Delpo i Ferrer na US Openu npr... Rafa nije bio povrijedjen, umoran ili van forme.ultima_palabra wrote:Koliko? Možda na manjim turnirima... na Grand Slamovima mora biti povrijeđen ili igrati protiv Novaka 2.0 da bi izgubio.irvinx1 wrote:Ja bi to rekao ovako- Kad protivnik igra svoj najbolji tenis, Rafa nemre nista (ma koliko bio dobar tog dana)...ultima_palabra wrote: Nisam siguran da rjeđe izlazi... mada jeste Novak napredovao u tom segmentu, prije je bio očajan. Kod Rafe je to malo i psihološki, kad ostatak igre ne ide, onda ne idu i voleji.
I sam znas koliko mecava je Nadal izgubio od tenisera koji su u to vrijeme igrali dominantan tenis... Nije imao sanse da ih zaustavi... A opet, Rogeru ili Novak 2.0 bi nasli neku promjenu u igri...
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- irvinx1
#3901 Re: TENIS
- necko_hz
#3902 Re: TENIS
Ne znam baš da se titule na RG-u osvajaju ofanzivom. Tu je više nego igdje potrebna odlična defanzivna baseline igra.ultima_palabra wrote:Pa na svom vrhuncu jeste dobrim dijelom... RG i W 2008. i USO 2010. Što se tiče odnosa ofanzive i defanzive, nema neke razlike među njima dvojicom.
Wimbledon je dosta usporen u odnosu na prije, a sporija podloga Rafi više odgovara. Loptica puno više odskače.
Ne umanjujem njegove pobjede, da se razumijemo, samo konstatujem. Za USO 2010 se to može reči. Servis je tada radio bolje nego ikad !
Razlika između Novaka i Nadala je što je ovaj prvi bio izraziti ofanzivac, pa može da miksuje kada hoće.
Nadal to ne može, jer ne zna igrati ofanzivno. Ključ ofanzive su ravni udarci, a Rafa te udarce nema.
Međutim, ima taj famozni spin kojima pokriva, tj kojim je pokrivao te nedostatke. Sada će to morati mijenjati. Mora biti agresivan !
Donekle se slažem, mada i jedan i drugi izlaze na mrežu samo kada moraju. Lično, ne sviđa mi se to, ali šta je tu je !ultima_palabra wrote:Nisam siguran da rjeđe izlazi... mada jeste Novak napredovao u tom segmentu, prije je bio očajan. Kod Rafe je to malo i psihološki, kad ostatak igre ne ide, onda ne idu i voleji.
necko_hz wrote:Nalbandian i Safin su najtalentovaniji igrači ikad !
irvinx 1 wrote:Medju najtalentovanijima da...
99% najtalentovaniji ! Igrači koji kada su u formi svakoga mogu pobijediti. Potpuno kompletni što se tiće udaraca, ali glava je čudo !
Vrijedi pogledati za mene najbolji meč svih vremena između Safina i Federera na AO 2005 kada je Marat bio koliko-toliko normalan ili recimo Nalbandiana u Madridu i Parizu 2007 !
- irvinx1
#3903 Re: TENIS
Mora da se zezas... Od toga momenta sam poceo navijati za Rogera, a nisam ga gotivio prije toga. Sjajan mec (i nesretan poraz Rogera
)
- necko_hz
#3904 Re: TENIS
Ma to je bio totalno lud meč.
Toliko vinera, izlazaka na mrežu, atraktivnih poena, zatim onaj Rogerov tweener na meč loptu koji je završio u mreži itd. Definitivno najbolji meč ikad, onako baš po mom ukusu.
Inače meč ne može biti dovoljno kvalitetan sve dok je više UE od vinera, a danas je to tako. Podloge su se znatno usporile i koncept igre se bitno promijenio, ali što je u tom meču bilo razvlačenja po terenu i svega ostalog . . haos !
Inače meč ne može biti dovoljno kvalitetan sve dok je više UE od vinera, a danas je to tako. Podloge su se znatno usporile i koncept igre se bitno promijenio, ali što je u tom meču bilo razvlačenja po terenu i svega ostalog . . haos !
