Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
darsii

#3901 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by darsii »

SanskiBiser wrote:
darsii wrote:Meni također nije prošao automatski, a pošto su mi trebale pare, povučem manuelno 02.03. Međutim novci još uvijek nisu legli na karticu, a ovdje su mi rekli da je u Intesi aktiviran fast fund visa. Ja imam njihovu Visa karticu povezanu na studentski račun. Trebam li da se brinem?

E da, je li problem ako se novac sa PP povuče preko mobitela, znači ne preko aplikacije, već mobitel-chrome-paypal.com?
Moguce da u toj kombinaciji Studentski racun + Visa ne radi Visa Fast Funds...

Nema veze kako si povukao...
Vjerovatno je onda do toga. Ja sam novac povukla u srijedu, pa se nadam da će leći sljedeće sedmice.
Ako nije tajna, koju vrstu računa ti imaš sa tim Fast funds?

Inače ni meni nije prošao automatski, ja im slala mejl, nema odgovora. Jučer pošaljem novi da kažem da sam povukla manuelno, šta sad.. Kad jutros ima odgovor, i to na onaj prvi mejl. Kao izvinjavaju se, sve je okej sa mojim računom kod njih, da povučem novac manuelno i da im javim kad to uradim pa će mi refundirati novac, i da će odsad pa nadalje da mi funkcioniše automatski. Živi bili pa vidjeli :D
SanskiBiser

#3902 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

darsii wrote:
SanskiBiser wrote:
darsii wrote:Meni također nije prošao automatski, a pošto su mi trebale pare, povučem manuelno 02.03. Međutim novci još uvijek nisu legli na karticu, a ovdje su mi rekli da je u Intesi aktiviran fast fund visa. Ja imam njihovu Visa karticu povezanu na studentski račun. Trebam li da se brinem?

E da, je li problem ako se novac sa PP povuče preko mobitela, znači ne preko aplikacije, već mobitel-chrome-paypal.com?
Moguce da u toj kombinaciji Studentski racun + Visa ne radi Visa Fast Funds...

Nema veze kako si povukao...
Vjerovatno je onda do toga. Ja sam novac povukla u srijedu, pa se nadam da će leći sljedeće sedmice.
Ako nije tajna, koju vrstu računa ti imaš sa tim Fast funds?

Inače ni meni nije prošao automatski, ja im slala mejl, nema odgovora. Jučer pošaljem novi da kažem da sam povukla manuelno, šta sad.. Kad jutros ima odgovor, i to na onaj prvi mejl. Kao izvinjavaju se, sve je okej sa mojim računom kod njih, da povučem novac manuelno i da im javim kad to uradim pa će mi refundirati novac, i da će odsad pa nadalje da mi funkcioniše automatski. Živi bili pa vidjeli :D
Racun je A vista stednja i obicna plava Visa Electron kartica koju izdaju uz taj racun ( nije Inspire), pisali smo prije par stranica a i davno ima godina vec na ovoj temi da je to najlaksi nacin bio da se dodje do Visa Electron. Mozes otvoriti stedni racun, uz taj studenski mozes ga otvoriti da ga imas isto. Ne kosta odrzavanje nista tj. nema mjesecnog odrzavanja samo se placa clanarina za Visa godisnje koliko znam nakon sto je otvoren...
hava123

#3903 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hava123 »

Koliki je dnevni limit za povlačenje novca?
Saka

#3904 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

hava123 wrote:Koliki je dnevni limit za povlačenje novca?
$500
seoBIH

#3905 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Necu da se raspravljam. Samo sam vam dao direktnu informaciju. Do BANKE NIJE 100%, vec do paypala.

Cim se javite njima i kazete da nije do banke oni ce vam dati 5$ za povlacenje novca.
encony

#3906 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by encony »

Evo meni su odgovorili nakon 4 dana. Prvo se izvinjavaju sto im je trebalo toliko dugo da odgovore i kazu kako su 1. pokusali prebaciti sredstva na karticu ali je izdavac kartice odbio transfer iz nepoznatih razloga. Poslali su mi dobrovoljno 5$ i rekli da rucno povucem pare.
seoBIH

#3907 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Svi cete dobiti takav odgovor. Ako kontaktirate vasu banku jasno ce vam reci da nisu zaprimili niti cent na vase ime, niti su odbili primiti taj novac.

Problem je do paypala.
madesa

#3908 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

jel iko dobio pare nakon sto je manuelno povukao novac
madesa

#3909 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

Evo legle danas :bih:
hekaton

#3910 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hekaton »

Opet ja sa banalnim pitanjima. Legla je uplata na paypal 29 FEB, radilo se o dvije uplate, i ocekivao sam da ce se od 1.3 do 5.3 novac spustiti na racun u banci automatski međutim nije.

Image

Kada kliknem na 101,42 USO Pending dobijem poruku "You don't have pending balance for selected currency" prebacim na EUR i dobijem situaciju kao na slici:

Image

Ako pak kliknem na "Withdraw funds" dobijem poruku "There’s nothing to withdraw right now Try again when you have a PayPal balance."

Ah mislim da sam shvatio, kad sam prebacio na stari interface vidio sam (a to sam vidio i na mini izvodu sa bankomata) da je 1.03 legla uplata na moj racun sa PAY PAL-a u iznosu od 1,95$ to je onaj iznos sto je uvijek bio na njemu dok nisam primio ovu uplatu sada. Dakle ovo sto je tu na njemu ce automatski povuci tek nakon što prođe 30 dana, dakle 01.04 mogu očekivati novac na kartici ako sve bude OK.

