Nemoj tako ipak je proti Fahrine klike vođena najprlajvija moguća kampanja, tako kaže prešednik, mora da je tako, pa on onoliki toranj napravio zna šta znači riječ prljavoDJ Babo wrote:jon_jovi wrote:E da, SDA gubi, ostale veće stranke ipak bilježe rast ali to je samo jedna strana medalje. Druga strana bi recimo bila to da je izlaznost u kantonu Sarajevo ispod državnog prosijeka ilitiga manja od 50%. Šta to znači? Jednostavno, večina ne vjeruje, nije zadovoljna ili iz nekog drugog razloga izbjegava glasati za bilo koji politički subjekt. Znači, bilo koji politički subjekt. Takvih je večina.
Manjina je izabrala ovu lepezu stranaka koju imamo sada pred očima, ili nije izabrala one koji su izvislili, a bilo da su to stranke ili neovisni kandidati.
Po ovome mora se zaključiti da su sadašnji politički okviri isuviše uski da bi mogli obuhvatiti cijelo društvo. Državna vlast je isuviše mali ram da bi obuhvatio sliku naroda. Subjektivizam a što opet znači otuđenost. To znači da večina ljudi nije ni u kakvoj neposrednoj vezi sa državom u kojoj živi.
To je jako loše i to je jako dobro. Dobro je zato što ovo stanje zahvaljujući ovome gore navedenom ne može još dugo trajati.
Pozdravi mi FahrA i reci mu da ovi izbori nisu smak svijeta (mada su iz njegove vizure sigurno bili vrlo blizu tome)Potuceni ste do nogu, a ocekivali ste da cete sahraniti SDA. SDP vas se mora rijesiti ako misli osvojiti sljedece opste izbore
Narod je pokazao da nije ovca da ga Avaz farba ili da mu se Esko Omerbasic prikazuje kao neka pozitivna pojava. Daj boze da tvoj SBB dozivi sljedece izbore...
SDA-All about
-
palamuda
#3901 Re: SDA-All about
- jon_jovi
#3902 Re: SDA-All about
Pa nakrali ste se dosta. Moraju i drugi malo doči do izražaja.DJ Babo wrote:jon_jovi wrote:E da, SDA gubi, ostale veće stranke ipak bilježe rast ali to je samo jedna strana medalje. Druga strana bi recimo bila to da je izlaznost u kantonu Sarajevo ispod državnog prosijeka ilitiga manja od 50%. Šta to znači? Jednostavno, večina ne vjeruje, nije zadovoljna ili iz nekog drugog razloga izbjegava glasati za bilo koji politički subjekt. Znači, bilo koji politički subjekt. Takvih je večina.
Manjina je izabrala ovu lepezu stranaka koju imamo sada pred očima, ili nije izabrala one koji su izvislili, a bilo da su to stranke ili neovisni kandidati.
Po ovome mora se zaključiti da su sadašnji politički okviri isuviše uski da bi mogli obuhvatiti cijelo društvo. Državna vlast je isuviše mali ram da bi obuhvatio sliku naroda. Subjektivizam a što opet znači otuđenost. To znači da večina ljudi nije ni u kakvoj neposrednoj vezi sa državom u kojoj živi.
To je jako loše i to je jako dobro. Dobro je zato što ovo stanje zahvaljujući ovome gore navedenom ne može još dugo trajati.
Pozdravi mi FahrA i reci mu da ovi izbori nisu smak svijeta (mada su iz njegove vizure sigurno bili vrlo blizu tome)Potuceni ste do nogu, a ocekivali ste da cete sahraniti SDA. SDP vas se mora rijesiti ako misli osvojiti sljedece opste izbore
Narod je pokazao da nije ovca da ga Avaz farba ili da mu se Esko Omerbasic prikazuje kao neka pozitivna pojava. Daj boze da tvoj SBB dozivi sljedece izbore...
-
DJ Babo
#3903 Re: SDA-All about
Nemoj meni projicirati kradju (potrazi na googlu sta znaci mehanizam projekcije u psihologiji)jon_jovi wrote:Pa nakrali ste se dosta. Moraju i drugi malo doči do izražaja.DJ Babo wrote:jon_jovi wrote:E da, SDA gubi, ostale veće stranke ipak bilježe rast ali to je samo jedna strana medalje. Druga strana bi recimo bila to da je izlaznost u kantonu Sarajevo ispod državnog prosijeka ilitiga manja od 50%. Šta to znači? Jednostavno, večina ne vjeruje, nije zadovoljna ili iz nekog drugog razloga izbjegava glasati za bilo koji politički subjekt. Znači, bilo koji politički subjekt. Takvih je večina.
