Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
deny_s
#3901 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hvala
nemam tracking number i znam da se mogu obratiti paypalu unutar 180 dana,ali bih to želio uraditi 2-3 dana prije estimated delivery time
u poruci koju su mi vratili,piše da sačekam do 11.12,što je 2 mjeseca nakon što je poslato..valjda im je to taj estimated delivery time
nemam tracking number i znam da se mogu obratiti paypalu unutar 180 dana,ali bih to želio uraditi 2-3 dana prije estimated delivery time
u poruci koju su mi vratili,piše da sačekam do 11.12,što je 2 mjeseca nakon što je poslato..valjda im je to taj estimated delivery time
-
merk030
#3902 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ekipa, da li svi daju popuste na ovaj "Black Friday" da sacekam ili kako već to ide sve ?
Trebaju mi neki dijelovi za telefon, ne bi skodilo platiti manje..
- VladaFBiH
#3903 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranicadeny_s wrote:pozzz
naručio sam jedan proizvod na gearbestu 29.9...poslan je 12.10,i još ga nema
slao im poruku i odgovor standardni,strpite se,pogledajte u pošti,imate još vremena do 11.12,bla bla
zna li iko koliko je kod njih taj estimated delivery time i koji je krajni rok za open dispute
-
deny_s
#3904 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Aha,kako da ne daju.isto kao i za 11.11..znači.ništamerk030 wrote:Ekipa, da li svi daju popuste na ovaj "Black Friday" da sacekam ili kako već to ide sve ?
A,ko zna,možda i naleti nešto..Najbolje ti je da zapamtiš sadašnje cijene i usporediš ih sa onima za black friday
-
deny_s
#3905 Re: Internet kupovina iz inostranstva
za 3 dana će biti 50 dana kako čekam..izgubiš volju za proizvodom što si kupio,za bilo kakvom daljnom kupovinomVladaFBiH wrote:ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranicadeny_s wrote:pozzz
naručio sam jedan proizvod na gearbestu 29.9...poslan je 12.10,i još ga nema
slao im poruku i odgovor standardni,strpite se,pogledajte u pošti,imate još vremena do 11.12,bla bla
zna li iko koliko je kod njih taj estimated delivery time i koji je krajni rok za open dispute
gearbest je teško sr*nje u što se možeš uvjeriti ako pročitaš komentare o njima
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#3906 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Gdje kupiti planinarsku obucu, a da isporucuju u BiH?
- VladaFBiH
#3907 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kupujem kod njih već nekoliko godina s manjim ili većim intezitetom i baš nikada nisam imao problem koji nisu riješili - bilo je tu i neispravnih proizvoda, izgubljenih u slanju...deny_s wrote:za 3 dana će biti 50 dana kako čekam..izgubiš volju za proizvodom što si kupio,za bilo kakvom daljnom kupovinomVladaFBiH wrote: ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranica
btw. 50 dana je puno, "digni case" i sve će se riješiti
-
channel10
#3908 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Sportsshoes.comNexus2 wrote:Gdje kupiti planinarsku obucu, a da isporucuju u BiH?
-
channel10
#3909 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nema sta pamtiti, iste sudeny_s wrote:Aha,kako da ne daju.isto kao i za 11.11..znači.ništamerk030 wrote:Ekipa, da li svi daju popuste na ovaj "Black Friday" da sacekam ili kako već to ide sve ?
A,ko zna,možda i naleti nešto..Najbolje ti je da zapamtiš sadašnje cijene i usporediš ih sa onima za black friday
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#3910 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hvalachannel10 wrote:Sportsshoes.comNexus2 wrote:Gdje kupiti planinarsku obucu, a da isporucuju u BiH?
-
deny_s
#3911 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Šta mi drugo preostaje osim otvaranja kejsa,...VladaFBiH wrote:kupujem kod njih već nekoliko godina s manjim ili većim intezitetom i baš nikada nisam imao problem koji nisu riješili - bilo je tu i neispravnih proizvoda, izgubljenih u slanju...deny_s wrote:za 3 dana će biti 50 dana kako čekam..izgubiš volju za proizvodom što si kupio,za bilo kakvom daljnom kupovinomVladaFBiH wrote: ako je iz kine onda zna potrajati 40-50 dana a ako dolazi iz evropskih skladista tu je za 7 -15 dana - gearbest je pouzdana stranica
btw. 50 dana je puno, "digni case" i sve će se riješiti
Tek treća kupovina na gearbestu..2 proizvoda došla nakon tridesetak dana a ovaj je baš zapeo,mada je veća vjerovatnoća da uopšte nije poslan.
Jedina pozitivna stvar je što ne zezaju sa povratom novca
-
orm983
#3912 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Dali neko može da pogleda ovaj tracking code za paket koji sam kupio 9.1 i poslan je 10.1 sa ebaya.
https://t.17track.net/en#nums=RP157064916CN
http://www.posta.ba/en/track-trace-2/ broj je RP157064916CN
Gdje se nalazi moj paket?
https://t.17track.net/en#nums=RP157064916CN
http://www.posta.ba/en/track-trace-2/ broj je RP157064916CN
Gdje se nalazi moj paket?
