Ljetne gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
van Basten

#3901 Re: Ljetne gume

Post by van Basten »

Deriguz wrote:Ja sam otisao u Maju s namjerom da uzmem Ventus Prime, imaju ih na stranici, plus reklamiraju opasno, da bi kad sam dosao tamo rekli da imaju samo Kinergy ECO 2 a Ventus im jos nije dolazio :? . Hajd reko nema veze, mechi :D
Ja sam bio nanisao te Ventus Prime, kontao nekad lrajem sedmice, kontajuci dok malo guzva ohane. Ponukan tvojim pisanjem zovnem ih danas da vidim imaju li ih kaze imaju. Bas Ventus, nisu one eco? Ventus da. Cuvaj mi 4, kad mogu doci da ih montiram? Kaze hajde odmah :shock:
I tako odem i pazarim ih. Doduse kod mene je standardna dimenzija 205 55 16 pa mozda zato...
NediM17

#3902 Re: Ljetne gume

Post by NediM17 »

Ventus Prime 3 je fantasticna guma iz mog iskustva. Jedino je cisti prosjek na hladnom asfaltu.
JavierBosnia

#3903 Re: Ljetne gume

Post by JavierBosnia »

Evo danas u Maja gume otisao i stavio ljetne, fini ljubazni momci, organizovani, nisam znao da se mozes naruciti, sto je ekstra stvar. Eh imam 2 pitanja

1. Rece mi momak tu da su mi obje felge na lijevoj strani kao malo udarene. Nista kaze puno, ali primjeti se. Pa me uputio kod neke brace u rajlovac. Eh pitanje sad koliko para je to ispravljanje ako neko zna i hoce li kakav belaj ostaviti na boji felge jer ih planiram farbati i sredjivati ubrzo, a ovo ispravljanje nemam kad radit sad

2. Kako skladistiti zimske gume, nemaju felgi, suplje su :D s tim da sam u stanu i da imam ostavu sa ogranicenim prostorom. Sve 4 jedna na drugu ili kako?
beni-bu-man

#3904 Re: Ljetne gume

Post by beni-bu-man »

JavierBosnia wrote:Evo danas u Maja gume otisao i stavio ljetne, fini ljubazni momci, organizovani, nisam znao da se mozes naruciti, sto je ekstra stvar. Eh imam 2 pitanja

1. Rece mi momak tu da su mi obje felge na lijevoj strani kao malo udarene. Nista kaze puno, ali primjeti se. Pa me uputio kod neke brace u rajlovac. Eh pitanje sad koliko para je to ispravljanje ako neko zna i hoce li kakav belaj ostaviti na boji felge jer ih planiram farbati i sredjivati ubrzo, a ovo ispravljanje nemam kad radit sad

2. Kako skladistiti zimske gume, nemaju felgi, suplje su :D s tim da sam u stanu i da imam ostavu sa ogranicenim prostorom. Sve 4 jedna na drugu ili kako?
Uspravno, u saf ih poredaj :mrgreen:
nivla

#3905 Re: Ljetne gume

Post by nivla »

beni-bu-man wrote:
JavierBosnia wrote:Evo danas u Maja gume otisao i stavio ljetne, fini ljubazni momci, organizovani, nisam znao da se mozes naruciti, sto je ekstra stvar. Eh imam 2 pitanja

Uspravno, u saf ih poredaj :mrgreen:
pa da izgube geometriju :run:
JavierBosnia

#3906 Re: Ljetne gume

Post by JavierBosnia »

Uspravno ih onda okrecem, gledam i po netu tako kazu
Nego sta za ovo sto su iskrivljene, udarene veoma malo?
Isplati li se to rjesavati sad jel moraju opet gumu skidati, balansirati i to?
hopi

#3907 Re: Ljetne gume

Post by hopi »

šta će izgubiti gume?

gume bez felgi idu uspravno, sa felgama mogu položene jedna na drugu
a ne moraš raditi te felge sada ako ti se ne rade i ako ti ne smeta, ti u rajlovcu su ok i ja sam čuo
JavierBosnia

#3908 Re: Ljetne gume

Post by JavierBosnia »

Ma kaze da je malo al eto primjeti se
Hocu pocetkom maja da ih farbam i sredjujem, a mislio sam to ispravljati pred zimu nekad, pa ne znam kakav je procrs ispravljanja da ne budem dzaba farbao i sredjivao zbog toga pitam?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3909 Re: Ljetne gume

Post by bitanga_sa_otesa »

da mi je malo vasih problema....
nivla

#3910 Re: Ljetne gume

Post by nivla »

