Dešavanja u Srbiji

Young Erotica

#39001 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Fudo387 wrote:
Young Erotica wrote:
@maraschino mozda zato sto je nesposobni lezilebovića koji je dobio izbore milujući vaš ego da ga uterate hrvatima, uzivaj u stagnaciji i naredne 4 godine, ja da sam bih gradjanin ipak bi glasao za neki program i boljitak nebitno koji sam nacionalni korpus.
I ja da sam gradjanin srbije glasao bih za neki program i boljitak, recimo, Cedu Jovanovica.

Sve se bojim da si glasao za njega.

Ha ha ha!
Ja ne glasam, jednostavno nema političke opcije koja bi zadtupala moje stavove.

Bio je i čeda u vlasti, progresivci nema šta cela ta demokratska klapa, opljačkali su nam drzavu sad im je politika hobi usputni.
Young Erotica

#39002 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Bucko iz mahale wrote:
Samo ZA vas koji vjerujete da je neka zemlja povukla priznanje,po UN sporazumu se ne moze povuci ako je bila od ranije priznata od te drzave...e sad kontaj koliko vas ti vasi zavlace sa tim glupostima o povlacenju priznanja od pojedinih zemalj
Kakvom to sporazumu mozes li link neki da mi daš?

Ako je već tako onda ne razumem sto nas prekore svaki put kada neka zemlja povuče isto.

A o UN-u, sporazumima i ostalom je neukusno pričati uopšte,tom logikom nezavisnost je nelegalna od početka.
Kikibombona

#39003 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Young Erotica wrote:
@maraschino mozda zato sto je nesposobni lezilebovića koji je dobio izbore milujući vaš ego da ga uterate hrvatima, uzivaj u stagnaciji i naredne 4 godine, ja da sam bih gradjanin ipak bi glasao za neki program i boljitak nebitno koji sam nacionalni korpus.
I ja da sam gradjanin srbije glasao bih za neki program i boljitak, recimo, Cedu Jovanovica.

Sve se bojim da si glasao za njega.

Ha ha ha!
Ceda je bio na vlasti i usrao motku. On i njegovi su pokazali nevjerovatnu bahatost nakon sto su srusili Slobu i preuzeli vlast na prvim demokratskim izborima. Sam Ceda je dozivotni predsjednik LDP, privatizirao je stranku. Ne vidim zasto bi neko kome je primarni cilj bolji zivot za njega i porodicu glasao za Cedu Jovanovica. Taj covjek ne nudi nista osim mozda legalizaciju kokaina. :D

Srbiji trebaju novi liberali i nova ljevica. Treba im nesto poput Nase stranke kod nas.
Point.

#39004 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Young Erotica wrote: Pa meni lično nije teško, već smo jednom učestvovali ja i Maraschino u identičnoj raspravi oko negiranja genocida u Srebrenici. Na ovim prostorima populizam dobija izbore ako ti mislis da je u interesu sns-a da izgubi glasačko telo onda si veoma naivan.

Sto se tiče Zeljka stvarno me ne zanima, on se pita kako ćemo mi u evropu sa anom brnabić a ja njemu odgovorio da ćemo mnogo pre nego neki sa zeljko komšićem i da bih izabrao Anu u narednih 10 zivota nego tog lika, ne znam sta je problem.
Kao što reče, u cilju napredka, moraće neki političar ili stranka povući taj potez kad tad, onda ne vidim problem da se to već sad desi i da se konačno krene naprijed a ne nazad.
Young Erotica

#39005 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Point. wrote:
Young Erotica wrote: Pa meni lično nije teško, već smo jednom učestvovali ja i Maraschino u identičnoj raspravi oko negiranja genocida u Srebrenici. Na ovim prostorima populizam dobija izbore ako ti mislis da je u interesu sns-a da izgubi glasačko telo onda si veoma naivan.

Sto se tiče Zeljka stvarno me ne zanima, on se pita kako ćemo mi u evropu sa anom brnabić a ja njemu odgovorio da ćemo mnogo pre nego neki sa zeljko komšićem i da bih izabrao Anu u narednih 10 zivota nego tog lika, ne znam sta je problem.
Kao što reče, u cilju napredka, moraće neki političar ili stranka povući taj potez kad tad, onda ne vidim problem da se to već sad desi i da se konačno krene naprijed a ne nazad.
Pa ide napred ali postepeno. Od toga da se nije desilo ništa sada je to strašan zločin, masakr itd. Ja ti kazem kroz 10-20 godina mislim da će se i to nazvati pravim imenom i da ćemo se ograditi od tih ljudi, danas nije taj dan.

