Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Alfons Kauders

#3901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

black wrote:
Alfons Kauders wrote:
najpozitivnije kod niksica mi je sto je ipak lik borac... gura se, uzima inicijativu, glumi frajera... to ce mu dobro doci...
pa eto ja ga poznajem i kao covjek je sigurno ok
drago mi je da to cujem, jer mi fakat ne ulijeva povjerenje...

vidim da dosta ljudi ima jako pozitivno misljenje o njemu i nadam se da sam ga potcjenio...
Alfons Kauders

#3902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne radi se donosenju odluka ili o strucnom znanju, vec o liderskim kvalitetama...

neko ko npr. iza sebe ima dvadesetak godina iskustva na rukovodecim pozicijama ce se puno bolje snalaziti od nekog strucnjaka koji nije na taj nacin saradjivao s ljudima...

najpozitivnije kod niksica mi je sto je ipak lik borac... gura se, uzima inicijativu, glumi frajera... to ce mu dobro doci...
ma dobro, lik je regularan, pa to svakom Balkancu negdje u podsvijesti mozak šalje informaciju da je mlakonja :mrgreen: ali nije tako :) bio je operativac i u stranci, pošto je generalni sekretar, a ima i u Parlamentu nešto staža i bio je eksponiran.

a o njegovom radu, o tom potom :)
naprotiv, meni se ne cini ko mlakonja... meni vise lici na fajtera, ali mi ponekad djeluje neodmjereno...

evo nasao sam njegovu detaljnu biografiju, sta ja znam, sareno... ako nista pravnik je sa dosta iskustva u upravi... bolje i to nego neki zubar ili geometar (svaka slicnost za zivucim likovima je namjerna i maliciozna)
Komrad

#3903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:Nermin je smiren,stalozen i odmjeren covjek i dobar prijedlog SDP za federalnog premijera,Ne sumnjam u njegove sposobnosti i kvalitete koje ce pokazati,....

Fedearcija ce po prvi put dobiti kvalitetniejeg premijera od onih koje su do sada imali,...... Ove dvije godine do opstinskih izbora treba iskoristit za pokretanje strateskih projekata izgradenj autoputa Sarajevo Tuzla ka Brckom i Sarajevo Mostar ka Jadranu,...Takode treba ici sto vise medu obican narod van Sarajeva i cuti sta im treba,kakvi su problemi i kako ih rjesavati,Ne cekati predizborni period mitingovanje i supljiranje kao sto se radilo do sada,....Takode treba imati posebne timove koji ce da obilaze povratnicku populaciju i kordinirano raditi a projektima odrzivog povratka povratnika,..

Lobiranje uz ostvarivanje kontakata preko ambasada BiH,agencija ali i dijaspore za ulaganje investitora iz inostranstva i privredna saradnja uz izvoz radne snage kao i proizvoda je jedan od strateskih prioriteta cime se otvaraju nova radna mjesta.Takode pojednostaviti prozcedue oko otvaranje malih privatnih kompanija u cilju lakseg poslovanja domacih i stranih firmi cime ce federacija postati primamljiv magnet za njihovo poslovanje,..... ;-)
:thumbup: :thumbup: :bih:
Alfons Kauders

#3904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Komrad wrote:
Bosnolog wrote:Nermin je smiren,stalozen i odmjeren covjek i dobar prijedlog SDP za federalnog premijera,Ne sumnjam u njegove sposobnosti i kvalitete koje ce pokazati,....

Fedearcija ce po prvi put dobiti kvalitetniejeg premijera od onih koje su do sada imali,...... Ove dvije godine do opstinskih izbora treba iskoristit za pokretanje strateskih projekata izgradenj autoputa Sarajevo Tuzla ka Brckom i Sarajevo Mostar ka Jadranu,...Takode treba ici sto vise medu obican narod van Sarajeva i cuti sta im treba,kakvi su problemi i kako ih rjesavati,Ne cekati predizborni period mitingovanje i supljiranje kao sto se radilo do sada,....Takode treba imati posebne timove koji ce da obilaze povratnicku populaciju i kordinirano raditi a projektima odrzivog povratka povratnika,..