JavierBosnia wrote:Ma kaze da je malo al eto primjeti se
Hocu pocetkom maja da ih farbam i sredjujem, a mislio sam to ispravljati pred zimu nekad, pa ne znam kakav je procrs ispravljanja da ne budem dzaba farbao i sredjivao zbog toga pitam?
prvo ispravi pa farbaj, a kad to sve platis,jeftinije ti je te prodati i doplatiti razliku za ispravne felge u dobrom stanju, plus na to dodaj cijenu montaze i balansiranja gume, nikakve racunice, ja ti davno napisah bolje da si bolje gume kupio nego sto se bavis glupostima na autu
najbolje ti je ostavi kako jeste, ako se mogu balansirati

sto se tice felgi nisi ni obracao paznju dok ti “strucnjak” vulkanizer nije bacio suhvu racunajuci da ces pitati gdje farbati ili jos gore kupiti nove felge
meni je tako u nekadasnjoj gumi pro na stupu rekao lik za potpuno ispravne felge da nista ne valjaju i da kod njih kupim rc design ili slicno, ne zelim ni da govorim da su felge pravo tresle jer je stavio viska 30g tegova, u drugom vulkanizeru sve popravilo ponovno balansiranje i stavljanje 10g umjesto 40g
Last edited by nivla on 15/04/2019 17:59, edited 2 times in total.
nepass1

#3911 Re: Ljetne gume

Post by nepass1 »

JavierBosnia wrote:Uspravno ih onda okrecem, gledam i po netu tako kazu
Nego sta za ovo sto su iskrivljene, udarene veoma malo?
Isplati li se to rjesavati sad jel moraju opet gumu skidati, balansirati i to?
daj 20km nek ti oni skladiste, ako ih uspravno stavis iskrivice se. meni su se tako iskrivile.
hopi

#3912 Re: Ljetne gume

Post by hopi »

ma ne znam ni ja tačno, ali bi mi bilo logično sve odjednom uraditi
a ako hoćeš ofarbati felge valjda bi trebao skinuti gume prvo
felge su tvoje, radi šta ti hoćeš, ako tebi ne smeta ne diraj
JavierBosnia

#3913 Re: Ljetne gume

Post by JavierBosnia »

nivla wrote:
sto se tice felgi nisi ni obracao paznju dok ti “strucnjak” vulkanizer nije bacio suhvu racunajuci da ces pitati gdje farbati ili jos gore kupiti nove felge
meni je tako u nekadasnjoj gumi pro na stupu rekao lik za potpuno ispravne felge da nista ne valjaju i da kod njih kupim rc design ili slicno, ne zelim ni da govorim da su felge pravo tresle jer je stavio viska 30g tegova, u drugom vulkanizeru sve popravilo ponovno balansiranje i stavljanje 10g umjesto 40g
Nisam ni mogao uci jer fino im pise ulazak u radni prostor se naplacuje 20 KM :D i pitao sam ga gdje da to radim, pa mi je on rekao.
Msm dzaba meni i to sto je on rekao, meni to nista ne znaci. Kao malo su udarene nista strasno, ali primjeti se. ODradio svoj posao i postavio uredno. Kontam i da ne diram, ne osjetim nista u voznji, tako da cu vjerovatno zivjeti s tim kao do danas i da nisam znao.

Btw od 4 auta sto su tu bila jos, na 2 je zvao vlasnika da govori da je prednja desna udarena i slicno... imat ce ovaj posla u rajlovcu sigurno :D
hopi wrote:ma ne znam ni ja tačno, ali bi mi bilo logično sve odjednom uraditi
a ako hoćeš ofarbati felge valjda bi trebao skinuti gume prvo
felge su tvoje, radi šta ti hoćeš, ako tebi ne smeta ne diraj
Radit cu u kucnoj varijanti to da se malo zajebavam. Nista posebno, nisu mi toliko bitne te felgice, niti je auto 2015 godiste da glumim da je iz fabrike tek izasao. Hvala momci :thumbup:
kabal1337

#3914 Re: Ljetne gume

Post by kabal1337 »

JavierBosnia wrote:Ma kaze da je malo al eto primjeti se
Ako su alu felge org. Ispravljaju se bez problema. Ako su kopije moze doci do pucanja.
Ja ti mogu preporuciti blizu policijske akademije tamo.na raskrsnici za vraca automehanicarsku-vulkanizersku radnju River.
Meni su ispravljali jednu felgu i odlicno je ispala. Rekao je bit ce sutra gotova u to vrijeme i zaista je tako bilo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3915 Re: Ljetne gume

