Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
leškarenje wrote:Samo gol tehnologija i nista vise.Jebi ga kad dadnes gol,a ponisti se zbog sudije kojeg zabole kita kosta li tebe ta odluuka nije fer nebitno na koga se odnosi.Prica kako se gubi smisao fudbala je za malu djecu.
Apsolutno ovo.
Ovo neće ubiti ljudsku dimenziju i čar igre niti će sudije otjerati na ulice. Može donijeti samo dobro.
Nakon današnje kardinalne greške na utakmici između Betisa i Barcelone, španski mediji podsjećaju da tehnologiju koja sudijama daje signal je li lopta prešla gol-liniju ili ne imaju u francuskoj, engleskoj, talijanskoj, njemačkoj i nizozemskoj ligi te u portugalskom kupu.
S druge strane, ljudi iz nogometnog saveza Španije još uvijek ne žele ovu tehnologiju!
Predsjednik La Lige, Javier Tebas, o mogućnosti da La Liga uvede tehnologiju koja bi omogućila da sudije dobiju signal je li lopta prešla gol-liniju ili ne:
"Nisam za to. To košta previše novca."
Haha ova Perezova kujica Tebas je glavni troll u španskom fudbalu.
Nema se para
leškarenje wrote:Samo gol tehnologija i nista vise.Jebi ga kad dadnes gol,a ponisti se zbog sudije kojeg zabole kita kosta li tebe ta odluuka nije fer nebitno na koga se odnosi.Prica kako se gubi smisao fudbala je za malu djecu.
Apsolutno ovo.
Ovo neće ubiti ljudsku dimenziju i čar igre niti će sudije otjerati na ulice. Može donijeti samo dobro.
Ma posteno,evo u Italiji,Engleskoj se ne zale na ovu tehnologiju....uvesce se to svugdje,a Velkoski neka se svadja po mahali jel faul ili nije
Glavni sudija današnjeg meča, Hernández Hernández, ne samo da je zajedno sa svojim pomoćnicima donio nekoliko katastrofalnih odluka koje su se direktno odrazile na rezultat, nego je napravio greške i u izvještaju s utakmice. Naime, ovaj Španac je naveo da je Betis ovaj meč igrao s 10 igrača, a naveo je i to da je za domaću momčad igrao Fran Merida, koji inače brani boje Osasune.
s forumskim trolovima i sveznalicama samo na ovaj način
KMEEEEEEEE, kupijo Perez, kmeeeeeeeeeeeeeeee, saćemo ispisat 203 stranica kako nas je sudija pokrooo, kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Uzmi malo vode,polako....puca mi kurac za Real ili Barsu,Liverpul ili Mancester i tako to....samo Sarajevo,pa Milan ovdje se prica o jednoj jednostavnoj stvari koju polako uvodi sve ijedna liga da bi bilo POSTENO....nista drugo,znaci da ti ponovim:samo gol tehnologija
Ako si tako kmeco kad si trazio faulove po mahali,onda me i ne cudi da ste se po 20.minuta svadjali
Distortion wrote:Tesko je igracima sutiti dok sudije redovno grijese i ostecuju ekipe. Sudjenje se mora popraviti jer Spanija je uz Englesku najjaca liga i zasluzuje da ima dobro sudjenje.
Pomocni sudija je danas namjerno zažmirio na ovaj gol Barcelone protiv Betisa isto kao sto je neki dan svirao ofsajd Sociedadu protiv Barcelone. Naravno teza povreda je ovaj gol nego ofsajd. Ako ne dobiju kaznu onda.......
Kako znas da je namjerno?
Ovo ne moze da se slucajno ne vidi. Ovo je bilo vidljivo i sa pozicije gdje je bio glavni sudija a da ne pricam iz pozicije pomocnog. Lik prvo napravi penal nad Neymarom i onda udje bukvalno u gol citav i izbija loptu iz gola.
Sad zamisli da se ovo kontra desilo na suprotnoj strani? Kao i obicno svi bi razapeli Barcelonu. Brane se udarci rukama u 16 m i nema penala, dadnes regularan gol pa ti ne priznaju...ne svira ocigledan penal nad Neymarom...
Mora se klub oglasit zesce, od sutnje nema nista...
Ma dobro, kad se ovo desi klubu za koji navijamo ili koji simpatišemo svi ćemo zagalamiti da je krađa i da je namjerno, ali ovdje je recimo igrač tijelom zaklonio loptu pa vjerovatno zato pomoćni nije vidio, a glavni svakako nije u poziciji za to. Ipak, gol tehnologija je rješenje za ovakve stvari i gotovo.
Zato je situacija na terenima kakva i jeste kada ovako vidiš pojedina mišljenja. Daj ovcama šta žele naklapanja, pod*ebavanja, vrijeđanja i ostala sranja.
