Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Cherry-Cherry

#3901 Re: Ljubav je....

Post by Cherry-Cherry »

kad se probudim u gluho doba, odem na net i vidim poruku... :)
AmADin_gospo

#3902 Re: Ljubav je....

Post by AmADin_gospo »

anais_nin wrote:evo da poklonim loliti jednu ljubaFnu temu :D i samoj mi je nedavno bilo servirano ovo pitanje....

Zadatak glasi:
Sta je za vas ljubav?

prihvatamo sve vidove radova i uradaka....graficki prikazi, slike/fotografije, opisi, price, pjesmice, objasnjenja, ako treba i citati :D
ljubav su izmislili reziseri i producenti da bi mogli budala,a tusiti serije od 20.000 epizoda, i ljuban je izgovor za sirotinju, da bi se mogla djaba jebat, i pravit jos sirotinje
lavorpunvode

#3903 Re: Ljubav je....

Post by lavorpunvode »

AmADin_gospo wrote:
anais_nin wrote:evo da poklonim loliti jednu ljubaFnu temu :D i samoj mi je nedavno bilo servirano ovo pitanje....

Zadatak glasi:
Sta je za vas ljubav?

prihvatamo sve vidove radova i uradaka....graficki prikazi, slike/fotografije, opisi, price, pjesmice, objasnjenja, ako treba i citati :D
ljubav su izmislili reziseri i producenti da bi mogli budala,a tusiti serije od 20.000 epizoda, i ljuban je izgovor za sirotinju, da bi se mogla djaba jebat, i pravit jos sirotinje
sto je tebe neko s*eb'o. Drz' se, proci ce.
BarbaDue

#3904 Re: Ljubav je....

Post by BarbaDue »

ljubav je samo riječ i ništa višeeeeeee...
amiliana

#3905 Re: Ljubav je....

Post by amiliana »

Cista glupost...zaglupljuje ljude
tendzera

#3906 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

..krompiruša. :oops:
Great Cornholio

#3907 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

Vi koji nemate šta lijepo reći o ljubavi, idite na neku drugu temu, pa tam' kukajte.
Peace of mind

#3908 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

Onaj osjećaj blaženstva kad dvoje ljudi koji su bili stranci, kao što svi mi jesmo, osjete bliskost, sjedinjenost i ekstazu, rušeći granice ega, oslobađajući sebe od samog sebe, prelijevajući sebe u onog koga volimo i stapajući svoj identitet sa identitetom druge osobe ...
a da :idea: ovo još nije ljubav, ovo je zapravo osjećaj zaljubljenosti ... koji bi kod pravih osoba mogao i prerasti u ljubav, ali kod većine ne preraste :zoka:
Great Cornholio

#3909 Re: Ljubav je....

veze s vezom wrote:ko je to "vi"
Pa ovi kojima je ljubav samo riječ, zaprđivanje, izmišljotina, nešto što zaglupljuje ljude...
Ovi kojima je ljubav krompiruša mogu ostat na temi :D

Ako umjesto tri tačkice koje si stavila ispred "kad si bolestan" stavimo "Ljubav te liječi..."," Ljubav te ne ostavlja...", Ljubav se brine za tebe..., onda je to istina, i nije kuknjava, tako da ti možeš ostati na temi :)
Great Cornholio

#3910 Re: Ljubav je....

Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
Ramzess Veliki

#3911 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

Great Cornholio wrote:Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
Pa to negativno i ružno i jeste produkt ljubavi. Kad zavoli drugog. 8-)
WildRedRose

#3912 Re: Ljubav je....

Post by WildRedRose »

Great Cornholio wrote:Ljubav je, za mene, sve ono što je pozitivno i lijepo, ono što je negativno i ružno ne može biti proizvod ljubavi.
:thumbup: :skoljka:
ho oponopono

#3913 Re: Ljubav je....

Post by ho oponopono »

Image
Great Cornholio

#3914 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
Nije, negativno i ružno je proizvod sebičnosti i nedostatka ljubavi.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3915 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Nije, negativno i ružno je proizvod sebičnosti i nedostatka ljubavi.
ljubav je za tebe bajka :mrgreen:
alkalna_baterija

#3916 Re: Ljubav je....

