Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
deny_s

#3901 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by deny_s »

Hvala
nemam tracking number i znam da se mogu obratiti paypalu unutar 180 dana,ali bih to želio uraditi 2-3 dana prije estimated delivery time
u poruci koju su mi vratili,piše da sačekam do 11.12,što je 2 mjeseca nakon što je poslato..valjda im je to taj estimated delivery time
merk030

#3902 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by merk030 »

Ekipa, da li svi daju popuste na ovaj "Black Friday" da sacekam ili kako već to ide sve ?

Trebaju mi neki dijelovi za telefon, ne bi skodilo platiti manje..
VladaFBiH

#3903 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by VladaFBiH »

deny_s wrote:pozzz
naručio sam jedan proizvod na gearbestu 29.9...poslan je 12.10,i još ga nema
slao im poruku i odgovor standardni,strpite se,pogledajte u pošti,imate još vremena do 11.12,bla bla
zna li iko koliko je kod njih taj estimated delivery time i koji je krajni rok za open dispute
ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranica
deny_s

#3904 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by deny_s »

merk030 wrote:Ekipa, da li svi daju popuste na ovaj "Black Friday" da sacekam ili kako već to ide sve ?

Aha,kako da ne daju.isto kao i za 11.11..znači.ništa
A,ko zna,možda i naleti nešto..Najbolje ti je da zapamtiš sadašnje cijene i usporediš ih sa onima za black friday
deny_s

#3905 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by deny_s »

VladaFBiH wrote:
deny_s wrote:pozzz
naručio sam jedan proizvod na gearbestu 29.9...poslan je 12.10,i još ga nema
slao im poruku i odgovor standardni,strpite se,pogledajte u pošti,imate još vremena do 11.12,bla bla
zna li iko koliko je kod njih taj estimated delivery time i koji je krajni rok za open dispute
ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranica
za 3 dana će biti 50 dana kako čekam..izgubiš volju za proizvodom što si kupio,za bilo kakvom daljnom kupovinom
gearbest je teško sr*nje u što se možeš uvjeriti ako pročitaš komentare o njima
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#3906 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Nexus2 »

Gdje kupiti planinarsku obucu, a da isporucuju u BiH?
VladaFBiH

#3907 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by VladaFBiH »

deny_s wrote:
VladaFBiH wrote: ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranica
za 3 dana će biti 50 dana kako čekam..izgubiš volju za proizvodom što si kupio,za bilo kakvom daljnom kupovinom
kupujem kod njih već nekoliko godina s manjim ili većim intezitetom i baš nikada nisam imao problem koji nisu riješili - bilo je tu i neispravnih proizvoda, izgubljenih u slanju...

btw. 50 dana je puno, "digni case" i sve će se riješiti
channel10

#3908 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

Nexus2 wrote:Gdje kupiti planinarsku obucu, a da isporucuju u BiH?
Sportsshoes.com
channel10

#3909 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

deny_s wrote:
merk030 wrote:Ekipa, da li svi daju popuste na ovaj "Black Friday" da sacekam ili kako već to ide sve ?

Aha,kako da ne daju.isto kao i za 11.11..znači.ništa
A,ko zna,možda i naleti nešto..Najbolje ti je da zapamtiš sadašnje cijene i usporediš ih sa onima za black friday
Nema sta pamtiti, iste su :mrgreen:
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#3910 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Nexus2 »

channel10 wrote:
Nexus2 wrote:Gdje kupiti planinarsku obucu, a da isporucuju u BiH?
Sportsshoes.com
Hvala
deny_s

#3911 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by deny_s »

VladaFBiH wrote:
deny_s wrote:
VladaFBiH wrote: ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranica
kupujem kod njih već nekoliko godina s manjim ili većim intezitetom i baš nikada nisam imao problem koji nisu riješili - bilo je tu i neispravnih proizvoda, izgubljenih u slanju...

btw. 50 dana je puno, "digni case" i sve će se riješiti
Šta mi drugo preostaje osim otvaranja kejsa,...
Tek treća kupovina na gearbestu..2 proizvoda došla nakon tridesetak dana a ovaj je baš zapeo,mada je veća vjerovatnoća da uopšte nije poslan.
Jedina pozitivna stvar je što ne zezaju sa povratom novca
orm983

#3912 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by orm983 »

Dali neko može da pogleda ovaj tracking code za paket koji sam kupio 9.1 i poslan je 10.1 sa ebaya.
https://t.17track.net/en#nums=RP157064916CN
http://www.posta.ba/en/track-trace-2/ broj je RP157064916CN
Gdje se nalazi moj paket?
zemomak

#3913 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zemomak »

u tranzitu je, napustio je kinu,otprilike ocekuj u narednih 10ak dana da dodje u BiH...
Mehemed
Vozim: automobil

#3914 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

deny_s wrote: Šta mi drugo preostaje osim otvaranja kejsa,...
Tek treća kupovina na gearbestu..2 proizvoda došla nakon tridesetak dana a ovaj je baš zapeo,mada je veća vjerovatnoća da uopšte nije poslan.
Jedna stvar mi nikako nije jasna. ZAŠTO NE DOPLATIŠ ZA TRACKING NUMBER i ne patiš se, vidiš dokle je stiglo i znaš da će stići, da se ne može izgubiti, uvijek doplatim i znam da se neće izgubiti. Razlika je otprilike oko 2$.
moonca

