Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
legenda reala
#3901 Re: Reprezentacija BiH
Svi oni žele igrati za BIH, ali je problem u tome što se oni skoro da ne pitaju ništa, drugi će odlučiti o njihovoj sudbini
Sve su lobiranja, podmazivanje itd. pravila su nebitna, sjetimo se slučaja Preldžić.Kako sam čuo, stvari trenutno ne stoje najbolje i naši nisu optimistični pred ove pregovore sad u februaru 
- Herr Flick
#3902 Re: Reprezentacija BiH
Mi dobijamo otpatke u svakom sportu ne samo kosarci,Srbi i Hrvati koji nemaju mjesta u svojim repkama,prihvacaju poziv BiH,nazalost tako je

-
matematicar_teski
#3903 Re: Reprezentacija BiH
Savovic ce igrati za nas, i jos neki bomba igrac. Izvor ss.ba forum
- It_is_a_Leclerc
#3904 Re: Reprezentacija BiH
To je izjavio Petrović u jutrošnjem Avazu.matematicar_teski wrote:Savovic ce igrati za nas, i jos neki bomba igrac. Izvor ss.ba forum
-
kakavdanakneiskustvu
#3905 Re: Reprezentacija BiH
It_is_a_Leclerc wrote:To je izjavio Petrović u jutrošnjem Avazu.matematicar_teski wrote:Savovic ce igrati za nas, i jos neki bomba igrac. Izvor ss.ba forum
aco je ko ćiro blažvić,treba sačekati savovićevu potvrdu
-
matematicar_teski
#3906 Re: Reprezentacija BiH
Kuzmic 18 poena 14 skokova, nas hakeem 
-
matematicar_teski
#3907 Re: Reprezentacija BiH
Mozda je ova pomenuta bomba Mirza Begic?
Odakle su ova braca muric(edo i dino)
-
kakavdanakneiskustvu
#3908 Re: Reprezentacija BiH
matematicar_teski wrote:Mozda je ova pomenuta bomba Mirza Begic?
slovenci,iz ljubljane
-
matematicar_teski
#3909 Re: Reprezentacija BiH
steta, ovaj dino je jako talentovan, ima li na netu kakva statistika gacica,trazio sam ne mogu da nadjem?kakavdanakneiskustvu wrote:matematicar_teski wrote:Mozda je ova pomenuta bomba Mirza Begic?
slovenci,iz ljubljane
-
djoni negro
#3910 Re: Reprezentacija BiH
Finale kupa Igokea - Siroki http://balkan-sport.net/live-stream/hkk ... nos-uzivo/
-
Kontra__
#3911 Re: Reprezentacija BiH
Nista izgleda ni od jednog potencijalnog reprezentativca, FIBa ne da, mamicu im lopovsku!!!

-
kakavdanakneiskustvu
- BegA_
#3913 Re: Reprezentacija BiH
http://en.wikipedia.org/wiki/Mirza_Begi%C4%87
After refusing to play for Bosnia-Herzegovinian national team, he acquired a nickname "shupak". He knows why.

After refusing to play for Bosnia-Herzegovinian national team, he acquired a nickname "shupak". He knows why.
- Logovan
#3914 Re: Reprezentacija BiH
Ne mora. Dva mjeseca su sa njim pregovarali što je i dovoljno da se vidi hoće li ili neće. Odjebao nas je i treba ga zaboraviti.kakavdanakneiskustvu wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/begic-o ... vinu/99874
- Murat Sabanovic
#3915 Re: Reprezentacija BiH
Mirza Begić: Nikad nisam rekao da nisam zainteresovan da igram za BiH
Košarkaš Mirza Begić, 216 centimetara visoki centar Real Madrida, odlučio je prekinuti spekulacije koje su se pojavile u javnosti u vezi s njegovim navodnim pregovorima s čelnicima Košarkaškog saveza BiH. U ekskluzivnom razgovoru za naš portal Begić je rekao da je posljednji kontakt imao s Mensurom Bajramovićem, ali i da nikada nije rekao da ne želi igrati za BiH.