Post by alkalna_baterija »

ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...
:D
Great Cornholio

#3917 Re: Ljubav je....

plain vanilla wrote:
ljubav je za tebe bajka :mrgreen:
Pa čovjek bi ba poludio, kad ne bi bio sposoban da bude, makar malo, "budala" :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3918 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

alkalna_baterija wrote:ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...
naravno da nije i to je jos jedan dokaz da ne postoji savrsena ljubav niti savrsen odnos...sasvim je normalno da se dese i ruzne stvari, nesporazumi, svadje...jer nismo roboti, ljudi smo...
alkalna_baterija

#3919 Re: Ljubav je....

Post by alkalna_baterija »

upravo zbog tog ne možemo reći da ljubav ne postoji, možda je to moje neko dječije razmišljanje, ali postoji, majku mu... :D
Great Cornholio

#3920 Re: Ljubav je....

alkalna_baterija wrote:ljubav nije samo ljubav prema partneru, postoji tu više vrsta... svi ovi koji kažu da ne postoji, očigledno nisu i na ovo mislili...
Da, Erich Fromm je u "Umijeću ljubavi" sve to lijepo objasnio.
Btw., ljubav, ne isključuje ni znanje, a ni pamet.
Great Cornholio

#3921 Re: Ljubav je....

plain vanilla wrote:
naravno da nije i to je jos jedan dokaz da ne postoji savrsena ljubav niti savrsen odnos...sasvim je normalno da se dese i ruzne stvari, nesporazumi, svadje...jer nismo roboti, ljudi smo...
Da, ne postoje dvije identične osobe, i zbog toga je logično da se ponekad moraju i "sukobiti", i to je ljubav, ljubav nikada nije ravnodušna.
Great Cornholio

#3922 Re: Ljubav je....

Imam, ljubav je i zaljevanje paradajza :D
Peace of mind

#3923 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

„ljubav nije samo ono lijepo sto ti se desi“

zaljubljenost može da se desi, ljubav se ne desi, ona se osjeća, ali se i njeguje i za nju se svakodnevno bori.

Voljeti nekoga nije samo jako osjećanje - to je prosuđivanje, promišljena odluka, obećanje. Kad izgovoriš DA, sa ili bez matičara, donjeo si životnu odluku i obećanje, bez obzira da li će osjećanje jačati ili slabiti :-D
Ramzess Veliki

#3924 Re: Ljubav je....

Post by Ramzess Veliki »

alkalna_baterija wrote:upravo zbog tog ne možemo reći da ljubav ne postoji, možda je to moje neko dječije razmišljanje, ali postoji, majku mu... :D
Da, postoji ... istina nekada se prepoznaje na neobičan i neočekivan način.
Sinoć sam razmišljao o ovoj temi i imao sam da napišem jedan divan tekst o ljubavi, ali dok sam prespavao smisao se izgubio u dnevnim obavezama. To i jeste razlog zašto prestanemo da vidimo ljubav ... jer je krhka i lako se zagubi kad te pritisne svakodnevica. O ljubavi se može razmišljati samo u samoći, kad si rasterećen od svega.
Great Cornholio

#3925 Re: Ljubav je....

Ramzess Veliki wrote:
alkalna_baterija wrote:upravo zbog tog ne možemo reći da ljubav ne postoji, možda je to moje neko dječije razmišljanje, ali postoji, majku mu... :D
Da, postoji ... istina nekada se prepoznaje na neobičan i neočekivan način.
Sinoć sam razmišljao o ovoj temi i imao sam da napišem jedan divan tekst o ljubavi, ali dok sam prespavao smisao se izgubio u dnevnim obavezama. To i jeste razlog zašto prestanemo da vidimo ljubav ... jer je krhka i lako se zagubi kad te pritisne svakodnevica. O ljubavi se može razmišljati samo u samoći, kad si rasterećen od svega.
E jesi prevrtljiv, juče 'nako, danas 'vako, a sutra Bog zna kako :D

Nego, i Frojd je, kao i ti , vjerovao da ljubav slabi čovjeka, da ljubav ne popstoji, da je samo seks važan.
Post Reply