Ja sam glasac SDP-a, ali mi je drago kako su ovi izbori zavrsili jer je najveci pobjednik ovih izbora nas narod. Ucimo se demokratiji!
- jon_jovi
#3904 Re: SDA-All about
Time što u večini nije izašao na izbore i time što je na glasačkim listićima pisao: "cuck noris" i "zlatne kašike" narod je svakako pobijedio a nije pobijedio tvoj Lagumđija i tvoj SDP i ne znam šta se i vi šepurite kao pauni
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3905 Re: SDA-All about
upucajte se svi redom
-
DJ Babo
#3906 Re: SDA-All about
Posto vidim da se u izborni proces razumijes kao Mara u kriv kurac, reci cu ti da je ovolika izlaznost na izborima veliki uspjeh izbora.jon_jovi wrote:Time što u večini nije izašao na izbore i time što je na glasačkim listićima pisao: "cuck noris" i "zlatne kašike" narod je svakako pobijedio a nije pobijedio tvoj Lagumđija i tvoj SDP i ne znam šta se i vi šepurite kao pauni
Pogledaj kolika je izlaznost na izborima bilo gdje u svijetu, pa ces vidjeti da se rijetko kad postize ovolika izlaznost, osim na referendumima i u diktaturama gdje izlaznost cesto ide i do 90 posto
Dakle, narod je odlucio da iskoristi svoje pravo da bira vlast, i - na tvoju veliku zalost - pokazao je Radoncicu da dzaba laze i ucjenjuje u Avazu i da s pravom uziva marginalnu podrsku
- jon_jovi
#3907 Re: SDA-All about
Ja sam samo citirao iz Avaza ono što već znam, a to je prosta brojka izgubljenih mandata kod SDA. Brojke su tačne bez obzira ko ih je plasirao. Ovolika izlaznost uspjehDJ Babo wrote:Posto vidim da se u izborni proces razumijes kao Mara u kriv kurac, reci cu ti da je ovolika izlaznost na izborima veliki uspjeh izbora.jon_jovi wrote:Time što u večini nije izašao na izbore i time što je na glasačkim listićima pisao: "cuck noris" i "zlatne kašike" narod je svakako pobijedio a nije pobijedio tvoj Lagumđija i tvoj SDP i ne znam šta se i vi šepurite kao pauni
Pogledaj kolika je izlaznost na izborima bilo gdje u svijetu, pa ces vidjeti da se rijetko kad postize ovolika izlaznost, osim na referendumima i u diktaturama gdje izlaznost cesto ide i do 90 posto![]()
Dakle, narod je odlucio da iskoristi svoje pravo da bira vlast, i - na tvoju veliku zalost - pokazao je Radoncicu da dzaba laze i ucjenjuje u Avazu i da s pravom uziva marginalnu podrsku
Šta to mene briga kolika je izlaznost u svijetu? Mi ovdje razgovaramo o nama. Ima gladi u Somaliji pa što je ne bi bilo i u Bosni, jel to tvoja logika?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#3908 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:![]()
![]()
odrona
ne gumo da vjerujem jedni drugima citiraju avaz i oslobođenje
![]()
![]()
![]()
upucajte se svi redom
- JoseMujica
#3909 Re: SDA-All about
najjače
da je iskopati postove od prije 6-7 godina citirali bi ove druge novine i kleli se u njih ko u svete knjige

- novi.dan.nova.nafaka
#3910 Re: SDA-All about
Drugar, ipak ti provjeri u Centrali SBB-a dal' oni plaćaju dnevnice provedene na forumu samo do izbora. Ovu postizbornu aktivnost će ti vjerovatno računati u dobrovoljni rad...jon_jovi wrote:Ja sam samo citirao iz Avaza ono što već znam, a to je prosta brojka izgubljenih mandata kod SDA. Brojke su tačne bez obzira ko ih je plasirao. Ovolika izlaznost uspjeh![]()
Šta to mene briga kolika je izlaznost u svijetu? Mi ovdje razgovaramo o nama. Ima gladi u Somaliji pa što je ne bi bilo i u Bosni, jel to tvoja logika?
