What to wear???
Moderator: anex
- alica.k
#3901 Re: What to wear???
miss sixty su ubjedljivo najizdrzljivije farmerice sto postoje. i moje su jos zive a ima im odreda po 10 i vise godina. samo jedne su se poderale, i to jer sam ih nosila 24/7
-
surajaa
#3902 Re: What to wear???
Poredjenje dvije bogate nasljednice se odnosilo na Dumu i Hilton, kao sto tekst i stoji iznad slike, Britney je dosla kao roll model nekog ko ima novac, slavu i sve dostupne stiliste, no nekako joj ne ide nikako...ladyblue18 wrote:wewa wrote:jel zgodna prilika da kazem da me ne zanima niti humanitarni rad ruskih, a bome ni inih oligarha?
diviti se stilu kupljenom takvim novcem je kao biti fasciniran cipelama imelde marcos ili kolekcijom haljina gospodje causesku...![]()
Btw Britney bogata nasljednica...sta je naslijedila, farmu krava?![]()
![]()
Hadzinice, Harisa imas na vise mjesta po gradu, meni je najbilizi kod Telala, na kraju Bravadziluka se nalazi sa desne strane.
Haris je nesto kao SHS aj ges...ja kad god sam usla jos brze sam izasla jer hem je radnjica mala, hem pude puno teta koje se tuku haman za komad odjece i onda ja samoali da je jeftin, jes.
Ne razumijem tvoju nadrndanost, (ne odnosi se samo na ovaj post) citala sam ovaj forum i dok nisi postala taj cuveni moderator...i sigurno si djelovala prizemnije...mama, mama, kada odrastem zelim biti moderator, strasno
Moje puno pravo da se divim kome hocu, cak i ruskoj oligarhiji, zao mi je sto to visoko moralnoj teti s foruma smeta...
- hadzinicasa
#3903 Re: What to wear???
a imal' ih đe kupit' sad?alica.k wrote:miss sixty su ubjedljivo najizdrzljivije farmerice sto postoje. i moje su jos zive a ima im odreda po 10 i vise godina. samo jedne su se poderale, i to jer sam ih nosila 24/7
- alica.k
#3904 Re: What to wear???
nehadzinicasa wrote:a imal' ih đe kupit' sad?alica.k wrote:miss sixty su ubjedljivo najizdrzljivije farmerice sto postoje. i moje su jos zive a ima im odreda po 10 i vise godina. samo jedne su se poderale, i to jer sam ih nosila 24/7
suraja, sve to lijepo i ok, al nemoj u nedostatku argumenata da vrijedjas na licnoj osnovi. bezze. slika od paris ti se ne vidi inace.
- hadzinicasa
#3905 Re: What to wear???
kao što rekoh nema ništa kvalitetno kupiti u ovoj rupi
ili je škart kvalitetom ili je precijenjeno do zla Boga.
bljak.
bljak.
- wewa
#3906 Re: What to wear???
ti se divi, ja ne moram. it's a free world, and opinon is like an asshole, everyone's got one.surajaa wrote:Poredjenje dvije bogate nasljednice se odnosilo na Dumu i Hilton, kao sto tekst i stoji iznad slike, Britney je dosla kao roll model nekog ko ima novac, slavu i sve dostupne stiliste, no nekako joj ne ide nikako...ladyblue18 wrote:wewa wrote:jel zgodna prilika da kazem da me ne zanima niti humanitarni rad ruskih, a bome ni inih oligarha?
diviti se stilu kupljenom takvim novcem je kao biti fasciniran cipelama imelde marcos ili kolekcijom haljina gospodje causesku...![]()
Btw Britney bogata nasljednica...sta je naslijedila, farmu krava?![]()
![]()
Hadzinice, Harisa imas na vise mjesta po gradu, meni je najbilizi kod Telala, na kraju Bravadziluka se nalazi sa desne strane.
Haris je nesto kao SHS aj ges...ja kad god sam usla jos brze sam izasla jer hem je radnjica mala, hem pude puno teta koje se tuku haman za komad odjece i onda ja samoali da je jeftin, jes.
Ne razumijem tvoju nadrndanost, (ne odnosi se samo na ovaj post) citala sam ovaj forum i dok nisi postala taj cuveni moderator...i sigurno si djelovala prizemnije...mama, mama, kada odrastem zelim biti moderator, strasno![]()
Moje puno pravo da se divim kome hocu, cak i ruskoj oligarhiji, zao mi je sto to visoko moralnoj teti s foruma smeta...
- alica.k
#3907 Re: What to wear???
tacn tako, i kad imas para i volje da nesto kupis, nemas gdje. eno i u springfieldu su povukli zensku odjecu (u tuzli jos ima). dna gdje je bilo miss sixty i killah, pa onda miss selfridge i DP zatvoreni. lindex vala i nema neki strasan izbor, s vremena na vrijeme naleti nesto dobro. mango precijenjen za onakav nekvalitet. tally, terra nova, orsay, new yorker da ne pricam. imam osjecaj da umire grad, kad nam se izbor trgovine i azel otvaraju u centru.hadzinicasa wrote:kao što rekoh nema ništa kvalitetno kupiti u ovoj rupi
bljak.