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:da mi je malo vasih problema....
:mrgreen: :thumbup:
isx

#3916 Re: Ljetne gume

Post by isx »

Može li mi neko odgovoriti ima li Ventus prime 3 i S1 Evo 2 onaj zaštitni rub za felgu?
NediM17

#3917 Re: Ljetne gume

Post by NediM17 »

isx wrote:Može li mi neko odgovoriti ima li Ventus prime 3 i S1 Evo 2 onaj zaštitni rub za felgu?
Obje imaju i rim protect i alignment indicator . ;-)
isx

#3918 Re: Ljetne gume

Post by isx »

NediM17 wrote:
isx wrote:Može li mi neko odgovoriti ima li Ventus prime 3 i S1 Evo 2 onaj zaštitni rub za felgu?
Obje imaju i rim protect i alignment indicator . ;-)
Hvala druze. :thumbup:
Deriguz

#3919 Re: Ljetne gume

Post by Deriguz »

van Basten wrote:
Deriguz wrote:Ja sam otisao u Maju s namjerom da uzmem Ventus Prime, imaju ih na stranici, plus reklamiraju opasno, da bi kad sam dosao tamo rekli da imaju samo Kinergy ECO 2 a Ventus im jos nije dolazio :? . Hajd reko nema veze, mechi :D
Ja sam bio nanisao te Ventus Prime, kontao nekad lrajem sedmice, kontajuci dok malo guzva ohane. Ponukan tvojim pisanjem zovnem ih danas da vidim imaju li ih kaze imaju. Bas Ventus, nisu one eco? Ventus da. Cuvaj mi 4, kad mogu doci da ih montiram? Kaze hajde odmah :shock:
I tako odem i pazarim ih. Doduse kod mene je standardna dimenzija 205 55 16 pa mozda zato...
Dobro je pa si zvao, uvijek je bolje. I ja sam zvao da provjerim za svaki slucaj medjutim dva puta bilo zauzeto i hajd reko oslonicu se na to sto im pise na stranici da imaju. Nije ni kod mene neka rijetka dimenzija, 195 65 15, tako da me cudi da nije bilo, al eto prilike da vidimo kako ce se ove Eco pokazati.
preludezalude

#3920 Re: Ljetne gume

Post by preludezalude »

Prodaje li ko felge aluminijske 15-ke za megan 3 da su super ocuvane? Hitno potrebne!!!
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#3921 Re: Ljetne gume

Post by RagibUzoriti »

Od prosle godine gledam neke Nereus gume. Onako "u zivo" djeluje mi vise nego odlicna,prava guma,nema plastike. Medjutim odbilo me to sto je proizvode kosooki.
Ali evo danas gledam opet neke testove pomenute gume,odnos cijene i kvaliteta izgleda vise nego odlican. Najmanji nivo buke ima -60 decibela, s tim sto je Tesla pocela da ih preporucuje na svoja vozila.

Test zimske Nereus gume,isto iznenadjujuce visok score...

Dvoumim se :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3922 Re: Ljetne gume

Post by bitanga_sa_otesa »

RagibUzoriti wrote:prava guma,nema plastike.
:lol: :lol: :lol:
nema tu gume ni u tragovima ...
milejovic1971

#3923 Re: Ljetne gume

Post by milejovic1971 »

RagibUzoriti wrote:Od prosle godine gledam neke Nereus gume. Onako "u zivo" djeluje mi vise nego odlicna,prava guma,nema plastike. Medjutim odbilo me to sto je proizvode kosooki.
Ali evo danas gledam opet neke testove pomenute gume,odnos cijene i kvaliteta izgleda vise nego odlican. Najmanji nivo buke ima -60 decibela, s tim sto je Tesla pocela da ih preporucuje na svoja vozila.

Test zimske Nereus gume,isto iznenadjujuce visok score...

Dvoumim se :D
sad gledas zimsku gumu ?
isx

#3924 Re: Ljetne gume

Post by isx »

Stizu novi gumceki, zna li ko cime da ocistim felge sutra kad ih skinem za montazu od onih ogavnih crnih govnancadi od balansera.
JavierBosnia

#3925 Re: Ljetne gume

Post by JavierBosnia »

isx wrote:Stizu novi gumceki, zna li ko cime da ocistim felge sutra kad ih skinem za montazu od onih ogavnih crnih govnancadi od balansera.
Razredjivacem
Post Reply