NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Rz88

#3901 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

KIDD BIRA IZMEĐU DALLASA I NEW YORKA

Jedan od najboljih razigravača u NBA ligi, 36-godišnji Jason Kidd, jučer je imao pregovore sa čelnim ljudima New York Knicksa.

Predsjednik New York Knicksa Donie Walsh i njihov trener Mike D'Antoni razgovarali su s košarkašem Dallasa, a jedina tema ragovora bio je mogući dolazak Kidda u Madison Square Garden.

Američki mediji navode da nikakav dogovor nije postignut, niti je stavljen potpis na ugovor, budući da su čelni ljudi Knicksa htjeli samo opipati puls Kidda, te ustanoviti njegova potraživanja u slučaju da se odluči za dolazak u New York.

Istog dana, također u New Yorku, Kidd je imao sastanak s vlasnikom Dallasa, Marcom Cubanom, a kontraverzni predsjednik Mavericksa je nakon tog sastanka za ESPN izjavio:

„Zadovoljan sam, ostvario sam upravo ono što sam želio. Kidd ostaje s nama“.
sesalmir

#3902 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

Ma kidd je struho, nista od njega vise nema.
Zanimljivija mi je odluka pistonsa da ne cekaju sljedecu sezonu da pokusaju potpisati nekoga od 4 zvijezde koje su slobodne (lebron, wade, bosh, amare), tako da su prostor pod salary capom koji se stvorio istekom ugovora rasheedu i iversonu iskoristili za dovodjenje gordona i villanueve. Opet imaju situaciju sa 2 kvalitetna SG, tako da sam misljenja da ce do pocetka sezone probati tradovat hamiltona za nekog kvalitetnog igraca pod kosem. Sastav stuckey, gordon, prince, villanueva + neki visoki igrac kojeg bi dobili za ripa, iako iskreno pojma nemam ko bi to mogao biti kada u ligi nema ukupno 5 centara da valjaju, izgleda solidno i perspektivno al definitvno daleko od borbe za titulu. Al samo nek se nesta desava, dosadno vise gledat iste igrace u istim dresovima :D
Rz88

#3903 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Jeste star, ali može još. Mislim da od sljedeće sezone ne ove sada, već one tamo Knicksi harati NBA ligom.
hidrant

#3904 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

sesalmir wrote:Ma kidd je struho, nista od njega vise nema.
Zanimljivija mi je odluka pistonsa da ne cekaju sljedecu sezonu da pokusaju potpisati nekoga od 4 zvijezde koje su slobodne (lebron, wade, bosh, amare), tako da su prostor pod salary capom koji se stvorio istekom ugovora rasheedu i iversonu iskoristili za dovodjenje gordona i villanueve. Opet imaju situaciju sa 2 kvalitetna SG, tako da sam misljenja da ce do pocetka sezone probati tradovat hamiltona za nekog kvalitetnog igraca pod kosem. Sastav stuckey, gordon, prince, villanueva + neki visoki igrac kojeg bi dobili za ripa, iako iskreno pojma nemam ko bi to mogao biti kada u ligi nema ukupno 5 centara da valjaju, izgleda solidno i perspektivno al definitvno daleko od borbe za titulu. Al samo nek se nesta desava, dosadno vise gledat iste igrace u istim dresovima :D
Tradeovat Ripa bi bila strasna glupost.
Doveli su vec Oberta.
Mislim da se nece niko upustati u dovodenje Amarea jer je njegova karijera pod upitnikom zbog konstantnih
problema sa koljenom.
Rz88

#3905 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Bullsi bi mogli biti dobri ove sezone. Također Utah Jazz, sviđaju mi se i Pistonsi koji spremaju čudo.
Neelix

#3906 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Updated: July 2, 2009, 11:00 PM EDT
Ron Artest is joining Kobe Bryant and the Los Angeles Lakers.