@kikibombona od pocepanog sakoa i starki je došao do toga da ne zna šta poseduje. On, Boza Djelic, Mladjan Dinkic, cela ta ekipa generalno nam je drzavu dovela na rub propasti.
radostan dan

#39006 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

jel krenuo svinjokolj siso grobarska, hoćel biti duvan čvaraka?
Young Erotica

#39007 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

radostan dan wrote:jel krenuo svinjokolj siso grobarska, hoćel biti duvan čvaraka?
Nije još,za 10tak dana kreće klanje ja mislim,biće i čvaraka a i slanine idemo na 95kg ove zime :mrgreen:
radostan dan

#39008 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Young Erotica wrote:
radostan dan wrote:jel krenuo svinjokolj siso grobarska, hoćel biti duvan čvaraka?
Nije još,za 10tak dana kreće klanje ja mislim,biće i čvaraka a i slanine idemo na 95kg ove zime :mrgreen:
jel adidas slaninica? samo to me interesuje i duvan čvarci, ostalo ne konzumiram.
Young Erotica

#39009 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

radostan dan wrote:
Young Erotica wrote:
jel adidas slaninica? samo to me interesuje i duvan čvarci, ostalo ne konzumiram.
Adidas superstar :lol: :lol: :lol:

Ove godine nisam ispomoć, prošle smo se nakokali belog i rakije ja i dva druga nismo znali sta radimo :lol: :lol: :lol:
radostan dan

#39010 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

jebalo vas belo, ja mislio ti ozbiljan čoek...
ništa, dođi na janjetinu u bih, ionako je nikad niste znali ispeći kako valja.
sidu leči, a ne belo, žuto i ostalo...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39011 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

pomaze bog junaci, jel to lezbaca podigla fHorumsku gotovost... ako ako treba topovskog mesa
Young Erotica

#39012 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

radostan dan wrote:jebalo vas belo, ja mislio ti ozbiljan čoek...
ništa, dođi na janjetinu u bih, ionako je nikad niste znali ispeći kako valja.
sidu leči, a ne belo, žuto i ostalo...
Kad krenem čujemo se, poneću i ja ovo moje pa da uporedimo :D :D :D
Maraschino

#39013 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Young Erotica wrote:
Point. wrote: Kao što reče, u cilju napredka, moraće neki političar ili stranka povući taj potez kad tad, onda ne vidim problem da se to već sad desi i da se konačno krene naprijed a ne nazad.
Pa ide napred ali postepeno. Od toga da se nije desilo ništa sada je to strašan zločin, masakr itd. Ja ti kazem kroz 10-20 godina mislim da će se i to nazvati pravim imenom i da ćemo se ograditi od tih ljudi, danas nije taj dan.

Na istoku stare price na zapadu nista novo.
radostan dan

#39014 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

pici wrote:pomaze bog junaci
bog ti pomogo...

Image
Young Erotica

#39015 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Maraschino wrote: Na istoku stare price na zapadu nista novo.
Baš suprotno, vi u belom svetu vrtite iste priče.
General War

#39016 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:
pici wrote:pomaze bog junaci
bog ti pomogo...

Image
:lol:
'bo vas patak :D
horkesh

#39017 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Young Erotica wrote: Pa ide napred ali postepeno. Od toga da se nije desilo ništa sada je to strašan zločin, masakr itd. Ja ti kazem kroz 10-20 godina mislim da će se i to nazvati pravim imenom i da ćemo se ograditi od tih ljudi, danas nije taj dan.
Ništa od tog. Prvo, u Srbiji su sve društveno/državne institucije upregnute u negiranje genocida, od samih državnih organa do medija i vodećih intelektualaca.

Sada su već stasale generacije rođene nakon rata kojima su Karadžić i Mladić heroji i ne mogu biti ništa drugo, a ICTY je bio međunarodna zavjera i sud usmjeren protiv Srba. Ono, za koji dan će cijeli svijet shvatiti da su Srbi bili nedužni.

Kultura negiranja genocida i skrivanja/prihvatanja ratnih zločinaca, stvorena u posljednjih 20 i kusur godina, s vremenom samo dobija na snazi. Za 10, 20 godina neće doći do katarze i prihvatanja sopstvenih zločina, nego suprotno - sve više će se dičiti tim zločinima i zločincima. Lično mislim da za jedno deceniju će sasvim normalno biti reći "šta je, šta hoćete, dobro ste i prošli".

Ta prilika za suočavanje s ratnim zločinima je propuštena kratko nakon pada Miloševića.

Bilo je već raznih anketa gdje se pokazalo da zapanjujuće mali broj ljudi u Srbiji uopšte zna da je Sarajevo bilo pod opsadom, a o simplificiranju srebeničkog genocida (nismo pobili ženu i djecu = nije genocid) da i ne govorim.