"Posljednji koji je sa mnom razgovarao o toj temi bio je nekadašnji selektor Mensur Bajramović. Znate i sami kada je Bajramović bio selektor i koliko je vremena proteklo od tada. Niko me nikad poslije nije kontaktirao niti sam imao bilo kakve pregovore. Bio sam iznenađen kada sam pročitao kako je neko iz KS BiH sa mnom vodio pregovore puna dva mjeseca. Ne znam šta je pozadina cijele priče, želi li me neko dodatno ocrniti. Smatram kako u svim situacijama moramo biti ljudi i pošteno postupati prema svakom čovjeku. Širenjem dezinformacija samo se narušava nečiji ugled", kaže Mirza Begić za Klix.ba.
Karijeru počeo u Tuzli
Mirza Begić je stasao u redovima Sloboda Dite. U prvoj sezoni Jadranske lige trener Velimir Gašić mu je davao određenu minutažu. No, jednog jutra Tuzlom se pronijela vijest kako je Begić napustio Sloboda Ditu. U klubu je organizovana vanredna konferencija za medije, a Gašić je skoro zaplakao jer je znao o kakvom se potencijalu radi. Međutim, ono što su vidjeli košarkaški stručnjaci van granica naše zemlje nisu vidjeli domaći stručnjaci koji su dozvolili da Begić zaigra za mlađe kategorije Slovenije i na koncu za seniorski sastav.
"U Bosni i Hercegovini nikada nisam bio među 12 igrača u mlađim reprezentativnim kategorijama. Dobro znam kroz šta sam sve prolazio, a na kraju sam u Sloveniju stigao sa gotovo uništenim koljenom. Odlaskom u Sloveniju moja karijera je krenula u potpuno drugačijem smjeru. Zaliječena mi je teška povreda koljena, a Slovenci su mi omogućili sve neophodne uslove za stasavanje", kaže Begić.
Odnos Slovenaca presudan
Begić je jučer je na svom Facebook profilu napisao kako nije imao pregovore sa predstavnicima KS BiH o eventualnom igranju za reprezentaciju naše zemlje. U medijskim napisima je navedeno kako su predstavnici KS BiH dva mjeseca vodili pregovore sa Begićem te da je on na kraju odbio mogućnost da obuče dres BiH.
Upravo odnos Slovenaca prema njemu u najtežim trenucima njegove karijere je presudio da Begić obuče dres Zmajčeka.
"U više navrata sam objasnio zbog čega igram za reprezentaciju Slovenije. Također, nikad nisam rekao kako nisam zainteresovan da igram za reprezentaciju BiH. Najveći razlog zbog čega igram za Sloveniju je činjenica da su mi oni spasili karijeru i sačuvali zdravlje. Dugo sam razmišljao i mislim da ne bi bilo pošteno da sve to zaboravim i odreknem se dresa reprezentacije Slovenije", kaže Begić.
U karijeri je Begić igrao za Sloboda Ditu, Union Olimpiju, Virtus Bologna, Geoplin Slovan, Montepaschi Siena, Žalgiris, a već treću sezone je u dresu Real Madrida. Ujedno, on je treći igrač iz Bosne i Hercegovine koji je obukao dres Kraljevskog kluba. Prije njega za košarkaški tim Real Madrida igrali su Mirza Delibašić Kinđe i Damir Mulaomerović.
Igra u Kinđetovom Realu
"Ime sam dobio po Mirzi Delibašiću, a sudbina je htjela da zaigram u klubu za koji je igrao i naš najbolji sportista svih vremena. S Realom imam ugovor do kraja sezone i meni je velika čast što sam dio takvog kluba. Zna se da su naše ambicije vezane za titule, a mogu reći kako smo u dosadašnjem dijelu sezone igrali veoma dobro", kazao je na kraju razgovora za Klix.ba Mirza Begić, prvotimac Real Madrida.
Mirza Begić je s porodicom u Madridu. U vrijeme godišnjih odmora posjeti familiju koja živi u Banovićima i prijatelje u Tuzli. U rodnu Bijeljinu rijetko svraća...
