Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Prozor

#3901 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

To sa Hazarima nije naučno dokazano. I nije potrebno dokazivati neku nepovezanost Jevreja sa starim Israilćanima, postojala ta povezanost u većoj ili manjoj količini jasno je da je Izrael sam po sebi sinonim za zločin. Molim Boga da jednom taj palestinski narod vidi pravde i slobode na svojoj zemlji. :(
zonbirile

#3902 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Prozor wrote:To sa Hazarima nije naučno dokazano. I nije potrebno dokazivati neku nepovezanost Jevreja sa starim Israilćanima, postojala ta povezanost u većoj ili manjoj količini jasno je da je Izrael sam po sebi sinonim za zločin. Molim Boga da jednom taj palestinski narod vidi pravde i slobode na svojoj zemlji. :(
------------------------------------------------------------------------------------------------
hajde uzmi kocku šečera i čašu vode pa nam prevedi ovaj post.
Prozor

#3903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

argument jak ko beton :roll:
zonbirile

#3904 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@argument
očito nisi načisto sa riječju argument,nama veze,pojasni mi post .
Prozor

#3905 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

eto nisam načisto. post je jasan samo se mani kvazi-analitike.
zonbirile

#3906 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Prozor wrote:eto nisam načisto. post je jasan samo se mani kvazi-analitike.
--------------------------------------------
šta ti ja mogu,kada je tebi relevantnija istorija 7.vijeka,od 14 vijeka.A Hazarsko carstvo nestalo,tek u 14.vijeku.A Jevreji i Izraelćani,ne znam šta je pisac htjeo reći.
Prozor

#3907 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

Hazarsko carstvo i sve to je tkz alternativna historija, ako ima necega sto je tacno vecinom je prodavanje magle. Israilcani sam napisao, stari Jevreji majstore povijesti......
ikasin

#3908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ikasin »

Ničija nije do zore dogorila pa neče ni njihova. Tragićna je samo ćinjenica da oni koji se kunu u demokratiju svaki dan
kad su u pitanju stanovnici islamske vjeroispovjesti imaju dvostruke aršine i mjerila.
Murat Sabanovic

#3909 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Murat Sabanovic »

ja konto, hazari su iz gruzije ,azerbeidzana....odakle sad odjednom u iranu?????
zonbirile

#3910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Prozor wrote:Hazarsko carstvo i sve to je tkz alternativna historija, ako ima necega sto je tacno vecinom je prodavanje magle. Israilcani sam napisao, stari Jevreji majstore povijesti......
----------------------------------------------------------
kako bolan alternativna,da nisi pomješao sa alternativnom medicinom.A što se tiče imena,tu ti je tek konfuzija.Znaš narod koji ima pisane tragove svoga trajanja od 5770g ima burnu istoriju.Izraerl je pojam za sjeverno carstvo negdje 1000 prije Krista i činilo ga 9 plemena,južno Judeja sa 3 plemena.Svi oni su etnički semiti(kao i Arapi),a svi skupa mislim ova plemena, Jevreji.
armin071

#3911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

zonbirile wrote:
Prozor wrote:Hazarsko carstvo i sve to je tkz alternativna historija, ako ima necega sto je tacno vecinom je prodavanje magle. Israilcani sam napisao, stari Jevreji majstore povijesti......
kako bolan alternativna,da nisi pomješao sa alternativnom medicinom.A što se tiče imena,tu ti je tek konfuzija.Znaš narod koji ima pisane tragove svoga trajanja od 5770g ima burnu istoriju.Izraerl je pojam za sjeverno carstvo negdje 1000 prije Krista i činilo ga 9 plemena,južno Judeja sa 3 plemena.Svi oni su etnički semiti(kao i Arapi),a svi skupa mislim ova plemena, Jevreji.
Kojeg Krista izvini?? Kojih ba godina?? To su sve nagadjanja koja jos niko nije ni dokazao a ti si to vec uzeo kao zdravo za gotovo... Samo iznesi neke "neoborive dokaze" da je taj isti Krist uopste i postojao pa se onda moze nastaviti prica..... A to pricala trojica pa napravila istoriju je isto ko da sad ja i ti pricamo o Medjugorju i da ti meni kazes da je to fakat bilo i ja moram u to vjerovati a sve na osnovu price tamo neke djece.... Istoriju je pisao svako kako je njemu pasalo a ici toliko unatrag i bubati nekakvim godinama bez ikakvog valjanog dokaza je samo puko prepricavanje teorija postojanja necega........
zonbirile

