Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
specifikacija

#3901 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Navijanje je bilo za cistu 10-ku. Nasih je sigurno bilo oko 20 000 hiljada na stadionu, a Francuzi se nikako nisu culi; osim kada su pjevusili himnu, i dali gol u 80-oj min!. Svaka treca stolica je imala fr. zastavu, to je vec stajalo na klupama kada smo usli na stadion, pa su s tim uglavnom mahali, ali slabo ko je bio u navijackoj odori od potonjih! Zato Francuzi i jesu mahali zastavama na jugu, iza naseg gola, pa se mogao steci utisak da ih je tu bilo vise, ali nije!Jedino je sektor B bio postedjen te dekoracije-francuskih zastava. To bi i mi na Kosevu, odnosno u Zenici trebali postavljati na stolice!

Kada smo zagrmili i zapjevali nekoliko puta, pogotovo kada smo dali gol - to je bilo nesto sto se rijetko dozivljava u zivotu. Koje emocije - to je neopisivo. Svaka cast nasim navijacima! Bili smo na nivou! :thumbup: Znam da Francuzi nisu pokazivali na TV-u nase tribine, ali smo bili mocni, odvise mocni. Prvi prsten na jugu je bio nas, ali je bilo nekoliko stotina Francuza i mahali su zastavama, ali druga dva prstena su bili kompletno u nasim bojama, a bilo nas je puno i na sektoru Y, te C i E, pa stavise sve do sektora H! Bilo je i manjih grupica razbacanih po raznoraznim sektorima! Ja sam se uspio prebaciti na sektor C4-tik uz sektor B,medju nase- kakvo je to navijanje bilo; opsta ludnica (izgubio sam glas)! Bilo je nekoliko desetina Francuza oko nas. Mirno su posmatrali mech, vidno potreseni i utuceni onim sto se dogadja na terenu. I to je trebalo vidjeti, kao i one njihove zadivljene poglede prema nasim tribinama. Koliko smo bili jaki, to je rijecima tesko docarati.

STO SE TICE UTAKMICE: ONO NIJE BIO PENAL VEC FAUL VAN 16 METARA! JA JESAM RZOCARAN, ALI JAKO PONOSAN NA NASE IGRACE I NASE NAVIJACE!

Sutra je izvlacenje za BARAZ, i opet se moramo organizovati za dvomech. Ovaj put da se sto vise zblizimo sa BHF, da se sto vise zblizimo oko kupovine karata na tribinama ( kao sto je ovdje bio slucaj); da sto prije rezervisemo hotele, i sto je najvaznije da vidimo na koji nacin da kupimo karte ( net, ili neka druga opcija)!

IMAMO ODLICAN TIM I KO GOD DODJE, MI GA LOMIMO!

I DA, TOKOM BARAZA TREBA PONIJETI STO VISE ZASTAVA!
Ocekujem da cemo vec sutra pokrenuti temu oko organizovane kupovine karata, i odlaska na utakmicu. Iskreno, ocekujem Cesku ili Tursku, a Hrvatsku ne bih volio iskljucivo iz politickih razloga, mada smo 2x bolji od njih, i ne pretjerujem kada ovo kazem. Koliko smo dobri, to smo pokazali sinoc, a ne sjecam se kada je neko Francuze razbucao ( to je prava rijec) kao mi u 1-om poluvremenu!

Razocaran jesam sto nismo prosli, jer smo to igrom zasluzili, ali sam jako ponosan na nase igrace i na sve vas ( navijace)!
Glavu gore, imamo pobjednicki tim! :bih:
Last edited by specifikacija on 12/10/2011 12:40, edited 7 times in total.
bosnovizija

#3902 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bosnovizija »

Evo tek sada stigoh da napišem nešto o sinošnjoj utakmici:
Po mojem skromnom mišljenju ono sinošnje prvo poluvrijeme je najbolje odigrano u istoriji BiH fudbala. Satrali smo igrom bivšeg svjetskog prvaka na njegovom, domaćem, terenu i, ipak, svjetsku velesilu u fudbalu. Šteta što onakvu dominaciju nismo krunisali još jednim golom i onda bi u 2. poluvremenu bilo sve lakše. Pretpostavljao sam da ćemo fizički pasti, a da će oni ubaciti "u 5. brzinu". Tako se i desilo. A onda je i sudija učinio nekoliko grešaka u 2. poluvremenu na našu štetu:
-Žuti za Spahića, bez veze, bez ikakvog kontakta! (ovo može vidjeti cijeli svijet na snimku),
-Nedosuđeni faul nad Rahimićem na domak šesnaesterca,
-Bez kartona za Francuza kad je faulirao Mujdžu, koji je nakon tog faula bio onesposobljen za nastavak utakmice,
-Prekršaj Spahića, kad je sviran penal, je mogao komotno dosuditi van 16-erca, jer je početak faula bio, fakat, van
linije 16-erca. (vidim da naš golman Begović izjavi, da je prethodno vidio faul Francuza nad Spahićem),
-"Zagrljaj" našeg igrača od strane Francuza u 16-ercu, pred kraj utakmice.(ne dosudi penal za nas).
Toliko.
Uglavnom, sve čestitke našim momcima na odlično odigranoj utakmici. Francuzi srećkovićiI Opet se provukoše!
specifikacija

