Sto ??Black swan wrote:ne bih ja mogao to gledati
samo bih se nervirao
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- beni-bu-man
#39001 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39002 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pa vjerojatno puno nepravde
levata koji ne rade nista a mlate lovu
i oni koje nije briga sta ce napraviti cijelom svijetu
- beni-bu-man
#39003 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nemoj da te to brine takav ti je kapitalizamBlack swan wrote:pa vjerojatno puno nepravde
Medjutim evo jedna moja preporuka
There Will Be Blood
http://www.imdb.com/title/tt0469494/
- medvjed23
#39004 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

jest ovaj de niro glumčina.. treba ovakve talente prikačiti na budžet, odrediti im neki mjesečni iznos koji će dobijati radili ne radili, tako da mogu sebi dopustiti da, bez finansijskog pritiska, snimaju samo kad im je ćeif.. samo ono što vrijedi..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39005 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ne moze se porediti dokumentarac i bice krvi
bice krvi 7/10
bice krvi 7/10
- beni-bu-man
#39006 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
naravno da nemereBlack swan wrote:ne moze se porediti dokumentarac i bice krvi
bice krvi 7/10
znaci isplati se gledati Inside Job
- Daryl Dixon
#39007 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ok je, mada je meni nijansu bolji prvi diobeni-bu-man wrote:valja li fakat? evo kani se 2 mjeseca da ga gledamDaryl Dixon wrote:dobarcassius wrote:
-
omar little
#39008 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
inside job je dobar, ali to je dokumentarni ne igrani film. margin call je onako, posebno u poredjenju sa the big short. sve ih the big short sije, sve i jedan film ikada napravljen na temu financijske industrije.
ima i too big to fail sa james woodsom na temu financijske krize, ali tu sam zivce izgubila jer je henry fucking paulson predstavljen kao nekakav heroj i junak price. ma mrs. pride sto je holivudizirana prica dosta.
ovi su vise individualisticki ne sistemski pogledi:
rogue trader, stariji film, davno sam gledala, bio mi je onda okej. mladi ewen mcgregor, ako se ne varam. boiler room, onako, moze proci.
francuski igrani the clearstream affair je okej, nije ista, ali marginalno slicna tematika. novinar vs sistema.
citajte michael lewisa. bolji je od svakog filma.
zanimljivi dokumentarni filmovi relativno slicne tematike financijske industrije: trillion dollar bet, collapse, the flaw, floored (ovaj zadnji je vise za ljude koje industrija zanima i koji se razumiju malo u funkcioniranje markets, o starom sistemu open outcry trading, dobar film, pure darwinian hustle, esencija trzista, zero sum game. imala sam priliku vidjeti ove u chicagu uzivo ,ludilo.)
ovaj ima veze sa financijskom industrijom, u indirektnom, cerebralnom, smislu - client 9 nesto, nesto, a i uvijek koristim priliku ukazati paznju na eliota spitzera. eliot je (bio) opasan, opasan, lik. my man eliot spitzer, uvijek mi je bio drag.
ima i too big to fail sa james woodsom na temu financijske krize, ali tu sam zivce izgubila jer je henry fucking paulson predstavljen kao nekakav heroj i junak price. ma mrs. pride sto je holivudizirana prica dosta.
rogue trader, stariji film, davno sam gledala, bio mi je onda okej. mladi ewen mcgregor, ako se ne varam. boiler room, onako, moze proci.
francuski igrani the clearstream affair je okej, nije ista, ali marginalno slicna tematika. novinar vs sistema.
zanimljivi dokumentarni filmovi relativno slicne tematike financijske industrije: trillion dollar bet, collapse, the flaw, floored (ovaj zadnji je vise za ljude koje industrija zanima i koji se razumiju malo u funkcioniranje markets, o starom sistemu open outcry trading, dobar film, pure darwinian hustle, esencija trzista, zero sum game. imala sam priliku vidjeti ove u chicagu uzivo ,ludilo.)
ovaj ima veze sa financijskom industrijom, u indirektnom, cerebralnom, smislu - client 9 nesto, nesto, a i uvijek koristim priliku ukazati paznju na eliota spitzera. eliot je (bio) opasan, opasan, lik. my man eliot spitzer, uvijek mi je bio drag.