Da je uvjek bilo ovako to može da vjeruje samo Chelsea generacija recimo.
Velkoski wrote:pa ne znam, meni je patetično svaljivati sve na sudiju, a nisi u stanju do 85. minute zabiti gol Betisu
Pobjeda je i 1:0 pa makar zabio u 89-oj ili u prvoj ili ih razvalio sa 7:0
Ovdje je ponisten cist gol nema tu nista pateticno
Mozda bi bas taj gol promijenio tok i do kraja daju jos 3 gola
Sunday's incident is being used to hide the fact that Barcelona didn't play well. However, Luis Enrique did not hide and said Betis deserved more than a draw. He accepted some blame for making too many changes and his substitutions suggest he knows he got it wrong.
Barcelona are inconsistent, they lack control in midfield and everything depends on the front three, as it has for a long time. However, if the ball doesn't get to them cleanly then Barcelona struggle.
Znaci kada ne igras dobro uredu je da ti se ponisti cist gol? Sampion se postaje tako sto veliki timovi i kada ne igraju dobro nekako pobjede... kakve veze ima sto nisu igrali dobro ako su zabili regularan gol koji bi im donio pobjedu?
MyTao wrote:Znaci kada ne igras dobro uredu je da ti se ponisti cist gol? Sampion se postaje tako sto veliki timovi i kada ne igraju dobro nekako pobjede... kakve veze ima sto nisu igrali dobro ako su zabili regularan gol koji bi im donio pobjedu?
MyTao wrote:Znaci kada ne igras dobro uredu je da ti se ponisti cist gol? Sampion se postaje tako sto veliki timovi i kada ne igraju dobro nekako pobjede... kakve veze ima sto nisu igrali dobro ako su zabili regularan gol koji bi im donio pobjedu?
Ko kaže da bi im donio pobjedu?
pa 1 plus 1 je 2.
2 je vise od 1
hence the pobjeda.
Mene licno ne zanima ni barselona a ni real... ne znam kada sam zadnji put sagledao cijelu tekmu od jednog od ta dva tima... ali moras biti slijep da tvrdis kako se ne steli jednom timu... sto je I logicno s obzirom da se jedni zele odvojiti od Spanije dok su drugi simbol drzave.
Logika pojedinaca ovdje je otprilike - ako Barca igra lošu utakmicu, onda je sudije i trebaju zakidati ne priznavati joj ciste golove i slicno, jer zaboga igrali su protiv Betisa kojeg su trebali nalupati sa 5 komada.
Što je najluđe u svemu, to pišu likovi koji pogledaju utakmicu Primere svake prestupne godine
Ko kaže da bi im donio pobjedu?
pa 1 plus 1 je 2.
2 je vise od 1
hence the pobjeda.
Mene licno ne zanima ni barselona a ni real... ne znam kada sam zadnji put sagledao cijelu tekmu od jednog od ta dva tima... ali moras biti slijep da tvrdis kako se ne steli jednom timu... sto je I logicno s obzirom da se jedni zele odvojiti od Spanije dok su drugi simbol drzave.
Fudbal nije matematika, znamo samo da bi u tom trenutku bilo 1-1 i 10 minuta do kraja.
I od zadnjih 8 titula, Barcelona uzela 6, Real jednu i Atletico jednu... Barceloni ne ide loše za nekoga protiv koga se šteli.
Kako je Valensija propala.
Pitanje da li je ijedan klub iz lige petice vise propao gledajuci renome, broj navijaca, budzet.
Kako se zove onaj forumas sto zna spanski i bas je detaljno upucen u stanje tamo... napisi nam par rijeci... koliko znam, Valensija je po broj navijaca odmah iza Reala i Barse, koji su svakako daleko iznad - globalni giganti. Kakvi su navijaci Valensije i kako ovo podnose?
Tadicionalno, dosta dobru posjetu imaju. A stadion.... meni najljepsi u cijeloj Spaniji.
Šveđanin wrote:Kako je Valensija propala.
Pitanje da li je ijedan klub iz lige petice vise propao gledajuci renome, broj navijaca, budzet.
Kako se zove onaj forumas sto zna spanski i bas je detaljno upucen u stanje tamo... napisi nam par rijeci... koliko znam, Valensija je po broj navijaca odmah iza Reala i Barse, koji su svakako daleko iznad - globalni giganti. Kakvi su navijaci Valensije i kako ovo podnose?
Tadicionalno, dosta dobru posjetu imaju. A stadion.... meni najljepsi u cijeloj Spaniji.
Imas ovdje tekst o desavanjima u Valenciji zadnjih godina. Steta za takav klub koja je iznjedrila Canizaresa, Anglomu, Mendietu, Kiky Gonzaleza, Gerarda, Claudio Lopeza, Farinosa, Mistu, Ayalu, Zahovica, Baraju, Aimara itd.