Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#3902 Re: Dres reprezentacije BiH
Ali fazon je sto nece samo BH navijaci uzimati nase dresove. Svako SP ima neku simpa reprezentaciju, kao proslo prvenstvo u JA najtrazeniji dres je bio od Sjeverne Koreje (legeakaranana wrote:
inicijelno pitanje je dobro.
sta znaci "biti rasprodani"?
koliko je to komada?
od 2 miliona BH navijaca od 0 do 100 godina, koliko ce ih kupiti dres od 70-80 eura? koliko ce nenavijaca kupiti dres?
ja tu ne vidim neki veliki benefit za adidas kada je prodaja opreme reprezentacije u pitanju. mozda ima i sporedni faktor, da ce uz reklamu na dresu raja kupovati vise trenerki, tena, kopacki, kacketa.....
i meni ovdje smrdi na egeu.
Mozda dres Adidasa jeste mainstream dres, ali zivim za taj dan da odem u njihovu prodavnicu i da kupim nas dres. Nije to sto ce biti neki svjetski brend ili sta ti ja znam, to je nesto vise od toga. To je stvar ponosa, da pored dresa jedne Spanije, Njemacke itd. stoji u ponudi i nas dres. Ako nista nek bode oci 'dusmanima' nase nam jedne i jedine.
-
Tipicoti
#3903 Re: Dres reprezentacije BiH
nisam veceras gledao dnevnik, jesu li ista javili u vezi adidas dresova ? 
- FIDELCA
#3904 Re: Dres reprezentacije BiH
Zapitaj se samo koliko ljudi u BiH nosi adidas/nike/puma obucu,dresove,odjecu...Crvena Tifoza wrote:Ali fazon je sto nece samo BH navijaci uzimati nase dresove. Svako SP ima neku simpa reprezentaciju, kao proslo prvenstvo u JA najtrazeniji dres je bio od Sjeverne Koreje (legeakaranana wrote:
koliko je to komada?
od 2 miliona BH navijaca od 0 do 100 godina, koliko ce ih kupiti dres od 70-80 eura? koliko ce nenavijaca kupiti dres?
ja tu ne vidim neki veliki benefit za adidas kada je prodaja opreme reprezentacije u pitanju. mozda ima i sporedni faktor, da ce uz reklamu na dresu raja kupovati vise trenerki, tena, kopacki, kacketa.....
i meni ovdje smrdi na egeu.) i raja je jako tesko dolazila do tog dresa. Jednostavno ima ljudi koji su koelcionari, koji vole skupljati dresove pa puno ne gledaju ni na cijenu, makar to bio i dres BiH.
Mozda dres Adidasa jeste mainstream dres, ali zivim za taj dan da odem u njihovu prodavnicu i da kupim nas dres. Nije to sto ce biti neki svjetski brend ili sta ti ja znam, to je nesto vise od toga. To je stvar ponosa, da pored dresa jedne Spanije, Njemacke itd. stoji u ponudi i nas dres. Ako nista nek bode oci 'dusmanima' nase nam jedne i jedine.
- insomnia78
#3905 Re: Dres reprezentacije BiH
Zapitaj se samo koliko ljudi ima orginalni legein dres a kamoli adidasFIDELCA wrote:Zapitaj se samo koliko ljudi u BiH nosi adidas/nike/puma obucu,dresove,odjecu...Crvena Tifoza wrote:Ali fazon je sto nece samo BH navijaci uzimati nase dresove. Svako SP ima neku simpa reprezentaciju, kao proslo prvenstvo u JA najtrazeniji dres je bio od Sjeverne Koreje (legeakaranana wrote:
koliko je to komada?
i meni ovdje smrdi na egeu.) i raja je jako tesko dolazila do tog dresa. Jednostavno ima ljudi koji su koelcionari, koji vole skupljati dresove pa puno ne gledaju ni na cijenu, makar to bio i dres BiH.
Nema veze, bice i aBidas kolekcija
Mi smo ba premalo trziste da bi tu oni nesto ekstra profitirali
Cuj skupljaci dresova, svih pedeset skupljaca?
To da ce nesto svjet aman kupovati nas dres zaboravi, vecina finansijski jakih zemalja, koji i najvise kupuju original dresove, imaju isto tako jaku reprezentaciju i kupice i kupuju dres svoje zemlje
Doduse ima kod nas ovih hipstercica koji ce od usta odvajati da bi se mogli "folirati" sa adidas ili nike dresom
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Šveđanin
#3906 Re: Dres reprezentacije BiH
Ima li primjer adidas dresa?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Tipicoti
#3907 Re: Dres reprezentacije BiH
Sta kaze ovaj gore: ´´Mi smo ba premalo trziste da bi tu oni nesto ekstra profitirali``
....a pogledaj ove ``velesile``
LIHTENSTAJN

FARSKA OSTRVA

ANDORA

KIPAR

SAN MARINO

Pa vise bi Adidas u Unsko-sanskom kantonu prodao dresova nego u svim ovim zemljama zajedno

