Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3902 Re: Alfa Romeo
Svaka Alfa od kolege f_ar je bila medju najboljim u gradu. Bez greske. A bilo ih je par (156,156 sw TI,147) pa i ova 159 
-
Throttle
#3904 Re: Alfa Romeo
I takvo auto nije 9000 kao najjeftinija na piku nego dosta vise.. al ljudi kupe onu 9000 (il koliko je vec najjeftinija trenutno na piku,-nisam odavno gledao) i onda psuju i talijana i alfu i trgovca sto ga zavi u crno itd
Ja lomim u sebi da kupim 156 FL, karavan, al nikako da dodje na red..a i dosta ih je trulje il su za mene trenutno skupe
Ja lomim u sebi da kupim 156 FL, karavan, al nikako da dodje na red..a i dosta ih je trulje il su za mene trenutno skupe
-
f_ar
#3905 Re: Alfa Romeo
156ica TI je jos kod mene, vozi se super. Ako koga slike zanimaju, ima i to:amar1994 wrote:Ti![]()
Evo obje, jedna iza druge...

Evo 156ice TI na stazi u Zaluzanima

Jedna slika 159ke s Grobnika...

- amar1994
#3906 Re: Alfa Romeo
f_ar wrote:
156ica TI je jos kod mene, vozi se super. Ako koga slike zanimaju, ima i to:amar1994 wrote:Ti![]()
Evo obje, jedna iza druge...
Evo 156ice TI na stazi u Zaluzanima
Jedna slika 159ke s Grobnika...
Izvinite me ljubitelji , ljepsa mi je 156 od 159
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3907 Re: Alfa Romeo
Joj Fikro, ljubomoran sam nenormalno. Svaka cast za autice.

- Sodom1
#3908 Re: Alfa Romeo
Zaista svaka cast 
-
Throttle
#3909 Re: Alfa Romeo
Ojjj slinim po tastaturi
Svaka čast
Svaka čast
-
lavic
#3910 Re: Alfa Romeo
Svaka cast, lijepa, dobra, i na kraju skinuo DPF, zacepio EGR??????? dobra
- corsa
#3911 Re: Alfa Romeo
lavic wrote:Svaka cast, lijepa, dobra, i na kraju skinuo DPF, zacepio EGR??????? dobra
-
f_ar
#3913 Re: Alfa Romeo
Hvala, hvala.lavic wrote:Svaka cast, lijepa, dobra, i na kraju skinuo DPF, zacepio EGR??????? dobra
DPF bio vec skinut, tacnije probusen ako dobro razumijem, jer je kuciste DPF-a na uatu i niko ne moze primjetiti da DPF nedostaje.
EGR je elektronski blokiran, nisam stavljao plocicu, a bio je potpuno ispravan prije iskljucivanja, opran i provjeren.
-
f_ar
#3914 Re: Alfa Romeo
Iskreno, i meni je ljepsa, a i dosta laksa, pa njenih 180 konja mislim da je vise nego 240 od 159keamar1994 wrote:![]()
![]()
Izvinite me ljubitelji , ljepsa mi je 156 od 159![]()
-
f_ar
#3915 Re: Alfa Romeo
Kakvo zamjeranje je u pitanju?corsa wrote:lavic wrote:Svaka cast, lijepa, dobra, i na kraju skinuo DPF, zacepio EGR??????? dobraNego ne mogu da se zamjeram...
-
f_ar
#3916 Re: Alfa Romeo
I da se zahvalim svima na komentarima...
BTW, svaki auto koji sam dosad imao je bio remapiran, i tvrdim da tokom normalne voznje nece nimalo naskoditi, a deranje auta ce ga unistiti bio on remapiran ili ne.
BTW, svaki auto koji sam dosad imao je bio remapiran, i tvrdim da tokom normalne voznje nece nimalo naskoditi, a deranje auta ce ga unistiti bio on remapiran ili ne.
