Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Cherry-Cherry
#3901 Re: Ljubav je....
kad se probudim u gluho doba, odem na net i vidim poruku... 
- AmADin_gospo
#3902 Re: Ljubav je....
ljubav su izmislili reziseri i producenti da bi mogli budala,a tusiti serije od 20.000 epizoda, i ljuban je izgovor za sirotinju, da bi se mogla djaba jebat, i pravit jos sirotinjeanais_nin wrote:evo da poklonim loliti jednu ljubaFnu temui samoj mi je nedavno bilo servirano ovo pitanje....
Zadatak glasi:
Sta je za vas ljubav?
prihvatamo sve vidove radova i uradaka....graficki prikazi, slike/fotografije, opisi, price, pjesmice, objasnjenja, ako treba i citati
- lavorpunvode
#3903 Re: Ljubav je....
sto je tebe neko s*eb'o. Drz' se, proci ce.AmADin_gospo wrote:ljubav su izmislili reziseri i producenti da bi mogli budala,a tusiti serije od 20.000 epizoda, i ljuban je izgovor za sirotinju, da bi se mogla djaba jebat, i pravit jos sirotinjeanais_nin wrote:evo da poklonim loliti jednu ljubaFnu temui samoj mi je nedavno bilo servirano ovo pitanje....
Zadatak glasi:
Sta je za vas ljubav?
prihvatamo sve vidove radova i uradaka....graficki prikazi, slike/fotografije, opisi, price, pjesmice, objasnjenja, ako treba i citati
- BarbaDue
#3904 Re: Ljubav je....
ljubav je samo riječ i ništa višeeeeeee...
- amiliana
#3905 Re: Ljubav je....
Cista glupost...zaglupljuje ljude
-
Great Cornholio
#3907 Re: Ljubav je....
Vi koji nemate šta lijepo reći o ljubavi, idite na neku drugu temu, pa tam' kukajte.
- Peace of mind
#3908 Re: Ljubav je....
Onaj osjećaj blaženstva kad dvoje ljudi koji su bili stranci, kao što svi mi jesmo, osjete bliskost, sjedinjenost i ekstazu, rušeći granice ega, oslobađajući sebe od samog sebe, prelijevajući sebe u onog koga volimo i stapajući svoj identitet sa identitetom druge osobe ...
a da
ovo još nije ljubav, ovo je zapravo osjećaj zaljubljenosti ... koji bi kod pravih osoba mogao i prerasti u ljubav, ali kod većine ne preraste
a da
-
Great Cornholio
#3909 Re: Ljubav je....
Pa ovi kojima je ljubav samo riječ, zaprđivanje, izmišljotina, nešto što zaglupljuje ljude...veze s vezom wrote:ko je to "vi"
Ovi kojima je ljubav krompiruša mogu ostat na temi
Ako umjesto tri tačkice koje si stavila ispred "kad si bolestan" stavimo "Ljubav te liječi..."," Ljubav te ne ostavlja...", Ljubav se brine za tebe..., onda je to istina, i nije kuknjava, tako da ti možeš ostati na temi
-
Great Cornholio
#3910 Re: Ljubav je....
Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
- Ramzess Veliki
#3911 Re: Ljubav je....
Pa to negativno i ružno i jeste produkt ljubavi. Kad zavoli drugog.Great Cornholio wrote:Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
- WildRedRose
#3912 Re: Ljubav je....
Great Cornholio wrote:Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
- ho oponopono
-
Great Cornholio
#3914 Re: Ljubav je....
Nije, negativno i ružno je proizvod sebičnosti i nedostatka ljubavi.Ramzess Veliki wrote:Pa to negativno i ružno i jeste produkt ljubavi. Kad zavoli drugog.Great Cornholio wrote:Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3915 Re: Ljubav je....
ljubav je za tebe bajkaGreat Cornholio wrote:Nije, negativno i ružno je proizvod sebičnosti i nedostatka ljubavi.Ramzess Veliki wrote:Pa to negativno i ružno i jeste produkt ljubavi. Kad zavoli drugog.Great Cornholio wrote:Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
- alkalna_baterija
#3916 Re: Ljubav je....
ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...

-
Great Cornholio
#3917 Re: Ljubav je....
