AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mO k3

#3901 Re: AS Roma

Post by mO k3 »

Liga i jeste sranje...
Tomahawk11
Globalni moderator

#3902 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:Sad ce opet doci neko ko ne prati Serie A i reci kako je liga sranje. I jos onda spominju mrtvu La Ligu, koja je toliko dosadna da je zabavnije gledati boju kad se susi, kao mjerilo.
Jbg, ti napadnes one sto za Serie A kazu da je sranje, a onda isto to kazes za La Ligu. :mrgreen:
Bice da i ti ili ne pratis dovoljno La Ligu ili ti se ne svidja kako Spanci igraju.
Dosadna liga koja je dala 5 ucesnika LP, liga u kojoj su Real, Barca, At Madrid, Atl Bilbao, Valencia, Sevilla, Celta, otkaceni Rayo....ima nesto i buranije, ima je i u svakoj ligi.
A da je Italija dosta pala, to stoji. No, liga moze biti samo bolja, jer su Juventus, Inter, Milan, Lazio dotakli dno, pa mogu samo navise. Juventus je vec prosao tu fazu, Lazio isto pokazuje znake zivota, a i Inter i Milan popravljaju situaciju. Serie A ima smek, to je sigurno, ali se sve to pomalo izgubilo sa slomom italijanskog klupskog fudbala. Bice bolje.
Point.

#3903 Re: AS Roma

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
Point. wrote:Sad ce opet doci neko ko ne prati Serie A i reci kako je liga sranje. I jos onda spominju mrtvu La Ligu, koja je toliko dosadna da je zabavnije gledati boju kad se susi, kao mjerilo.
Jbg, ti napadnes one sto za Serie A kazu da je sranje, a onda isto to kazes za La Ligu. :mrgreen:
Bice da i ti ili ne pratis dovoljno La Ligu ili ti se ne svidja kako Spanci igraju.
Dosadna liga koja je dala 5 ucesnika LP, liga u kojoj su Real, Barca, At Madrid, Atl Bilbao, Valencia, Sevilla, Celta, otkaceni Rayo....ima nesto i buranije, ima je i u svakoj ligi.
A da je Italija dosta pala, to stoji. No, liga moze biti samo bolja, jer su Juventus, Inter, Milan, Lazio dotakli dno, pa mogu samo navise. Juventus je vec prosao tu fazu, Lazio isto pokazuje znake zivota, a i Inter i Milan popravljaju situaciju. Serie A ima smek, to je sigurno, ali se sve to pomalo izgubilo sa slomom italijanskog klupskog fudbala. Bice bolje.
Ja pogledam La Ligu pa eto ko i mogu reci da je meni sranje dok ovi sto kake po Serie A i ne gledaju al opet spominju katenacio, sto je van svake pameti. U Italiji je jost ostalo tog navijackog smeka i to je ono sto me najvise privlaci. La Liga mi nikad nije sjedala, jebote jedan Real u svom kopu ne moze skupiti vise od 1000 ljudi da konstantno navijaju, Barca uvijek jedan te isti tifo i mrka kapa. Ostale nebih ni spominjao, osim Atletica i Sevilje koji imaju tu navijacku atmosferu.

Sto se tice fudbala na terenu meni nikad ne moze biti zanimljivo kad imas dvije ekipe koje rijese pitanje pobjednika u prvih 20 minuta, a ostali su tu da napune kvotu timova. Tikataka je bila mozda zanimljiva prvu sezonu, sada je to sve dosadno i na silu. Kad kazem La Liga mi dosadna, onda mislim i na terenu i na tribinama i sve ostalo sto ulazi. Tu je Serie A miljama daleko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3904 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Nisi u pravu ovo za prvih 20 minuta. Pogotovo to nisi u pravu za ovu sezonu.
AmirBaa

#3905 Re: AS Roma

Post by AmirBaa »

Point samo pogledaj neku domacu utakmicu athletic bilbao-a i baci pogled na tribine :thumbup:
Point.