David Bauman, Artest's agent, told The Associated Press that the Houston Rockets forward has verbally agreed to play for the NBA champions next season. Bauman said the final details are still being worked out, but could be finished as early as Thursday night.

http://msn.foxsports.com/nba/story/9762 ... -agreement

ostalih 29 timova mogu vec sad pisat propalo :D
Neelix

#3907 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

sesalmir wrote:Ma kidd je struho, nista od njega vise nema.
dabogda da ga ikom uvale, ima jos 4 godine i 50 miliona u ugovoru, a 31 mu godina...
hidrant

#3908 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote:Updated: July 2, 2009, 11:00 PM EDT
Ron Artest is joining Kobe Bryant and the Los Angeles Lakers.

David Bauman, Artest's agent, told The Associated Press that the Houston Rockets forward has verbally agreed to play for the NBA champions next season. Bauman said the final details are still being worked out, but could be finished as early as Thursday night.

http://msn.foxsports.com/nba/story/9762 ... -agreement

ostalih 29 timova mogu vec sad pisat propalo :D
Odakle im kes?
Krme ih ubolo!

Ako on dode, Ariza je out.
Zux

#3909 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

Samo zamijenili ekipe, Ariza u Rocketsima :-D
Rz88

#3910 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Ako su ga zamjenuli za Arizu onda tuga. Ariza je dosta mlađi on onoga krkana koji živi od tehničkih pogrešaka. Sjećam se vremena kada je on sa Mikey Bibby-om harao u Sacramento Kingsima. Izuzetno zanimljivo.
Rz88

#3911 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Gordon i Villaneva prešli u Pistonsi , odmah postaju dosta jaći, a baš me zanima šta može Shaq sa svojim godinama u Cavsima.
Zux

#3912 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

Rz88 wrote:Ako su ga zamjenuli za Arizu onda tuga. Ariza je dosta mlađi on onoga krkana koji živi od tehničkih pogrešaka. Sjećam se vremena kada je on sa Mikey Bibby-om harao u Sacramento Kingsima. Izuzetno zanimljivo.
Koliko procitah Ariza trazio vise love nego sto su ovi htjeli ponuditi i Lakersi krenuli u potragu za rjesenjem. Citam svi ga vrbovali (Artesta), i Kobe, Magic, pricao s Bussom i odusevljeno dolazi LA. Pitanje je koliko ce Rocketsi dobiti s Arizom. OK ako nastavi sa igrama iz prosle sezone... Lakersi jesu uzeli starijeg igraca, ali s njim definitivno dobijaju i u napadu, o odbrani ne treba ni govoriti. Jedino ostaje upitnik nad njegovim ponasanjem hajvanskim. Medjutim ako se Phil izborio sa najvecom budalom Rodmanom (bogme i sa Kobeovim egom) i sa Artestom ce :-D
Rz88

#3913 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Samo da se ROn ne pobije i da ne igraju u NBA finalu sa Detroitom :D
Neelix

#3914 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Rz88 wrote:Ako su ga zamjenuli za Arizu onda tuga. Ariza je dosta mlađi on onoga krkana koji živi od tehničkih pogrešaka. Sjećam se vremena kada je on sa Mikey Bibby-om harao u Sacramento Kingsima. Izuzetno zanimljivo.
jeste mladji, ali nije bolji. Lakersi su gradjeni da pobjedjuju SADA - Gasol - 29, Odom, 29, Artest, 29, Bryant - 31, su svi na vrhuncu svojih karijera. Ariza ce mozda, a mozda i nece, jednog dana dostici Artestov nivo, ali tada ce Kobeu bit 35-36 godina. Uostalom, dobio je identican ugovor u Houstonu kao Artest u Lakersima :) sto nam govori da nije do love - Lakersi su jednostavno htjeli boljeg igraca. Ariza mi je drag i zelim mu srecu u buducoj karijeri. Idealno za navijace Lakersa bi bilo da je ostao kao rezerva u L.A., ali on sebe ne vidi tako. Postujem, i zasluzio je da bude starter :)
Rz88

#3915 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Artest je jedan od najboljih odbredbenih igrača. Također može dosta toga u napadu. Ma la hoće da sve redom dobija sljedeće 2-3 sezone, mogli bi postati kao moji Bullsi svojevremeno.
hidrant

