svih bosanskih problema...
jesi li ti fakat toliko glup i ogranicen pa ne vidis da su te ovdje svi prokuzili ili si nevjerovatan flegman?
ILVIIR

#39007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Styling wrote:
ne mjenja svako tako lahko svoj virtuelni spol, kao npr. ti :P

ako je vidovit, onda je dzemil ili dzemin.
Styling

#39008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

madner wrote:
Styling wrote:
madner wrote:Ziva bila, sve zivo si pobrkala. Govorimo o etnijama, ne o religijama.

Drugo primjer ti je los, Francuska drzava ne daje ni marke za ferceranje bilo koje religije.
Ja ne govorim, ti govoris. Ja sam rekla da ce Republika Bosna biti drzava ravnopravnih gradjana, i samim tim etnija vise nije tema.

Drzava i ne treba da finansira religije. Vjernici su tu da pomazu.
Ti si rekla da ce biti etnija i dalje. Mada si se onda odlucila da ce biti drzava ravnopravnih gradjana. Ja sam samo ukazao na to da lupas pojmove bez da znas sta znace. Negdje usput si pobrkala etnije i religije.
Moguce je da jesam. Ja nemam problem da priznam ako sam negdje pogrijesila. Zato bi u novoj drzavi bili angazovani strucnjaci svih profila koji bi predlozili nabolje ustavno uredjenje drzave koje ce uvazavati prava svakoga i niko nece ostati zakinut.
Styling

#39009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

ILVIIR wrote:
Styling wrote:
ne mjenja svako tako lahko svoj virtuelni spol, kao npr. ti :P

ako je vidovit, onda je dzemil ili dzemin.
A, izvini, koji/koja si ti?
Michio Kaku

#39010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote: Ko tebi daje pravo i ko te je ovlastio da govoris u ime cijelog jednog naroda? Kako ti znas (osim ako nisi vidovita Dzemila) na koji nacin razmislja oko milion i po ljudi?
Referendum za cjelovitu , nazavisnu... , kao i svi oni bilo živi ili mrtvi koji su za taj cilj krvarili 4 godine. PUno veći kredit od formuskog piskaranja, jelde?

I kako netko napisa, svatko može dijeliti samo svoju babovinu, pod uvjetom da se lijepo dogovori sa braćom, sestrama i starom majkom. Ništa više od toga. Ili ako nećete tabue na diskusiju, počnite od susjeda i komšija , molim. Ili ima tabua, ili nema tabua, ovako izgleda sve je tabu, semo ovo 51% Federacije. E, pa neče moči, ni da rahat forumate.. upsss, zaboravih da je predvonik najforumaš tri, čak tri maerićka foruma.
Naravno, da znam da se zdušno borite i da je neophodno da u svim kombinacijama Sokolac uđe u Bošnjakistan, te to ne moram ni napominjati. ;-)
nekad je vrijedilo da svak samo svoju babovinu dijeli. dok hrvati nisu odlucili odvojiti od jugoslavije ono sto nije njihovo. što im je tito onako na niđe veze poklonio i onda je sve otislo u qurac. đe li si tad bila da prosipaš moralne kodkse i principe u politici. vjerovatno sa ćaćom mahala ustaškom zastavom.
hizo ramidovic

#39011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Aspekt wrote: Malo je vise nego milion i po ali nema veze . Navikli smo od takvih da se neke cifre pomnoze sa 20 a neke se podijele sa 15 . Zavisi sta je pitanju . 5000 srba ubijeno u Sarajevu :? . A u Srebrenici nema ni 3000 ubijenih i to vojnika :shock:
Kako razmislja ovaj narod vidjeli smo na referndumu 92 . Sta i kako razmislja vidjeli smo 92 -96 . vidjeli ko je ginuo za BiH , cjelovitu i nedjeljivu a ko je bio protiv . A ti mi reci samo jedno ime iz reda BiH muslimana koji su za podjelu zemlje . Samo jedno . Pa makar i svoje :-D
znam ja: dzevad g.
eto, trazio si makar jedno.
Styling