- corsa
#3917 Re: Alfa Romeo
Ma cim kazes neko svoje misljenje, ovdje ti svi zamjeraju. Ja jednostavno ne kontam to skidanje DPF-a i blokiranje EGR-a. Kao "Ne treba to" Pa da ne treba, ne bi ga fabrika stavila. Mene licno bi to odbilo od kupovine auta, a u slucaju da se kod mene javi taj problem, mozda bi i ja, ukoliko ne bih imao sredstava da rijesim taj problem, uradio isto, ali bih u tom slucaju gledao kako da se rijesim auta, jer je neispravno.f_ar wrote:Kakvo zamjeranje je u pitanju?corsa wrote:lavic wrote:Svaka cast, lijepa, dobra, i na kraju skinuo DPF, zacepio EGR??????? dobraNego ne mogu da se zamjeram...
Eto o tom zamjeranju pricam. Mada, ako ne zamjeras na mom misljenju to je super!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3918 Re: Alfa Romeo
Istog sam misljenja.corsa wrote:Ma cim kazes neko svoje misljenje, ovdje ti svi zamjeraju. Ja jednostavno ne kontam to skidanje DPF-a i blokiranje EGR-a. Kao "Ne treba to" Pa da ne treba, ne bi ga fabrika stavila. Mene licno bi to odbilo od kupovine auta, a u slucaju da se kod mene javi taj problem, mozda bi i ja, ukoliko ne bih imao sredstava da rijesim taj problem, uradio isto, ali bih u tom slucaju gledao kako da se rijesim auta, jer je neispravno.f_ar wrote: Kakvo zamjeranje je u pitanju?
Eto o tom zamjeranju pricam. Mada, ako ne zamjeras na mom misljenju to je super!
Nikad nisam blokirao EGR,ne bih skidao ni DPF,mada kolegu f_ar znam licno i znam da mu je auto dosao sa eliminisanim DPF.
-
f_ar
#3919 Re: Alfa Romeo
Nemam ti sta zamjeriticorsa wrote: Ma cim kazes neko svoje misljenje, ovdje ti svi zamjeraju. Ja jednostavno ne kontam to skidanje DPF-a i blokiranje EGR-a. Kao "Ne treba to" Pa da ne treba, ne bi ga fabrika stavila. Mene licno bi to odbilo od kupovine auta, a u slucaju da se kod mene javi taj problem, mozda bi i ja, ukoliko ne bih imao sredstava da rijesim taj problem, uradio isto, ali bih u tom slucaju gledao kako da se rijesim auta, jer je neispravno.
DPF i EGR su tu samo zbog ekoloskih normi, nista drugo. Ima jedna, ali samo jedna, pozitivna stvar kod EGR-a, a to je da motor brze postize radnu temperaturu. Medjutim, EGR ima puno vise losih strana, jer vraca garez i prljavstinu u motor. Samo pogledaj na sta ti lici usisna grana s EGR-om u funkciji...
DPF sluzi da zadrzi cestice koje nastaju prilikom sagorijevanja diesel goriva, i kada se "zacepi" onda mu se ubaci nesto goriva i pokrene proces regeneracije. Tad dosta tih cestica opet izadje van, nazalost mali dio (nedovoljan) bude unisten.
Eto, ne zamjeri ako sam se raspisao...
- corsa
#3920 Re: Alfa Romeo
Ma i ja sam se raspisao prije tebe.f_ar wrote:Nemam ti sta zamjeriticorsa wrote: Ma cim kazes neko svoje misljenje, ovdje ti svi zamjeraju. Ja jednostavno ne kontam to skidanje DPF-a i blokiranje EGR-a. Kao "Ne treba to" Pa da ne treba, ne bi ga fabrika stavila. Mene licno bi to odbilo od kupovine auta, a u slucaju da se kod mene javi taj problem, mozda bi i ja, ukoliko ne bih imao sredstava da rijesim taj problem, uradio isto, ali bih u tom slucaju gledao kako da se rijesim auta, jer je neispravno.
