Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#3901 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ipak mislim da ce igrati sa 4 u odbrani.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3902 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kad je najavio 3-4-3?LSD wrote:Uglavnom, Guardiola je najavio 3-4-3, a to znaci da ce napadati sa 6 igraca, a to je u prevodu: još jedna petarda u Ikerovoj mreži.
Ja sam samo pročitao ovo: Guardiola: "The important thing against Madrid won't be starting with 3 or 4 defenders, but the way we go into the game."
Ja bih igrao 4-3-3 i onda kasnije ubacio Fabregasa i 3-4-3 ako za to bude potrebe.
- pirmin
#3903 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nadam se jednoj dobroj ikscini, 3:3 ili 4:4 recimo 
- Charuga
- Globalni moderator
#3904 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nece, prenose utakmicu u 20:00.East_side wrote:Također s nestrpljenjem očekujem odgovor na ovo pitanjeZvek wrote:Hoce li biti prenosa na TV1?
-
LSD
#3905 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Vidjet ces da ce krenuti sa 3-4-3 jer želi imati kontrolu sredine sa što više igraca, zato što ce i Mourinho strpati u sredinu što više igraca (sigurno 5, a dva zadužena samo da makljaju sve što im dođe pod noge i na laktove)...muha nece moci proci sredinom, ko prvi pukne na sredini (zapravo ko povede prvi) taj dobiva meč.Entropio wrote:Kad je najavio 3-4-3?LSD wrote:Uglavnom, Guardiola je najavio 3-4-3, a to znaci da ce napadati sa 6 igraca, a to je u prevodu: još jedna petarda u Ikerovoj mreži.
Ja sam samo pročitao ovo: Guardiola: "The important thing against Madrid won't be starting with 3 or 4 defenders, but the way we go into the game."
Ja bih igrao 4-3-3 i onda kasnije ubacio Fabregasa i 3-4-3 ako za to bude potrebe.
- Entropio
#3906 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne znam... Sve je moguće. Šta god Guardiola odluči, ja sam za. Ipak on najbolje zna. 
- skafiskafsnjak
#3907 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sad za sad znam da Arena Sport 3 prenose.
-
Madrid
#3908 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Smijesno je sto neki ocekuju svemirsku igru u ovim okrsajima, ono kao da je rekreativna humanitarna utakmica Zidanea i Ronalda, pa samo da neki lijepi potezi pljuste te da nema pritiska i "ostalih stvari sto idu uz ovu utakmicu"...
El clasico i jeste zanimljiv jer nikad ne znas sta ce biti u tih 90 minuta, a ko kaze da tu nema igre taj i laze, na malo kojoj utakmici vidim onoliko borbe kao u ovim utakmicama, tesko da bi ijedan drugi tim to izdrzao, ma ustvari ni ne moze, i Real i Barca kad tako igraju protiv ostalih ekipa u svijetu poderu ih sa 3+...
Malo je utakmica bilo ove sezone koje te "izbace iz cipela" (united-city, chelsea-arsenal,united-arsenal, Newcastle-Chelsea, Totenhem-City (sto jest, jest najbolji se fudbal igra u Engleskoj) i mozda Valencia protiv Barce i Reala)...
Uglavnom siguran sam da ce i ova u subotu upast u tu kategoriju
El clasico i jeste zanimljiv jer nikad ne znas sta ce biti u tih 90 minuta, a ko kaze da tu nema igre taj i laze, na malo kojoj utakmici vidim onoliko borbe kao u ovim utakmicama, tesko da bi ijedan drugi tim to izdrzao, ma ustvari ni ne moze, i Real i Barca kad tako igraju protiv ostalih ekipa u svijetu poderu ih sa 3+...
Malo je utakmica bilo ove sezone koje te "izbace iz cipela" (united-city, chelsea-arsenal,united-arsenal, Newcastle-Chelsea, Totenhem-City (sto jest, jest najbolji se fudbal igra u Engleskoj) i mozda Valencia protiv Barce i Reala)...
Uglavnom siguran sam da ce i ova u subotu upast u tu kategoriju
- skafiskafsnjak
#3909 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma za Englesku kazu da je najjaca jer ima najvise ekipa koje se bore za vrh i to je istina... Sto za prva tri mjesta tako i za ostala . Ali nema u Engleskoj tima koji moze parirati Barseloni i Real Madridu ... nazalost.
