elcaliente wrote: ↑03/11/2023 20:55
swanfilter wrote: ↑03/11/2023 20:47
elcaliente wrote: ↑03/11/2023 20:25
Mi smo svejedoci najduzeg i epskog bla, bla, bla svih vremena.
Iranci su majstori suplje price i prijetnje. Zajebali su i nase politicare.
Kad su, eto, Iranci majstori suplje, onda zamisli ostatak muslimanskog svijeta. Oni zmire.
Iran nesto i pokusava, radi. Ma sto god vi mislili.
Tu drzavu drze na nisanu, cekaju gresku. A na koga oni da se oslone, kada drugi jedva cekaju da ih napadnu ...
Sve te autokratske vlada funkcionisu na buku, galamu, emocije i suplje price. Isti narativ ima Erdo u Turskoj, dizanje prsta na nekih govorima od dva sata. Masa se lozi, cupaju sebi kosu, udaraju se u prsa i onda lagano u krevet spavati. A Erdo uzima pinku od nafte koji transportira u Izrel.
Znamo da im je politika takva i da time ostaju na vlasti ali kako im nije zao jadnih Palestinca, daju im nadu i ubiru poene preko njihovih ledja.
Ne da mi se, pa cu samo reci, nemoj mi porediti Tursku i Iran.
Jedni su za racun zapada bili spremni na Isil u Siriji. Drugi, uz pomoc Rusa, ocistise Irak i Siriju od Isila. Sto mnogim ne bude u racun, pa zaplati Sulejmani. A ono djelo bijase teroristicko.
Napisao mnogo puta, Sultan se dokazao kada mu Izraelci potopise humanitarni brod ploveci prema Gazi. Ko tetka se usutio. Nikada nista nije uradio. I opet ima obraza laprdati.
Iran trpi decenijama od zapada i od drzava brace muslimana.
Iran nije gledao na Site i Sunite da pomogne. A, iste te muslimanske drzave cak i muslimane u BiH gledaju da okrenu u film Siti vs Suniti, odnosno protiv Irana.
Valjda imamo dovoljno mozga da skontamo ko i za ciji racun nas navode da Iran gledamo kao protivnika. A to su isti oni, koji su robovi zapada, prodaju im naftu u bescijenje, kupuju njihovo oruzje, zene drze ko kokosi, placaju zapadnjacima za zabavu milijarde i navode muslimane da im je Iran neprijatelj.
Postavljam pitanje, ko je u toj situaciji neprijatelj muslimana??