#3912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

armin071 wrote:
zonbirile wrote:
Kojeg Krista izvini?? Kojih ba godina?? To su sve nagadjanja koja jos niko nije ni dokazao a ti si to vec uzeo kao zdravo za gotovo... Samo iznesi neke "neoborive dokaze" da je taj isti Krist uopste i postojao pa se onda moze nastaviti prica..... A to pricala trojica pa napravila istoriju je isto ko da sad ja i ti pricamo o Medjugorju i da ti meni kazes da je to fakat bilo i ja moram u to vjerovati a sve na osnovu price tamo neke djece.... Istoriju je pisao svako kako je njemu pasalo a ici toliko unatrag i bubati nekakvim godinama bez ikakvog valjanog dokaza je samo puko prepricavanje teorija postojanja necega........
----------------------------------------------
halo nešto si načuo pa ti se brka.Nije uopšte tu važan Krist ni njegovo postojanje,nego vremenski reper ,koji koristi svijet i savremena nauka.Jednostavno na vremenskoj osi to je 0,izhodište,nametnuto od crkve u IV stoljeću,pa zato imaš i brojanje prije Krista.Jednostavno do bola,ne znam kako učiš stari vijek,Grčku i sl.Mješaš pisanje o vjeri i realna događanja.Momak knjigu u ruke i kada odrasli postaju javi se za riječ.
armin071

#3913 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

--------------------------------------------
halo nešto si načuo pa ti se brka.Nije uopšte tu važan Krist ni njegovo postojanje,nego vremenski reper ,koji koristi svijet i savremena nauka.Jednostavno na vremenskoj osi to je 0,izhodište,nametnuto od crkve u IV stoljeću,pa zato imaš i brojanje prije Krista.Jednostavno do bola,ne znam kako učiš stari vijek,Grčku i sl.Mješaš pisanje o vjeri i realna događanja.Momak knjigu u ruke i kada odrasli postaju javi se za riječ.[/quote]

:-)

Kojoj bolan vjeri?? :lol:

Haj ti opet na google pa nam opet ovdje iznesi more "provjerenih" podataka..... Ako je tebi realno nesto sto je nametnuto od necega sto se zove Crkva i ako ti ovdje iznosis "cinjenice" koje si negdje procitao ili naucio a koje nemaju veze sa realnoscu to je tvoj problem. Ti mozes ovdje navoditi neke isjecke iz knjiga ili ne znam ni ja vec odakle nadopunjujes svoje "znanje", ali to nema veze sa realnoscu niti sa nekim neoborivim cinjenicama. Svaka teorija koja nije dokazana je samo teorija a ti ako vjerujes u nju postajes automatski vjernik te teorije. Znaci isto tako vjernicima ma koje vjere ne trebaju nikakvi dokazi, oni jednostavno vjeruju i to je to. E tako isto i Zidovi ili ti ga Jevreji kao narod nemaju ama bas nikakvih dokaza u vecinu stvari sto stotinama godina podastiru kao cinjenice a ti kao neko trece lice prenosis to na ovaj forum. Znaci neke "istorijske izvore" ili nagadjanja o stvarima koja su se dogodila u nekoj davnoj proslosti ko sto ti napisa "prije Isusa K." ne moze dokazati niko ,bas kao ni "ovo od cega se mjeri vrijeme ili O ishodiste". Dakle nemas potrebe da me nesto ubjedjujes i trosis svoje "teskom mukom" steceno znanje". Dovoljno je samo da za svaku tvoju tvrdnju navedes makar jedan dokaz bilo sad to raseljavanje Jevreja " za koje ni oni sami ne znaju sto se dogadjalo" (ali interesantno ja mislim da ti imas podatak vise), pa tako i o nastanku danasnjeg Izraela i pravicnosti njihove borbe protiv Palestinaca i sl.

A za ovo gore boldirano,........ sta reci zivio govornik :thumbup: (Kultura govora je jako sirok pojam kojeg svako tumaci na svoj, sebi sopstven nacin)
zonbirile

#3914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

armin071 wrote:--------------------------------------------
halo nešto si načuo pa ti se brka.Nije uopšte tu važan Krist ni njegovo postojanje,nego vremenski reper ,koji koristi svijet i savremena nauka.Jednostavno na vremenskoj osi to je 0,izhodište,nametnuto od crkve u IV stoljeću,pa zato imaš i brojanje prije Krista.Jednostavno do bola,ne znam kako učiš stari vijek,Grčku i sl.Mješaš pisanje o vjeri i realna događanja.Momak knjigu u ruke i kada odrasli postaju javi se za riječ.
:-)