-
LSD
#3910 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Znam samo da ce u subotu biti pakleno...Real je armirani beton ove sezone i žele trofeje - prije svega La Ligu, ali i LP.
Jedino ih Barca može zaustaviti u tome i niko drugo više....e hoce li moci, to ostaje da vidimo.
Jedino ih Barca može zaustaviti u tome i niko drugo više....e hoce li moci, to ostaje da vidimo.
-
ek0
#3911 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Imam neki osjecaj da ce kod nas kljucnu ulogu voditi zgoljavi argentinac. Nadam se i da ce veliki Lass, trenutno najbolji u sazvjezdju na svojoj pozici dobiti priliku ispred frljuna Khedire, a nemam nista protiv ni da zaigra na beku. Sto se tice utakmice ocekujem vise od 2 gola, Barcelona ce vjerovatno i dalje drzati posjed mada ne kao obicno, mozda 43%-57%, ali nece imati rjesenje za zgoljavog Angelita koji ce da ih cijepa po strani. Zanima me ko ce dobiti prednost, Benz ili Pipita, mada ovo su slatke muke, misljenja sam da bi Benz pravio dar mar i da ima vise samopouzdanja, iako je Higuain postigao vise golova ove sezone. I naravno jedna runda boksa u sudijskoj nadoknadi.

- ultima_palabra
#3912 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Valjda će biti više fudbala, a manje tuče... motiv je na strani Madrida i Mou će ih naložiti ko mlade majmune, ali Barca još ima dozu psihološke prednosti koju vuče iz pobjeda u zadnje 3 godine.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3913 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
haha, zamisli koja će indoktrinacija biti na djelu ovih danaultima_palabra wrote:Valjda će biti više fudbala, a manje tuče... motiv je na strani Madrida i Mou će ih naložiti ko mlade majmune, ali Barca još ima dozu psihološke prednosti koju vuče iz pobjeda u zadnje 3 godine.
a noć pred utakmicu se jede sirovo meso
- skenderija04
#3915 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovo prognozira EMD pozivajuci se na insidere

- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3916 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kako pedro lagano zijani poziciju u startnoj postavi ove godine..
- Entropio
#3917 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne vjerujem. Barceloni je neophodno igranje po krilima da razvuku odbranu Madrida, a to s ovom trojkom naprijed neće uraditi. Sanchez - Messi - Villa bi bilo logično. Ili Pedro umjesto Sancheza. Villa i Sanchez/Pedro bi se zalijepili za aut linije što bi stvorilo prostora za magični trio Messi - Xavi - Iniesta da probiju kroz sredinu. Ako bude ovaj sastav kao na slici, to bi odgovaralo Madridu jer će oni sigurno biti zbijeni i konsolidovani u odbrani da Barca neće moći probiti.skenderija04 wrote:Ovo prognozira EMD pozivajuci se na insidere
4-3-3 će biti bez Fabregasa, a 3-5-2 sa Fabregasom. Mislim da je samo to dilema...
- Entropio
#3918 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Šta mislite kako će Madrid igrati? Hoćemo li opet imati 3 pivota? Xabi Alonso - Khedira - Lass u sredini? Ronaldo - Benzema/Higuain - Di Maria naprijed? Arbeloa - Pepe - Ramos - Marcelo nazad? Ili će ići hrabro kao u Superkupu i igrati s 2 pivota i Ozilom?
Mislim da bi igranje ove prve varijante bilo loše dočekano od strane navijača...
Mislim da bi igranje ove prve varijante bilo loše dočekano od strane navijača...
-
5 0 5
#3919 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@skenderija04: Nisam siguran za Villu. Mozda Alexis.
@odesveuhonduras: Pedro je bio povrijedjen.
@Entropio: Mislim da je vece pitanje kako ce Madrid igrati.
@odesveuhonduras: Pedro je bio povrijedjen.
@Entropio: Mislim da je vece pitanje kako ce Madrid igrati.
- skenderija04
#3920 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Madrid je manje vise jasan,jedino je pitanje da li ce Arbeloa biti spreman za utakmicu. Znaci Casillas,Arbeloa,Pepe,Ramos,Marcelo,Lass,Khedira,Xabi Alonso,Di Maria,Cristiano i Benzema. U slucaju da Arbeloa ne bude 100% na njegovo mjesto ide Lass a Coentrao ide na sredinu terena. Sumnjam da ce od pocetka ici sa Ozilom.Entropio wrote:Šta mislite kako će Madrid igrati? Hoćemo li opet imati 3 pivota? Xabi Alonso - Khedira - Lass u sredini? Ronaldo - Benzema/Higuain - Di Maria naprijed? Arbeloa - Pepe - Ramos - Marcelo nazad? Ili će ići hrabro kao u Superkupu i igrati s 2 pivota i Ozilom?