- jon_jovi
#3911 Re: SDA-All about
Makar tamo Radočić plaća iz svog đepa. Odakle plaćaju vaši? Od PDV 17% na veknu hljebanovi.dan.nova.nafaka wrote:Drugar, ipak ti provjeri u Centrali SBB-a dal' oni plaćaju dnevnice provedene na forumu samo do izbora. Ovu postizbornu aktivnost će ti vjerovatno računati u dobrovoljni rad...jon_jovi wrote:Ja sam samo citirao iz Avaza ono što već znam, a to je prosta brojka izgubljenih mandata kod SDA. Brojke su tačne bez obzira ko ih je plasirao. Ovolika izlaznost uspjeh![]()
- seln
#3912 Re: SDA-All about
Au contraire, narod vec 22 godine pokazuje da JESTE ovca, samo se cobani mijenjaju.DJ Babo wrote:
Narod je pokazao da nije ovca
I kako koji coban preuzme stap, tako i ovce proglasi pametnim. ILi da su dosle tobe.
- seln
#3913 Re: SDA-All about
Njemacka:DJ Babo wrote:Posto vidim da se u izborni proces razumijes kao Mara u kriv kurac, reci cu ti da je ovolika izlaznost na izborima veliki uspjeh izbora.jon_jovi wrote:Time što u večini nije izašao na izbore i time što je na glasačkim listićima pisao: "cuck noris" i "zlatne kašike" narod je svakako pobijedio a nije pobijedio tvoj Lagumđija i tvoj SDP i ne znam šta se i vi šepurite kao pauni
Pogledaj kolika je izlaznost na izborima bilo gdje u svijetu, pa ces vidjeti da se rijetko kad postize ovolika izlaznost
1949 78,5
1953 86,0
1957 87,8
1961 87,7
1965 86,8
1969 86,7
1972 91,1
1976 90,7
1980 88,6
1983 89,1
1987 84,3
1990 77,8
1994 79,0
1998 82,2
2002 79,1
2005 77,7
2009 70,8
Nikad manje od 70%
- JoseMujica
#3914 Re: SDA-All about
-
DJ Babo
#3915 Re: SDA-All about
seln wrote:Njemacka:DJ Babo wrote:Posto vidim da se u izborni proces razumijes kao Mara u kriv kurac, reci cu ti da je ovolika izlaznost na izborima veliki uspjeh izbora.jon_jovi wrote:Time što u večini nije izašao na izbore i time što je na glasačkim listićima pisao: "cuck noris" i "zlatne kašike" narod je svakako pobijedio a nije pobijedio tvoj Lagumđija i tvoj SDP i ne znam šta se i vi šepurite kao pauni
Pogledaj kolika je izlaznost na izborima bilo gdje u svijetu, pa ces vidjeti da se rijetko kad postize ovolika izlaznost
1949 78,5
1953 86,0
1957 87,8
1961 87,7
1965 86,8
1969 86,7
1972 91,1
1976 90,7
1980 88,6
1983 89,1
1987 84,3
1990 77,8
1994 79,0
1998 82,2
2002 79,1
2005 77,7
2009 70,8
Nikad manje od 70%
jao zajeba
kako god, povecanje izlaznosti u odnosu na ranije izbore je definitivno pozitivno...
- emigrazione
#3916 Re: SDA-All about
Naravno da ce iz svog đepa, pa kad dodje na vlast zavlaciti ce ruke u narodni đep. Jedan levat je podigao kredit od 50 milja da finansira svoju kampanju za nacelnika, na kraju bio predzadnjiMakar tamo Radočić plaća iz svog đepa. Odakle plaćaju vaši? Od PDV 17% na veknu hljeba
- seln
#3917 Re: SDA-All about
Ma nije zajeb, cinjenica je da u vecini postkomunistickih drzava postoji izvjesni zamor od demokratije.DJ Babo wrote:
jao zajebajebi ga, ja mislio da je u svijetu prosjek kao i u SAD-u...
kako god, povecanje izlaznosti u odnosu na ranije izbore je definitivno pozitivno...
Razlog: razocarenje tranzicijom, losa iskustva, nedostatak istinske alternative...
