FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#3901 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
mali_milojica wrote:Nešto skuplji od Škode Karoq,sad svako sebi nek bira,hoce li Škodu ili Jeep :D
Škoda djeluje ozbiljnija, pa samo gepek u škodi je veci za klasu, a i unutrsšnjost je bolje uradjena. Kod nas ce karoq def biti popularniji
ma jasta ba , ipak je to vw mehanika :) ,tace jeep qcina :skoljka:
kidney

#3902 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by kidney »

konektovan wrote:Škoda djeluje ozbiljnija, pa samo gepek u škodi je veci za klasu, a i unutrsšnjost je bolje uradjena. Kod nas ce karoq def biti popularniji

Pa naravno, uvijek se kapacitet mjeri u svinjskim polovicama. :roll:

To što je Compass unutra za klasu veći i što ima nezavisni stražnji ovjes nikom ništa. :evil:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3903 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

530i wrote:konektovani, jesi li riješio te podloške dizni jer izgleda da miris nafte utiče na tebe.
Nisam nikad ni imao problem sa podloškama. Problem su bile gumice na usisu i dihtung dekla. :wink: Majstori su naprdjivalu da su podloške, dotegni, pritegni, popusti, eto, da te ne peglam više. :wink: :mrgreen:

A što se tice texta iznad, šta sam pogrešno napisao?
Je li to i ti ganjas kakvog talijana??? :mrgreen:
konektovan

#3904 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
mali_milojica wrote:Nešto skuplji od Škode Karoq,sad svako sebi nek bira,hoce li Škodu ili Jeep :D
Škoda djeluje ozbiljnija, pa samo gepek u škodi je veci za klasu, a i unutrsšnjost je bolje uradjena. Kod nas ce karoq def biti popularniji
ma jasta ba , ipak je to vw mehanika :) ,tace jeep qcina :skoljka:
Amare, ne davi tim više, vw tehnika i qurtzi palci. Slucajno se karoq spomenuo, u ovoj prici. Ja da imam pare, a sad nemam :mrgreen: ne bih ni jednog ni drugog uzeo :wink: niti bi bili u uzem izboru.
amar1994

#3905 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by amar1994 »

sta sam ja lose rekao , nista :D

ne bi ni ja , alergican sam na CUV i SUV .
Last edited by amar1994 on 27/02/2018 14:46, edited 1 time in total.
konektovan

#3906 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

kidney wrote:
konektovan wrote:Škoda djeluje ozbiljnija, pa samo gepek u škodi je veci za klasu, a i unutrsšnjost je bolje uradjena. Kod nas ce karoq def biti popularniji

Pa naravno, uvijek se kapacitet mjeri u svinjskim polovicama. :roll:

To što je Compass unutra za klasu veći i što ima nezavisni stražnji ovjes nikom ništa. :evil:
Vidi bubreže :mrgreen: koliko se sjecam nisam nigdje napisao da je to loš auto, vec samo, da ne vrijedi toliko novca, i to je to. :wink:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3907 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Da se ne lažemo,ne vrijedi nijedan auto na svijetu onoliko koliko traže za njega. Zato se i cjenkaju ljudi :D
konektovan

#3908 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

mali_milojica wrote:Da se ne lažemo,ne vrijedi nijedan auto na svijetu onoliko koliko traže za njega. Zato se i cjenkaju ljudi :D
Ma naravno, ali za istu kolicinu novca gledaš da dobiješ više ako je moguće, pogotovo ako nemaš odredjene simpatije prema nekim proizvodjacima. :mrgreen:
kidney

#3909 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by kidney »

Homo balkanicus odmah rezonira da je Škoda više vrijedna. Svi drugi argumenti padaju u vodu. Niti IRS, nit više prostora u kabini, kvalitetnija plastika, odjednom nemaju veze. Hvata se za jedan argument.