#3903 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

bosnovizija wrote:Evo tek sada stigoh da napišem nešto o sinošnjoj utakmici:
Po mojem skromnom mišljenju ono sinošnje prvo poluvrijeme je najbolje odigrano u istoriji BiH fudbala. Satrali smo igrom bivšeg svjetskog prvaka na njegovom, domaćem, terenu i, ipak, svjetsku velesilu u fudbalu. Šteta što onakvu dominaciju nismo krunisali još jednim golom i onda bi u 2. poluvremenu bilo sve lakše. Pretpostavljao sam da ćemo fizički pasti, a da će oni ubaciti "u 5. brzinu". Tako se i desilo. A onda je i sudija učinio nekoliko grešaka u 2. poluvremenu na našu štetu:
-Žuti za Spahića, bez veze, bez ikakvog kontakta! (ovo može vidjeti cijeli svijet na snimku),
-Bez kartona za Francuza kad je faulirao Mujdžu, koji je nakon tog faula bio onesposobljen za nastavak utakmice,
-Prekršaj Spahića, kad je sviran penal, je mogao komotno dosuditi van 16-erca, jer je početak faula bio, fakat, van
linije 16-erca. (vidim da naš golman Begović izjavi, da je prethodno vidio faul Francuza nad Spahićem),
-"Zagrljaj" našeg igrača od strane Francuza u 16-ercu, pred kraj utakmice.(ne dosudi penal za nas).
Toliko.
Uglavnom, sve čestitke našim momcima na odlično odigranoj utakmici. Francuzi srećkovićiI Opet se provukoše!
Potpisujem, a da li nam je sinoc sudio onaj isti sudija sto je produzio utakmicu 8 min kada smo igrali vs Spanije davne 2 000 i neke?
bosnovizija

#3904 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bosnovizija »

specifikacija wrote:
Toliko.
Potpisujem, a da li nam je sinoc sudio onaj isti sudija sto je produzio utakmicu 8 min kada smo igrali vs Spanije davne 2 000 i neke?
Mislim da je to onaj isti MRMAK!
specifikacija

#3905 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

bosnovizija wrote:
specifikacija wrote:
Toliko.
Mislim da je to onaj isti MRMAK!
NISTA NIJE SLUCAJNO! :x
Dionysios

#3906 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Dionysios »

Nije ba isti, sta vam je. Ono je bio Stiv Benet.
specifikacija

#3907 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Dionysios wrote:Nije ba isti, sta vam je. Ono je bio Stiv Benet.
Nebitno vise ko je, ali je dobio ISTA upustva!
Kako ih vise nije stid, prvo rukama prolaze, a sada na ovaj izmisljeni penal?!!!!!!!!!!! :x
Infaze Studio

#3908 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Infaze Studio »

Kakav samo papanluk kod situacije gdje je Rahimic srusen na rubu 16-erca a oni nece da izbace loptu vani.
Jedan od smjesnijih trenutaka kada u 10. minuti Pandza loptu u protivnickom 16-ercu zahvaca glavom i sebe tim udarcem pogadja u ruku. :sad:
Isto tako, velike zamjerke redateljstvu za neprikazivanje dijela tribina sa nasim navijacima.
Cestitke svim navijacima koji su bili na Stade de France
r_faruk

#3909 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by r_faruk »

ima li ikakvih komentara u svijetu na penal i sudjenje?

sve u svemu cilj je bio baraz i cilj smo ostvarili. sinoc smo pokusali biti prvi, ali realno, i da nije ondje svirao penal, svirao bi ga negdje drugdje ili bi nam dao dva crvena, odjednom.................
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3910 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by odesveuhonduras »