#3906 Re: AS Roma

Post by Point. »

AmirBaa wrote:Point samo pogledaj neku domacu utakmicu athletic bilbao-a i baci pogled na tribine :thumbup:
Baskijce sam smetnuo sa uma. :thumbup:
jeza u ledja

#3907 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Mohamad Sissoko wrote:1024 goals: Serie A was the highest-scoring league in Europe this season

Serie A produced an astonishing 1024 goals during the 2014/15 season, the highest number out of Europe’s top five leagues.

https://uk.sports.yahoo.com/blogs/world ... 41358.html
Ovaj clanak nije tacan. Zamisli debila koji su napisali clanak, nisu u stanju ni podjeliti par brojeva. :-) Tacno je jedino da je dato 1024 gola, no to podjeljeno sa 380 utakmica nije 2.72, vec 2.69. Takodje nije tacan prosjek za Njemacku, koji nije 2.66 vec 2.75.

http://www.soccervista.com/Italy-Serie_ ... 36591.html - Italija
http://www.soccervista.com/Germany-1__B ... 36168.html - Njemacka

http://www.calcio.com/statistiche/ita-serie-a/1/ - Italija
http://www.calcio.com/statistiche/bundesliga/1/ - Njemacka

Ako hoces mozes i sam uraditi matematiku, nije tesko.

I ove sezone je prosjek u Njemackoj veci - 2.86, a u Italiji 2.53. U Engleskoj 2.78.

U stvari, otkricu ti tajnu, :D , Serie A doslovce nikad nije imala bolji prosjek nego njemacka Bundesliga, znaci od 60ih koliko je to, 50 i kusur godina :-) . Sto se tice Spanije i Engleske, opet je prednost na njihovoj strani, tj mnogo cesce su Spa i Eng ispred Ita po broju golova, bar zadnjih 20-ak godina. Prije, za vijeme catenaccia, je bilo jos mnogo gore.
Ono sto jeste tacno je da su zadnje dvije sezone Italijani nesto poboljsali sto se tice toga, medjutim evo ove su opet zadnji od ove 4 lige.
Francuze ne racunam jer znam da je njihova liga katastrofa sto se tice golova. Jedna od slabijih po tom pitanju u Evropi.

Bundesliga je zakon. Igra se brze, otvorenije, stvara se vise sansi. Ali problem je postojanje Bayerna, isto ko sto su u Spaniji problem Barcelona i Real. U Engleskoj se isto igra po meni brze, stvara se vise sansi, a i ima vise kandidata za titule. Ono sto mene nervira u Engleskoj je kolicina novca koja tamo ide i sto se namecu kao najbolja liga zbog novca. Takodje me nervira sto sto ne postoji nikakav navijacki zar, a kako ce i postojat kad su karte mnogo skuplje nego u ostatku Evrope. U Italiji mozemo mi pricati o tom navijackom zaru, ali je zalosno gledat poluprazne stadione, osim Juventusa koji kad gledas mislis da si negdje drugo u Evropi. Real i Barca isto ko u Engleskoj, manje vise. Italiju sam pratio redovno do prije 5-6 godina, jer ih je prenosio ESPN3. Bio je jedan komentator koji je sve zivo znao o Seriji A, izgovarao im imena kako treba :D. No i tad je bilo, recimo domacin koji je malo jaci tim, uzima gotovo sigurno, i to je redovno bilo recimo 2-0, i cao. Moze se tu negdje pronaci i da je Italija domacinska liga, kao i Spanija, u odnosu opet na Njemacku i Englesku. Poslije sam ponovo s dolaskom Lulica i Pjanica poceo kao nesto pratit, sad jos Dzeko, Zukanovic, prava kolonija Bosanaca ko nekad sto je bila Bundeska. Pa upratim sto stignem.
Ali opet se ne moze poredit s Njemackom, zao mi je. :D Tamo imas sve, i dobar fudbal, i golove, i pune stadione, i navijace.

Al eto svakom svoje.
House

#3908 Re: AS Roma

Post by House »

nema florenzia,de rossia i pjanića protiv lazia :-) kuku
Point.

#3909 Re: AS Roma

Post by Point. »

Rimski derbi u nedjelju ce biti karina jer nece biti navijaca u Curva Nord, odnosno Curva Sud.
jeza u ledja

#3910 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

sto bojkotuju?
Mohamad Sissoko

#3911 Re: AS Roma

Post by Mohamad Sissoko »

jeza u ledja wrote:
Mohamad Sissoko wrote:1024 goals: Serie A was the highest-scoring league in Europe this season

Serie A produced an astonishing 1024 goals during the 2014/15 season, the highest number out of Europe’s top five leagues.

