Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da imam stan gdje ima zohara ne bih se ni ja hvalio.
Nedavno u zgradi cistili dimnjake. I otvarali vratanca dimnjaka u podrumima.
Kad eto ti komsija. Ko ce im platiti sto im je krompir i mrkva u podrumu zaprasen. Ima naroda za promatranja bruka. I onda se cude otkuda zohari.
Na ovoj temi mi je to uvijek bilo fascinantno. Formira se cijena stana na osnovu toga ko biva predratna gradnja, pa kvalitetno. A ne zna rade li mu hidranti na spratu. I ima li bajki u zgradi.
kindlas wrote:Jedno pitanje za ove upucene, kakav je kvalitet zgrada u ulici Envera Sehovica na D.Malti, konkretno ona zgrada gdje je buregdzinica Nagib? Bilo kakve informacije o toj zgradi su dobrodosle Hvala.
Kvalitet geadnje je među najboljim predratnim zgradama. Pravljeno za vojne visoke cinove i građanska lica u tadadnjem drzavnom aparatu. Stanovi projektovani tako da su najbolje moguce pozicionirani u odnosu na suncevo kretanje.
Ja da sam na tvom mjestu ne bih se dvoumila, posebno ako je u pitanju veliki stan sa pika, koji se realno nudi ispod cijene.
Hvala na odgovoru. Imas li ti kakve informacije o zoharima, meni je malo mutno ovo sto spominju zohare jer u nekim od nabrojanih zgrada za koje su rekli da imaju zohare, ja sam 100% siguran da nemaju jer sam zivio tu do nedavno, ali o ovoj zgradi za koju sam pitao stvarno nemam pojma. Niti znam koga da zivi tu niti sam zivio a gledao sam neki stan tu pa me zanima kakva je situacija sa tim zoharima.
Voltriz wrote:Ma taj citav dio Malte ima problem sa zoharima. Zivio 3 godine u Fojnickoj nismo mogli ostati od zohara. Ne mozes ih se rijesit jer svi stanovi oko tebe imaju isti problem tako da samo pobjegnu pa se vrate. U jednom trenutku se pojavile i neke vece bubasvabe i tada smo odlucili da idemo sa te lokacije.
Birčanska/Fojnička ima problem oduvijek sa svime jer je to jedna od najstarijih zgrada u naselju (jedina zgrada bez centralnog grijanja na Malti) ali teško da cijela Malta ima - imam veze sa 3 zgrade tamo i samo u jednoj je to bio problem neposredno poslije rata ali se riješilo sa propisno urađenom dezinsekcijom prije 15tak godina...
kindlas wrote:Ima li taj smetlarnik ova zgrada u Envera Sehovica gdje je Nagib? Ja ga nisam vidio ovako u prolazu (dok se na Sibici npr vidi da ima).
Nemoj zezat
Ja nisam mogao da vjerujem da je onako smetljiste dozvoljeno u gradu, zaista nevjerovatno. Ono je previse blizu ovih drugih zgrada, znaci mora nekkavih buba biti kako god.
kindlas wrote:Ima li taj smetlarnik ova zgrada u Envera Sehovica gdje je Nagib? Ja ga nisam vidio ovako u prolazu (dok se na Sibici npr vidi da ima).
Nemoj zezat
Ja nisam mogao da vjerujem da je onako smetljiste dozvoljeno u gradu, zaista nevjerovatno. Ono je previse blizu ovih drugih zgrada, znaci mora nekkavih buba biti kako god.
Neko je spominjao da ima smetlarnik i na ovoj u Envera Sehovica ali ja ga ne vidim, pa reko mozda je nekakva druga izvedba u pitanju ili nije tacna informacija da ima. Neko je vec ranije konstatovao, gdje god ima smetlarnik tu mora biti i zohara, to je cinjenica.
Uzmi stan. Neće te žohari pojesti. I onda dokažeš ženi da nema blage veze o stanovima, i onda ga rahat prodaš i kupiš gdje treba bez uplitanja. Ima još muškaraca sa ženama. Naiće mušterija.
I plus, do kraja života kada ti god dođe sa nekom morskom idejom, samo joj kažeš da se ne razumije i spomeneš žohare.
Uzmi stan. Neće te žohari pojesti. I onda dokažeš ženi da nema blage veze o stanovima, i onda ga rahat prodaš i kupiš gdje treba bez uplitanja. Ima još muškaraca sa ženama. Naiće mušterija.
I plus, do kraja života kada ti god dođe sa nekom morskom idejom, samo joj kažeš da se ne razumije i spomeneš žohare.
Ja gledao stan u toj zgradi prosle sedmice i punicani zena navalile zbog lokacije al nema sanse da cu ja platiti stan 2k kojem treba potpuna renovacija.
Lave jesi ti navalio na tu u Nagiba
Ima zohara znam i ja to od par osoba koje tu zive... a ne zelis zohare u svom zivotnom prostoru. Vjeruj mi.
Pa navalio zato sto mi se svidio jedan stan tu ali ne volim zohare pa ne bih da se za*ebem
Ali i to sto raja prica po mahali kako ima zohara treba uzeti s rezervom, jer se tako pricalo i za ovu zgradu gdje sam sad a ja u 7 godina nisam nijednog vidio.
Ima zohara znam i ja to od par osoba koje tu zive... a ne zelis zohare u svom zivotnom prostoru. Vjeruj mi.
Pa navalio zato sto mi se svidio jedan stan tu ali ne volim zohare pa ne bih da se za*ebem
Ali i to sto raja prica po mahali kako ima zohara treba uzeti s rezervom, jer se tako pricalo i za ovu zgradu gdje sam sad a ja u 7 godina nisam nijednog vidio.
Koji si stan gledao, mozda smo isti.
Jel ulaz br 3, cetvrti sprat?
kindlas wrote:
kindlas wrote:
Dobro, ali sutra kad osvanes na temi "Zohari : (" nemoj reci da ti nismo rekli.
Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam.
Tuzla111 wrote:Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam.
Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket
Ja vise volim da nije renoviran nikako ali da je cijena 20.000 niza pa da ja po svom cejfu radim.
kindlas wrote:
Dobro, ali sutra kad osvanes na temi "Zohari : (" nemoj reci da ti nismo rekli.
Nego, ima li kakve informacije o tom famoznom smetlarniku u toj zgradi? Neko (nisam siguran ko) ga spomenu onako usput ali izgleda da nije siguran pa se posutio
Tuzla111 wrote:Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam.
Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket
Ja vise volim da nije renoviran nikako ali da je cijena 20.000 niza pa da ja po svom cejfu radim.
Da nije samo rekla kazala....Zivio u ovakvom stanu, ulaz prvi od nagibove buregdzinice, sprat zadnji, stan od 90 i kusur kvadrata (tj isti kao sto ti gledas)....
Ima zohara...provjereno
Nije ti bas drago kad ih vidis, i ima ih puno, nije bas po jedan, dva ponekad....vec se desi kad udjes u kupatilo, njih 10...