Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#3901 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

Mozda ce se malo i namuciti Barca jer je Stamford Birdge vrlo uzak teren, sto ne odgovara Barcinoj igri
leo karan

#3902 Re: Champions League 2011/12

Post by leo karan »

ultima_palabra wrote:
leo karan wrote:
ultima_palabra wrote:Cech - Ivanović, Terry, Cahill, Cole - Essien, Lampard - Ramires, Mata, Kalou - Drogba.

Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Busquets, Keita, Xavi - Alexis, Messi, Iniesta.
jesu ovo objavljeni sastavi?

ma meni je ovo finale prije finala, cak ce mi ovaj dvomec biti uzbudljiviji od samog finala
vazda je polufinale zakon
Jok, moja prognoza :)
pa onaj veljaca odmah prepisao od tebe,
ako ti je Osim na avataru, ne znaci da te treba uzimat zdravo za gotovo i prepisivat :P
oridjidji

#3903 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:@Oridjidji

Barcelona u evropskim razmjerima nema tradiciju osvajanja titula i to je istina. Dugo vremena istoriju kjuba su obiljezavali poraz i izgubljena finala. Ipak, malo po malo, udjose u klub velikih . To sto si rekao je potpuno tacno. Sad opet vracanje na odluke sudija , ti napises za crveni i Van Persija a sljedeci post ti postave video o ponistenom golu u Londonu....i tako u nedogled.
Fudbal je biznis i to veliki a u fudbalu najbolje se prodaje polemika . Znaci, ako nema kvalitetnog fudbala onda se zakaci za neku zapaljivu izjavu i prodaji. Zato je Mourinho specialan.
Sto se tice nacina igre sve je jasno. Unutar pravila igre igraj kako hoces,meni se moze svidjeti jedan stil a tebi drugi i sve je ok.
Barselona ima odlican tim, ali realno sada i nemaju konkurenciju kao prije u klubovima iz drugih liga, kada je lp u pitanju. Italijanski vodeci klubovi su u remontu, svabe imaju samo veliki Bajern, ManU je takodjer pred remontom, Arsenal je sa prodajom Fabregasa, Nasrija dosta izgubio na kvaliteti, francuzi su vise nego smjesni. Portugalci su se mnogo popravili, medjutim nisu jos konkurentni, ali kad se sabere i oduzme, jedino su Real i Celzi u kakvoj takvoj situaciji da im mogu parirati, doduse i oni to ne rade sjajno.

Slazem se da prica o sudijama ide u nedogled. Medjutim ne moze se sve to izuzeti kada se neciji put do vrha treba sagledati u kompletu.
sumirprimus

#3904 Re: Champions League 2011/12

Post by sumirprimus »

todd_smith wrote:Mozda ce se malo i namuciti Barca jer je Stamford Birdge vrlo uzak teren, sto ne odgovara Barcinoj igri
to je ta recenica...
Guardiola recognised that it’s been difficult for him to figure out “how to create goal-scoring chances” against the English side and he warned that “in a stadium like this we must interpret the game well, if we don’t we’ll have a terrible time.”
skenderija04

#3905 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

@Oridjidji
Ako hoces da nadjes detalj da stavis pod upitnik bilo ciji uspjeh, naci ces ga bez problema.....ali svaki uspjeh,bilo kog tima u istoriji.
PriNc_ba

#3906 Re: Champions League 2011/12

Post by PriNc_ba »

Acheron wrote:Jose Mourinho je istinski pokvarena osoba. Svjestan je da radi u ozbiljnom klubu kakav je Real Madrid, te da mu ne gine otkaz ako ne osvoji LP. Ukoliko Bayern prodje u finale i tamo se nadje Barcelona, ovaj covjek ce biti veci navijac Bayerna od Kaisera Franza. Covjek se sasusio od akumulirane mrznje. Ima komplex odbacenog kopileta.
fejsbukovski lajk :thumbup: mada bih ja samo malo ublazio ovo da je pokvarena osoba. on je samo frustirani pametnjakovic koji misli da je najpametniji na svijetu i da je sve kako on kaze pa onda kada se ne sloze sve kockice kako on misli da bi trebale onda budalese okolo i pravi od sebe gu-gu ga-ga tinejdzera ;)

a sto se tice vecerasnje tekme mislim da Luiz nije spreman za tekmu s obzirom na onu povredu u prosloj tekmi tako da ce vjerovatno jedine 2 nedoumice biti Drogba ili Torres i Essien ili Mikel , po mom misljenju :)
Altsa

