Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Herr Flick

#3901 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

:D
Crvena Tifoza

#3902 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

karanana wrote:
inicijelno pitanje je dobro.
sta znaci "biti rasprodani"?
koliko je to komada?
od 2 miliona BH navijaca od 0 do 100 godina, koliko ce ih kupiti dres od 70-80 eura? koliko ce nenavijaca kupiti dres?
ja tu ne vidim neki veliki benefit za adidas kada je prodaja opreme reprezentacije u pitanju. mozda ima i sporedni faktor, da ce uz reklamu na dresu raja kupovati vise trenerki, tena, kopacki, kacketa.....

i meni ovdje smrdi na egeu.
Ali fazon je sto nece samo BH navijaci uzimati nase dresove. Svako SP ima neku simpa reprezentaciju, kao proslo prvenstvo u JA najtrazeniji dres je bio od Sjeverne Koreje (legea :D ) i raja je jako tesko dolazila do tog dresa. Jednostavno ima ljudi koji su koelcionari, koji vole skupljati dresove pa puno ne gledaju ni na cijenu, makar to bio i dres BiH.
Mozda dres Adidasa jeste mainstream dres, ali zivim za taj dan da odem u njihovu prodavnicu i da kupim nas dres. Nije to sto ce biti neki svjetski brend ili sta ti ja znam, to je nesto vise od toga. To je stvar ponosa, da pored dresa jedne Spanije, Njemacke itd. stoji u ponudi i nas dres. Ako nista nek bode oci 'dusmanima' nase nam jedne i jedine. :izet:
Tipicoti

#3903 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Tipicoti »

nisam veceras gledao dnevnik, jesu li ista javili u vezi adidas dresova ? :D
FIDELCA

#3904 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by FIDELCA »

Crvena Tifoza wrote:
karanana wrote:
koliko je to komada?
od 2 miliona BH navijaca od 0 do 100 godina, koliko ce ih kupiti dres od 70-80 eura? koliko ce nenavijaca kupiti dres?
ja tu ne vidim neki veliki benefit za adidas kada je prodaja opreme reprezentacije u pitanju. mozda ima i sporedni faktor, da ce uz reklamu na dresu raja kupovati vise trenerki, tena, kopacki, kacketa.....

Ali fazon je sto nece samo BH navijaci uzimati nase dresove. Svako SP ima neku simpa reprezentaciju, kao proslo prvenstvo u JA najtrazeniji dres je bio od Sjeverne Koreje (legea :D ) i raja je jako tesko dolazila do tog dresa. Jednostavno ima ljudi koji su koelcionari, koji vole skupljati dresove pa puno ne gledaju ni na cijenu, makar to bio i dres BiH.
Mozda dres Adidasa jeste mainstream dres, ali zivim za taj dan da odem u njihovu prodavnicu i da kupim nas dres. Nije to sto ce biti neki svjetski brend ili sta ti ja znam, to je nesto vise od toga. To je stvar ponosa, da pored dresa jedne Spanije, Njemacke itd. stoji u ponudi i nas dres. Ako nista nek bode oci 'dusmanima' nase nam jedne i jedine. :izet:
Zapitaj se samo koliko ljudi u BiH nosi adidas/nike/puma obucu,dresove,odjecu... ;-)
insomnia78

#3905 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

FIDELCA wrote:
Crvena Tifoza wrote:
karanana wrote:
koliko je to komada?

Zapitaj se samo koliko ljudi u BiH nosi adidas/nike/puma obucu,dresove,odjecu... ;-)
Zapitaj se samo koliko ljudi ima orginalni legein dres a kamoli adidas
Nema veze, bice i aBidas kolekcija :D
Mi smo ba premalo trziste da bi tu oni nesto ekstra profitirali
Cuj skupljaci dresova, svih pedeset skupljaca?
To da ce nesto svjet aman kupovati nas dres zaboravi, vecina finansijski jakih zemalja, koji i najvise kupuju original dresove, imaju isto tako jaku reprezentaciju i kupice i kupuju dres svoje zemlje
Doduse ima kod nas ovih hipstercica koji ce od usta odvajati da bi se mogli "folirati" sa adidas ili nike dresom

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Šveđanin

#3906 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Šveđanin »

Ima li primjer adidas dresa?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Tipicoti

#3907 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Tipicoti »

Sta kaze ovaj gore: ´´Mi smo ba premalo trziste da bi tu oni nesto ekstra profitirali``
....a pogledaj ove ``velesile``

LIHTENSTAJN
Image

FARSKA OSTRVA
Image

ANDORA
Image

KIPAR
Image

SAN MARINO
Image

Pa vise bi Adidas u Unsko-sanskom kantonu prodao dresova nego u svim ovim zemljama zajedno :D

Image
missko

#3908 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by missko »

Tipicoti wrote:Sta kaze ovaj gore: ´´Mi smo ba premalo trziste da bi tu oni nesto ekstra profitirali``
....a pogledaj ove ``velesile``