Lobiranje uz ostvarivanje kontakata preko ambasada BiH,agencija ali i dijaspore za ulaganje investitora iz inostranstva i privredna saradnja uz izvoz radne snage kao i proizvoda je jedan od strateskih prioriteta cime se otvaraju nova radna mjesta.Takode pojednostaviti prozcedue oko otvaranje malih privatnih kompanija u cilju lakseg poslovanja domacih i stranih firmi cime ce federacija postati primamljiv magnet za njihovo poslovanje,..... ;-)
:thumbup: :thumbup: :bih:
samo da za put tz-sa ne bude ko malim princom izetbegovicem... koji rece da ce se licno zaloziti da se rekonstruise put u roku od tri godine... prije sest godina...

sad malo ozbiljnije, nova vlast moze pokupiti brdo poena samo ako otkoci neke infrastrukturne projekte... dzaba reforme i zajebancije, obicni narod trazi nesto opipljivo... a to je npr. sarajevska obilaznica i nastavak gradnje autoputa prema zenici...

a put tuzla - sarajevo je tu samo za kupljenje politickih poena... mada sam iz tih krajeva, ja vise ne bi bacio jednu jedinu marku u onaj kurac od puta... struka se slaze, bolje je graditi 40tak kilometara autoputa prema zavidovicima nego uloziti par stotina miliona u rekonstrukciju one nazovi-magistrale...
ultima_palabra

#3905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:predstavnički dom završio...
Nastavljaju u 8... majoriziraju ljudi u tri smjene :mrgreen:
halo_ba

#3906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

Hoce li biti jos kakve majorizacije ili da idem depilirati noge? :D
Alfons Kauders

#3907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

halo_ba wrote:Hoce li biti jos kakve majorizacije ili da idem depilirati noge? :D
evo u 19 ide dom naroda, pa u 20 predstavnicki opet
Komrad

#3908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Alfons Kauders wrote: samo da za put tz-sa ne bude ko malim princom izetbegovicem... koji rece da ce se licno zaloziti da se rekonstruise put u roku od tri godine... prije sest godina...

sad malo ozbiljnije, nova vlast moze pokupiti brdo poena samo ako otkoci neke infrastrukturne projekte... dzaba reforme i zajebancije, obicni narod trazi nesto opipljivo... a to je npr. sarajevska obilaznica i nastavak gradnje autoputa prema zenici...

a put tuzla - sarajevo je tu samo za kupljenje politickih poena... mada sam iz tih krajeva, ja vise ne bi bacio jednu jedinu marku u onaj kurac od puta... struka se slaze, bolje je graditi 40tak kilometara autoputa prema zavidovicima nego uloziti par stotina miliona u rekonstrukciju one nazovi-magistrale...
Kad smo vec kod toga... nisam za put Tz-Sa preko kladnja neka mi ne zamjere ljudi tamo
ja sam za opciju Zepce-Banovici-Tuzla-Brcko-Orasje :)
Bosnolog

#3909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Dosadasnji predsjednik federalnog doma gospodin Kresic koji je napustio izdajnika Bozu Ljubica i presao u HSP i time odigrao najkonstruktivniju ulogu u svom hrvatskom narodu kao i u ovom procesu zakljucno sa danasnjim danom formiranja domova naroda nakon sto je replicirao Abdicevki trojanki rijecima "da se domovi moraju konstituirati i izabrati buduci rukovodioci federalnog parlamenta(zakonodavne vasti) sto je preduslov za formiranje federalne vlade to jest izvrsne vlasti zbog kratkoce vremena i usvajanja budzeta koji istice krajem ovog mjeseca a nakon odluke o privremenom finansiranju od strane Incka (OHR-a)....

Tog covjeka Kresica ce Hrvati u BiH prepoznati kao nekog ko im je pomogao da izaberu mnogo bolji put i svoj ustavnopravni polozaj od onog kojim su ga do sada vodili covicevi HDZ krimosi,....a vrijem ce to najbolje pokazati ovog sto pisem,... ;-)

Ovaj covjek ce ostati nesto poput Bogica Bogicevica u historijskoj ulozi kada je svojim glasom sprijecio otvoreni vojni udar koji je Beograd planirao u vrijeme raspada SFRJ,..... :roll:
saturn

#3910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saturn »

Nije mi jasno da neko moze uzeti na sebe takav teret izdaje vlastitog naroda kao taj Kresic!?Vjerujem da je sledeci korak preseljenje u Sarajevo.
palermo

#3911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:

Kad smo več kod puteva, bilo bi značajno, i politčki, ali bogami i ekonomski, otvoriti radove na dionici auto-puta Počitelj- Međugorje.