Kojoj bolan vjeri?? :lol:

Haj ti opet na google pa nam opet ovdje iznesi more "provjerenih" podataka..... Ako je tebi realno nesto sto je nametnuto od necega sto se zove Crkva i ako ti ovdje iznosis "cinjenice" koje si negdje procitao ili naucio a koje nemaju veze sa realnoscu to je tvoj problem. Ti mozes ovdje navoditi neke isjecke iz knjiga ili ne znam ni ja vec odakle nadopunjujes svoje "znanje", ali to nema veze sa realnoscu niti sa nekim neoborivim cinjenicama. Svaka teorija koja nije dokazana je samo teorija a ti ako vjerujes u nju postajes automatski vjernik te teorije. Znaci isto tako vjernicima ma koje vjere ne trebaju nikakvi dokazi, oni jednostavno vjeruju i to je to. E tako isto i Zidovi ili ti ga Jevreji kao narod nemaju ama bas nikakvih dokaza u vecinu stvari sto stotinama godina podastiru kao cinjenice a ti kao neko trece lice prenosis to na ovaj forum. Znaci neke "istorijske izvore" ili nagadjanja o stvarima koja su se dogodila u nekoj davnoj proslosti ko sto ti napisa "prije Isusa K." ne moze dokazati niko ,bas kao ni "ovo od cega se mjeri vrijeme ili O ishodiste". Dakle nemas potrebe da me nesto ubjedjujes i trosis svoje "teskom mukom" steceno znanje". Dovoljno je samo da za svaku tvoju tvrdnju navedes makar jedan dokaz bilo sad to raseljavanje Jevreja " za koje ni oni sami ne znaju sto se dogadjalo" (ali interesantno ja mislim da ti imas podatak vise), pa tako i o nastanku danasnjeg Izraela i pravicnosti njihove borbe protiv Palestinaca i sl.
----------------------------------------
ne znam koji si razred,ali si dogurao do pojma nove ere i prije nove ere.Na engleskom ti je to b.c i a.c,pa ako učiš engleski ono b je od before ,a c. vidiš oni ne pišu K nego C za krista.Moraš još puno hrane protjerati kroz crijeva da narasteš,onako kulturno.Pa ovde se ne uče osnovni pojmovi,a ti bi već u školu za pačiče male.
armin071

#3915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

ne znam koji si razred,ali si dogurao do pojma nove ere i prije nove ere.Na engleskom ti je to b.c i a.c,pa ako učiš engleski ono b je od before ,a c. vidiš oni ne pišu K nego C za krista.Moraš još puno hrane protjerati kroz crijeva da narasteš,onako kulturno.Pa ovde se ne uče osnovni pojmovi,a ti bi već u školu za pačiče male.[/quote]

Tako pisu veliki :thumbup:
zonbirile

#3916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

armin071 wrote:ne znam koji si razred,ali si dogurao do pojma nove ere i prije nove ere.Na engleskom ti je to b.c i a.c,pa ako učiš engleski ono b je od before ,a c. vidiš oni ne pišu K nego C za krista.Moraš još puno hrane protjerati kroz crijeva da narasteš,onako kulturno.Pa ovde se ne uče osnovni pojmovi,a ti bi već u školu za pačiče male.
Tako pisu veliki :thumbup:[/quote]
----------------------------------------------------
bunilo te ono prije Krista,nisi znao da je to isto kao i prije nove ere.Dobro je ne moraš vikati ono ..ja sam maga..c.Na forumu se neznanje brzo pokaže i ostaje zapisano,zato kada nisi siguran pitaj roditelje,učiteljicu,prosurfaj.Ja nam obrazovnog sistema,ja doduše teško je povezati ta dva pojma,pogotovo što je riječ o Kristu,a on ti je nekako ko Djed Mraz u Sarajevu.
armin071

#3917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

zonbirile wrote:
armin071 wrote:ne znam koji si razred,ali si dogurao do pojma nove ere i prije nove ere.Na engleskom ti je to b.c i a.c,pa ako učiš engleski ono b je od before ,a c. vidiš oni ne pišu K nego C za krista.Moraš još puno hrane protjerati kroz crijeva da narasteš,onako kulturno.Pa ovde se ne uče osnovni pojmovi,a ti bi već u školu za pačiče male.
Tako pisu veliki :thumbup:
----------------------------------------------------
bunilo te ono prije Krista,nisi znao da je to isto kao i prije nove ere.Dobro je ne moraš vikati ono ..ja sam maga..c.Na forumu se neznanje brzo pokaže i ostaje zapisano,zato kada nisi siguran pitaj roditelje,učiteljicu,prosurfaj.Ja nam obrazovnog sistema,ja doduše teško je povezati ta dva pojma,pogotovo što je riječ o Kristu,a on ti je nekako ko Djed Mraz u Sarajevu.[/quote]