DPF i EGR su tu samo zbog ekoloskih normi, nista drugo. Ima jedna, ali samo jedna, pozitivna stvar kod EGR-a, a to je da motor brze postize radnu temperaturu. Medjutim, EGR ima puno vise losih strana, jer vraca garez i prljavstinu u motor. Samo pogledaj na sta ti lici usisna grana s EGR-om u funkciji...
DPF sluzi da zadrzi cestice koje nastaju prilikom sagorijevanja diesel goriva, i kada se "zacepi" onda mu se ubaci nesto goriva i pokrene proces regeneracije. Tad dosta tih cestica opet izadje van, nazalost mali dio (nedovoljan) bude unisten.
Eto, ne zamjeri ako sam se raspisao...
- amar1994
#3921 Re: Alfa Romeo
f_ar wrote:Iskreno, i meni je ljepsa, a i dosta laksa, pa njenih 180 konja mislim da je vise nego 240 od 159keamar1994 wrote:![]()
![]()
Izvinite me ljubitelji , ljepsa mi je 156 od 159![]()
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3922 Re: Alfa Romeo
Nije ti zao sajbe, vec ti je zao para jer je sajba sa grijacima paprena...corsa wrote: Ma i ja sam se raspisao prije tebe.Znam ja sta koju fukciju obavlja, ali kad je vec tu ja volim da je ispravno. Meni recimo ne rade grijaci zadnje sajbe i ja razmisljam da kupim novu sajbu da bi ih stavio u funkciju, ali opet mi zao da mijenjam sajbu, jer je originalna. To je samo moje misljenje a sto se tvog auta tice, i obzirom kakav je nas narod, to sto ti je sve izbaceno i blokirano je samo prednost. Sta ce nam to, to se kvari.
- basicm
#3923 Re: Alfa Romeo
A gdje ima zadnja sajba bez grijaca???un1ted wrote:Nije ti zao sajbe, vec ti je zao para jer je sajba sa grijacima paprena...corsa wrote: Ma i ja sam se raspisao prije tebe.Znam ja sta koju fukciju obavlja, ali kad je vec tu ja volim da je ispravno. Meni recimo ne rade grijaci zadnje sajbe i ja razmisljam da kupim novu sajbu da bi ih stavio u funkciju, ali opet mi zao da mijenjam sajbu, jer je originalna. To je samo moje misljenje a sto se tvog auta tice, i obzirom kakav je nas narod, to sto ti je sve izbaceno i blokirano je samo prednost. Sta ce nam to, to se kvari.
- amar1994
#3924 Re: Alfa Romeo
un1ted wrote:Nije ti zao sajbe, vec ti je zao para jer je sajba sa grijacima paprena...corsa wrote: Ma i ja sam se raspisao prije tebe.Znam ja sta koju fukciju obavlja, ali kad je vec tu ja volim da je ispravno. Meni recimo ne rade grijaci zadnje sajbe i ja razmisljam da kupim novu sajbu da bi ih stavio u funkciju, ali opet mi zao da mijenjam sajbu, jer je originalna. To je samo moje misljenje a sto se tvog auta tice, i obzirom kakav je nas narod, to sto ti je sve izbaceno i blokirano je samo prednost. Sta ce nam to, to se kvari.
- corsa
#3925 Re: Alfa Romeo
Zadnja sajba je u pitanju, 250KM nova, nije nesto paprena cijena...un1ted wrote:Nije ti zao sajbe, vec ti je zao para jer je sajba sa grijacima paprena...corsa wrote: Ma i ja sam se raspisao prije tebe.Znam ja sta koju fukciju obavlja, ali kad je vec tu ja volim da je ispravno. Meni recimo ne rade grijaci zadnje sajbe i ja razmisljam da kupim novu sajbu da bi ih stavio u funkciju, ali opet mi zao da mijenjam sajbu, jer je originalna. To je samo moje misljenje a sto se tvog auta tice, i obzirom kakav je nas narod, to sto ti je sve izbaceno i blokirano je samo prednost. Sta ce nam to, to se kvari.