#3907 Re: Champions League 2011/12

Post by Altsa »

Chuckie wrote:
Baltazar_khan wrote:hvala obnu što je otkupio prava za ligu prvaka. dosta je bilo ovih ubleha sa bht-a i ftv-a!
Gdje to piše?

Ne zna se sta je gore Bilić ili Vugdalić.

Sent from my iPhone using Tapatalk
OBN je dobio samo jednu od dvije utakmice lige prvaka...de ljudi popustite malo o utakmici hajmo malo o legendi TV sportskog novinarstva Bilicu B. :lol: :lol: :lol:
Korisnicko ime

#3908 Re: Champions League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:Sto je nemoguce da Chelsea pobijedi Barcelonu? Kakav oni medjusobni skor uopste imaju? Mislim da je tu egal. Plavci su podigili formu, nije da su bez sanse, a sigurno ce gristi zemlju.
`naŠ kako...
za njihovu trenutnu formu,bojkotirali su svjesno AVB,i sad sami sebi odredjuju ko igra,mazi ih i rezultat,dokad vidčemo...
ako ovo njihovo prodje,jeboti onda treba izbact trenere skroz, koji ce....

imaju oni i previse boljki,da bi izbacli barcu u dvije utakmice a,opet nije nemoguce,lopta je okrugla...
180 minuta za utrpat go vise,il primit go manje...
mislim da ovaj celzi,nije onaj celzi otprije 3,4 godine...al eto,gledačemo... :)
1:1 odlicno...cak i bilo koji drugi,tijesan rezultat,dok god barca da go u gostima...dobro za barcu i njene fanove naravno :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ovo sto u zadnjih mjesec-dva radi Chelsea je protiv svih postulata modernog kluba. Ako oni osvoje LP i FA Cup, ostali klubovi mogu komotno poceti razmisljati da ukinu pozicije trenera (u engleskoj i Zelji :mrgreen: , menadzera), ustede pare na njima a daju grupi od 3-4 najstarija i najiskusnija igraca u timu da vode tim...
neo7

#3909 Re: Champions League 2011/12

Post by neo7 »

Malo sutra :) Dobio je isto sto i FTV naprimjer ove godine! Znaci utorkom FTV, srijeda BHT.

Od sljedece sezone ce utorak biti ARENE, a srijeda OBN...
skenderija04

#3910 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

Taj sistem samoupravljanja nije nov u fudbalu, samo ovo sto radi Chelsea traje dugo vremena. Obicno se desavalo da igraci odrade utakmicu dvije na svoju ruku ali ovi su stvarno u tom folu vec par mjeseci.
oridjidji

#3911 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:@Oridjidji
Ako hoces da nadjes detalj da stavis pod upitnik bilo ciji uspjeh, naci ces ga bez problema.....ali svaki uspjeh,bilo kog tima u istoriji.
ma ne stavljam upitnik na uspijehe klubova, vec samo naglasavam lose stvari u fudbalu zbog kojih se ne moze reci da je neciji uspijeh bio samo setanje do vrha bez gazenja u neko govno.

barsa je definitivno najbolja ekipa u zadnjih 10 godina, ali svi ti neki propusti koji se provlace njoj u korist bice nesto zbog cega ce na novo nekom losom sudijskom odlukom pokrenuta prica o njima i na novo bacati mrlju na buduce pobjede barse i dobru igru.
skenderija04

#3912 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

@oridjidji
A ako se desi neka odluka protiv Barcelone hoce li biti mrlja na racun pobjednika? U tome je fol. Sudija je sastavni dio igre
oridjidji