Eto, volio bih da se varam, ali vidjet ćemo.
vivaldi

#39018 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Point. wrote:onda ne vidim problem da se to već sad desi i da se konačno krene naprijed a ne nazad.
sada nece sigurno. neki svjetski prosjek je da se zvanicno izvinjenje/oprost u ime drzave ili sa visokog nivoa za neki zlocin ceka stotinjak godina, mada se i to rijetko desava
insomnia78

#39019 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

Kad 40 godina jugoslavije nije uspjelo nista promjeniti cisto sumnjam da ce bilo sta moci
nenadivan

#39020 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nenadivan »

U Turskoj se i dan danas negira genocid koji je po ramjerama mnogo veći. Ne samo da se negira, već se može ući u velike probleme s državom i društvom ako se samo pomene. Slično danas pričati u Hrvatskoj o genocidu nad Srbima u NDH, ne baš kao u Turskoj ali možete popiti koji šamar na ulici ili da vas pljunu ako to javno iznosite. Negiranje genocida nad Bošnjacima je samo jedan od brojnih primjera
insomnia78

#39021 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

I sta sad. Treba da nam bude lakse?
Maraschino

#39022 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Young Erotica wrote:
Maraschino wrote: Na istoku stare price na zapadu nista novo.
Baš suprotno, vi u belom svetu vrtite iste priče.
Jarane, nekad davno nakon rata bio sam spreman i oprostiti a mnoge stvari zaboraviti. Zaigrala se plemena na Balkanu, zavela ih politika, pale glave...ali hajde da napravimo racun, podvucemo crtu i da kazemo da se to nikada vise ne ponovi. Kako vrijeme odmice mi smo sve dalje i dalje jedni od drugih, na zalost. Zasto, pa Srbija ni danas nije rascistila niti se odmakla od 90-tih godina proslog vijeka. Sve dok je tako ne mozete od nas traziti da se ponasamo kao da se nista nije desilo. Kako vrijeme protice(a ti spominjes jos 30.god.) mi cemo biti sve dalji i dalji jedni od drugih. To sto cete priznati genocid nakon nasih zivota meni a i mnogima nece znaciti nista niti ce sta promijeniti. Buduce generacije ce to primiti ka znanju i nista vise od toga. To mi zigleda kao kada za pokojnika kazu ''bio je dobar'' a do juce ga nisu cijenili.
Nemoj mi se vaditi na politiku i politicare. Imate izbora da birate ali kao sto vidim i tebi je Vucic stavio metu ''na opoziciju''. Nije opozicija kriva sto ste bili u teskoj situaciji. To su reditivi proslosti ali su oni DS(ma kakvi bili) imali najvise sanse za neko realno pomirenje u regionu, dobrosusjedske odnose bez tenzija(Tadic-Josipovic-bilo ko) a sa tim odnosima i pregovori sa EU bi bili relaksirani. Vucic sta god pricao i radio sve je to poremetio i trebat ce vremena da se povrati vec poljuljano povjerenje.
Kosovo je smijesno i komentarisati jer znamo da je to izludjivanje naroda i kupovina vremena. Niti ga zelite nazad niti priznati. Kao mogao bi proci jedan komad koji necete dobiti pa kada to sve znate sto tu sagu ne zavrsite. Izgleda da ce Vucic jos jedne izbora konto toga dobiti...pa mi reci, ko je tu lud?
Puno sam bio meksi u pisanju prije 10.god. i zivio sam u nadi da cete vi prije svega napraviti neki iskorak u iskrenom suocavanju sa prosloscu sto bi bio znak da zelite pomirenje. Pomirenja bez oprosta nema. Nista ne nudite da bi vam se bilo sta oprostilo...(da ne duljim dalje) iz toga proizilaze sve nase frustracije.
Nista vam ne zelim nego dragi Bog neka svakome da po zasluzi.

Ziv ti meni bio.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39023 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

evo meni laHnulo namaH, et turKi nece da priznaju svoj genocid, hrvati svoj pa sto bi i srBi bili crne ovce
nenadivan

#39024 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nenadivan »

insomnia78 wrote:I sta sad. Treba da nam bude lakse?
Niko ti nije rekao, nego hoću da kažem to gdje se opstaje na vlasti zahvaljujući nacionalistickoj priči ili su vlasti autoritarne nikada se ne priznaje ni zločin a kamoli genocid
Kikibombona

#39025 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:
Point. wrote:onda ne vidim problem da se to već sad desi i da se konačno krene naprijed a ne nazad.
sada nece sigurno. neki svjetski prosjek je da se zvanicno izvinjenje/oprost u ime drzave ili sa visokog nivoa za neki zlocin ceka stotinjak godina, mada se i to rijetko desava
Daj baci neku o ekonomiji, nisi za politike :D
Post Reply