Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
sumirprimus
#3901 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
tirion ce guznut deneris i postat kralj zmajeva.i vratit se slavodobitno u prijestolje koje svkaako pripada trageriancima.
dzimi ce ozenit sestru i poginuce.njihov sin ozenice starkovu malu.
ona ridjokosa ce se vratit iz mrtvih ko ledena kraljica,i borice se s stanisovom vatrenom kraljicom,za dusu jona snowa..
dvije crvene za jednog mrkog.
mali nepokretni ce postat vodja bijelih letice kroz onu vranu,a hodace preko bijelih,sto uzimaju bebe,i nadgledace sve,dok ne dodju zmajevi i deneris,i onda ce pomoc svom bratu u borbi s jugom.vrane i vukovi kontra zmija i zmajeva.
na kraju led ce ugasit vatru,i otopit se, i zavladace mir u kraljevstvu.
kralj ce bit od ledenih,kraljica od vatrenih.ravnoteza.
dzimi ce ozenit sestru i poginuce.njihov sin ozenice starkovu malu.
ona ridjokosa ce se vratit iz mrtvih ko ledena kraljica,i borice se s stanisovom vatrenom kraljicom,za dusu jona snowa..
dvije crvene za jednog mrkog.
mali nepokretni ce postat vodja bijelih letice kroz onu vranu,a hodace preko bijelih,sto uzimaju bebe,i nadgledace sve,dok ne dodju zmajevi i deneris,i onda ce pomoc svom bratu u borbi s jugom.vrane i vukovi kontra zmija i zmajeva.
na kraju led ce ugasit vatru,i otopit se, i zavladace mir u kraljevstvu.
kralj ce bit od ledenih,kraljica od vatrenih.ravnoteza.
- skafiskafsnjak
#3902 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
joj TheDog je prejak. Fuck the king, Fuck the water hahahahahah
- Gandalf
#3903 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije, ovo je kraj tek 3. knjige, međutim producenti su u zadnje epizode povukli i neka dešavanja iz 4. i 5. knjige, Stanis se pojavi na zidu tek čini mi se na kraju 4. knjige, što znači da produkcija HBO-a miksa dešavanja u knjigama čime se ubrzava i radnja serijeantidroid wrote:Ako sam dobro upratio, sezone prate knjige?
Sad je gotova 4 sezona to je fakticki 4ta knjiga ili?
- skafiskafsnjak
#3904 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Par stranica unazad spoilere pisu vezano za onog iz Bravosa . Kao k'o fol nebitan lik ...
I evo sta bi na kraju.... Valar Morgulis....
Pa ko ce cekati april

Ima li smisla citati knjige od pocetka ? Tacno mi se cita...ne ceka mi se
Pa ko ce cekati april
- shmizlica
#3905 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako ćeš čitati knjige, čitaj od početka. ima stvari koje nisu obrađene u seriji, tako da ako počneš čitati od neke tamo knjige, pogubit ćeš se.....uostalom, imaš vremena do iduće sezone na pretekskafiskafsnjak wrote: Ima li smisla citati knjige od pocetka ? Tacno mi se cita...ne ceka mi se
- skafiskafsnjak
#3906 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa i mislio sam od pocetka ... a zato i pitam ima li smisla jer sam gledao seriju do sad 
- shmizlica
#3907 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa nema serije ili filma koji mogu nadmašiti knjigu....samo naprijed 
- Gandalf
#3908 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Knjige su odlične, a zamisli svog iznenađenja kada se ne iznenadiš smaknućem Ned Starkaskafiskafsnjak wrote:Pa i mislio sam od pocetka ... a zato i pitam ima li smisla jer sam gledao seriju do sad
- shmizlica
#3909 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
isto kao što si se ti iznenadio kad si gledao seriju, gandalfe 
- AleksoMKD
#3910 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobio na upravu ali mislim da zamak jos drzi Blackfish koji je izaso iz zamka Frejovih da pisa ili sere pre pocetka crvene svadbe.bhnapoleon1 wrote: Joj meni se ucinilo da je ona bacila oko na Jona.
Ima li koji od kuce Tully na slobodi, kontrolisu li oni sad sta ? Znam da je Frey dobio Rijekotok na upravu.
-
sizifinho
#3911 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Drug, Bravoos je daleko veći od jednog Jaqen H`ghara...cccskafiskafsnjak wrote:Par stranica unazad spoilere pisu vezano za onog iz Bravosa . Kao k'o fol nebitan lik ...