- ultima_palabra
#3905 Re: TENIS
Protiv Delpa je bio povrijeđen, imao pokidan trbušni mišić plus se tek vraćao od povrede koljena.irvinx1 wrote:Delpo i Ferrer na US Openu npr... Rafa nije bio povrijedjen, umoran ili van forme.
Protiv Ferrera je imao problema sa koljenima, mislim da je predao meč u Cincinnatiju te godine pa stisnuo zube za USO... zadnji koji ga je dobio na GS kad je bio potpuno fit prije Noleta je bio Tsonga na AO 2008.
- shake69
#3906 Re: TENIS
Srbijanac naredne godine oko maja, do jula sigurno gubi poziciju No.1 a mozda i prije. Novi No.1 ce biti Murray a mislim da je i Rafi odzvonilo. Steta da Roger posustaje, a od mladjih snaga jedino Delpo moze nesto napraviti. Ne valja to za tenis.
- vox-populi
#3907 Re: TENIS
Kako ne znas??? Pa "Srbijanac" je World No.1...Lud i ponosan wrote: Konkurencija u vrhu nikad nije bila jaca, tako da ne znam sta tu ima lose za tenis...
- shake69
#3908 Re: TENIS
Mislim na evidentni pad konkurencije a i vrhunskog tenisa je sve manje. Pa ispod cetvrtog mjesta ne mozes naci nekoga ko moze iznenaditi nekom igrom na visoj razini a prva cetvorka se umorila i zasitila nekako, jedino Murray grize i ima motiv da se popne na prvo mjesto. Australija ce dati puno odgovora.Lud i ponosan wrote:Konkurencija u vrhu nikad nije bila jaca, tako da ne znam sta tu ima lose za tenis...shake69 wrote:Srbijanac naredne godine oko maja, do jula sigurno gubi poziciju No.1 a mozda i prije. Novi No.1 ce biti Murray a mislim da je i Rafi odzvonilo. Steta da Roger posustaje, a od mladjih snaga jedino Delpo moze nesto napraviti. Ne valja to za tenis.
-
radostan dan
- shake69
#3910 Re: TENIS
radostan dan wrote:Pa i neće...već se zna da je nagradni fond najveći od svih GS, znaju se glavni sponzori, pobjednik...možda ko će biti drugi finalista, da u pravu si, ima nepoznanica jedna.
Ja tipujem na Mareja.
-
radostan dan
- irvinx1
#3912 Re: TENIS
E vidis, to je jedna druga prica. Svako ko prethodne meceve izdominira protivnika svojom klasicnom igrom, bez nekih znakova oscilacije, a onda bude pregazen, za mene nije povrijedjen. To su cisti porazi ko suza radosnica. Nadal je u to vrijeme imao porodicne krize, a povrede su vrlo umnjive prirode... Mislim, kad mozemo sumnjati u Djokovica mozemo i u Nadala / dvostruki arsiniultima_palabra wrote:Protiv Delpa je bio povrijeđen, imao pokidan trbušni mišić plus se tek vraćao od povrede koljena.irvinx1 wrote:Delpo i Ferrer na US Openu npr... Rafa nije bio povrijedjen, umoran ili van forme.
Protiv Ferrera je imao problema sa koljenima, mislim da je predao meč u Cincinnatiju te godine pa stisnuo zube za USO... zadnji koji ga je dobio na GS kad je bio potpuno fit prije Noleta je bio Tsonga na AO 2008.
-
exSarajlija
#3913 Re: TENIS
da oko maja... marej rodjeni zemljas ima da predje No1eta koji ima svega 6300p osvojenih nakon maja ove godine. tako da ako ne nastupa do maja ostaje na tim poenima. marej da bi ga stigao do kraja maja a ukoliko No1e uopste ne igra do tada mora samo da osvoji (gotovo sve turnire od ovog sada u sangaju pa do kraja maja do rolanda iduce godine (sto znaci: masters u sangaju, atp500 u tokiu, masters u parizu, zavrsni masters u londonu, sve u ovoj godini pa onda iduce godine: OZI GS, masterse u indian velsu i majamiju i onda ona 3 mastersa na zemlji- monte karlo, rim i madrid. i onda bi imao 555p vise od noleta a uz to bi imao i sanse u valensiji ili dubaiu za po 500 ukoliko slucajno negdje kiksne pa nesto od ovoga gore i ne osvoji).