Ovaj clanak nije tacan. Zamisli debila koji su napisali clanak, nisu u stanju ni podjeliti par brojeva. :-) Tacno je jedino da je dato 1024 gola, no to podjeljeno sa 380 utakmica nije 2.72, vec 2.69. Takodje nije tacan prosjek za Njemacku, koji nije 2.66 vec 2.75.

Lijepo od tebe sto si potvrdio da sam upravu a pisao si da nije istina.
Plus tu efikasnost u postizanju golova kao liga sa najvise golova, pisao sam u kontekstu catenaccia i samo pokazao da imati najvise golova u europi prosle godine i igrati catenaccio kako se tvrdilo ne ide zajedno, ostala prica me nije ni interesovala niti sam se javio vezano za ostalo. Ti sad mozes pricu razvodnit dalje al mene to ne interesuje niti sam se javio u prvi mah za to.
jeza u ledja wrote: Ono sto jeste tacno je da su zadnje dvije sezone Italijani nesto poboljsali sto se tice toga, medjutim evo ove su opet zadnji od ove 4 lige.
Francuze ne racunam jer znam da je njihova liga katastrofa sto se tice golova. Jedna od slabijih po tom pitanju u Evropi.
p.s. I francuska liga ti vise ne spada u lige petice, provjeri.

Mohamad Sissoko wrote: On il ne zna sta je catenaccio il ne gleda Serie A, jer je ista prosle godine bila najefikasnija po golovima medju ligama petice a catenaccio bas i ne ide sa dosta golova :mrgreen:
jeza u ledja

#3912 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

De bolan nismo djeca. Njemacka u sezoni ima 306 utakmica, a Italija 380. Normalno da ce u Italiji pasti vise golova. Pricamo o efikasnosti i poredimo Lige Petice. I taj clanak navodi prosjek broja golova kao glavni argument, s jednim malim problemom, a to je da su mu podaci netacni.

Ja nisam spominjao catenaccio, koji se koliko znam prestao igrati pocetkom 90ih, manje vise. I ja se slazem da ljudi cesto pucaju stereotipe o Italijanima i njihovoj odbrambenoj igri. Ali je cinjenica da su konstantno po broju golova iza Njemacke, i najcesce i iza Spanije i Engleske.
Jednotavno igra je sporija, a bogami i manji je kvalitet.

A eto sad ti i dalje tvrdi da si mislio na nesto drugo. Nema problema, jer nije ni bitno.

PS: Sto se tice Fra lige, ona je uvijek spadala u "lige petice", bez obzira da li su bili rangirani ispod Portugala, Rusije, koga vec. Znam da je ta peta liga u "ligama petice" dubiozna ali se uvijek ona svrstava tu. I sam clanak koji si naveo upravo njih ubacuje u "Top Five".
Mohamad Sissoko

#3913 Re: AS Roma

jeza u ledja wrote:De bolan nismo djeca. Njemacka u sezoni ima 306 utakmica, a Italija 380. Normalno da ce u Italiji pasti vise golova. Pricamo o efikasnosti i poredimo Lige Petice. I taj clanak navodi prosjek broja golova kao glavni argument, s jednim malim problemom, a to je da su mu podaci netacni.

Ja nisam spominjao catenaccio, koji se koliko znam prestao igrati pocetkom 90ih, manje vise. I ja se slazem da ljudi cesto pucaju stereotipe o Italijanima i njihovoj odbrambenoj igri. Ali je cinjenica da su konstantno po broju golova iza Njemacke, i najcesce i iza Spanije i Engleske.
Jednotavno igra je sporija, a bogami i manji je kvalitet.