Košarkaš Mirza Begić, 216 centimetara visoki centar Real Madrida, odlučio je prekinuti spekulacije koje su se pojavile u javnosti u vezi s njegovim navodnim pregovorima s čelnicima Košarkaškog saveza BiH. U ekskluzivnom razgovoru za naš portal Begić je rekao da je posljednji kontakt imao s Mensurom Bajramovićem, ali i da nikada nije rekao da ne želi igrati za BiH.
"Posljednji koji je sa mnom razgovarao o toj temi bio je nekadašnji selektor Mensur Bajramović. Znate i sami kada je Bajramović bio selektor i koliko je vremena proteklo od tada. Niko me nikad poslije nije kontaktirao niti sam imao bilo kakve pregovore. Bio sam iznenađen kada sam pročitao kako je neko iz KS BiH sa mnom vodio pregovore puna dva mjeseca. Ne znam šta je pozadina cijele priče, želi li me neko dodatno ocrniti. Smatram kako u svim situacijama moramo biti ljudi i pošteno postupati prema svakom čovjeku. Širenjem dezinformacija samo se narušava nečiji ugled", kaže Mirza Begić za Klix.ba.
Karijeru počeo u Tuzli
Mirza Begić je stasao u redovima Sloboda Dite. U prvoj sezoni Jadranske lige trener Velimir Gašić mu je davao određenu minutažu. No, jednog jutra Tuzlom se pronijela vijest kako je Begić napustio Sloboda Ditu. U klubu je organizovana vanredna konferencija za medije, a Gašić je skoro zaplakao jer je znao o kakvom se potencijalu radi. Međutim, ono što su vidjeli košarkaški stručnjaci van granica naše zemlje nisu vidjeli domaći stručnjaci koji su dozvolili da Begić zaigra za mlađe kategorije Slovenije i na koncu za seniorski sastav.
"U Bosni i Hercegovini nikada nisam bio među 12 igrača u mlađim reprezentativnim kategorijama. Dobro znam kroz šta sam sve prolazio, a na kraju sam u Sloveniju stigao sa gotovo uništenim koljenom. Odlaskom u Sloveniju moja karijera je krenula u potpuno drugačijem smjeru. Zaliječena mi je teška povreda koljena, a Slovenci su mi omogućili sve neophodne uslove za stasavanje", kaže Begić.
Odnos Slovenaca presudan
Begić je jučer je na svom Facebook profilu napisao kako nije imao pregovore sa predstavnicima KS BiH o eventualnom igranju za reprezentaciju naše zemlje. U medijskim napisima je navedeno kako su predstavnici KS BiH dva mjeseca vodili pregovore sa Begićem te da je on na kraju odbio mogućnost da obuče dres BiH.
Upravo odnos Slovenaca prema njemu u najtežim trenucima njegove karijere je presudio da Begić obuče dres Zmajčeka.
"U više navrata sam objasnio zbog čega igram za reprezentaciju Slovenije. Također, nikad nisam rekao kako nisam zainteresovan da igram za reprezentaciju BiH. Najveći razlog zbog čega igram za Sloveniju je činjenica da su mi oni spasili karijeru i sačuvali zdravlje. Dugo sam razmišljao i mislim da ne bi bilo pošteno da sve to zaboravim i odreknem se dresa reprezentacije Slovenije", kaže Begić.
U karijeri je Begić igrao za Sloboda Ditu, Union Olimpiju, Virtus Bologna, Geoplin Slovan, Montepaschi Siena, Žalgiris, a već treću sezone je u dresu Real Madrida. Ujedno, on je treći igrač iz Bosne i Hercegovine koji je obukao dres Kraljevskog kluba. Prije njega za košarkaški tim Real Madrida igrali su Mirza Delibašić Kinđe i Damir Mulaomerović.
Igra u Kinđetovom Realu
"Ime sam dobio po Mirzi Delibašiću, a sudbina je htjela da zaigram u klubu za koji je igrao i naš najbolji sportista svih vremena. S Realom imam ugovor do kraja sezone i meni je velika čast što sam dio takvog kluba. Zna se da su naše ambicije vezane za titule, a mogu reći kako smo u dosadašnjem dijelu sezone igrali veoma dobro", kazao je na kraju razgovora za Klix.ba Mirza Begić, prvotimac Real Madrida.