Bosnolog :thumbup: dobar, dobar post
convict

#3912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by convict »

Jedva čekam da vidim kako će reagovati OHR. Ili će proglasiti Dom naroda nelegalnim ili će (što je sad jedino logično) eksplicitno reći da je sve OK. Današnje događaje jednostavno ne mogu ignorisati, jer bi time dodatno zaoštrili situaciju.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
saturn wrote:Nije mi jasno da neko moze uzeti na sebe takav teret izdaje vlastitog naroda kao taj Kresic!?Vjerujem da je sledeci korak preseljenje u Sarajevo.
To je tvoje mišljenje!......misliš li da se svi Hrvati u BiH slažu s tobom i HDZ-om?
Kako je danas Kresic im se nagovorio..svaka mu cast
Bosnolog

#3914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

saturn wrote:Nije mi jasno da neko moze uzeti na sebe takav teret izdaje vlastitog naroda kao taj Kresic!?Vjerujem da je sledeci korak preseljenje u Sarajevo.
Jednog dana ces se stiditi ovog sto si napisao,da jos mozda dodas da mu se skine glava ka u vrijeme UDBE,mada ne vjerujem da imas obraza ali sto ces neki ne vide dalje od svojih licnih interesnih dzepova, :razz:

KRA-DE-ZE se krila sve godine iza svog naroda kojeg je prepolovila u BiH svojom propast politikom,.....Vrijeme je ze drugaciju politiku po hrvaski kao i za druge narode i gradane to jest posteniju politiku od koje ce imati koristi i jednaka prava na cijelom prostoru svoje BiH a ne samo u svom etnogetoiziranom toru u kome se majoriziraju drugi narodi i gradani sto KRA-DE -ZE cini otvoreno dvije decenije,.....

Ostat ce te sramotna i izdajnicka stranaka BiH cak i velikosrpske sluge cija ste ekspoztura u BiH bili sve ove godine nakon puca i smjene Stjepana Kljujica 1992 godine,......
palermo

#3915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

I Jurišić seli ? I Budimir ? I još mnogi.......zapravo činjenica da ovi ljudi, uz sve pritiske, ipak slobodno izražavaju svoju političku volju, kazuje da ipak ta podrška HDZ-u nije tako unisona.
ultima_palabra

#3916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
I Jurišić seli ? I Budimir ? I još mnogi.......zapravo činjenica da ovi ljudi, uz sve pritiske, ipak slobodno izražavaju svoju političku volju, kazuje da ipak ta podrška HDZ-u nije tako unisona.
Ma pumpa se to kroz medije... evo kolega s posla neki dan bio u Mostaru, kaže ogromni jumbo plakat Jurišića u centru grada stoji nedirnut.
saturn

#3917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saturn »

Kresic i ovi jos neki su u rangu Emira Kusturice.Emir je srbima extra lik,za nas je izdajnik.
I nemojte i pricati o nepostenju,a najlopovskija stranka,mjerna jedinica za kriminal,lopovluk i izdaju SDA sjedi u vlasti.Pa prije nego sto je iko ista i dogovori oni su dali imena ministara!SAMO IM JE TO BITNO,VLAST I LOPOVLUK.Mafijska organizacija koja po dzamijama sijece ljudima glave i zastitu od kriminala nalazi jedino jer egzistira u vlasti.
plain vanilla

#3918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

saturn wrote:Kresic i ovi jos neki su u rangu Emira Kusturice.Emir je srbima extra lik,za nas je izdajnik.
I nemojte i pricati o nepostenju,a najlopovskija stranka,mjerna jedinica za kriminal,lopovluk i izdaju SDA sjedi u vlasti.Pa prije nego sto je iko ista i dogovori oni su dali imena ministara!SAMO IM JE TO BITNO,VLAST I LOPOVLUK.Mafijska organizacija koja po dzamijama sijece ljudima glave i zastitu od kriminala nalazi jedino jer egzistira u vlasti.
ha?
_tulumba_

#3919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _tulumba_ »

Je l' se meni cini da recimo na dnevnik.hr nema uopce vijesti o "prosvjedima" u Mostaru?
Ja da sam mahao onoliko zastavama susjedne nam zemlje, zapitao bih se sto niko ne ferma moje mahanje?

:mrgreen:
Alfons Kauders

#3920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

procurio je haman spisak ministara... ima li gdje... da vidimo ko je sta ubo... :D
saturn

#3921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saturn »

plain vanilla wrote:
saturn wrote:Kresic i ovi jos neki su u rangu Emira Kusturice.Emir je srbima extra lik,za nas je izdajnik.
ha?
Ne bukvalno.

"sijeku"
Dasi

#3922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Ako ti nije mrsko de objasni to boldirano. Molim te
plain vanilla

#3923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

saturn wrote:
plain vanilla wrote:
ha?
Ne bukvalno.

"sijeku"
Znaci, ko nije za HDZ on je izdajica naroda?
Kakva demokratija, svaka cast

i gdje nadje kusturicu, sto ne uze za poredjenje vlajkija, nije li to blizi primjer?
dvostruka mjerila, a? Sto je od Dodana dobro je, Cova je to aminovao
Been

#3924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Been »

Bravo za platformu ! Konačno odgovoran potez izbornih pobjednika sa relativnom podrškom građana federacije..
ultima_palabra

#3925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Krešićev govor danas je bio stvarno nadahnut :thumbup:
Locked