#39012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Aspekt wrote:
Styling wrote:
Malo je vise nego milion i po ali nema veze . Navikli smo od takvih da se neke cifre pomnoze sa 20 a neke se podijele sa 15 . Zavisi sta je pitanju . 5000 srba ubijeno u Sarajevu :? . A u Srebrenici nema ni 3000 ubijenih i to vojnika :shock:
Kompletna SDA je za podjelu, ali ne znaju kako to servirati narodu. A, narod glasa, glasa, glasa......
ILVIIR

#39013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Styling wrote:
koji sam spol? predstavio sam se prije 2-3 stranice (nacionalnost, vjera i spol). zar nisi procitao?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Michio Kaku wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote: Ko tebi daje pravo i ko te je ovlastio da govoris u ime cijelog jednog naroda? Kako ti znas (osim ako nisi vidovita Dzemila) na koji nacin razmislja oko milion i po ljudi?

nekad je vrijedilo da svak samo svoju babovinu dijeli. dok hrvati nisu odlucili odvojiti od jugoslavije ono sto nije njihovo. što im je tito onako na niđe veze poklonio i onda je sve otislo u qurac. đe li si tad bila da prosipaš moralne kodkse i principe u politici. vjerovatno sa ćaćom mahala ustaškom zastavom.
Ipak je neophodno da Sokolac ostane vama :D A za moju familiju, neka se javi moderator.
Ali Kemal

#39015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ali Kemal »

ILVIIR wrote:pa evo srbi imaju entitet (rs), dobijaju svoje kredite za razvoj, imaju maksimalnu autonomiju. zasto oni nisu zadovoljni i opet hoce vise?

bosnjaci imaju lose iskustvo sa srbima (i rs-om). zar ti mislis, da bi srbi promjenili svoju politiku kad bi hrvati dobili svog predsjednika i entitet?
Vidis problem je da svi moraju da promjene svoju politiku, sto je trenutno nemoguce, tako da se ovde ne diskutuje o tome da li je Komsic legitiman ili nije, nego da se diskutuje od ekonmskom razvoju, o gradnji autoputeva, o razvoju turizma, o proizvodnji, gradnji hidroelektrana, snabdijevanju energentima i slicno.
Izbor je prost, hoces li da zivis bolje ili neces.
Da bi zivio bolje moras da razvijas ekonomiju, a to je bez politicke stabilnosti nemoguce.
OVako jedni druge guramo u propast i kao sto sam vec rekao, nemoguce je da jedan entitet propadne, a da ne povuce drugi za sobom,sto se sada upravo dogadja, samo jos sto propadaju poprilicno podjednako. :D
Last edited by Ali Kemal on 11/03/2014 14:27, edited 1 time in total.
Aspekt

#39016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Ali Kemal wrote:Prosta je cinjenica da u Bosni ne postoji nikakva strategija ili pravac razvoja. Cjelokupna politika se bazira na medjunacionalnom prepucavanju koje pokriva finansijske malverzacije, citaj konstantnu pljacku drzave.
bla bla hajmo se ko ljudi razdruziti i da vi Bosanci zivite kao stoka u rezervatu gdje cemo mi srbi dovoditi ruske turiste da vas slikaju kao majmune u kavezu , kao vrstu koja izumire kao Sijukse i komance koji imaju casino i ne moraju placati porez . Kako ti ne dosadi vise da seres i da ovdje postavljas fasticke rasne i nacisticke ideje radovana kardjica . Mislis ako ti nick name Ali Kemal da ce ljudi na forumu blenuti ko telad i reci ,, jaaaaaaaaaaooooo kakav pametan covek bre ,, stvarno je pravu , zemlje ima napretek . Neka ima to je nasa zemlja . Imala je i Srbija zemlje napretek pa joj zinula guzica na bosnu jos prije 100 godina . Zemlja je bogastvo , to su bosanske sume rijeke , ugalj , turizam , struja ...to su bilioni dolara to je nase nacinalno blago koje cuvamo i za koje ginemo vec hiljadu godina . Odjebi od Bosne i ti svi cetnici ovog svijeta . Provesce te se gore hiljadu puta nego u zadnjem klanju . Svi cete ostati bez glave smradovi i ubice djece . Ovo je Bosna i zavrsena prica . Neces ubiti bosnu neces dobiti ni milimetar bosanske zemlje i kap vode iz Drine i Vrbasa . NECES . Vi ste okupatori i zlikovci koji su dobili stotine godina zatvora zbog genocida a jos ni hiljaditi dio cetnickog korpusa nije vidio lice pravde . :evil:
Itakoto