LIHTENSTAJN
Image

FARSKA OSTRVA
Image

ANDORA
Image

KIPAR
Image

SAN MARINO
Image

Pa vise bi Adidas u Unsko-sanskom kantonu prodao dresova nego u svim ovim zemljama zajedno :D

Image
Pa ovi iz Lihtenstajna sami sebi kupuju dresove ili im ovi podjele onako , nema tu nekog ugovora koji je isplativ Adidasu
karanana

#3909 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

to je to. ne vjerujem ja da ovi iz lihtenstajna traze po 4 garniture za svakog igraca A selekcije plus garniture za desetine drugih nivoa reprezentacija plus nesto dodatno kesha tako da tu nema troska za adidas. vjerovatno ovi to kupe.
missko

#3910 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by missko »

karanana wrote:to je to. ne vjerujem ja da ovi iz lihtenstajna traze po 4 garniture za svakog igraca A selekcije plus garniture za desetine drugih nivoa reprezentacija plus nesto dodatno kesha tako da tu nema troska za adidas. vjerovatno ovi to kupe.
Al ne mozemo racunati Lihtenstajn i nas to je gradic od par hiljada stanovnika a nas dodje kod njih na tekmu 10 milja
Crvena Tifoza

#3911 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

karanana wrote:to je to. ne vjerujem ja da ovi iz lihtenstajna traze po 4 garniture za svakog igraca A selekcije plus garniture za desetine drugih nivoa reprezentacija plus nesto dodatno kesha tako da tu nema troska za adidas. vjerovatno ovi to kupe.
Sumnjam da kupuju jer su na listi reprezentacija iz Evrope kojima je Adidas sponsor:

Åland Islands
Albania
Andorra
Armenia
Belarus
Bulgaria (From 2014)
Cyprus
Denmark
Faroe Islands
Finland
Germany
Hungary
Israel
Kazakhstan
Latvia
Liechtenstein
Northern Ireland
Romania
Russia
San Marino
Scotland
Spain
Sweden
Ukraine
Wales
archi_a

#3912 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by archi_a »

Uz duzno postovanje, ni jedan od ovih dresova na gore postavljenim slikama ne moze ni prismrditi dizajnu dresa nase repke (legea). Ako izuzmemo to da je adidas jaci brend. :bih:
FIDELCA

#3913 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by FIDELCA »

Ima i onih koji ce malo gladovati,ali ce kupiti org dres da se malo proqrči. :D
insomnia78

#3914 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

archi_a wrote:Uz duzno postovanje, ni jedan od ovih dresova na gore postavljenim slikama ne moze ni prismrditi dizajnu dresa nase repke (legea). Ako izuzmemo to da je adidas jaci brend. :bih:
Al nije adidas jarane, sramota sminkere u legeinim dresovima

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
OkoMeneBelo

#3915 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OkoMeneBelo »

Vec potpisano s Nikeom

Image
Mračajski proto

#3916 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mračajski proto »

:lol:
splend

#3917 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by splend »

archi_a wrote:Uz duzno postovanje, ni jedan od ovih dresova na gore postavljenim slikama ne moze ni prismrditi dizajnu dresa nase repke (legea). Ako izuzmemo to da je adidas jaci brend. :bih:
ma ovaj novi legein grmi koliko je mocan, valjda cemo uspjeti s njima produziti ugovor :-D
Image
Herr Flick

#3918 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Ovo tebi moćno i grmi :lol: :lol: :lol: Pa dovoljno je da čovjek samo vidi kako su napravili tu kragnu i sve mu bude jasno :D :D
archi_a

#3919 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by archi_a »

Pisao sam o posljednjem kit-u u kojem smo se plasirali u Brazil. :)
nKrkan

#3920 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

I ovu lutku što su stavili dres na nju su donjeli iz teretane pa ovakvu muskulaturu samo Kolašinac ima u reprezentaciji.
archi_a

#3921 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by archi_a »

Herr Flick wrote:Ovo tebi moćno i grmi :lol: :lol: :lol: Pa dovoljno je da čovjek samo vidi kako su napravili tu kragnu i sve mu bude jasno :D :D
Mislim da je kolega bio malkice sarkastican, na moj racun.......
Last edited by archi_a on 29/01/2014 08:31, edited 1 time in total.
Logovan

#3922 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Herr Flick wrote:Ovo tebi moćno i grmi :lol: :lol: :lol: Pa dovoljno je da čovjek samo vidi kako su napravili tu kragnu i sve mu bude jasno :D :D
Ma zajebavao se lik. :lol:
IcedMFEarth

#3923 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by IcedMFEarth »

Image

Iskreno, ovaj dres mi je ljepši od svih adidasovih :)
phillie

#3924 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma dizajn je ok, lijepo na oko, al' kad ga reprezentativci obuku, onda je to druga prica....vreca - vreca. Hem sto ova kragna Pjanicu skoro do kraja ramena dodje :D
Herr Flick

#3925 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Kome ovo SMEĆE moze biti bolje od adidasa nek ide pod hitno očnom :D

Image
Post Reply