Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
groove
#3901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mozda ovaj program za pravljenje ove liste ima kakav bug
nesto mi ovdje nenormalno napredujemo 
- Jack Be Nimble
#3902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima jos jedna rank lista koja je malo bolja nego FIFA, ali naravno nije zvanicna. Mi smo na toj listi 20ti. Trenutno se imena nemogu sjetiti.
-
Rob_Atl
#3903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo malo sam se igrao sa rang listom i nevjerovatno mogli bi skociti za 7 mjesta ako nam se ostali rezultati pokope svi, a sigurno idemo u top 10 sa 3 pobjede USa, 2x slovacka sto bi nam dalo 1105 bodova. Izracunao sam bodove ovih sto su ispred nas i to bi izgledalo ovako (prve 3 su sa maximalnim ucinkom)
Urugvaj 1062
Grcka 1016
Brazil 1095
Hrvatska 1066 (ovdje sam jedino stavio X u Srbiji , jer nevjerujem da ce ih dobiti a ako ih dobiju imat ce vise od nas)
Portugal 1082 ( ovi imaju 2 teske utakmice holandija i brazil nek odigraju X ili izgube jednu utakmicu imat ce ovoliko bodova)
Belgija ima isto 2 teske utakmice francuska i skotska u gostima samo ih pobjeda vadi da imaju vise bodova od nas ako odigraju X obe utakmice imat ce 1080 bodova
Pa cak i ako Holandija izgubi od Portugala padaju ispod nas
Italiju nema sanse da stignemo jer moraju sve da izgube ili da odigraju X da bi ih prestigli
Dakle Urugvaj, Grcku i Brazil preskacemo sigurno , a ovi ostali nam se moraju rezultati poklopiti , ako se poklope u top 6 smo ljudi

Urugvaj 1062
Grcka 1016
Brazil 1095
Hrvatska 1066 (ovdje sam jedino stavio X u Srbiji , jer nevjerujem da ce ih dobiti a ako ih dobiju imat ce vise od nas)
Portugal 1082 ( ovi imaju 2 teske utakmice holandija i brazil nek odigraju X ili izgube jednu utakmicu imat ce ovoliko bodova)
Belgija ima isto 2 teske utakmice francuska i skotska u gostima samo ih pobjeda vadi da imaju vise bodova od nas ako odigraju X obe utakmice imat ce 1080 bodova
Italiju nema sanse da stignemo jer moraju sve da izgube ili da odigraju X da bi ih prestigli
Dakle Urugvaj, Grcku i Brazil preskacemo sigurno , a ovi ostali nam se moraju rezultati poklopiti , ako se poklope u top 6 smo ljudi
-
detroit-mercy
#3904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hebote, jos malo pa svjetski prvaciRob_Atl wrote:Evo malo sam se igrao sa rang listom i nevjerovatno mogli bi skociti za 7 mjesta ako nam se ostali rezultati pokope svi, a sigurno idemo u top 10 sa 3 pobjede USa, 2x slovacka sto bi nam dalo 1105 bodova. Izracunao sam bodove ovih sto su ispred nas i to bi izgledalo ovako (prve 3 su sa maximalnim ucinkom)
Urugvaj 1062
Grcka 1016
Brazil 1095
Dakle Urugvaj, Grcku i Brazil preskacemo sigurno , a ovi ostali nam se moraju rezultati poklopiti , ako se poklope u top 6 smo ljudi![]()
- Saraba
#3905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
psy5000 wrote:![]()
![]()
Novi napredak reprezentacije Bosne i Hercegovine
Zmajevi opet skočili na FIFA-inoj rang listi
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zmajevi- ... sti/110850
- antifascism
#3906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jack Be Nimble wrote:To odluce pred izvlacenje loptica da znaju kojih osam drzava su najbolje plasirane. Npr. za kvalifikacije 2002 Njemacka i Engleska bile u istoj grupi, Englezi otisli direktno ali opet nisu dobili pravo nosioca grupe a Njemacka jeste. Sjecam se da su se tada Englezi bunili puno, ali nisu bili na SP 94, 98 ispali u osmini a Nijemci cetvrtini finala. Mislim da drzava koja po prvi put ide na SP nemoze biti nosioc grupe nikako.
EDIT: Ako mi budemo jedina drzava po prvi put na SP, onda cemo najvjerovatnije biti zadnji sto se tice koeficijenta.
Ma nema to veze, nije Evrovizija da se gledaju prijasni nastupi. Gleda se FIFA rang lista a najbolji 7 + Brazil idu u prvi sesir ostali po regionima.
1. Brazil
2. Spain
3. Germany
4. Colombia
5. Argentina
6. Netherlands
7. Italy
8. Portugal
---
9. Croatia
10. Belgium
11. Greece
12. Uruguay
13. Bosnia and Herzegovina
14. England
15. Switzerland
16. Russia
17. Ecuador
18. Ivory Coast
19. USA
20. Mexico
Tesko da cemo dogurati do prvih 8, ali nije nemoguce. Ako imadnemo srece mozda Hrvati ili Portugalci riknu u barazu.