Vidi jedno je cinjenicno stanje odnosno sadasnje kako racunanje vremena, tako i kalendar bilo gregorijanski tako i onaj hidzretski. Tako je to ovaj danasnji moderni svijet prihvatio pa tako i ja i ti. Ali druga je stvar opisivati neke dogadjaje od prije nekoliko hiljada godina i podastirati to kao nekakve dokaze ovdje, pri tome vrijedjajuci svakoga ko pored tih tvojih tvrdnji pokusa makar iz sale postaviti znak upitnika. I kad si vec tako prepotentan i britak na jeziku objasni ti meni zasto se naprimjer ne kaze vrijeme prije Krisne koji je (tako kazu) postojao bar 1000 godina prije Krista..... Da ne spominjemo Egipat i Grcku i njihove "stolare". Datumi tipa 25 decembar,trudna djevica, lijecenje rana rukama i sl., ne znam ono djeluje dosta "uvjerljivo". Ipak kada se pise o ovim stvarima treba uvijek staviti ono "po vjerovanju"....

I da zavsimo jer ovo nije ni moj a ni tvoj privatni forum tema je "Izrael je opet pocinio zlocin". Mogu samo dodati da ono sto je trenutno je da ga jos cini i dan danas. E sad opravdano ili ne to je na pojedincima da prosude....
zonbirile

#3918 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@armin 71
hajde dobro,sada nisi lupao gluposti nego se šalio.Pa kao i u svemu nije važan fakat nego moć,crkva je imala moć i bolio je quracza tamo neke i to je to.Sav tada poznati i moćni silni svijet to prihvatio,a ostali pa ko ih jebe.
armin071

#3919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

zonbirile wrote:@armin 71
hajde dobro,sada nisi lupao gluposti nego se šalio.Pa kao i u svemu nije važan fakat nego moć,crkva je imala moć i bolio je quracza tamo neke i to je to.Sav tada poznati i moćni silni svijet to prihvatio,a ostali pa ko ih jebe.

Eh to je to.
Vidis da je moglo i bez vrijedjanja.....
ahuseino

#3920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

armin071 wrote:
zonbirile wrote:
Pa jebiga, onda dokaz ni za sta na svijetu ne postoji. Mislim haj' nek neko dokaze evoluciju.
Haj nek neko dokaze da se moj pradjeda rodio... samo postoji neki izvod u maticnoj knjizi, ja nisam tamo bio, ni moji roditelji, a njihovi nisu zivi, znaci nema svjedoka, nema pocinitelja... sta je dokaz?

Ti mozes ne vjerovat', kao sto Ahmica ne vjeruje u holokaust, ali me interesuje sta mu/ti je potrabno da ga nozove/s dokazom...

Istina je, istoriju pise pobjednik, ali opet... sto jes, jes...
armin071

#3921 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

Pa jebiga, onda dokaz ni za sta na svijetu ne postoji. Mislim haj' nek neko dokaze evoluciju.
Haj nek neko dokaze da se moj pradjeda rodio... samo postoji neki izvod u maticnoj knjizi, ja nisam tamo bio, ni moji roditelji, a njihovi nisu zivi, znaci nema svjedoka, nema pocinitelja... sta je dokaz?

Ti mozes ne vjerovat', kao sto Ahmica ne vjeruje u holokaust, ali me interesuje sta mu/ti je potrabno da ga nozove/s dokazom...

Istina je, istoriju pise pobjednik, ali opet... sto jes, jes...[/quote]