#3913 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:@oridjidji
A ako se desi neka odluka protiv Barcelone hoce li biti mrlja na racun pobjednika? U tome je fol. Sudija je sastavni dio igre
pa ako bude kakva katastrofa tj. nekakvo plivanje u kaznenom sto nije za penala i to odluci pobjednika svakako da ce biti ili neko sega iskljucenje, jer ces na forumu opet imati pripucavanje navijaca i pricu o teorijama zavjere. svakako da ce daleko veca biti mrlja na sudijama koji su to dopustile...
Korisnicko ime

#3914 Re: Champions League 2011/12

Post by Korisnicko ime »

oridjidji wrote:barsa je definitivno najbolja ekipa u zadnjih 10 godina, ali svi ti neki propusti koji se provlace njoj u korist bice nesto zbog cega ce na novo nekom losom sudijskom odlukom pokrenuta prica o njima i na novo bacati mrlju na buduce pobjede barse i dobru igru.
A baca li ljagu na uspijeh Intera to sto je treci gol postignut iz ofsajda?

Ili, baca li ljagu na osvajanje LP od strane Porta to sto je Jedinstvu (Scholesu) ponisten regularan pogodak?
Image

Da napomenem, oba puta trener Special Five...je li to baca ljagu na njegove uspijehe?
Niko ko spocitava uspjehe Barcelone na nacin da su im sudije (ili njhove greske) omogucile te uspjehe nece reci da je i Murinho imao u svojim uspijesima kojima se dici isti broj sudijskih gresaka u korist svojih timova kao sto ih je imala Barcelona (ili bilo koji drugi tim).
Ja to kazem. Zato, Barcini uspjesi nisu nista manje vrijedni od uspjeha drugih klubova (ili trenera)...
hrle1976

#3915 Re: Champions League 2011/12

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:Ja ove Spanske timove nemogu organski da podnesem!! Pederisu se uzasno a sve jado do jade. Ovo danas Bayern - Real M. vise licilo na ragbi nego nogomet! Dva najmanje crvena kartona za Real M - Onog Rumenoniggera na kraju je trebalo za narednih 25 utakmica.

A sto se tice Barcelone ili UEFOLONE "what goes around comes around" protiv AC Milana, i budala je znala da nije bilo sudije nebi ni pobjede bilo - al haj - gdje burgija nece hoce para! Nadam se da ce sutra fasovati ako nista vise, barem 1-0 pa neka svi crknu!

Messi najbolji igrac cega? Roma? Za pare zna da trci a za Argentinu smotan do dna! I to igrac vremena - on je maksimalno smotan! Na penale bi mogao i ja da podizem statistike!

Messi nije ni na levelu sa Peletom a ni sa Vasilisem Hatzipanagisem :wink: ko tog lika pozna. Malo cuan lik ali nikad nije imao ambicije da igra u nekom vecem timu i ako svi ga pecali 80ih.

http://www.youtube.com/watch?v=_U6QPu1I ... re=related - Messi, Ronaldo i ostale primadone mogu samo da cuce i uce!
Ja da sam na tvom mjestu, obrisao bih post.
Prvo, nije DVA, nego TRI najmanje crvena kartona :oops:
Drugo, ovo za Barcelonu takodje nisi u pravu. Ne da ne bi bilo pobjede, Milan bi ih rastavio na Camp Nou jedno 5-0!!!
Trece,....khm, nije mi jasno ovo za Messija :roll: pokusao sam da skontam, ali ne ide?

Messi je u debitantskoj utakmici (za Argentinu A TEAM), dobio crveni karton poslje 68 sekundi ... eto vele majstora, treba biti levat pa to sebi na "diplomu" prikaciti :D
Acheron