Last edited by skenderija04 on 08/12/2011 23:32, edited 1 time in total.
-
LSD
#3921 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ozljeda ga udaljila....ali vraca se Pedro uskoro, jaci nego ikadodesveuhonduras wrote:kako pedro lagano zijani poziciju u startnoj postavi ove godine..
- odesveuhonduras
#3922 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja isto mislim da će Sanchez igrati
svejedno, puno manje minutaže će on dobijati sad kad su tu Fabregas i Sanchez. Pedro je dobar igrač koji se izvrsno snašao u Barcinom sistemu igre, ali realno, i Fabregas i Sanchez su bolji igrači od njega. Nisam siguran da bi Pedro puno hairovao u nekom drugom klubu.Pedro je bio povrijedjen.
- Entropio
#3923 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Znači misliš da će ipak igrati s 3 DM-a? Ja u to ne mogu vjerovati. To bi bio potez nekog ko se boji, nekog ko misli da nema dovoljno dobru ekipu da nadigra Barcu. Mourinho je toliko nabrijao ekipu, razbijaju svakoga po 4-5 razlike i sad dođe Barca i on igra bunker. Sve je moguće, ali...skenderija04 wrote:Madrid je manje vise jasan,jedino je pitanje da li ce Arbeloa biti spreman za utakmicu. Znaci Casillas,Arbeloa,Pepe,Ramos,Marcelo,Lass,Khedira,Xabi Alonso,Di Maria,Cristiano i Benzema. U slucaju da Arbeloa ne bude 100% na njegovo mjesto ide Lass a Coentrao ide na sredinu terena. Sumnjam da ce od pocetka ici sa Ozilom.Entropio wrote:Šta mislite kako će Madrid igrati? Hoćemo li opet imati 3 pivota? Xabi Alonso - Khedira - Lass u sredini? Ronaldo - Benzema/Higuain - Di Maria naprijed? Arbeloa - Pepe - Ramos - Marcelo nazad? Ili će ići hrabro kao u Superkupu i igrati s 2 pivota i Ozilom?
-
LSD
#3924 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne vjerujem ni ja da ce ovako izgledati u el clasicu....osovina Iniesta -Xavi- Messi moraju biti povezani u trokutu i to je glavna snaga Barce...sa stana ce turirati Pedro i Alexis koji ce razvlaciti odbranu, u samom vrhu Villa.skenderija04 wrote:Ovo prognozira EMD pozivajuci se na insidere
- skenderija04
#3925 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mourinho je tip koji nema kome da dokazuje svoju hrabrost.Igrace da pobjedi a i nula mu nije losa.U Valensiji je isto odigrao pa su na kraju svi pricali samo o pobjedi.On je svima dokazao da sa tri DM moze igrati i pobjediti Barcelonu i niko mu u Madridu nece zamjeriti na taktici.Entropio wrote:Znači misliš da će ipak igrati s 3 DM-a? Ja u to ne mogu vjerovati. To bi bio potez nekog ko se boji, nekog ko misli da nema dovoljno dobru ekipu da nadigra Barcu. Mourinho je toliko nabrijao ekipu, razbijaju svakoga po 4-5 razlike i sad dođe Barca i on igra bunker. Sve je moguće, ali...skenderija04 wrote:Madrid je manje vise jasan,jedino je pitanje da li ce Arbeloa biti spreman za utakmicu. Znaci Casillas,Arbeloa,Pepe,Ramos,Marcelo,Lass,Khedira,Xabi Alonso,Di Maria,Cristiano i Benzema. U slucaju da Arbeloa ne bude 100% na njegovo mjesto ide Lass a Coentrao ide na sredinu terena. Sumnjam da ce od pocetka ici sa Ozilom.Entropio wrote:Šta mislite kako će Madrid igrati? Hoćemo li opet imati 3 pivota? Xabi Alonso - Khedira - Lass u sredini? Ronaldo - Benzema/Higuain - Di Maria naprijed? Arbeloa - Pepe - Ramos - Marcelo nazad? Ili će ići hrabro kao u Superkupu i igrati s 2 pivota i Ozilom?