- Théa
#3908 Re: What to wear???
hii hihi
it's a free world, and opinon is like an asshole, everyone's got one.
-
shin
#3909 Re: What to wear???
Théa wrote:hii hihi
Pogotovo ''opinioni'' bazirani na modnim magazinima (iliti misljenje rezirano od strane druge osobe), jelde?
- anestezija123
#3910 Re: What to wear???
Potpisujem sve napisano. Kupovina odjece u Sarajevu i u BiH generalno je cista frustracija.alica.k wrote:tacn tako, i kad imas para i volje da nesto kupis, nemas gdje. eno i u springfieldu su povukli zensku odjecu (u tuzli jos ima). dna gdje je bilo miss sixty i killah, pa onda miss selfridge i DP zatvoreni. lindex vala i nema neki strasan izbor, s vremena na vrijeme naleti nesto dobro. mango precijenjen za onakav nekvalitet. tally, terra nova, orsay, new yorker da ne pricam. imam osjecaj da umire grad, kad nam se izbor trgovine i azel otvaraju u centru.hadzinicasa wrote:kao što rekoh nema ništa kvalitetno kupiti u ovoj rupi
bljak.
- wewa
#3911 Re: What to wear???
znam da je glupo radovati se novim trznim centrima, ali eto ja se iskreno nadam da ce biti nesto novo i normalno u SCC-u na M. Dvoru.alica.k wrote:tacn tako, i kad imas para i volje da nesto kupis, nemas gdje. eno i u springfieldu su povukli zensku odjecu (u tuzli jos ima). dna gdje je bilo miss sixty i killah, pa onda miss selfridge i DP zatvoreni. lindex vala i nema neki strasan izbor, s vremena na vrijeme naleti nesto dobro. mango precijenjen za onakav nekvalitet. tally, terra nova, orsay, new yorker da ne pricam. imam osjecaj da umire grad, kad nam se izbor trgovine i azel otvaraju u centru.hadzinicasa wrote:kao što rekoh nema ništa kvalitetno kupiti u ovoj rupi
bljak.
neizmjerno mi je glupo sto moram obici 10 radnji da bi mi se svidjela jedna majica, a da ne velim kakve (porodjajne) muke imam kad trazim hlace..
- hadzinicasa
#3912 Re: What to wear???
apsolutno se slažem.alica.k wrote:tacn tako, i kad imas para i volje da nesto kupis, nemas gdje. eno i u springfieldu su povukli zensku odjecu (u tuzli jos ima). dna gdje je bilo miss sixty i killah, pa onda miss selfridge i DP zatvoreni. lindex vala i nema neki strasan izbor, s vremena na vrijeme naleti nesto dobro. mango precijenjen za onakav nekvalitet. tally, terra nova, orsay, new yorker da ne pricam. imam osjecaj da umire grad, kad nam se izbor trgovine i azel otvaraju u centru.hadzinicasa wrote:kao što rekoh nema ništa kvalitetno kupiti u ovoj rupi
bljak.
ja rijetko, ali stvarno rijetko kada naletim na nešto kvalitetno. sve je sintetika, lycra, poliester, šavovi ukrivo.... Ako ćeš bilo šta kvalitetnije onda je nenormalno skupo. Gledam crni kaput, nepoznate marke ali sastav 60% vuna - 40% angora - 600 KM!
Kupila sam farmerke na trapez jesenas u Mangu - ukrivo šivane, šav mi dođe na po' noge - išla da zamijenim - serijski sve iste. rekla sam nikad više.
u Azelu nekad nešto nađem, ali to platim skuplje jer biram materijale.... moraću se stvarno prebaciti na online kupovinu.
-
shin
#3913 Re: What to wear???
Ja sam prije godinu negdje ovdje prozvo mango za nekvalitet, samo znam da su me napale ko kusturicu.
- Théa
#3914 Re: What to wear???
Meni je Azel super, sve sto sam kupila sa linije women mi je odlicno i kao novo. Kod zare basic proizvodnje mozete naci vise mjesanih materijala, dok recimo linija women je znatno skuplja cak i u pravim zara prodavnicama, a naravno mnogo su kvaliteniji materijali, sve haljine koje sam kupovala su bile od dobrog kvaliteta, inace se grozim vjestackih. pa makar nista na sebe ne stavila.
- hadzinicasa
#3915 Re: What to wear???
a što nam se prodavačice razumiju u materijale to je čudo jedno.
neki dan pitam je li prirodni materijal - ona okrenu etiketu - viskoza, kaže - nije!

reko kako nije?
kaže pa to vam je sintetika
)))
neki dan pitam je li prirodni materijal - ona okrenu etiketu - viskoza, kaže - nije!
reko kako nije?
kaže pa to vam je sintetika
- alica.k
#3916 Re: What to wear???
zavisi sta je u pitanju, ali generalno je nekvalitet ako gledas cijene. imaju oni i kvalitetnih stvari ali i to je precijenjeno kod njih. oni bi valjda trebali da ciljaju na tu neki srednju klasu, ljudi koji imaju para, al nisu bogati, medjutim nekad kad im vidim cijene, uopste nemam taj dojam.shin wrote:Ja sam prije godinu negdje ovdje prozvo mango za nekvalitet, samo znam da su me napale ko kusturicu.