Pa ko ce cekati april![]()
![]()
![]()
Valar Morghulis nije uopšte povezano s Jaqenom H`gharom, to je izraz na High Valyirian (stari jezik) koji haman pa svi na onom drugom kontinentu govore. Njemu odgovaraš s Valar dohaeris, što znači All men must serve.
Već treći put prozivaš da sam spojler, a ja ti već treći put dajem informacije koje nisu spojleri, već samo historija i neko opće znanje o Esseosu i Westerosu. Jaqen H`ghar ima svoj dio priče ponovo, ali ne s Aryom, i da sam spojler napisao bih ti koji je, ali pošto nisam neću.
Pa ti opet prozovi i reci: -spojlaš.
- Tito_i_Partija
#3912 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
didgeridoo wrote:mene zanima na sta ce izaci mountain kad onaj nadrimestar rece plavoj da ce se u nesto cudno pretvoriti...

- Tito_i_Partija
#3913 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije losa zadnja epizoda, ali malo sam citao o tome sta je bilo u knjigama i bojim se da su polako poceli da zaplicu stvari, tj. da neke vazne likove uopste ne pominju, dok nove stvari izmisljaju koje nema u knjigama. Iako je to mozda dobar nacin da malo iznenadis i one koji su vec citali knjige, ja se stvarno nadam da se nece pri tome totalno zaplest i onda pocet da se izvlace na glupe nacine kao sto je prije njih to radio Lost. Jebiga, ne znam, sad zasad je jos u redu, nadam se da dobro znaju sta rade.
- Stannisa sam ocekivao da dodje, kao sto sam to i prije par stranica rekao, i djeluje mi mnogo zreliji i sabraniji nego sto je prije bio. Valjda ga je poraz naucio redu, a ima i respekta prema Ned Starku i samim tim prema Jon Snow-u. Samo ona crvena jebacica nesto gadno sprema, kao i uvijek, vec je ona Jona pregledala k'o scanner.
- Danyjeve scene opet dosadne kao i uvijek. Da, ukapirali smo vec da su zmajevi van kontrole, super, hajmo sad dalje pliz. Dje mi je Jorah the Explorer?
- Cool mi je kako se Varys okrenu nazad kad cu zvona, k'o veli:"Jeb'o ti ovo, vozi i mene odavde". Sad izgleda mozemo ocekivat' susrete Tyriona i Varysa sa likovima koji su dosad bili ne toliko povezani sa Westerosom (Dany, Jorah, itd.)
- Brienne dobro izlema cuku. A kako je Arya hladna postala, ne htjede da ga ubije. Daj mi tu lovu i fuck off. Bas ono kako je on naucio. Scena za 10
Vjerujem da cemo opet vidjeti Aryu i Jaqen-a zajedno, jer po svemu sudeci je jako popularan lik medju fanovima koji ga i danas dan spominju.
Jedino mi je malo falio Baelish, bez Tywin-a on je sad jedini harizmaticni bad guy u seriji.
- Stannisa sam ocekivao da dodje, kao sto sam to i prije par stranica rekao, i djeluje mi mnogo zreliji i sabraniji nego sto je prije bio. Valjda ga je poraz naucio redu, a ima i respekta prema Ned Starku i samim tim prema Jon Snow-u. Samo ona crvena jebacica nesto gadno sprema, kao i uvijek, vec je ona Jona pregledala k'o scanner.
- Danyjeve scene opet dosadne kao i uvijek. Da, ukapirali smo vec da su zmajevi van kontrole, super, hajmo sad dalje pliz. Dje mi je Jorah the Explorer?
- Cool mi je kako se Varys okrenu nazad kad cu zvona, k'o veli:"Jeb'o ti ovo, vozi i mene odavde". Sad izgleda mozemo ocekivat' susrete Tyriona i Varysa sa likovima koji su dosad bili ne toliko povezani sa Westerosom (Dany, Jorah, itd.)
- Brienne dobro izlema cuku. A kako je Arya hladna postala, ne htjede da ga ubije. Daj mi tu lovu i fuck off. Bas ono kako je on naucio. Scena za 10
Vjerujem da cemo opet vidjeti Aryu i Jaqen-a zajedno, jer po svemu sudeci je jako popularan lik medju fanovima koji ga i danas dan spominju.
Jedino mi je malo falio Baelish, bez Tywin-a on je sad jedini harizmaticni bad guy u seriji.
-
sizifinho
#3914 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a Roose?Tito_i_Partija wrote:Nije losa zadnja epizoda, ali malo sam citao o tome sta je bilo u knjigama i bojim se da su polako poceli da zaplicu stvari, tj. da neke vazne likove uopste ne pominju, dok nove stvari izmisljaju koje nema u knjigama. Iako je to mozda dobar nacin da malo iznenadis i one koji su vec citali knjige, ja se stvarno nadam da se nece pri tome totalno zaplest i onda pocet da se izvlace na glupe nacine kao sto je prije njih to radio Lost. Jebiga, ne znam, sad zasad je jos u redu, nadam se da dobro znaju sta rade.
