Jesil ti iakd zimi vozio, a pogotovo na bosanskoj zimi all season gume?dileja wrote:Pošto vidim da voliš replicirati moje postove i praviti se pametan a što očigledno nisi morat ću ti malo nacrtat da skontašsupercali wrote:blago tebidileja wrote:Idu sad nadalje i ubuduće Goodyear vector allseason
Jest da su 140 KM jedna ali ce se isplatit jer imam šemu po kojoj ću ih vozit 2 godine isključivo zimi a na dalje idu kao ljetne i tako ukrug
Tako nemam više potrebe kupovati ljetne uopšte
nemoj kupovati gume uopste
Dakle ove zime idu te dvije goodyear allseason nove gume naprijed i vozat ću ih isključivo zimi naredne dvije godine a onda ih prebacujem na zadnje točkove a naprijed opet dolaze dvije nove!!
Kroz 6 godina opet idu nove 2 gume naprijed /dakle svake 2 godine u jesen idu po dvije nove / a zatečene idu na zadnju osovinu, a one najstarije sa zadnje osovine idu kao zaseban set ljetnih guma
znači u opticaju će biti 8 istih allseason guma kao dva seta: zimske /najmlađe/ i ljetne /najstarije/
Jesil sta skonto
Evo ih ovdje u SAD, 90% trzista, sve all season guma, a ima ih kakvih hoces od Continentala DWS (najbolje po snijegu) do GY (najgore po snijegu).
Ja imam Continetal DWS na autu sa AWD sistemom, i koristim ih preko ljeta, jesen i proljece. Zimi koristim Bridgestone zimske gume. E te all season su toliko dobre da me po snijegu strah otici do vulkanizera da stavim zimske gume, jer kocnice nema kada postane klizavo.
All season je najveca ubleha koju su gumari prodali vozacima. Testovi su OK, ali realna voznja je nesto deseto.