LIHTENSTAJN

FARSKA OSTRVA

ANDORA

KIPAR

SAN MARINO

Pa vise bi Adidas u Unsko-sanskom kantonu prodao dresova nego u svim ovim zemljama zajedno

-
missko
#3908 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa ovi iz Lihtenstajna sami sebi kupuju dresove ili im ovi podjele onako , nema tu nekog ugovora koji je isplativ AdidasuTipicoti wrote:Sta kaze ovaj gore: ´´Mi smo ba premalo trziste da bi tu oni nesto ekstra profitirali``
LIHTENSTAJN
FARSKA OSTRVA
ANDORA
KIPAR
SAN MARINO
Pa vise bi Adidas u Unsko-sanskom kantonu prodao dresova nego u svim ovim zemljama zajedno![]()
- karanana
#3909 Re: Dres reprezentacije BiH
to je to. ne vjerujem ja da ovi iz lihtenstajna traze po 4 garniture za svakog igraca A selekcije plus garniture za desetine drugih nivoa reprezentacija plus nesto dodatno kesha tako da tu nema troska za adidas. vjerovatno ovi to kupe.
-
missko
#3910 Re: Dres reprezentacije BiH
Al ne mozemo racunati Lihtenstajn i nas to je gradic od par hiljada stanovnika a nas dodje kod njih na tekmu 10 miljakaranana wrote:to je to. ne vjerujem ja da ovi iz lihtenstajna traze po 4 garniture za svakog igraca A selekcije plus garniture za desetine drugih nivoa reprezentacija plus nesto dodatno kesha tako da tu nema troska za adidas. vjerovatno ovi to kupe.
-
Crvena Tifoza
#3911 Re: Dres reprezentacije BiH
Sumnjam da kupuju jer su na listi reprezentacija iz Evrope kojima je Adidas sponsor:karanana wrote:to je to. ne vjerujem ja da ovi iz lihtenstajna traze po 4 garniture za svakog igraca A selekcije plus garniture za desetine drugih nivoa reprezentacija plus nesto dodatno kesha tako da tu nema troska za adidas. vjerovatno ovi to kupe.
Åland Islands
Albania
Andorra
Armenia
Belarus
Bulgaria (From 2014)
Cyprus
Denmark
Faroe Islands
Finland
Germany
Hungary
Israel
Kazakhstan
Latvia
Liechtenstein
Northern Ireland
Romania
Russia
San Marino
Scotland
Spain
Sweden
Ukraine
Wales
-
archi_a
#3912 Re: Dres reprezentacije BiH
Uz duzno postovanje, ni jedan od ovih dresova na gore postavljenim slikama ne moze ni prismrditi dizajnu dresa nase repke (legea). Ako izuzmemo to da je adidas jaci brend. 
- FIDELCA
#3913 Re: Dres reprezentacije BiH
Ima i onih koji ce malo gladovati,ali ce kupiti org dres da se malo proqrči. 
- insomnia78
#3914 Re: Dres reprezentacije BiH
Al nije adidas jarane, sramota sminkere u legeinim dresovimaarchi_a wrote:Uz duzno postovanje, ni jedan od ovih dresova na gore postavljenim slikama ne moze ni prismrditi dizajnu dresa nase repke (legea). Ako izuzmemo to da je adidas jaci brend.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- OkoMeneBelo
#3915 Re: Dres reprezentacije BiH
Vec potpisano s Nikeom

- splend
- Herr Flick
#3918 Re: Dres reprezentacije BiH
Ovo tebi moćno i grmi
Pa dovoljno je da čovjek samo vidi kako su napravili tu kragnu i sve mu bude jasno

-
archi_a
#3919 Re: Dres reprezentacije BiH
Pisao sam o posljednjem kit-u u kojem smo se plasirali u Brazil. 
- nKrkan
#3920 Re: Dres reprezentacije BiH
I ovu lutku što su stavili dres na nju su donjeli iz teretane pa ovakvu muskulaturu samo Kolašinac ima u reprezentaciji.
-
archi_a
#3921 Re: Dres reprezentacije BiH
Mislim da je kolega bio malkice sarkastican, na moj racun.......Herr Flick wrote:Ovo tebi moćno i grmi![]()
![]()
Pa dovoljno je da čovjek samo vidi kako su napravili tu kragnu i sve mu bude jasno
![]()
Last edited by archi_a on 29/01/2014 08:31, edited 1 time in total.
- Logovan
#3922 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma zajebavao se lik.Herr Flick wrote:Ovo tebi moćno i grmi![]()
![]()
![]()
- IcedMFEarth
#3923 Re: Dres reprezentacije BiH

Iskreno, ovaj dres mi je ljepši od svih adidasovih
- phillie
#3924 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma dizajn je ok, lijepo na oko, al' kad ga reprezentativci obuku, onda je to druga prica....vreca - vreca. Hem sto ova kragna Pjanicu skoro do kraja ramena dodje 
- Herr Flick
#3925 Re: Dres reprezentacije BiH
Kome ovo SMEĆE moze biti bolje od adidasa nek ide pod hitno očnom