A eto sad ti i dalje tvrdi da si mislio na nesto drugo. Nema problema, jer nije ni bitno.
Jel tebi jasno da ti se nisam obratio tim postom za koji tvrdis da je netacan, a kasnije kazes da je broj tacan?
Kakav prosjek golova, jbe mi se jesu li im prosjeci tacni, naveo sam gore recenicu iz tog teksta i link stavio da vidis odakle je podatak a mogao sam ga i trazit na serie a stranici al taj mi je bio prvi iskocio.. kako rekoh ne interesuje me tvoja prica i dalje razvodnjavanje ja sam pisao vezano za catenaccio pricu drugog forumasa a ti se pravio pametan i kazes da nije tacno pa se zajebo, halo ba... :zjev:

de da ti malo opet ponovim
Mohamad Sissoko wrote: On il ne zna sta je catenaccio il ne gleda Serie A, jer je ista prosle godine bila najefikasnija po golovima medju ligama petice a catenaccio bas i ne ide sa dosta golova :mrgreen:
jeza u ledja wrote: PS: Sto se tice Fra lige, ona je uvijek spadala u "lige petice", bez obzira da li su bili rangirani ispod Portugala, Rusije, koga vec. Znam da je ta peta liga u "ligama petice" dubiozna ali se uvijek ona svrstava tu. I sam clanak koji si naveo upravo njih ubacuje u "Top Five".
Nema tu dubioze kad imas zvanicnu statistiku UEFA-e, to sto ti smatras i taj clanak nesto da je top 5 je vas problem.
missko

#3914 Re: AS Roma

Post by missko »

jeza u ledja wrote:

http://www.soccervista.com/Italy-Serie_ ... 36591.html - Italija
http://www.soccervista.com/Germany-1__B ... 36168.html - Njemacka

http://www.calcio.com/statistiche/ita-serie-a/1/ - Italija
http://www.calcio.com/statistiche/bundesliga/1/ - Njemacka

Ako hoces mozes i sam uraditi matematiku, nije tesko.

I ove sezone je prosjek u Njemackoj veci - 2.86, a u Italiji 2.53. U Engleskoj 2.78.

U stvari, otkricu ti tajnu, :D , Serie A doslovce nikad nije imala bolji prosjek nego njemacka Bundesliga, znaci od 60ih koliko je to, 50 i kusur godina :-) . Sto se tice Spanije i Engleske, opet je prednost na njihovoj strani, tj mnogo cesce su Spa i Eng ispred Ita po broju golova, bar zadnjih 20-ak godina. Prije, za vijeme catenaccia, je bilo jos mnogo gore.
Ono sto jeste tacno je da su zadnje dvije sezone Italijani nesto poboljsali sto se tice toga, medjutim evo ove su opet zadnji od ove 4 lige.

Bundesliga je zakon. Igra se brze, otvorenije, stvara se vise sansi. Ali problem je postojanje Bayerna, isto ko sto su u Spaniji problem Barcelona i Real. U Engleskoj se isto igra po meni brze, stvara se vise sansi, a i ima vise kandidata za titule. Ono sto mene nervira u Engleskoj je kolicina novca koja tamo ide i sto se namecu kao najbolja liga zbog novca. Takodje me nervira sto sto ne postoji nikakav navijacki zar, a kako ce i postojat kad su karte mnogo skuplje nego u ostatku Evrope. U Italiji mozemo mi pricati o tom navijackom zaru, ali je zalosno gledat poluprazne stadione, osim Juventusa koji kad gledas mislis da si negdje drugo u Evropi. Real i Barca isto ko u Engleskoj, manje vise. Italiju sam pratio redovno do prije 5-6 godina, jer ih je prenosio ESPN3. Bio je jedan komentator koji je sve zivo znao o Seriji A, izgovarao im imena kako treba :D. No i tad je bilo, recimo domacin koji je malo jaci tim, uzima gotovo sigurno, i to je redovno bilo recimo 2-0, i cao. Moze se tu negdje pronaci i da je Italija domacinska liga, kao i Spanija, u odnosu opet na Njemacku i Englesku. Poslije sam ponovo s dolaskom Lulica i Pjanica poceo kao nesto pratit, sad jos Dzeko, Zukanovic, prava kolonija Bosanaca ko nekad sto je bila Bundeska. Pa upratim sto stignem.
Ali opet se ne moze poredit s Njemackom, zao mi je. :D Tamo imas sve, i dobar fudbal, i golove, i pune stadione, i navijace.

