Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Haris.ba

#3901 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Da imam stan gdje ima zohara ne bih se ni ja hvalio. :D

Nedavno u zgradi cistili dimnjake. I otvarali vratanca dimnjaka u podrumima.

Kad eto ti komsija. Ko ce im platiti sto im je krompir i mrkva u podrumu zaprasen. Ima naroda za promatranja bruka. I onda se cude otkuda zohari.

Na ovoj temi mi je to uvijek bilo fascinantno. Formira se cijena stana na osnovu toga ko biva predratna gradnja, pa kvalitetno. A ne zna rade li mu hidranti na spratu. I ima li bajki u zgradi.
kindlas

#3902 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

crno_sa_zlatnim wrote:
kindlas wrote:Jedno pitanje za ove upucene, kakav je kvalitet zgrada u ulici Envera Sehovica na D.Malti, konkretno ona zgrada gdje je buregdzinica Nagib? Bilo kakve informacije o toj zgradi su dobrodosle :) Hvala.
Kvalitet geadnje je među najboljim predratnim zgradama. Pravljeno za vojne visoke cinove i građanska lica u tadadnjem drzavnom aparatu. Stanovi projektovani tako da su najbolje moguce pozicionirani u odnosu na suncevo kretanje.
Ja da sam na tvom mjestu ne bih se dvoumila, posebno ako je u pitanju veliki stan sa pika, koji se realno nudi ispod cijene.
Hvala na odgovoru. Imas li ti kakve informacije o zoharima, meni je malo mutno ovo sto spominju zohare jer u nekim od nabrojanih zgrada za koje su rekli da imaju zohare, ja sam 100% siguran da nemaju jer sam zivio tu do nedavno, ali o ovoj zgradi za koju sam pitao stvarno nemam pojma. Niti znam koga da zivi tu niti sam zivio a gledao sam neki stan tu pa me zanima kakva je situacija sa tim zoharima.
VladaFBiH

#3903 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Voltriz wrote:Ma taj citav dio Malte ima problem sa zoharima. Zivio 3 godine u Fojnickoj nismo mogli ostati od zohara. Ne mozes ih se rijesit jer svi stanovi oko tebe imaju isti problem tako da samo pobjegnu pa se vrate. U jednom trenutku se pojavile i neke vece bubasvabe i tada smo odlucili da idemo sa te lokacije.
Birčanska/Fojnička ima problem oduvijek sa svime jer je to jedna od najstarijih zgrada u naselju (jedina zgrada bez centralnog grijanja na Malti) ali teško da cijela Malta ima - imam veze sa 3 zgrade tamo i samo u jednoj je to bio problem neposredno poslije rata ali se riješilo sa propisno urađenom dezinsekcijom prije 15tak godina...
sabanss

#3904 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Sve zgrade koje imaju smetljarnike imaju žohare. Pitanje je samo da li su trenutno vidljivi.
kindlas

#3905 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Ima li taj smetlarnik ova zgrada u Envera Sehovica gdje je Nagib? Ja ga nisam vidio ovako u prolazu (dok se na Sibici npr vidi da ima).
Tuzla111

#3906 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

kindlas wrote:Ima li taj smetlarnik ova zgrada u Envera Sehovica gdje je Nagib? Ja ga nisam vidio ovako u prolazu (dok se na Sibici npr vidi da ima).
Nemoj zezat :D
Ja nisam mogao da vjerujem da je onako smetljiste dozvoljeno u gradu, zaista nevjerovatno. Ono je previse blizu ovih drugih zgrada, znaci mora nekkavih buba biti kako god.
kindlas

#3907 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Tuzla111 wrote:
kindlas wrote:Ima li taj smetlarnik ova zgrada u Envera Sehovica gdje je Nagib? Ja ga nisam vidio ovako u prolazu (dok se na Sibici npr vidi da ima).
Nemoj zezat :D
Ja nisam mogao da vjerujem da je onako smetljiste dozvoljeno u gradu, zaista nevjerovatno. Ono je previse blizu ovih drugih zgrada, znaci mora nekkavih buba biti kako god.
Neko je spominjao da ima smetlarnik i na ovoj u Envera Sehovica ali ja ga ne vidim, pa reko mozda je nekakva druga izvedba u pitanju ili nije tacna informacija da ima. Neko je vec ranije konstatovao, gdje god ima smetlarnik tu mora biti i zohara, to je cinjenica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3908 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

Lave jesi ti navalio na tu u Nagiba :mrgreen:

Ima zohara znam i ja to od par osoba koje tu zive... a ne zelis zohare u svom zivotnom prostoru. Vjeruj mi.
Haris.ba

#3909 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Ma žena mu navalila. Ko da gledam. :D

Uzmi stan. Neće te žohari pojesti. I onda dokažeš ženi da nema blage veze o stanovima, i onda ga rahat prodaš i kupiš gdje treba bez uplitanja. Ima još muškaraca sa ženama. Naiće mušterija.

I plus, do kraja života kada ti god dođe sa nekom morskom idejom, samo joj kažeš da se ne razumije i spomeneš žohare.