- MersY
#3917 Re: What to wear???
a zamislite kako je tek trudnicama teško naći nešto za sebe u našim šugavim radnjama...dobro je pa ne hodamo u vrećama toliko izbora imamo kao trudnjače 
-
shin
#3918 Re: What to wear???
Nekvalitet je nekvalitet, povoljna cijena ga ne moze uciniti kvalitetnim. Jednostavno, sve je sugavo i ako naletis na pamuk vidis da je za dva pranja.alica.k wrote: zavisi sta je u pitanju, ali generalno je nekvalitet ako gledas cijene.
- Partizzanka
#3919 Re: What to wear???
nije to samo mango
i him je takav i lindex i svi ostali ovi srednje klase
uzmes H&M majcu za ramena i vidis da je sva ko makaron uvijena
odose savovi preko ledja haman
nigdje veze!
a opet gdje ces za majcu dati 100km
i him je takav i lindex i svi ostali ovi srednje klase
uzmes H&M majcu za ramena i vidis da je sva ko makaron uvijena
nigdje veze!
a opet gdje ces za majcu dati 100km
- alica.k
#3920 Re: What to wear???
pazi malo, ako das 15-20KM za majicu i ne ocekujes da je od zlata i svile. to je rizik koji ljudi preuzimaju na sebe kad kupe tako nesto.shin wrote:Nekvalitet je nekvalitet, povoljna cijena ga ne moze uciniti kvalitetnim. Jednostavno, sve je sugavo i ako naletis na pamuk vidis da je za dva pranja.alica.k wrote: zavisi sta je u pitanju, ali generalno je nekvalitet ako gledas cijene.
al ako das 75, 80KM koliko neke majice kostaju u mangu, ocekujes barem nesto kvalitetnije.
-
shin
#3921 Re: What to wear???
Mada je newyorker sampion bofl robe (ako uspijes naci nesto da ti se svidja). 
- hadzinicasa
#3922 Re: What to wear???
zato ne dajem toliko. niti bih dala.alica.k wrote:pazi malo, ako das 15-20KM za majicu i ne ocekujes da je od zlata i svile. to je rizik koji ljudi preuzimaju na sebe kad kupe tako nesto.shin wrote:Nekvalitet je nekvalitet, povoljna cijena ga ne moze uciniti kvalitetnim. Jednostavno, sve je sugavo i ako naletis na pamuk vidis da je za dva pranja.alica.k wrote: zavisi sta je u pitanju, ali generalno je nekvalitet ako gledas cijene.
al ako das 75, 80KM koliko neke majice kostaju u mangu, ocekujes barem nesto kvalitetnije.
evo moram pomenuti i Naf-Naf - kupila pamučnu crnu rolku - nakon 3 pranja - siva, izblijedila.
- wewa
#3923 Re: What to wear???
od koliko-toliko normalnih brendova meni su dobri tom tailor, esprit, ponesto benetton, zara... moze se naci odjece solidnog sastava, ali su cijene normalne tek na snizenju, meni bar.
- anestezija123
#3924 Re: What to wear???
Cijene u ovim nasim radnjama o kojim pricamo su presmijesno visoke. Stvari u njima vrijede tek na snizenjima oko 70%. Realno. Inace sam pocela izbjegavati da kupujem ovdje, pri tome ne mislim samo na odjecu, nego i na tehnologiju itd. Deru nas k'o macke.
Na kraju se vise isplati otici negdje vani, sve sa kartom do i nazad. 
Cak vise nije stvar i u tome koliko ko ima para. I kad imam jednostavo NE ZELIM da platim obicnu majicu 50 maraka (a ima ih i po 200
) Ili kapa od 100 KM. Obicna, bezvezna kapa koju mozes isplesti. Kako da ne padam u nesvijest.

Cak vise nije stvar i u tome koliko ko ima para. I kad imam jednostavo NE ZELIM da platim obicnu majicu 50 maraka (a ima ih i po 200
- swirl
#3925 Re: What to wear???
Nedavno udjoh u Morgan radnju, i sjetih se cuvene punice Safeta Susica kada je otvorila butik u Staklenom gradu sa Morganovim stvarima, koje su u stvari u ravni malo ispod Manga. Koje je ona pare naplacivala, to je haos bio. E isto tako danas i taj NAF NAF, koji ne da uzima, nego uzima lopatom, vani su cijene u NAF NAF (Francuska i Belgija) bar 30% nize. Sto se tice Azela, da postoji Zara u Sarajevu, niko ne bi ni usao u Azel, ovako daj sta das. H&M je cisti bofl, kad im vidis reklamu na tv, rekao bi covjek da je DIOR, uzivo bezveze, a i ako valja, nakon nekoliko pranja se pretvori u krpu. itd itd itd Mogla bih do sutra o ponudi sarajevskih prodavnica, ali sta da se radi, kada nema bolje.
Last edited by swirl on 22/02/2012 14:42, edited 1 time in total.