Image

Može li neko samo da mi potvrdi ovo, da bi se novac automatski prebacio na karticu potrebno je da bude u ovoj "havi" 30 dana, pa tako ako primim novu uplatu sredinom mjeseca ona mi neće biti prebačena skupa sa ovim postojećim novcem 01.04 nego će i taj iznos čekati svojih 30 dana. huh valjda nisam zakomplikovao.
Hvala
Mehemed
Vozim: automobil

#3911 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Moraš čekati 30 dana od uplate ako je na pendingu, ili postoji druga opcija da pošiljaoc potvrdi novac i odmah ti je dostupan.
_Reds_

#3912 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Koliko treba u UC banci da vam legnu pare od automatkog povelacenja, meni jos legle nisu, 8 dana proslo.
hekaton

#3913 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hekaton »

Mehemed wrote:Moraš čekati 30 dana od uplate ako je na pendingu, ili postoji druga opcija da pošiljaoc potvrdi novac i odmah ti je dostupan.
Hvala, na koji nacin vrsi potvrdu.
_Reds_

#3914 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Mehemede moze mala pomoc, pokusavam prijatelju da napravim ono conversation rate da radi banka.

Ali jednostavno nema opcije da izabere tamo:

https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/websc ... &buyer_hub

Odem na taj link, međutim tu je prazno nema šta odabrati. Uopce se kartica tu uredno ne pojavljuje.
Mehemed
Vozim: automobil

#3915 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

hekaton wrote:
Mehemed wrote:Moraš čekati 30 dana od uplate ako je na pendingu, ili postoji druga opcija da pošiljaoc potvrdi novac i odmah ti je dostupan.
Hvala, na koji nacin vrsi potvrdu.
Uđe u tu transakciju, odnosno klikne na transakciju da mu prikaže detalje transakcije i tu negdje piše confirm, klikne to i novac je potvrđen i odmah na raspolaganju
_Reds_ wrote:Mehemede moze mala pomoc, pokusavam prijatelju da napravim ono conversation rate da radi banka.
Ali jednostavno nema opcije da izabere tamo:
https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/websc ... &buyer_hub
Odem na taj link, međutim tu je prazno nema šta odabrati. Uopce se kartica tu uredno ne pojavljuje.
Je li mu kartica sigurno verifikovana ?
_Reds_

#3916 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Placa sa njom regularno. Samo prilikom savkog placanja mora rucno da izabere.
modem33

#3917 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

_Reds_ wrote:Koliko treba u UC banci da vam legnu pare od automatkog povelacenja, meni jos legle nisu, 8 dana proslo.

Ne znam sta je to problem kod vas ..... meni to automatski prebaci poslije 2-3 dana radna od 1 u mjesecu pod uslovom da je stigao nekakav iznos.

8-)

A vidim na slikama ovog nekog tipusa gore .... da se zajebava sa transakcija .... "vidim suspended , denied" .... ocigledno ide nesto na prevaru ....
madesa

#3918 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

_Reds_ wrote:Koliko treba u UC banci da vam legnu pare od automatkog povelacenja, meni jos legle nisu, 8 dana proslo.
automatski ako ti prvog ne legnu odmah idi manuelno, meni za dva dana legle, samo jos uvijek mi nisu vratili 5 dolara
madesa

#3919 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

izgleda da sam prvi kojem nece vratiti 5 dolara :lol: :lol: , kazu da je to normalno :-) :-)
madesa

#3920 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

I have reviewed your previous emails and correspondence with my fellow agents, I apologize for any inconvenience this has been causing you.

Since it was an issue caused by your bank, I decided as one-time goodwill gesture to credit you back the fees of 5.00 USD for the manual withdrawal.

svasta :D
rida1976

#3921 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rida1976 »

Ima li neko sa teme da je aktivni korisnik skrill-a? Zanima me uzimaju li oni kakve godišnje ili mjesečne naknade ako nema transakcije?
undefined007

#3922 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by undefined007 »

Radio sam nešto preko neta i trebaju ljudi da mi plate i evo yebe me Paypal maximalno već 20 dana i više. Imam Debit Student Master karticu iz UC banke i povezana je sa PP, bio u banci neki dan uzeo kod i na PP mi piše da je 100% aktiviran PP ali iz nekog razloga ovi što trebaju da mu uplate ne mogu. Zna li neko koje je rješenje problema?
Saka

#3923 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ne može Master kartica za primanje novca, samo VISA, rečeno milion puta na ovoj temi.
modem33

#3924 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

undefined007 wrote:Radio sam nešto preko neta i trebaju ljudi da mi plate i evo yebe me Paypal maximalno već 20 dana i više. Imam Debit Student Master karticu iz UC banke i povezana je sa PP, bio u banci neki dan uzeo kod i na PP mi piše da je 100% aktiviran PP ali iz nekog razloga ovi što trebaju da mu uplate ne mogu. Zna li neko koje je rješenje problema?

prebaci transfer na bankovni racun umjesto na karticu na PP .... moras registrovat bankovni racun. 8-)
Patriotska_Liga

#3925 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Patriotska_Liga »

Može samo iz američke banke.
Post Reply