-
exSarajlija
#3914 Re: TENIS
da se vratim na onu temu oko No1etovog mjesta na vjecnoj listi. kako sam tvrdio da ce vrlo brzo biti u top20 (sto vec sada jeste) svih vremena a do kraja karije bar u top15-10 (sada mislim sigurno u top10 svih vremena). evo nole je br6 po procentu pobjeda na gs turnirima i uz rafu i rodju jedini koji je u prvih 10 svih vremena na svim gs. i to na oziju br6, rg-u 8, w-8 i uso 5.
a evo je i obezbjedio br1 za kraj godine vec sada. samo 15 igraca je to uspjelo prije njega.
a evo je i obezbjedio br1 za kraj godine vec sada. samo 15 igraca je to uspjelo prije njega.
- shake69
#3915 Re: TENIS
Druze Ex, polahko, bolan, pa za dvije sedmice ce Murray biti na malo vise od 5000 bodova iza Srbijanca. Njegov uzlet na turnirima naredne godine a pad tvog miljenika iz Beograda brzo mijenja stvari. Djoko izgubi 1600 recimo a ovaj u plusu toliko, recimo, i - koliko je to, ha? rapidno smanjenje razlike, jarane! Uglavnom, kraj maja moze promijeniti stvari, nisam kazao da hoce, ali ce bar biti zanimljivo. Navijam za Delpo a on je bas lik koji moze uzeti mjeru tvom ljubimcu! Nije li to pokazao vec u rodnom mu gradu na DC!?exSarajlija wrote:da oko maja... marej rodjeni zemljas ima da predje No1eta koji ima svega 6300p osvojenih nakon maja ove godine. tako da ako ne nastupa do maja ostaje na tim poenima. marej da bi ga stigao do kraja maja a ukoliko No1e uopste ne igra do tada mora samo da osvoji (gotovo sve turnire od ovog sada u sangaju pa do kraja maja do rolanda iduce godine (sto znaci: masters u sangaju, atp500 u tokiu, masters u parizu, zavrsni masters u londonu, sve u ovoj godini pa onda iduce godine: OZI GS, masterse u indian velsu i majamiju i onda ona 3 mastersa na zemlji- monte karlo, rim i madrid. i onda bi imao 555p vise od noleta a uz to bi imao i sanse u valensiji ili dubaiu za po 500 ukoliko slucajno negdje kiksne pa nesto od ovoga gore i ne osvoji).
Ugodan vikend!
-
radostan dan
- shake69
#3917 Re: TENIS
Je ko Arma sarma a tek Ledenko????radostan dan wrote:shake69 wrote: Druze Ex, polahko, bolan, pa za dvije sedmice ce Murray biti na malo vise od 5000 bodova iza Srbijanca. Njegov uzlet na turnirima naredne godine a pad tvog miljenika iz Beograda brzo mijenja stvari. Djoko izgubi 1600 recimo a ovaj u plusu toliko, recimo, i - koliko je to, ha? rapidno smanjenje razlike, jarane! Uglavnom, kraj maja moze promijeniti stvari, nisam kazao da hoce, ali ce bar biti zanimljivo. Navijam za Delpo a on je bas lik koji moze uzeti mjeru tvom ljubimcu! Nije li to pokazao vec u rodnom mu gradu na DC!?
Ugodan vikend!
Šeki legendo, nisam te poznO...džabe se trudiš oko prognoza, Armu Sarmu, našeg Ledenka, nikad nećeš prestići...
Re: TENIS
PostPostao/la shake69 dana 29/08/2011 11:12
vox-populi je napisao/la:
shake69 je napisao/la:Dzaba sve, omiljeniji je u ovom drustvu nekom Radosnom, vox-u i ostalima!
Nek si to nama tako zakljucio...
Nego, prognoze za USO?
Srbijanac ispada/predaje prije cetvrtfinala, Nadal prije polufinala a trofej nosi kuci - Murray, tako kaze gatara iz Sanskog Mosta!
- vox-populi
#3918 Re: TENIS
To ti je jedan vrsni prognozer teniskih rezultata. Ali se sada malo krije od raje jer je masovno fulao prognoze. Otprilike kao sto ti sada pocinjes.shake69 wrote: Je ko Arma sarma a tek Ledenko????