#3916 Re: Champions League 2011/12

Post by Acheron »

oridjidji wrote:
Drugi nisu dobacili ni do ovdje, Murinjo je vec dvaput tu sa Realom. Prije se desavalo da ispadnu od Rome, Liona ili neke druge ekipe u nakaut fazi lp. Sto se tice Kapela i Sustera, oni su zadnji put osvojili s Realom titulu u sezoni 2007/2008, ali Barsa nije tako nebeski igrala te godine u la ligi. Istina je da su te godine uhvatili polufinale lp-a i ispali od ManU. Od 2008/09 sezone Barsa se uspinje drugi put do vrha i osvaja ligu prvaka drugi put u prosloj deceniji, osvaja la ligu, kup kralja i sve sto se moze osvojiti. Murinjo nije laik. On je Real doveo do polufinala lp i osvojio kup kralja u svojoj prvoj sezoni na klupi Reala. Ove sezone ako osvoji prvenstvo i lp, definitivno ce jos jednom potvrditi zasto je proglasen kao najbolji trener u zadnjoj deceniji jer pored ovakve Barse cudo je osvojiti bilo sta.

Nijedan preporod se ne desava preko noci.
Zar Real treba da se ugleda na neke manje slavne klubove, odnosno 'druge' kako ti kazes?

Osvojio Kup kralja i igrao polufinale LP. Sjajno. Evo pao sam na dupe od tog podviga. Izvini, jel pricamo o Realu ili Valensiji?!

Ponavljam, ako ne osvoji LP, a osvoji samo domace prvenstvo - Jozina avantura u Realu se moze okaraketrisati kao 'neuspjesna'. Odnosno jednako uspjesna kao i Kapelova i Šusterova. Nije viska napomenuti, da je JM utuko ogromnu lovu u svoj tim. Dobio je koga je htio.

Barcelona dominira od 2006.

Ne znam, mozda Mourinjo zasluzuje povjerenje i naredne sezone, jer nema uspjeha 'preko noci', al' isti takav argument je mogao povuci i Branimir Tulic, na klupi U-21 reprezentacije BiH.

I zamolio bih te da se manje koristis demagogijom, a pricas konkretno. Vecina tvojih postova je isprazno trkeljanje, poput nikakave argumentacije da bi se odbranili neki potezi selektora Susica.
oridjidji

#3917 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

Korisnicko ime wrote:
oridjidji wrote:barsa je definitivno najbolja ekipa u zadnjih 10 godina, ali svi ti neki propusti koji se provlace njoj u korist bice nesto zbog cega ce na novo nekom losom sudijskom odlukom pokrenuta prica o njima i na novo bacati mrlju na buduce pobjede barse i dobru igru.
A baca li ljagu na uspijeh Intera to sto je treci gol postignut iz ofsajda?

Ili, baca li ljagu na osvajanje LP od strane Porta to sto je Jedinstvu (Scholesu) ponisten regularan pogodak?
Image

Da napomenem, oba puta trener Special Five...je li to baca ljagu na njegove uspijehe?
Niko ko spocitava uspjehe Barcelone na nacin da su im sudije (ili njhove greske) omogucile te uspjehe nece reci da je i Murinho imao u svojim uspijesima kojima se dici isti broj sudijskih gresaka u korist svojih timova kao sto ih je imala Barcelona (ili bilo koji drugi tim).
Ja to kazem. Zato, Barcini uspjesi nisu nista manje vrijedni od uspjeha drugih klubova (ili trenera)...
ne moze to individualno baciti uspijeh na murinjov trenerski uspijeh ili gvardioli. to stavlja jarm ekipi, ne trenerima. nije isto svirati i ne svirati nekome ofsajd ili nekome iskljuciti neopravdano igraca ili dosuditi mu penal. slazem se da su ove ekipe ostecene djelom protiv porta ili intera. medjutim kada vec spominjes ofsajd, zasto neopravdani drugi zuti za tiagu motu ne spominjes i teatralno valjanje busketsa na nou kampu? meni je onaj postupak busketsa mrtva ciganija. sto se tice istog broja sudijskih gresaka u uspjehu murinjovih ekipa i jedne barselone, to ipak nije tacno jer se sudijske greske ko repovi povlace za barselonom jer i danas se te odluke spominju jer su bile katastrofalne.

slazem se da barsini uspijesi nisu nista manje vrijedni od uspijeha drugih klubova, ali poznavaoci i navijaci ce se uvijek sjetiti takvih stvari.
just principe