Ako pobjedimo Ameriku i Slovacku 2 puta, idemo u najgorem slucaju na 11. mjesto.
Ali bez obzira na SP treba sve do kraja pobjediti jer cemo onda biti nosioci u kvalifikacijama za EP. Bilo bi lijepo izbjeci Njemacku, Spaniju ili nesta slicno nemoguce.
- GeneralBHF
#3907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Seeding nije odlucen. Dezinformacija vezana za prethodna 2 SP. Seeding ce da odluce kako im bude odgovoralo!cyprus wrote:Gdje se to može vidjeti? Ja na wikipediji našo samo ovo:Jack Be Nimble wrote:Nismo, jer se gledaju poeni skupljeni sa zadnja dva SP.GeneralBHF wrote: Sa svim pobjedama do kraja kvalifikacija smo nosioci grupe na SP.
The seeding procedure has not been announced yet.
http://www.footballseeding.com/internat ... -cup-2014/
- Logovan
#3908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
13!!!
Ispred male Engleske, Francuske, Rusije...
Ispred male Engleske, Francuske, Rusije...
- Jack Be Nimble
#3909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Istina da ce da odluce kako im bude odgovoaralo. Ako Bosna ili bilo koja druga lijeva zemlja u fifinim ocima dogura medju prvih 7 onda sigurno nece gledati na rank listu. Jer recimo da izbacimo Portugal sa 7. mjesta, sigurno bi FIFA skontala neku novu matematiku kako bi Portugal bio nosioc.
1. Brazil
2. Spain
3. Germany
4. Colombia
5. Argentina
6. Netherlands
7. Italy
8. Portugal
---
9. Croatia
10. Belgium
11. Greece
12. Uruguay
Zna se da ce biti 2 nosica iz Juzne A i 5 iz Evrope. Ako ostane ovako sigurno bi FIFA napravila da zamjene Kolumbiju sa Urugvajem jer Kolumbija se nije ni plasirala 2010, niti su uzeli Copa Americu 2011.
1. Brazil
2. Spain
3. Germany
4. Colombia
5. Argentina
6. Netherlands
7. Italy
8. Portugal
---
9. Croatia
10. Belgium
11. Greece
12. Uruguay
Zna se da ce biti 2 nosica iz Juzne A i 5 iz Evrope. Ako ostane ovako sigurno bi FIFA napravila da zamjene Kolumbiju sa Urugvajem jer Kolumbija se nije ni plasirala 2010, niti su uzeli Copa Americu 2011.
- cyprus
#3910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Portugal na SP nikad čini mi se nije bio nosioc... Zašto bi ga gurali da sad bude?Jack Be Nimble wrote:Jer recimo da izbacimo Portugal sa 7. mjesta, sigurno bi FIFA skontala neku novu matematiku kako bi Portugal bio nosioc.
- It_is_a_Leclerc
#3911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I dalje ostaje misterija na koju foru su Grci ispred nas na ovoj Koka Kolinoj razbibrizi za uposlenike, a mi ih u više navrata rasuli ko rižu..
- cyprus
#3912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ne gleda se ko je koga rasuo ko rižuIt_is_a_Leclerc wrote:I dalje ostaje misterija na koju foru su Grci ispred nas na ovoj Koka Kolinoj razbibrizi za uposlenike, a mi ih u više navrata rasuli ko rižu..
- DonVito
#3913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bitno je da odemo na SP 2014.
Manite se suplje, FIFA uvijek pred samo SP odredjuje na sebi svojstven nacin tj. najbolji nacin nosioce kako doci do nosioca..
Tako da bezze balazgate oko toga da imamo sanse da budemo nosioc kao sto rekoh bitno je da odemo na SP 2014, glavni cilj.
FIFA i UEFA rang. lista samo utice na bubanj u klf. za SP i EP.
Manite se suplje, FIFA uvijek pred samo SP odredjuje na sebi svojstven nacin tj. najbolji nacin nosioce kako doci do nosioca..
Tako da bezze balazgate oko toga da imamo sanse da budemo nosioc kao sto rekoh bitno je da odemo na SP 2014, glavni cilj.
FIFA i UEFA rang. lista samo utice na bubanj u klf. za SP i EP.
- Jack Be Nimble
#3914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisu bili, ali nije ni do Portugala v Bosne koliko je do Ronalda v Dzeke. Koji je po svijetskom trendu ljepsi, koji moze prodati vise dresova, zbog kojeg citav svijet moze prebaciti kanal da bi gledao Portugal zbog njega. Pare pokrecu svijet, politiku i nogomet.cyprus wrote:Portugal na SP nikad čini mi se nije bio nosioc... Zašto bi ga gurali da sad bude?Jack Be Nimble wrote:Jer recimo da izbacimo Portugal sa 7. mjesta, sigurno bi FIFA skontala neku novu matematiku kako bi Portugal bio nosioc.