Inače je jako teško usporediti cijene Škode i Jeepa ovdje gdje sam ja. Recimo Škoda nema onu nekretninu 1.6 TDI u ponudi, kreće sa 1.4 TSI od 125 KS. Jeep u osnovnoj opremi ima potentni 1.6 JTD. Škoda je jeftinija 1800 eura u toj kombinaciji. No ta razlika se vjerujem brzo anulira kroz gorivo.
konektovan

#3910 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

kidney wrote:Homo balkanicus odmah rezonira da je Škoda više vrijedna. Svi drugi argumenti padaju u vodu. Niti IRS, nit više prostora u kabini, kvalitetnija plastika, odjednom nemaju veze. Hvata se za jedan argument.

Inače je jako teško usporediti cijene Škode i Jeepa ovdje gdje sam ja. Recimo Škoda nema onu nekretninu 1.6 TDI u ponudi, kreće sa 1.4 TSI od 125 KS. Jeep u osnovnoj opremi ima potentni 1.6 JTD. Škoda je jeftinija 1800 eura u toj kombinaciji. No ta razlika se vjerujem brzo anulira kroz gorivo.
Sta ima homo balcanicus. :-)

Škoda nudi 1.6 tdi za naše trzište, balkansko :wink: tako da, opet je jeep donji. :mrgreen:
amar1994

#3911 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Škoda nudi 1.6 tdi za naše trzište, balkansko :wink: tako da, opet je jeep donji. :mrgreen:
joj sto bi volio da ga kupis , vise nego pare :izet:
konektovan

#3912 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
joj sto bi volio da ga kupis , vise nego pare :izet:
Vec sam rekao, i da imam te pare, prije bih nešto drugo kupio. To je novija verzija 1.6 tdi motora cini mi se, i ne bi trebalo da je problematičan.
Throttle

#3913 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Throttle »

Cuj nekretninu 1.6tdi :lol:
Dobra
Seawolf

#3914 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Seawolf »

konektovan wrote:
kidney wrote:Homo balkanicus odmah rezonira da je Škoda više vrijedna. Svi drugi argumenti padaju u vodu. Niti IRS, nit više prostora u kabini, kvalitetnija plastika, odjednom nemaju veze. Hvata se za jedan argument.

Za ova dva auta o kojima ovdje pišemo, dakle za Karoq i za Kodiaq, niti u BiH se ne nudi dizel motor 1.6 TDI.

Najmanji (i za sada jedini) dizel koji se može dobiti u bilo kojem od ova dva auta je 2.0 TDI, najveće snage 150 PS.
konektovan

#3915 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

Seawolf wrote:
konektovan wrote:

Za ova dva auta o kojima ovdje pišemo, dakle za Karoq i za Kodiaq, niti u BiH se ne nudi dizel motor 1.6 TDI.

Najmanji (i za sada jedini) dizel koji se može dobiti u bilo kojem od ova dva auta je 2.0 TDI, najveće snage 150 PS.

Škoda Karoq stigao u BiH: Prvi kilometr ... /180226141
condy

#3916 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by condy »

Seawolf wrote:
konektovan wrote:

Nisi u pravu. Karoq kod nas nudi motor 1.6 tdi od 115ps u svojoj ponudi. Pogledaj konfigurator na skoda.ba

Ni za 2.0 tdi nisi u pravu. U ponudi je kod nas i onaj od 190ps kod Kodiaqa.
Last edited by condy on 27/02/2018 18:58, edited 1 time in total.
Ned071

#3917 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Ned071 »

Meni poruzni i jeep i skoda. Ja bih kaskaija kad bih kupovao te frizidere...
konektovan

#3918 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

Ned071 wrote:Meni poruzni i jeep i skoda. Ja bih kaskaija kad bih kupovao te frizidere...
Ma ima se u toj klasi probrati za svakog ponešto.
Seawolf

#3919 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Seawolf »

konektovan wrote:
Seawolf wrote:
konektovan wrote:

Škoda Karoq stigao u BiH: Prvi kilometr ... /180226141
Pardon ...
Seawolf

#3920 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Seawolf »

condy wrote:
Seawolf wrote:
konektovan wrote: Sta ima homo balcanicus. :-)

Nisi u pravu. Karoq kod nas nudi motor 1.6 tdi od 115ps u svojoj ponudi. Pogledaj konfigurator na skoda.ba

Ni za 2.0 tdi nisi u pravu. U ponudi je kod nas i onaj od 190ps kod Kodiaqa.
Pardon ...