Al eto svakom svoje.
Jel ti pratis bundes ligu
jeza u ledja

#3915 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Mohamad Sissoko wrote: de da ti malo opet ponovim
Da ja tebi jos jednom ponovim - Serie A nije prosle godine bila najefikasnija po golovima medju ligama petice.
jeza u ledja

#3916 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

missko wrote: Jel ti pratis bundes ligu
Pratim koliko mogu, sto?
Mohamad Sissoko

#3917 Re: AS Roma

jeza u ledja wrote:
Mohamad Sissoko wrote: de da ti malo opet ponovim
Da ja tebi jos jednom ponovim - Serie A nije prosle godine bila najefikasnija po golovima medju ligama petice.
Postignut je najveci broj golova od liga petice. Catenaccio ne ide sa dosta golova, to je bila sva poenta a ti se sad mozes fatat rijeci "najefikasnija" do sutra i izvlacit prosjek, mene to kako rekoh ne interesuje, znam sta sam htio reci i u kojem kontekstu plus tebi se nisam obratio al ti hoces da ispadnes pametan pa se zajebes.
jeza u ledja

#3918 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Dobro, izvini sto sam ja zloupotrebio tvoje slabo poznavanje bosanskog jezika, pa napisao da je netacno nesto sto si nespretno sklopio kao argument.
Point.

#3919 Re: AS Roma

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:sto bojkotuju?
Zbog toga sto su se rimske policijske vlasti odlucili da podijele curvu uvodjenjem barijera, tj 1500 cuvara u sred navijaca plus civilni policajci koji na licu mjesta pisu ogromne kazne navijacima ako ne sjede na svojim mjestima, pale baklju, pjevaju "uvredljive" ili masu zastavama. Prije toga su zabranili bubnjeve, banderole i za svaki tifo se treba traziti posebna dozvola, tj ako im kurcu cejf mogu odbiti tifo bez ikakvog razloga. Zbog toga romanisti i laziali bojkotuju utakmice ove sezone, jer su vlasti fakat pomahnitale sto se tice ovih restrikcija.
jeza u ledja

#3920 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Znaci bakljade nisu vise "legalne"? Eksi sto Italijani pokusavaju uvest red :D .
Mohamad Sissoko

#3921 Re: AS Roma

jeza u ledja wrote:Dobro, izvini sto sam ja zloupotrebio tvoje slabo poznavanje bosanskog jezika, pa napisao da je netacno nesto sto si nespretno sklopio kao argument.
Hoce to tako, kad se izvlaci iz konteksta da bi se ispalo pametnim a profula se sva bit pa zajebe pa dobijes dalje razvodnjavanje price.
jeza u ledja

#3922 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

jah
missko

#3923 Re: AS Roma

Post by missko »

jeza u ledja wrote:
missko wrote: Jel ti pratis bundes ligu
Pratim koliko mogu, sto?
Pa svi je nesto velicaju a covjek moze pogledat maximalno 5 tekmi u sezoni
Korisničkoime

#3924 Re: AS Roma

Post by Korisničkoime »

Mohamad Sissoko wrote:
jeza u ledja wrote:Dobro, izvini sto sam ja zloupotrebio tvoje slabo poznavanje bosanskog jezika, pa napisao da je netacno nesto sto si nespretno sklopio kao argument.
Hoce to tako, kad se izvlaci iz konteksta da bi se ispalo pametnim a profula se sva bit pa zajebe pa dobijes dalje razvodnjavanje price.
Prijatelju ne znam da li se pravis lud ili si tvrdoglav ili ne vladas ni jezikom ni matematikom @jeza je u pravu, malo zastani odahni pa ces skontat sta pokusava reci.
Tito_i_Partija

#3925 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

Mohamad Sissoko wrote:
jeza u ledja wrote:
Postignut je najveci broj golova od liga petice. Catenaccio ne ide sa dosta golova, to je bila sva poenta a ti se sad mozes fatat rijeci "najefikasnija" do sutra i izvlacit prosjek, mene to kako rekoh ne interesuje, znam sta sam htio reci i u kojem kontekstu plus tebi se nisam obratio al ti hoces da ispadnes pametan pa se zajebes.
:lol:

Izvlakusa ti je 2/10. :D
Post Reply