- shake69
#3919 Re: TENIS
Hvala. Ma , nije bolan, govorim hipoteticki, ko je napaljen, ko ima motiv, cije tijelo moze pratiti sve napore a tu vidim Murraya, iako ga ne volim - kao buduceg No.1. Pa jesi li vidio da Nijemac Mayer pobijedi Nadala a nema cestitog udarca!? Meni nekako opada interes za tenis bas zbog stanja unutar 'velike cetvorke'.vox-populi wrote:To ti je jedan vrsni prognozer teniskih rezultata. Ali se sada malo krije od raje jer je masovno fulao prognoze. Otprilike kao sto ti sada pocinjes.shake69 wrote: Je ko Arma sarma a tek Ledenko????
-
exSarajlija
#3920 Re: TENIS
ocigledno se covjek razumije u nacin bodovanja kao mara u kriv q.
ako sam rekao da je nole samo nakon maja ove godine do sada osvojio 6300p to znaci da ako uopste ne igra do juna sljedece godine ce imati te poene.
a i marej isto brani poene... recimo osvajanjem sangaja ne dobija poene a osvanjem ozija bi dobio samo 800p.
jedino sam se zaebo za onaj navedeni tokio jer je vec odigran.
ali u principu marej mora da uzme gotovo sve turnire do juna sljedece godine a da nole uopste ne igra ili da ispada u prvim kolima na svima da bi ga marej pretekao.
ako sam rekao da je nole samo nakon maja ove godine do sada osvojio 6300p to znaci da ako uopste ne igra do juna sljedece godine ce imati te poene.
a i marej isto brani poene... recimo osvajanjem sangaja ne dobija poene a osvanjem ozija bi dobio samo 800p.
ali u principu marej mora da uzme gotovo sve turnire do juna sljedece godine a da nole uopste ne igra ili da ispada u prvim kolima na svima da bi ga marej pretekao.
-
exSarajlija
#3921 Re: TENIS
samo da napomenem da je nole poslije maja ove godine igrao polufinale rg-a (720p), osvojio vimbldon i us-open (po 2000p) i masters u kanadi (1000p) kao i igrao finale sinsija (600p). sto cini bruku od 6320p dok marej recimo sve ukupno ima 1500p vise sa sve odbranjenim sangajem kojeg upravo igra.
-
radostan dan
-
exSarajlija
#3923 Re: TENIS
u praksi je No1e sigururan br1 ukoliko ne bude povreda bar do kraja vimbldona 2012. ako samo bude igrao ispodprosjecno za njega i stizao do cetvrt i polufinala na jacim turnirima bez da igra i jedno finale niko, pa ni marej, gotovo da nema ni matematicku sansu da ga stigne.
- shake69
#3924 Re: TENIS
A ti to kao strucnjak, ha? Zanima me fudbal, a o tenisu znam dobro kako se racuna a ti sebi ubaci u glavu sta znaci kad tvoj Ljubimac iz Beograda izgubi 1740 bodova, oklizne se recimo lik u cetvrtfinalu AO a turnir osvoji onaj koji je brani QF!? Koliko se smanji bodovna razlika, kukavce? 1740 ili 3480!!!? Idi ti tvojoj Mari u kriv q...c (gdje je sada Burek_in space da sankcionira provokatore???) kad te zaslijepio 'creps boy' s Kopaonika!exSarajlija wrote:ocigledno se covjek razumije u nacin bodovanja kao mara u kriv q.
- shake69
#3925 Re: TENIS
Nisam znao da su ovdje sve sami teniski strucnjaci: Armenulic, Oresar, Prpic, Obradovic...Jebote! Samo sam iznio pretpostavku sta se lahko moze desiti na ATP listi za 6 mjesti , kako se brzo pada ako se podbaci na GSa direktni konkurent uzme titulu, kao Murray recimo, a jako je motiviran, vidi se na posljednjim turnirima, a vi napadate i jos sumnjate u moje motive. Odoh ja na fudbal, tamo nema tako teskih rijeci i provokatora!Lud i ponosan wrote:@shake69
Ti dolazis na ovaj forum iz nekih drugih motiva, a ne kao teniski ljubitelj i navijac. Tvoje poznavanje ovog sporta je povrsno i to je ono sto te diskredituje kao ozbiljnog sagovornika.
Veselo vam bilo!