A gdje je 1.0 TSI sa 85 kW?
Ned071

#3921 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Ned071 wrote:Meni poruzni i jeep i skoda. Ja bih kaskaija kad bih kupovao te frizidere...
Naravno... Mozda sam neupucen ali ako trazis terenca ne moze skoda prije jeepa nikako
condy

#3922 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by condy »

Seawolf wrote: Pardon ...

Od SUV vozila iz VW grupacije siguran sam da 1.0 TSI ide u Seat Aronu i VW T-Roc. Za skodu nisam siguran da li ga ugradjuju u Karoq da li ide pored 1.5 TSI motora. Po konfiguratoru ne ide kod nas. Npr. U Skodu Octaviju fl kod nas ne ide 1.5 tsi.

Kazu da jako fino ide za trocilndrasa. Meni je ovaj zanimljiv 1.5 TSI. Iskljucena su dva cilindra koliko sam razumio do 4.000 obrtaja ili do 130 km/h, nakon cega se i oni aktiviraju sto utice na nizu potrosnju.

Sta mislis ti u vezi ova dva motora? Sa nekog tehnoloskog aspekta koliko su oni zanimljivi kao novi proizvodi novi benzinci na trzistu?
konektovan

#3923 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by konektovan »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:
Naravno... Mozda sam neupucen ali ako trazis terenca ne moze skoda prije jeepa nikako
Ja rekoh vec, ni jedan mi se ne svidja. :mrgreen:
Prica je krenula od cijena osnovne verzije, prednjeg pogona itd.:wink:
Vjerujem da je jeep sposobniji od skode u nekim extremnim situacijama, ali meni to ništa ne znaci. :mrgreen:
Seawolf

#3924 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Seawolf »

condy wrote:
Seawolf wrote: Pardon ...

Od SUV vozila iz VW grupacije siguran sam da 1.0 TSI ide u Seat Aronu i VW T-Roc. Za skodu nisam siguran da li ga ugradjuju u Karoq da li ide pored 1.5 TSI motora. Po konfiguratoru ne ide kod nas. Npr. U Skodu Octaviju fl kod nas ne ide 1.5 tsi.

Kazu da jako fino ide za trocilndrasa. Meni je ovaj zanimljiv 1.5 TSI. Iskljucena su dva cilindra koliko sam razumio do 4.000 obrtaja ili do 130 km/h, nakon cega se i oni aktiviraju sto utice na nizu potrosnju.

Sta mislis ti u vezi ova dva motora? Sa nekog tehnoloskog aspekta koliko su oni zanimljivi kao novi proizvodi novi benzinci na trzistu?
Karoq sa 1.0 TSI 115 PS motorom je poručio neko iz moje obitelji, pa ću, kada stigne, izvjestiti kakav je.

Što se tiče 1.5 TSI, mislim da bi trebao biti sasvim O.K. Vidjet ćemo kakav će biti u usporedbi sa Renaultovim TCe 1.33 / Mercedesovim M 282, prema kojima, ipak, gajim veće simpatije.

Ono što mene zanima je kakav je Fiatov 1.4 MultiAir najveće snage 170 PS, koji se ugrađuje u ovdje danas puno spominjani Jeep Compass.

Koliko sam upratio, taj motor sa tim vanjskim performansama (170 PS) se ugrađuje još samo u Fiat 124 Spider, pa me jako interesuje kakav je u Compassu, sa 9-stepenim ZF automatikom i sa pogonom na sva 4 točka.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3925 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Mislim da taj motor ide u MiTo,Giuliettu,Abarth 500,Renegade,500X...
Brat je htio kupiti Giuliettu sa tim motorom,ali čovjek nije htio zamjenu. Poslije je prodata,a brat otišao na 159.
Post Reply