Čestitke našim navijačima sinoć... jest da ono "mene ćivot razočarao" dok imaš 1:0 u Parizu, razara krvne sudove, ali veći dio utakmice su se naši čuli više nego u zENICI
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3911 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Kakav samo papanluk kod situacije gdje je Rahimic srusen na rubu 16-erca a oni nece da izbace loptu vani.
red je bio da se izbaci lopta ali rahimić je bio srušen tamam onako kako je srušen Menez kad je Spahić dobio žuti tj. nije bio srušen nikako i obadvojica su za ono simuliranje trebali dobiti žuti.
Obuca9

#3912 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Obuca9 »

odesveuhonduras wrote:
red je bio da se izbaci lopta ali rahimić je bio srušen tamam onako kako je srušen Menez kad je Spahić dobio žuti tj. nije bio srušen nikako i obadvojica su za ono simuliranje trebali dobiti žuti.
Nije tačno. Vidjelo se na ponovljenom snimku, da je Francuz udario Rahimića po nozi, nije lijevom nogom kojom je prvom uklizao, ali jeste desnom, koja mu je "ostala" nazad.

Bio je kasnije snimak, poslije minutu, koji je jasno pokazao ovaj detalj.
odesveuhonduras

#3913 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

hz__semir wrote:
odesveuhonduras wrote:
Nije tačno. Vidjelo se na ponovljenom snimku, da je Francuz udario Rahimića po nozi, nije lijevom nogom kojom je prvom uklizao, ali jeste desnom, koja mu je "ostala" nazad.

Bio je kasnije snimak, poslije minutu, koji je jasno pokazao ovaj detalj.
hm, ne znam, može biti ali ja to nisam primjetio i djelovalo mi je kao simulacija, a sjećam se da je i Šuko govorio da nije bio faul
karanana

#3914 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by karanana »

bude li prag od ove 4 destinacije - idem. nadam se da i u pragu imamo forumasa slicnog specifikaciji pa ce nas uputiti na hotele i kupleraje.
DaysleepeR

#3915 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by DaysleepeR »

karanana wrote:bude li prag od ove 4 destinacije - idem. nadam se da i u pragu imamo forumasa slicnog specifikaciji pa ce nas uputiti na hotele i kupleraje.
šta te ima upućivati iko, odeš na centralni trg i sami ti prilaze crnci sa letcima kupleraja...

Prag je beton grad :D
karanana

#3916 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by karanana »

DaysleepeR wrote:
karanana wrote:bude li prag od ove 4 destinacije - idem. nadam se da i u pragu imamo forumasa slicnog specifikaciji pa ce nas uputiti na hotele i kupleraje.
šta te ima upućivati iko, odeš na centralni trg i sami ti prilaze crnci sa letcima kupleraja...

Prag je beton grad :D
ma znam, ali bude onih prevara gdje te upute na mjesta gdje te ogule a nisi ni prismrdio trebi. bilo bi dobro kad bi neko mozda neke generalne upute ovdje dao. ali vidjet cemo sta ce biti nakon sutra.
vinnie_jones

#3917 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vinnie_jones »

Hercegovac ako u Prahi šta ne spotakneš, ništa onda braca od tebe :skoljka: :mrgreen:
odesveuhonduras

#3918 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Dionysios wrote:Nije ba isti, sta vam je. Ono je bio Stiv Benet.
ovaj je sudio onu što smo zijanili 1:0 u prošlim kvalifikacijama
Pitarrr82

#3919 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Pitarrr82 »

Prag je :thumbup: , cak se moze reci da i nije tako skup osim kad sjednes u samom centru negdje uh kad se sjetim :lol: :lol:
astala_vistala

#3920 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by astala_vistala »

Na qurac nabijem Platinija i svu fudbalsku mafiu,neko je vec rekao kad su mogli rukama davati golove sto nebi iz nepostojecih penala,francuska je morala ici direktno i tu je kraj price,kao sto rece Pape bilo bi me sramota da ovako mi prodjemo dalje.

Nasri jes to od sarajevske raje ucio kako se pada ?

http://youtu.be/xFgPfY7T620 :D

Ali nemamo cega da se bojimo mozemo svakoga u brazu proci jer smo prejaki i nije sramota i ofrino to reci dabogdo nam francuska dosla u polufinalu u kijevu pa da ih prodjemo onako hladno :D
Charuga
Globalni moderator

#3921 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Charuga »

Ova tema je otvorena prvenstveno da se ljudima pomogne oko kupovine karata, rezervacije smjestaja, pojasnjenja o gradskom prevozu u Parizu, mjestu okupljanja i ostalim desavanjima prije utakmice. Ne vidim vise razlog za pisanje po istoj osim da neko postavi slike sa gostovanja. Da se ne bi prica o jucerasnjoj utakmici prosirila na 3-4 teme, ova ide pod kljuc!
Locked