#39017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

:lol: Sve radi jace ekonomje, je li?
Cim mi neko spomene "zajednicke" institucije a ne institucije drzave BiH, meni je sve jasno.
Pusku u ruke sine pa se bori za svoj entitet... nema ti druge.
Styling

#39018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

ILVIIR wrote:
Styling wrote:
koji sam spol? predstavio sam se prije 2-3 stranice (nacionalnost, vjera i spol). zar nisi procitao?
Hajde da ti tebi pojasnim. Ja sam zena.
cyprus

#39019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

madner wrote:
cyprus wrote:
madner wrote:Pa druge drzave ne priznaju etnije. :D

Dakle ono sto ti zelis reci da ce to biti nacionalna drzava Bosnjaka, Republika Bosna.
Mada je malo nezgrapno sto ime jezika, drzave i nacije nije izjednaceno.

Dakle u RB nema Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih, nego samo gradjana RB.

Moras malo poraditi na izrazima, umjesto da samo nasumicno lupas u nadi da nesto ima smisla.
Nevezano za vašu raspravu... šta ti znači ne priznaju? Ne spominju ih u Ustavu i zakonski ih ne razlikuju? Dobro, ali ih i ne negiraju...
Kako negirati nesto sto za drzavu ne postoji? :D
Hm, pa recimo Francuska ne negira Srbima, Hrvatima i Bošnjacima koji su njeni državljani da pripadaju tim etničkim grupama... Samo ih službeno nije registrovala kao takve...
hizo ramidovic

#39020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Ja sam zena.
...zarobljena u tijelu muskarca.
Aspekt

#39021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Ali Kemal wrote:
ILVIIR wrote:pa evo srbi imaju entitet (rs), dobijaju svoje kredite za razvoj, imaju maksimalnu autonomiju. zasto oni nisu zadovoljni i opet hoce vise?

Vidis problem je da svi moradj da promjene svoju politiku, sto je trenutno nemoguce, tako da se ovde ne diskutuje o tome da li je Komsic legitiman ili nije, nego da se diskutuje od ekonmskom razvoju, o gradnji autoputeva, o razvoju turizma, o proizvodnji, gradnji hidroelektrana, snabdijevanju energentima i slicno.
Izbor je prost, hoces li da zivis bolje ili neces.
Da bi zivio bolje moras da razvijas ekonomiju, a
to je bez politicke stabilnosti nemoguce.
A politicka stabilnost je nemoguca dok takvi kao ti pricaju i traze podjelu . Ili mi ili vi . trece nema . Da bi podijelio Bosnu moraces ubiti dva miliona ljudi . Hajde sta cekas kemo , valjda ti nesto ostalo iz 92 . imali ste gvozdja za izvoz
Aspekt

#39022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling wrote:
ILVIIR wrote:
Styling wrote:
Sa velikim mudima . Narocito na forumu .
ILVIIR

#39023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Styling wrote:
ILVIIR wrote:
Styling wrote:
hajde da ja tebi onda isto pojasnim: slabo citas zeno, a jos slabije kontas!
Styling

#39024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Aspekt wrote:
Styling wrote:
ILVIIR wrote:
Sa velikim mudima . Narocito na forumu .
Ja bar imam potrebna "alat" da kazem sta mislim i iznesem ideju za promjenu. Od tebe i tebi slicnih ne vidjeh da nesto predlazete. Samo pljujete, niko vam ne valja, a nemate pojma kako biste dalje i sta biste u sustini promijenili i kako. Niti biste ista poduzeli da se izvucete iz ove zabokrecine u kojoj smo sada zaglavljeni.
Itakoto

#39025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

Styling, kako ti je dragi kod kuce? Nema nam nesto Hafisa vec par dana na forumu... :D
Joj, na sta ja gubim vrijeme. Odoh zamotati skiju i gledati Paju Patka dok se boje ne rastope. :run:
Locked