Image
amko761

#3910 Re: Cijene stanova All about

Post by amko761 »

Pa da, percepcija prosječnog bošnje je da su zgrade stare 30, 40 i 50 godina, prošle rat i izbušene granatama, gelerima i mecima, najbolje u svemiru.

Naići će uvijek neki prosječan bošnjo :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3911 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

Uh ovaj sa slike je pravi gigant :D

Ja sam vidjao neke manje gabaritima ali ne i manje odvratne :mrgreen:

Svi ti stari soliteri imaju zohare sasvim sigurno i treba covjek biti oprezan.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3912 Re: Cijene stanova All about

Post by Velkoski »

Joj kad se sjetim tih malih govnara tamo početkom dvijetisućitih. Ako hoćete da vam djeca imaju traume od insekata kupite stan sa žoharima :mrgreen:
Tuzla111

#3913 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Haris.ba wrote:Ma žena mu navalila. Ko da gledam. :D

Uzmi stan. Neće te žohari pojesti. I onda dokažeš ženi da nema blage veze o stanovima, i onda ga rahat prodaš i kupiš gdje treba bez uplitanja. Ima još muškaraca sa ženama. Naiće mušterija.

I plus, do kraja života kada ti god dođe sa nekom morskom idejom, samo joj kažeš da se ne razumije i spomeneš žohare.

Image
Ja gledao stan u toj zgradi prosle sedmice i punicani zena navalile zbog lokacije al nema sanse da cu ja platiti stan 2k kojem treba potpuna renovacija.
Haris.ba

#3914 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Ama uzmi. Kad ti dodje punica da mozes reci pun mi stan zohara. :D
kindlas

#3915 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

_BataZiv_0809 wrote:

Ima zohara znam i ja to od par osoba koje tu zive... a ne zelis zohare u svom zivotnom prostoru. Vjeruj mi.
:lol:
Pa navalio zato sto mi se svidio jedan stan tu ali ne volim zohare pa ne bih da se za*ebem :)
Ali i to sto raja prica po mahali kako ima zohara treba uzeti s rezervom, jer se tako pricalo i za ovu zgradu gdje sam sad a ja u 7 godina nisam nijednog vidio.
Tuzla111

#3916 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

kindlas wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Pa navalio zato sto mi se svidio jedan stan tu ali ne volim zohare pa ne bih da se za*ebem :)
Ali i to sto raja prica po mahali kako ima zohara treba uzeti s rezervom, jer se tako pricalo i za ovu zgradu gdje sam sad a ja u 7 godina nisam nijednog vidio.
Koji si stan gledao, mozda smo isti.
Jel ulaz br 3, cetvrti sprat?
kindlas

#3917 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Tuzla111 wrote:
kindlas wrote:
Ja sam gledao ovaj
https://www.olx.ba/artikal/28864475/tro ... a-prodaja/
Tuzla111

#3918 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

kindlas wrote:
Tuzla111 wrote:
kindlas wrote:
Ja sam gledao ovaj
https://www.olx.ba/artikal/28864475/tro ... a-prodaja/
Nije isti.
Ovaj tvoj je ispod 2k a izgleda da nije u losem stanju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3919 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

kindlas wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Dobro, ali sutra kad osvanes na temi "Zohari : (" nemoj reci da ti nismo rekli.
Daryl Dixon

#3920 Re: Cijene stanova All about

Post by Daryl Dixon »

sorry za offtopic

interesuje me da li neka banka daje kredit od preko 60+k a da sredstvo obezbjedjenja kredita nije hipoteka na kuću, stan?

hvala
Tuzla111

#3921 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam. :lol: :lol: :lol: :lol:
kindlas

#3922 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Tuzla111 wrote:Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket :)
Ja vise volim da nije renoviran nikako ali da je cijena 20.000 niza pa da ja po svom cejfu radim.
kindlas

#3923 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

_BataZiv_0809 wrote:
kindlas wrote: :lol:
Dobro, ali sutra kad osvanes na temi "Zohari : (" nemoj reci da ti nismo rekli.
Nego, ima li kakve informacije o tom famoznom smetlarniku u toj zgradi? Neko (nisam siguran ko) ga spomenu onako usput ali izgleda da nije siguran pa se posutio :)
Tuzla111

#3924 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

kindlas wrote:
Tuzla111 wrote:Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket :)
Ja vise volim da nije renoviran nikako ali da je cijena 20.000 niza pa da ja po svom cejfu radim.
Pa to bi bilo super al ono nabije cijenu vec.
ado_7

#3925 Re: Cijene stanova All about

Post by ado_7 »

kindlas wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Da nije samo rekla kazala....Zivio u ovakvom stanu, ulaz prvi od nagibove buregdzinice, sprat zadnji, stan od 90 i kusur kvadrata (tj isti kao sto ti gledas)....
Ima zohara...provjereno :run: :run: :run:
Nije ti bas drago kad ih vidis, i ima ih puno, nije bas po jedan, dva ponekad....vec se desi kad udjes u kupatilo, njih 10...
Post Reply