- zemomak
#3913 Re: Internet kupovina iz inostranstva
u tranzitu je, napustio je kinu,otprilike ocekuj u narednih 10ak dana da dodje u BiH...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3914 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jedna stvar mi nikako nije jasna. ZAŠTO NE DOPLATIŠ ZA TRACKING NUMBER i ne patiš se, vidiš dokle je stiglo i znaš da će stići, da se ne može izgubiti, uvijek doplatim i znam da se neće izgubiti. Razlika je otprilike oko 2$.deny_s wrote: Šta mi drugo preostaje osim otvaranja kejsa,...
Tek treća kupovina na gearbestu..2 proizvoda došla nakon tridesetak dana a ovaj je baš zapeo,mada je veća vjerovatnoća da uopšte nije poslan.
-
moonca
#3915 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zar se to mora doplatiti? prvi put citam?Mehemed wrote: Jedna stvar mi nikako nije jasna. ZAŠTO NE DOPLATIŠ ZA TRACKING NUMBER i ne patiš se, vidiš dokle je stiglo i znaš da će stići, da se ne može izgubiti, uvijek doplatim i znam da se neće izgubiti. Razlika je otprilike oko 2$.
-
niho92
#3916 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je l' ima neko malo vise iskustva sa Aliexpress.
Prvi put sam kupio nesto na Aliexpress-u i vec 10 dana lik nije poslo.
Je l' to ok da se ceka duze ovisno od slucaja do slucaja
Prvi put sam kupio nesto na Aliexpress-u i vec 10 dana lik nije poslo.
Je l' to ok da se ceka duze ovisno od slucaja do slucaja
-
Mehemed
#3917 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Naravno da mora, skuplje je slanje. Za skuplje artikle poput mobitela i slično mora ići tracking, ne može se naručiti bez trackinga, a za jeftinije se mora doplatiti i uvijek znaš dokle je stiglo i ne može se izgubiti u putu, ne može biti ukradena, mora ili stići ili vratiti se.moonca wrote:Zar se to mora doplatiti? prvi put citam?

-
moonca
-
deny_s
#3919 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zato što bi pored 2-2.5 $ za TN,vjerovatno morao platiti i 3.5 km onim hadaljima na carini,jer izgleda ti ne je.bu ni 5% koliko košta neštoMehemed wrote:Jedna stvar mi nikako nije jasna. ZAŠTO NE DOPLATIŠ ZA TRACKING NUMBER i ne patiš se, vidiš dokle je stiglo i znaš da će stići, da se ne može izgubiti, uvijek doplatim i znam da se neće izgubiti. Razlika je otprilike oko 2$.deny_s wrote: Šta mi drugo preostaje osim otvaranja kejsa,...
-
Mehemed
#3920 Re: Internet kupovina iz inostranstva
To 3.50 je carinski pregled i zavisi većinom od veličine pošiljke i od sreće, a ne o tome da li ima tracking ili nema. Naručio sebi i prijatelju istu stvar, dvije identične pošiljke, obje sa trackingom, njegova prošla direkt a moja otišla na carinski pregled. U ovoj situaciji je jednostavno on imao više sreće.
-
merk030
#3921 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li zna neko sajtove sa Adidas robom da dostavljaju u BiH ? Tacnije, trazim Adidas Kiel patike, ima jedna stranica, cijena super ali ne dostavljaju..
- Ductus Holedocus
#3922 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hajde me sad tjesite
Narucila sam za Whostylish kaput, dvo mjesec i po skoro ne dolazi. Dobila sam kod za pracenje, stanje uvijek isto " na carini"?
Sta da radim, kome da cmizdrim
Narucila sam za Whostylish kaput, dvo mjesec i po skoro ne dolazi. Dobila sam kod za pracenje, stanje uvijek isto " na carini"?
-
Mehemed
#3923 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ako ga nema na http://www.posta.ba/track-trace/ možeš samo plakati i tražiti povrat novca. Malo jače od tri mjeseca kako je stranica pokrenuta, to je dosta friško i može značiti prevara. Konstantno niču stranice koje služe za prevaru, tako da bi to mogla biti i ova, mada imaju paypal, većina stranica za prevaru nema paypal već se plaća isključivo samo karticama.Ductus Holedocus wrote:Hajde me sad tjesite![]()
-
illbill
#3924 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Poz ljudi
Da li se moze provjeriti sihping za BIH ,konkretno za ovo ?
http://www.versaceclothing.com/mens-bag ... p-111.html
Ne znam da li je pametnije naruciti u HR ili direktno kod nas, na svoju adresu..jedino me brine shiping,sto ne znam ukupnu cijenu koliko bi platio ?
Ne znam da li je pametnije naruciti u HR ili direktno kod nas, na svoju adresu..jedino me brine shiping,sto ne znam ukupnu cijenu koliko bi platio ?
-
Mehemed
#3925 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Meni je ta stranica sumnjiva. Pod "Contact us" stoji email [email protected] što mi je baš sumnjivo, inače email bude tipa info@webstranica odnosno [email protected] ili nešto slično, uglavnom ide @webstranica. Druga stvar, sve im je na sniženju što je itekako velik znak za opasnost. Treće, stranica je napravljena u 5-om mjesecu prošle godine, ne postoji ni godinu dana. Četvrto ne podržaju paypal što je još jedan znak za opasnost. Što se mene tiče i više nego dovoljno razloga da se ne naručuje sa te stranice.illbill wrote:Poz ljudi
Još jedna stvar, ne vjerujem da bi pravili novu stranicu za online prodaju već bi samo dodali opciju za kupovinu na već postojeću stranicu https://www.versace.com/international/en/home/