-
omar little
#39009 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ovo ja onom gore sto pita za filmove slicne the big short, nisam ubrala nik. 
-
John Cleese
#39010 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Samo da prijavim da im se potkrala greskica.
Uredno su najavili gore navedeni, a emitirali su, zapravo, ovaj film: http://i.imgur.com/fNWJr7R.jpg
(Nije im prvi, a vjerojatno ni posljednji put...)
-
John Cleese
- johnnykola
#39012 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Omarčeva, očito radiš u Centralnoj banci najmanje.omar little wrote:inside job je dobar, ali to je dokumentarni ne igrani film. margin call je onako, posebno u poredjenju sa the big short. sve ih the big short sije, sve i jedan film ikada napravljen na temu financijske industrije.
- johnnykola
#39013 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pakašiz. A ionako je to bio povod da napišem za njegova ona ostala tri filma koju crticu. Baci oko na njih, odlični su. Nisam gledao ovaj posljednji Wiener-Dog iako ga imam skinutog.John Cleese wrote:Samo da prijavim da im se potkrala greskica.
Uredno su najavili gore navedeni, a emitirali su, zapravo, ovaj film: http://i.imgur.com/fNWJr7R.jpg
P.S. Znači dobar Cezar?
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#39014 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
mozda zna i onog bakira iz trezora 
-
omar little
#39015 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
samo sam pasionirani political economist i filmofil u slobodno vrijeme.
- johnnykola
#39016 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
markioni wrote:mozda zna i onog bakira iz trezora
- Tito_i_Partija
#39017 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sta ona sve gleda i u kojoj kolicini, ja bi se kladio za cenera da radi od kuce. 
-
John Cleese
#39018 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Upravo sam ustanovio i da su najavili ovaj film: http://i.imgur.com/8IWERNJ.jpgjohnnykola wrote:Pakašiz. A ionako je to bio povod da napišem za njegova ona ostala tri filma koju crticu. Baci oko na njih, odlični su. Nisam gledao ovaj posljednji Wiener-Dog iako ga imam skinutog.John Cleese wrote:Samo da prijavim da im se potkrala greskica.
P.S. Znači dobar Cezar?
A emitirali su ovaj: http://i.imgur.com/AsfE4uB.jpg (aka "As It Is in Heaven")
Zar im je toliko mrsko provjeriti sta emitiraju, pa u najavi napisati odgovarajuce informacije...
Vazi, hvala, potrazicu i to
P.S.
Dobar.
- black
#39019 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
isto kao sto je i tebi mrsko postaviti link za filmove koje preporucujesJohn Cleese wrote: Zar im je toliko mrsko provjeriti sta emitiraju, pa u najavi napisati odgovarajuce informacije...
.
- Tito_i_Partija
#39020 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ili neku rijec o filmu. Tesko je, znam.black wrote:isto kao sto je i tebi mrsko postaviti link za filmove koje preporucujesJohn Cleese wrote: Zar im je toliko mrsko provjeriti sta emitiraju, pa u najavi napisati odgovarajuce informacije...
.
- listopad
#39021 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Francuski noir, klasik Jacquesa Beckera. U glavnim ulogama Jean Gabin i ludi Talijan Lino Ventura.
- johnnykola
#39022 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sve te birokratske šuplje.
HRT1 u 23.00:

HRT1 u 23.00:

- medjutim
#39023 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Predosadan film.listopad wrote:
Francuski noir, klasik Jacquesa Beckera. U glavnim ulogama Jean Gabin i ludi Talijan Lino Ventura.
- Altsa
-
John Cleese
#39025 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ili kao sto je vama mrsko unijeti par slova u pretrazivac... Hvala sad mi je jasnijeTito_i_Partija wrote:Ili neku rijec o filmu. Tesko je, znam.black wrote:isto kao sto je i tebi mrsko postaviti link za filmove koje preporucujesJohn Cleese wrote: Zar im je toliko mrsko provjeriti sta emitiraju, pa u najavi napisati odgovarajuce informacije...![]()
![]()
Napomenuo bih samo da su, za razliku od nas (ovdje), gore pomenuti (tamo) placeni da urade to sto im je, ocito, mrsko.