Sve to rezultira slabom izlaznoscu na izbore.
- jon_jovi
#3918 Re: SDA-All about
Upravo tako, ali to ima svoj konkretan uzrok. Sadašnji politički okvir kod nas, konkretno jeste preuzak da obuhvati cijelo društvo. Kriv je taj okvir, taj ram a ne narod. Ovo kod nas je politikanizam a ne politikaseln wrote:Ma nije zajeb, cinjenica je da u vecini postkomunistickih drzava postoji izvjesni zamor od demokratije.DJ Babo wrote:
jao zajebajebi ga, ja mislio da je u svijetu prosjek kao i u SAD-u...
Razlog: razocarenje tranzicijom, losa iskustva, nedostatak istinske alternative...
Sve to rezultira slabom izlaznoscu na izbore.
- brzica
#3919 Re: SDA-All about
Mislim da se Tihić treba sad najviše čuvati iznutra.
Morat će se vraćati na centar, ili će ga se stranci
odreći. A Kongres sljedeće godine i tvrda linija je
u punom zamahu jer je stranku zbog prijetnje
ispadanjem iz vlasti morao okrenuti desno. A čim
su desno, to je pogodno za "sina najvećeg sina"
da okupi opet unutar stranke istomišljenike.
A kako vraćati na centar kad dolazi na red rješavanje
Mostara.
Morat će se vraćati na centar, ili će ga se stranci
odreći. A Kongres sljedeće godine i tvrda linija je
u punom zamahu jer je stranku zbog prijetnje
ispadanjem iz vlasti morao okrenuti desno. A čim
su desno, to je pogodno za "sina najvećeg sina"
da okupi opet unutar stranke istomišljenike.
A kako vraćati na centar kad dolazi na red rješavanje
Mostara.
- seln
#3920 Re: SDA-All about
Tacno, nismo djeca. Ne radi se o kupovini glasova, vec je tip uhvacen kada je pokusao da proturi nekoliko listica za SDA.cetmi wrote:Nismo djeca.seln wrote:Nije rekla, jer su ih uhvatili u kradji glasova na dva biracka mjesta.cetmi wrote:Nemate ništa pametnije od bavljenja gubitašima.
SDA je izgubila načelnika u Kalesiji za 30 glasova, pa nije ni rekla da je nešto neregularno, a kad SDA dobije onda je uvijek to krađa.
I jos nije gotovo, ostaj da se prebroji dijaspora, jos imaju fore za muljanje.
Niko se ne poziva na krađu glasova, već na kupovinu.
Ako zatreba uvijek ćeš naći stotine ljudi koji će za svoju voljenu stranku ili za neku paru da se potpišu izjavu da su prodali glas. Jel sad radi takvih trebamo da se kamenujemo.
Mnogi u ovoj zemlji prodaju glasove, a neki i guzice i obraz. Samo neki to urade za 20 KM, a neki za puno više.
Posto je poznat kao SDA-ovca, tesko da je rijec o komunistickom provokateru.
- kiky
#3921 Re: SDA-All about
imaju begovi i hađije para i za sitnu raju ...
pa zašto nebi malo prosuli po putu da uživaju kako se raja ujedaju i čupaju za marku ...
još je slađe u sred glasanja ...
šta je tu loše ...
u stanju su da podijele mahalu kakva je čelić na pola samo da imaju svoj sokak da vladaju ...
pa šta če tek uradit sa države ...
ili su več ...

pa zašto nebi malo prosuli po putu da uživaju kako se raja ujedaju i čupaju za marku ...
još je slađe u sred glasanja ...
šta je tu loše ...
u stanju su da podijele mahalu kakva je čelić na pola samo da imaju svoj sokak da vladaju ...
pa šta če tek uradit sa države ...
ili su več ...
- Nerko Trenerko
#3922 Re: SDA-All about
Rekonstrukcija će se provesti, ne možete nam ništa. Najjači sam, brata mi. Desnica je naš!
- Znači Grabovica
#3923 Re: SDA-All about
Tako je znači šefe.Nerko Trenerko wrote:Rekonstrukcija će se provesti, ne možete nam ništa. Najjači sam, brata mi. Desnica je naš!
- madner
#3924 Re: SDA-All about
Kako ste ofirni, maloprije skupa cugali a sada na forumu 
- Damir Hadžić