Al' bilo bi super da se gleda rank lista s tim da mi doguramo do 7. mjesta
- MOSALJOZE
#3915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jedan "dobar poraz" od Esada bi nam dobro došao jer već pišete o nosiocima grupa,i o tome mozemo li proči,a još 4 utakmice se igraju do kraja kvalifikacija u kojima mi mozemo komotno ne otići na SP.Slovaci još imaju šansu za baraž,a Grčka će u to sam ubijeđen pobjediti sve utakmice do kraja kvalifikacija.Kad AKOBOGDA pobjedimo Slovake u dvije utakmice onda mozemo pisati o nosiocima,grupi itd..
- Muhamed Đakmić
#3916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Uvijek na isti način kritike za Fifinu rang listu, a jasna je kao dan.
- Ajatolah_
#3917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Misterija!It_is_a_Leclerc wrote:I dalje ostaje misterija na koju foru su Grci ispred nas na ovoj Koka Kolinoj razbibrizi za uposlenike, a mi ih u više navrata rasuli ko rižu..
- antifascism
#3918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prije malo vise od godinu dana su bili u cetrvtfinalu EP:a, a prije toga su pobjedili grupu prije Hrvatske. Misterija je sto smo mi tako blizu njih i sto je Hrvatska prije njih (jos Hrvatska do skora bila 4. na listiAjatolah_ wrote:Misterija!It_is_a_Leclerc wrote:I dalje ostaje misterija na koju foru su Grci ispred nas na ovoj Koka Kolinoj razbibrizi za uposlenike, a mi ih u više navrata rasuli ko rižu..
-
udrch
#3919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kad oderemo amere i slovake dvaput, idemo među top 10..
- cyprus
#3920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Opet, Portugal je i prije imo Ronalda i Figa i raznih ljepotana, ali nije bio nosiocJack Be Nimble wrote:Nisu bili, ali nije ni do Portugala v Bosne koliko je do Ronalda v Dzeke. Koji je po svijetskom trendu ljepsi, koji moze prodati vise dresova, zbog kojeg citav svijet moze prebaciti kanal da bi gledao Portugal zbog njega. Pare pokrecu svijet, politiku i nogomet.cyprus wrote:Portugal na SP nikad čini mi se nije bio nosioc... Zašto bi ga gurali da sad bude?Jack Be Nimble wrote:Jer recimo da izbacimo Portugal sa 7. mjesta, sigurno bi FIFA skontala neku novu matematiku kako bi Portugal bio nosioc.
Al' bilo bi super da se gleda rank lista s tim da mi doguramo do 7. mjesta.
PS Daleko je još SP, haj da se mi prvo plasiramo...
- rajv0sa
#3921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Upravo, ne znam sto se svi ibrete, nemoguce je svima udovoljiti i ovo je najobjektivnije sto se moze. I da dodam da su mi smijesne ove price o kvazi zavjerama protiv BiH, to je mozda i bilo donekle tacno prije 5-10 godina, ali nema toga vise. Dokaz su ova pretkola, gdje ovi no-name levati prolaze nekadasnje velikane.Muhamed Đakmić wrote:Uvijek na isti način kritike za Fifinu rang listu, a jasna je kao dan.
- MOSALJOZE
#3922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A što nebi kad su redovni učesnici EP i SP.Eto prošlo EP prošli su grupnu fazu,a u kvalifikacijama imaju jedan poraz što ne bi bili 8.Ajatolah_ wrote:Misterija!It_is_a_Leclerc wrote:I dalje ostaje misterija na koju foru su Grci ispred nas na ovoj Koka Kolinoj razbibrizi za uposlenike, a mi ih u više navrata rasuli ko rižu..
- DonVito
#3923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako pobjedimo Čameriku i Slovačku oba puta, imaćemo 1105 poena u tom slucaju ako ovako prodje..
http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... index.html
Slijedi slucaju da Srbija ne izgubi od Hrvatske prestigli bi tad Hrvatsku, dok Portugal igra prijateljske sa Holandijom i Brazilom te klf. protiv Sj. Irske u gostima, dovoljno je recimo da ne pobijede jednu i prestizemo ih.
Grcka i ako pobjedi sve tri sljedece tekme past ce po podovima tj. imati 1016 sa sve tri pobjede a slucaju poraza, remija jos manje.. Ima jos kombinacija ali bitno je da pobjedimo Slovacku
http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... index.html
Slijedi slucaju da Srbija ne izgubi od Hrvatske prestigli bi tad Hrvatsku, dok Portugal igra prijateljske sa Holandijom i Brazilom te klf. protiv Sj. Irske u gostima, dovoljno je recimo da ne pobijede jednu i prestizemo ih.
Grcka i ako pobjedi sve tri sljedece tekme past ce po podovima tj. imati 1016 sa sve tri pobjede a slucaju poraza, remija jos manje.. Ima jos kombinacija ali bitno je da pobjedimo Slovacku
-
drugi_profil
#3924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prognoziram X na utakmicu sa USA. Politicki razlozi, spustanje na zemlju i sl.
- MOSALJOZE
#3925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nema šanse Mevludin je u počasnoj lozi i samo prati Esade..Ako bude Xdrugi_profil wrote:Prognoziram X na utakmicu sa USA. Politicki razlozi, spustanje na zemlju i sl.