#3918 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

oridjidji wrote: ne moze to individualno baciti uspijeh na murinjov trenerski uspijeh ili gvardioli. to stavlja jarm ekipi, ne trenerima. nije isto svirati i ne svirati nekome ofsajd ili nekome iskljuciti neopravdano igraca ili dosuditi mu penal. slazem se da su ove ekipe ostecene djelom protiv porta ili intera. medjutim kada vec spominjes ofsajd, zasto neopravdani drugi zuti za tiagu motu ne spominjes i teatralno valjanje busketsa na nou kampu? meni je onaj postupak busketsa mrtva ciganija. sto se tice istog broja sudijskih gresaka u uspjehu murinjovih ekipa i jedne barselone, to ipak nije tacno jer se sudijske greske ko repovi povlace za barselonom jer i danas se te odluke spominju jer su bile katastrofalne.

slazem se da barsini uspijesi nisu nista manje vrijedni od uspijeha drugih klubova, ali poznavaoci i navijaci ce se uvijek sjetiti takvih stvari.
+1 i zaboravio si offside gol Piketa..Ali naravno, slijepi kad se njima steli..Nista cudno :roll:
skenderija04

#3919 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

@ oridjidji
Vidis sta sa sam ti rekao. @Korisnicko ime nije bio lijen pa je nasao video zapise. Ja se ne smatram ni poznavaocem niti navijacem i sjecam se da je te iste godine Porto igrao protiv Deportiva. U prvoj utakmici iskljucen je Andrade a u drugoj Nybet. Ponisten je gol Scaloniju a Porto je zabio iz penala.

Na konferenciji za stampu Mourinjo je izjavio:" Ako sumnjamo u najboljeg sudiju na svijetu (Colina) onda je fudbal u opasnosti" Zbog toga niko nije umanjivao uspjehe Porta.
oridjidji

#3920 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

Acheron wrote:
oridjidji wrote:
Drugi nisu dobacili ni do ovdje, Murinjo je vec dvaput tu sa Realom. Prije se desavalo da ispadnu od Rome, Liona ili neke druge ekipe u nakaut fazi lp. Sto se tice Kapela i Sustera, oni su zadnji put osvojili s Realom titulu u sezoni 2007/2008, ali Barsa nije tako nebeski igrala te godine u la ligi. Istina je da su te godine uhvatili polufinale lp-a i ispali od ManU. Od 2008/09 sezone Barsa se uspinje drugi put do vrha i osvaja ligu prvaka drugi put u prosloj deceniji, osvaja la ligu, kup kralja i sve sto se moze osvojiti. Murinjo nije laik. On je Real doveo do polufinala lp i osvojio kup kralja u svojoj prvoj sezoni na klupi Reala. Ove sezone ako osvoji prvenstvo i lp, definitivno ce jos jednom potvrditi zasto je proglasen kao najbolji trener u zadnjoj deceniji jer pored ovakve Barse cudo je osvojiti bilo sta.

Nijedan preporod se ne desava preko noci.
Zar Real treba da se ugleda na neke manje slavne klubove, odnosno 'druge' kako ti kazes?

Osvojio Kup kralja i igrao polufinale LP. Sjajno. Evo pao sam na dupe od tog podviga. Izvini, jel pricamo o Realu ili Valensiji?!

Ponavljam, ako ne osvoji LP, a osvoji samo domace prvenstvo - Jozina avantura u Realu se moze okaraketrisati kao 'neuspjesna'. Odnosno jednako uspjesna kao i Kapelova i Šusterova. Nije viska napomenuti, da je JM utuko ogromnu lovu u svoj tim. Dobio je koga je htio.

Barcelona dominira od 2006.

Ne znam, mozda Mourinjo zasluzuje povjerenje i naredne sezone, jer nema uspjeha 'preko noci', al' isti takav argument je mogao povuci i Branimir Tulic, na klupi U-21 reprezentacije BiH.