Pa čovjek bi ba poludio, kad ne bi bio sposoban da bude, makar malo, "budala"plain vanilla wrote:
ljubav je za tebe bajka
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3918 Re: Ljubav je....
naravno da nije i to je jos jedan dokaz da ne postoji savrsena ljubav niti savrsen odnos...sasvim je normalno da se dese i ruzne stvari, nesporazumi, svadje...jer nismo roboti, ljudi smo...alkalna_baterija wrote:ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...
- alkalna_baterija
#3919 Re: Ljubav je....
upravo zbog tog ne možemo reći da ljubav ne postoji, možda je to moje neko dječije razmišljanje, ali postoji, majku mu... 
-
Great Cornholio
#3920 Re: Ljubav je....
Da, Erich Fromm je u "Umijeću ljubavi" sve to lijepo objasnio.alkalna_baterija wrote:ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...
Btw., ljubav, ne isključuje ni znanje, a ni pamet.
-
Great Cornholio
#3921 Re: Ljubav je....
Da, ne postoje dvije identične osobe, i zbog toga je logično da se ponekad moraju i "sukobiti", i to je ljubav, ljubav nikada nije ravnodušna.plain vanilla wrote:naravno da nije i to je jos jedan dokaz da ne postoji savrsena ljubav niti savrsen odnos...sasvim je normalno da se dese i ruzne stvari, nesporazumi, svadje...jer nismo roboti, ljudi smo...alkalna_baterija wrote:ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...
-
Great Cornholio
#3922 Re: Ljubav je....
Imam, ljubav je i zaljevanje paradajza 
- Peace of mind
#3923 Re: Ljubav je....
„ljubav nije samo ono lijepo sto ti se desi“
zaljubljenost može da se desi, ljubav se ne desi, ona se osjeća, ali se i njeguje i za nju se svakodnevno bori.
Voljeti nekoga nije samo jako osjećanje - to je prosuđivanje, promišljena odluka, obećanje. Kad izgovoriš DA, sa ili bez matičara, donjeo si životnu odluku i obećanje, bez obzira da li će osjećanje jačati ili slabiti
zaljubljenost može da se desi, ljubav se ne desi, ona se osjeća, ali se i njeguje i za nju se svakodnevno bori.
Voljeti nekoga nije samo jako osjećanje - to je prosuđivanje, promišljena odluka, obećanje. Kad izgovoriš DA, sa ili bez matičara, donjeo si životnu odluku i obećanje, bez obzira da li će osjećanje jačati ili slabiti
- Ramzess Veliki
#3924 Re: Ljubav je....
Da, postoji ... istina nekada se prepoznaje na neobičan i neočekivan način.alkalna_baterija wrote:upravo zbog tog ne možemo reći da ljubav ne postoji, možda je to moje neko dječije razmišljanje, ali postoji, majku mu...
Sinoć sam razmišljao o ovoj temi i imao sam da napišem jedan divan tekst o ljubavi, ali dok sam prespavao smisao se izgubio u dnevnim obavezama. To i jeste razlog zašto prestanemo da vidimo ljubav ... jer je krhka i lako se zagubi kad te pritisne svakodnevica. O ljubavi se može razmišljati samo u samoći, kad si rasterećen od svega.
-
Great Cornholio
#3925 Re: Ljubav je....
E jesi prevrtljiv, juče 'nako, danas 'vako, a sutra Bog zna kakoRamzess Veliki wrote:Da, postoji ... istina nekada se prepoznaje na neobičan i neočekivan način.alkalna_baterija wrote:upravo zbog tog ne možemo reći da ljubav ne postoji, možda je to moje neko dječije razmišljanje, ali postoji, majku mu...
Sinoć sam razmišljao o ovoj temi i imao sam da napišem jedan divan tekst o ljubavi, ali dok sam prespavao smisao se izgubio u dnevnim obavezama. To i jeste razlog zašto prestanemo da vidimo ljubav ... jer je krhka i lako se zagubi kad te pritisne svakodnevica. O ljubavi se može razmišljati samo u samoći, kad si rasterećen od svega.
Nego, i Frojd je, kao i ti , vjerovao da ljubav slabi čovjeka, da ljubav ne popstoji, da je samo seks važan.