#3915 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by moonca »

Mehemed wrote: Jedna stvar mi nikako nije jasna. ZAŠTO NE DOPLATIŠ ZA TRACKING NUMBER i ne patiš se, vidiš dokle je stiglo i znaš da će stići, da se ne može izgubiti, uvijek doplatim i znam da se neće izgubiti. Razlika je otprilike oko 2$.
Zar se to mora doplatiti? prvi put citam? :?
niho92

#3916 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by niho92 »

Je l' ima neko malo vise iskustva sa Aliexpress.
Prvi put sam kupio nesto na Aliexpress-u i vec 10 dana lik nije poslo.
Je l' to ok da se ceka duze ovisno od slucaja do slucaja
Mehemed

#3917 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

moonca wrote:Zar se to mora doplatiti? prvi put citam? :?
Naravno da mora, skuplje je slanje. Za skuplje artikle poput mobitela i slično mora ići tracking, ne može se naručiti bez trackinga, a za jeftinije se mora doplatiti i uvijek znaš dokle je stiglo i ne može se izgubiti u putu, ne može biti ukradena, mora ili stići ili vratiti se.

Image
moonca

#3918 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by moonca »

:thumbup: --hvala
deny_s

#3919 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by deny_s »

Mehemed wrote:
deny_s wrote: Šta mi drugo preostaje osim otvaranja kejsa,...
Jedna stvar mi nikako nije jasna. ZAŠTO NE DOPLATIŠ ZA TRACKING NUMBER i ne patiš se, vidiš dokle je stiglo i znaš da će stići, da se ne može izgubiti, uvijek doplatim i znam da se neće izgubiti. Razlika je otprilike oko 2$.
Zato što bi pored 2-2.5 $ za TN,vjerovatno morao platiti i 3.5 km onim hadaljima na carini,jer izgleda ti ne je.bu ni 5% koliko košta nešto
Mehemed

#3920 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

To 3.50 je carinski pregled i zavisi većinom od veličine pošiljke i od sreće, a ne o tome da li ima tracking ili nema. Naručio sebi i prijatelju istu stvar, dvije identične pošiljke, obje sa trackingom, njegova prošla direkt a moja otišla na carinski pregled. U ovoj situaciji je jednostavno on imao više sreće.
merk030

#3921 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by merk030 »

Je li zna neko sajtove sa Adidas robom da dostavljaju u BiH ? Tacnije, trazim Adidas Kiel patike, ima jedna stranica, cijena super ali ne dostavljaju..
Ductus Holedocus

#3922 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ductus Holedocus »

Hajde me sad tjesite :D

Narucila sam za Whostylish kaput, dvo mjesec i po skoro ne dolazi. Dobila sam kod za pracenje, stanje uvijek isto " na carini"?
Sta da radim, kome da cmizdrim :lol:
Mehemed

#3923 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Ductus Holedocus wrote:Hajde me sad tjesite :D

Narucila sam za Whostylish kaput, dvo mjesec i po skoro ne dolazi. Dobila sam kod za pracenje, stanje uvijek isto " na carini"?
Sta da radim, kome da cmizdrim :lol:
Ako ga nema na http://www.posta.ba/track-trace/ možeš samo plakati i tražiti povrat novca. Malo jače od tri mjeseca kako je stranica pokrenuta, to je dosta friško i može značiti prevara. Konstantno niču stranice koje služe za prevaru, tako da bi to mogla biti i ova, mada imaju paypal, većina stranica za prevaru nema paypal već se plaća isključivo samo karticama.
illbill

#3924 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by illbill »

Poz ljudi

Da li se moze provjeriti sihping za BIH ,konkretno za ovo ?

http://www.versaceclothing.com/mens-bag ... p-111.html

Ne znam da li je pametnije naruciti u HR ili direktno kod nas, na svoju adresu..jedino me brine shiping,sto ne znam ukupnu cijenu koliko bi platio ?
Mehemed

#3925 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

illbill wrote:Poz ljudi

Da li se moze provjeriti sihping za BIH ,konkretno za ovo ?

http://www.versaceclothing.com/mens-bag ... p-111.html

Ne znam da li je pametnije naruciti u HR ili direktno kod nas, na svoju adresu..jedino me brine shiping,sto ne znam ukupnu cijenu koliko bi platio ?
Meni je ta stranica sumnjiva. Pod "Contact us" stoji email [email protected] što mi je baš sumnjivo, inače email bude tipa info@webstranica odnosno [email protected] ili nešto slično, uglavnom ide @webstranica. Druga stvar, sve im je na sniženju što je itekako velik znak za opasnost. Treće, stranica je napravljena u 5-om mjesecu prošle godine, ne postoji ni godinu dana. Četvrto ne podržaju paypal što je još jedan znak za opasnost. Što se mene tiče i više nego dovoljno razloga da se ne naručuje sa te stranice.
Još jedna stvar, ne vjerujem da bi pravili novu stranicu za online prodaju već bi samo dodali opciju za kupovinu na već postojeću stranicu https://www.versace.com/international/en/home/
Post Reply