Za evoluciju probao je Darwin ali nazalost ne mozes nesto dokazati teorijom. Znaci ima dosta ljudi na svijetu koji su tu teoriju prihvatili jer ima hajde recimo dosta realnosti u njoj. Ali isto tako ima dosta ljudi koji i ne vjeruju u to cak suprotno. Za Holokaust grijesis. On je dokazan i prezvakan. Razlika je samo u brojkama odnosno napuhivanju istog ili ne... Ali kada se govori o Holokaustu, posto je rijec o zlocinu do tada nezapamcene brutalnosti nepojmljive ljudskom umu niko se u ovom modernom svijetu ne usudjuje da puno "kopa" pa tim podacima. A sto se tice tvog pradjede ne znam sta bih ti rekao 8-) To je opet neka "bliska proslost" i niko nije imao neke posebne koristi da manipulise tim podacima tako da je vjerovatno postojao. A dokaz kao pojam je bar po meni nedorecen tako da se ne bih smio usuditi da ga definisem. U svakom slucaju na tebi kao pojedincu je da na osnovu raznih teorija(dokazanih ili ne), analiza i tvrdnji oformis jednu cjelinu i prihvatis to kao dokaz. A dokaza na svijetu ima puno samo sto se oni uglavnom vezu za ovu kako bi se reklo "modernu istoriju". Davna proslost je kako zbog nerazvijenosti tadasnjeg svijeta tako i zbog nepovezanosti naroda ostavljena na milost i nemilost raznim manipulatorima i teoreticarima...Nazalost tadasnji manipulatori i teoreticari su napravili danas nepobjedive "institucije manipulacija" modernim nazivom "vjera" gdje im se iste nazalost donose ogroman profit.
zonbirile

#3922 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

armin071 wrote:
zonbirile wrote:@armin 71

Eh to je to.
Vidis da je moglo i bez vrijedjanja.....
----------------------------------------------
znači naučio si da je p.n.e,isto kao i b.c odnosno prije Krista.U priči o Jevrejima ide mi nekako prije Krista.Imaš još jednu grešku,pojam Izraelčani i Jevreji,ali to sam ti objasnio,samo ponovi koji put.
armin071

#3923 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by armin071 »

---------------------------------------------
znači naučio si da je p.n.e,isto kao i b.c odnosno prije Krista.U priči o Jevrejima ide mi nekako prije Krista.Imaš još jednu grešku,pojam Izraelčani i Jevreji,ali to sam ti objasnio,samo ponovi koji put.[/quote]

Momak uprati prvo s kim pricas i kome sta objasnjavas. Drugo steta ti je da takav kapacitet ne iskoristis da zaradis sta para. Provodis i previse vremena ovdje ubjedjujuci ovaj neuk narod u tvoje teorije. Ako si se puno uznemirio od mog ili necijeg drugog neznanja apaurin je zakon. A sad ti ono opet opleti djete, obdaniste, ti najpametniji, malo na google pa izvuci koji podatak pa nam ga kopiraj ovdje. Jednostavno fasciniraj nas 8) . I posto vidim da je sva normalnija raja otisla sa ove teme kako si se ti uvhvatio u rjesavanje "Izraelskog problema" od danas imas jos jednog sagovornika manje.. Pa ti sam sebe repliciraj. Koji si kapacitet ne bi me cudilo da i sam od sebe naucis nesto novo....
zonbirile

#3924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

armin071 wrote:---------------------------------------------
znači naučio si da je p.n.e,isto kao i b.c odnosno prije Krista.U priči o Jevrejima ide mi nekako prije Krista.Imaš još jednu grešku,pojam Izraelčani i Jevreji,ali to sam ti objasnio,samo ponovi koji put.
Momak uprati prvo s kim pricas i kome sta objasnjavas. Drugo steta ti je da takav kapacitet ne iskoristis da zaradis sta para. Provodis i previse vremena ovdje ubjedjujuci ovaj neuk narod u tvoje teorije. Ako si se puno uznemirio od mog ili necijeg drugog neznanja apaurin je zakon. A sad ti ono opet opleti djete, obdaniste, ti najpametniji, malo na google pa izvuci koji podatak pa nam ga kopiraj ovdje. Jednostavno fasciniraj nas 8) . I posto vidim da je sva normalnija raja otisla sa ove teme kako si se ti uvhvatio u rjesavanje "Izraelskog problema" od danas imas jos jednog sagovornika manje.. Pa ti sam sebe repliciraj. Koji si kapacitet ne bi me cudilo da i sam od sebe naucis nesto novo....[/quote]
-------------------------------------------
mišu mali ublehašu stari ,ne znati šta je prije Krista,je odron,dno dna.Te tvoje nesuvisle rečenice kojim ništa ne kažeš ostavi za školu i raju.
bogoljub

#3925 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Izraelski tenkovi krenuli na pojas Gaze!

Ponovo neredi u Gazi! :!:

vijesti govore da Izraelski tenkovi krenuli su ka Pojasu Gaze nakon najtežih sukoba vojske sa palestinskim militantima u posljednjih 14 mjeseci u kojima su poginula dva vojnika i dva Palestinca.
Izgleda da su ih palestinci naprašili, pa su se prepali i morali odmah napustiti Gazu.
Stvarno do kada će svijet ovo sve gledati!_? :sad:
Locked