Mirza Begić je s porodicom u Madridu. U vrijeme godišnjih odmora posjeti familiju koja živi u Banovićima i prijatelje u Tuzli. U rodnu Bijeljinu rijetko svraća...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3916 Re: Reprezentacija BiH
pa i Messiju je Barcelona spasila život pa nikad nije sumnjao da ce igrati za Argentinu 
- Logovan
#3917 Re: Reprezentacija BiH
Begić.
Lijepo od njega što je demantovao priče kako ne želi igrati za BiH.
Njemu nije klub spasio karijeru i sačuvali zdravlje kao Messiju, nego reprezentacija, tj. država ga je spasila.
Pa ovo je nešto drugo. Ne možeš porediti situaciju Messija i Begića.Admir_1984 wrote:pa i Messiju je Barcelona spasila život pa nikad nije sumnjao da ce igrati za Argentinu
Njemu nije klub spasio karijeru i sačuvali zdravlje kao Messiju, nego reprezentacija, tj. država ga je spasila.
-
matematicar_teski
#3918 Re: Reprezentacija BiH
ovaj mirza begic je jedno veliko gov no,popularnoo balijander.
NEka nama nasih Sulejmanovica i Juke, a ti mrs
NEka nama nasih Sulejmanovica i Juke, a ti mrs
- It_is_a_Leclerc
#3919 Re: Reprezentacija BiH
Hahahha.. Koja budala, mati moja mila !
Kaže - nikad nisam rekao da nisam zainteresovan za BiH, ali, sad ću reći, nisam zainteresovan za BiH.
Govnivljim motkama potjerati iz države.
Kaže - nikad nisam rekao da nisam zainteresovan za BiH, ali, sad ću reći, nisam zainteresovan za BiH.
- Tayyip
#3920 Re: Reprezentacija BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Hahahha.. Koja budala, mati moja mila !
sve kontam sad ću pročitati "dolazim na okupljanje u julu" kad ono nije govno nego se pas posro.
- Ziogu
#3921 Re: Reprezentacija BiH
Ne kontam ... kad savez ne zove nekog igraca, onda su bagra, stoka, treba ih otjerat ... gubimo odlicnog igraca, ljudinu, talenta, dijamanta .... a kad lik nece da igra za nas (po meni sasvim OK ko god to kaze) onda je on supak, suga, treba ga govnjivom motkom izlupati .... I onda kazu sto niko nece da igra za nas. Upravo zato sto smo najjasdnija i najpoganija nacija na svijetu.
- Murat Sabanovic
#3922 Re: Reprezentacija BiH
ovi pljuvaci bi isto postupili kao kao i mirza begic ukoliko bi se nasli na njegovom mjestu. lahko je pljuvati gospodo...
majka te otjera,a maceha prihvati i odgoji ...
majka te otjera,a maceha prihvati i odgoji ...
- It_is_a_Leclerc
#3923 Re: Reprezentacija BiH
Tačno.Ziogu wrote:Ne kontam ... kad savez ne zove nekog igraca, onda su bagra, stoka, treba ih otjerat ... gubimo odlicnog igraca, ljudinu, talenta, dijamanta .... a kad lik nece da igra za nas (po meni sasvim OK ko god to kaze) onda je on supak, suga, treba ga govnjivom motkom izlupati .... I onda kazu sto niko nece da igra za nas. Upravo zato sto smo najjasdnija i najpoganija nacija na svijetu.
Ako savez ne zove nekog igrača i ne trudi se oko njega, onda su budale.
Ako igrač neće da igra, unatoč pozivima saveza, onda ga treba govnjivom motkom potjerati.
-
fixer
#3924 Re: Reprezentacija BiH
Kao neko ko je dobro upoznat u slucaj, mogu reci da on nikad ne bi bio kosarkas da je ostao ovdje. Ili bi bio nivo Zimica u najboljem slucaju, ako invalid ne bi postao. On to zna i otud i ovakav izbor.
- limeni
#3925 Re: Reprezentacija BiH
who the fuck is mirza begic?