- Danyjeve scene opet dosadne kao i uvijek. Da, ukapirali smo vec da su zmajevi van kontrole, super, hajmo sad dalje pliz. Dje mi je Jorah the Explorer?![]()
- Brienne dobro izlema cuku. A kako je Arya hladna postala, ne htjede da ga ubije. Daj mi tu lovu i fuck off. Bas ono kako je on naucio. Scena za 10![]()
- Tito_i_Partija
#3915 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Roose je jako dobar, glumac koji ga glumi je odlican, ali jebiga stvarno je premalo u seriji. Ove sezone je bio u dvije epizode, i to samo jedna ili dvije scene po epizodi.sizifinho wrote:
a Roose?mislim da i on ma harizmu, samo ga treba staviti u gro plan.
- AleksoMKD
#3916 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da su se kojim slucajem Brienne i Hound spojili i napravili djecu, koji bi to ratnici bili.
-
noel_
#3917 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

ne zaboravimo ramsaya, i on je vrlo harizmatičan
- Tito_i_Partija
#3918 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Glumac je dobar, samo sto ja licno nevolim likove koji su psihijatrijsko-sadisticki bolesnici, kao sto su on i Mountain. Negativci koji rade planirano, metodicno i sistematski su oni koje puno vise cijenim, kao npr. Tywin i Baelish.
-
omar little
#3919 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne znam...nisam odusevljena epizodom, neki dijelovi su bili dobri, neki su mi onako. kreatori se upinju svim silama od cersei napraviti neku jadnicu koju zivot nije mazio i koju mi trebamo, kao, razumjeti. nidje veze, ne vjerujem joj kad pokaze na crno i kaze ovo je crno, tako da se ja brinem za jaime sada.
cudno mi je bilo sto nisu povezali aryu i sestru, no izgleda da aryu ceka nesto golemo i vazno. braavos su super uradili, mocno izgleda i fino je da cemo tamo providit vise vremena.
lik i prica koji me ne zanimaju su bran stark i njegovo drustvo. njh.
nije mi bas najjasnija drama oko vezivanja zmajeva. zasto je toliki problem sto ih je (valjda privremeno) vezala? znamo svi da nad njima nema kontrolu, nista novo, i sta sad ovo treba znaciti? da joj vise nisu takav asset kao sto smo svi prvobitno mislili i da nece bas od njih imati koristi ako krene u napad na stolicu? ne znam.
tyrion je prezivio. <3
cudno mi je bilo sto nisu povezali aryu i sestru, no izgleda da aryu ceka nesto golemo i vazno. braavos su super uradili, mocno izgleda i fino je da cemo tamo providit vise vremena.
lik i prica koji me ne zanimaju su bran stark i njegovo drustvo. njh.
nije mi bas najjasnija drama oko vezivanja zmajeva. zasto je toliki problem sto ih je (valjda privremeno) vezala? znamo svi da nad njima nema kontrolu, nista novo, i sta sad ovo treba znaciti? da joj vise nisu takav asset kao sto smo svi prvobitno mislili i da nece bas od njih imati koristi ako krene u napad na stolicu? ne znam.
tyrion je prezivio. <3
-
duboka_misao
- AleksoMKD
#3921 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Problem je sto niko ne zna kako kontrolisati zmajeve. Zadnji je crko pre vise od 100 godina i vise niko ne zna kako se tacno oni treniraju i drze pod kontrolom.omar little wrote: nije mi bas najjasnija drama oko vezivanja zmajeva. zasto je toliki problem sto ih je (valjda privremeno) vezala? znamo svi da nad njima nema kontrolu, nista novo, i sta sad ovo treba znaciti? da joj vise nisu takav asset kao sto smo svi prvobitno mislili i da nece bas od njih imati koristi ako krene u napad na stolicu? ne znam.
-
duboka_misao
#3922 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ja nije samo biti mater zamjevima, treba to i odgojiti 
-
omar little
#3923 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
djeca joj ko suma sikara 
- AleksoMKD
#3924 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samohrana majka, nema vremena jadna a vrtic za zmajove ne postoji viseduboka_misao wrote:ma ja nije samo biti mater zamjevima, treba to i odgojiti
- Tito_i_Partija
#3925 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato ima vremena da glumi kraljicu i da jase Daaria.