I zamolio bih te da se manje koristis demagogijom, a pricas konkretno. Vecina tvojih postova je isprazno trkeljanje, poput nikakave argumentacije da bi se odbranili neki potezi selektora Susica.
2006/07 i 2007/2008 Real je uzimao La ligu. Barselona je tek u sezoni 2008/09, osvojila prvenstvo. U ligi prvaka je ispala nakon osvajanja iste 2006 godine. Liverpool ih izbacio u osmini finala 2007. Sezonu kasnije ispala je u polufinalu od ManU. Od tada igraju 5 polufinala za redom. Prema tome sta ti vise treba od toga.

Za svo to vrijeme Real nije mogao ni preko osmine finala, omelo im se jedanput ili dvaput, iako ih je vodio strasni Kapelo i solidni Suster. Kakav ti argument treba? Covjek koji dodje prvi put u klub i osvoji kup i dovede ekipu do polufinala lige prvaka, nije za odbaciti. A ove sezone je u igri za dva od tri trofeja i ako osvoji prvenstvo ili ligu prvaka vec je uspio. Sigurno naredne sezone nece izgledati slabije nego sada, vec ce biti jaci i bolji. Medjutim od njega nema sposobnijeg trenera trenutno da u kratkom vremenu napravi veliku transformaciju ekipe, jedino da jos dovedu Fergusona, Lippija ili Ancelottija pa da probaju s njima na tri trofeja ici pored ovakve Barse.

Ako tebi to nije argument, onda ne znam sta je...
oridjidji

#3921 Re: Champions League 2011/12

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:@ oridjidji
Vidis sta sa sam ti rekao. @Korisnicko ime nije bio lijen pa je nasao video zapise. Ja se ne smatram ni poznavaocem niti navijacem i sjecam se da je te iste godine Porto igrao protiv Deportiva. U prvoj utakmici iskljucen je Andrade a u drugoj Nybet. Ponisten je gol Scaloniju a Porto je zabio iz penala.

Na konferenciji za stampu Mourinjo je izjavio:" Ako sumnjamo u najboljeg sudiju na svijetu (Colina) onda je fudbal u opasnosti" Zbog toga niko nije umanjivao uspjehe Porta.
jbg pa to je murinjo, ne radi nista sto vec ne rade drugi veliki treneri. pogledaj samo fergusonovo ophodjenje prema istima, kada sviraju u korist njegove ekipe to je odlicno, kada budu osteceni onda sve dizu na neki apokalipsticni nivo. ni gvardiola nije uvijek bio blag prema njima, ni venger ni anceloti i drugi... ali jbg sve je to fudbal.
Acheron

#3922 Re: Champions League 2011/12

Post by Acheron »

Majstore, a koliko su Schuster i Fabio vodili Real?

Jednu sezonu.

Dakle, ko kaze da njih dvojica ne bi ponovila Murinjov uspjeh 'polufinala', da im je pruzena sansa na duze staze? Mozda bi i oni napravili progres u LP. Al' to nikad necemo saznati. Djubre osvojilo Kup kralja, a ova dvojica prvenstvo. Teska odluka.

+ za mene je ova ekipa Reala jaca od one koju su imala na raspolaganju gorenavedena dvojica. I obojica su uzeli Barcelonu u prvenstvu, mislim jednom. Kako ovaj pokvarenjak stoji po tom pitanju?
Mračajski proto

#3923 Re: Champions League 2011/12

Post by Mračajski proto »

'Ta će dušice male slatke protiv onakvih igračina i stijena iz Chelsea. :mrgreen: Plavci, sretno.
Acheron

#3924 Re: Champions League 2011/12

Post by Acheron »

oridjidji wrote:
skenderija04 wrote:@ oridjidji

jbg pa to je murinjo, ne radi nista sto vec ne rade drugi veliki treneri. pogledaj samo fergusonovo ophodjenje prema istima, kada sviraju u korist njegove ekipe to je odlicno, kada budu osteceni onda sve dizu na neki apokalipsticni nivo. ni gvardiola nije uvijek bio blag prema njima, ni venger ni anceloti i drugi... ali jbg sve je to fudbal.
Svi isti...sve je to fudfbal...itd.

Nisi demagog.
simonese

#3925 Re: Champions League 2011/12

Post by simonese »

a onaj supak Bilic igro dvicu na Reala,nabijem ga
Locked