#3916 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote:
jeste mladji, ali nije bolji. Lakersi su gradjeni da pobjedjuju SADA - Gasol - 29, Odom, 29, Artest, 29, Bryant - 31, su svi na vrhuncu svojih karijera. Ariza ce mozda, a mozda i nece, jednog dana dostici Artestov nivo, ali tada ce Kobeu bit 35-36 godina. Uostalom, dobio je identican ugovor u Houstonu kao Artest u Lakersima :) sto nam govori da nije do love - Lakersi su jednostavno htjeli boljeg igraca. Ariza mi je drag i zelim mu srecu u buducoj karijeri. Idealno za navijace Lakersa bi bilo da je ostao kao rezerva u L.A., ali on sebe ne vidi tako. Postujem, i zasluzio je da bude starter :)
Necete vi pobjedivati, makar mogli birat petorku iz cijele lige. :D
Ma sa Artestom je uvijek kocka.
Moras uzeti u obzir da ce Artest uzimati svojih 15-20 suteva i to mu niko ne moze zabraniti.
Te suteve oduzmi "Kobetu" i eto vec problema.
Kobe je takoder autoritet u timu, a ovaj sigurno nije igrac koji "slusa".
Ma ne znam.
Nemam nista protiv Ron-Rona, naprotiv, ali gdje ce u LAL.
Postat ce sminker!
Na koliko je potpisao Artest?
Njemu je odanost nepoznat pojam.

Jebo majku koliko ova pauza traje!
spree

#3917 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

Rz88 wrote:Jeste star, ali može još. Mislim da od sljedeće sezone ne ove sada, već one tamo Knicksi harati NBA ligom.
i bit ce tako. doci ce lebron i bosh, a mozda i jos neko. :dance:
Neelix

#3918 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

spree wrote:
Rz88 wrote:Jeste star, ali može još. Mislim da od sljedeće sezone ne ove sada, već one tamo Knicksi harati NBA ligom.
lijepo je zivjeti u nadi :D kako mozes navijati za te luzere :D
hidrant

#3919 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

spree wrote:
........ i R.Miller.
hahahahah
spree

#3920 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

ko se zadnji smije nasladje se smije. sam lebron je izjavio da bi volio preci u knickse. to automatski znaci da ce s njim doci barem jos 1 zvijezda od ovih koji ce biti slobodni tada.
Neelix

#3921 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

lebron nece ici nikuda, ne sekiraj se :)
spree

#3922 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by spree »

nece ako ove godine uzme prsten, mada ja cisto sumnjam da ce se to desiti. ni u finale istoka nece uci.
Rz88

#3923 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Rz88 »

Ma koliko god neki bili protiv Knicksa ipak će oni biti ti koji će skoro sigurno da dominiraju NBA. Oni su već prošle godine počeli pripreme za 2godine tj za ovu sljedeću sezonu da odrade par dobrih tradeova- Oni su i najbogatiji tim. Imaju sve uvjete. I sadašnji im je sastav solidan, kad ih krene mogu dobiti svakoga, bilo bi lijepo kada bi skontali da moraju igrati odbranu ali eto.

Prošle godine na All-staru Nath Robinson je pobjedio po meni nezasluženo u zakucavanjima, a i on je jedini koji bi mogao ostati u Knickima u sljedećoj sezoni.

Ostaje da se vidi, ako Bog da biti će zanimljiva sezona.
hidrant

#3924 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Rz88 wrote:Ma koliko god neki bili protiv Knicksa ipak će oni biti ti koji će skoro sigurno da dominiraju NBA. Oni su već prošle godine počeli pripreme za 2godine tj za ovu sljedeću sezonu da odrade par dobrih tradeova- Oni su i najbogatiji tim. Imaju sve uvjete. I sadašnji im je sastav solidan, kad ih krene mogu dobiti svakoga, bilo bi lijepo kada bi skontali da moraju igrati odbranu ali eto.

Prošle godine na All-staru Nath Robinson je pobjedio po meni nezasluženo u zakucavanjima, a i on je jedini koji bi mogao ostati u Knickima u sljedećoj sezoni.

Kakve to veze ima?
Mozda imaju dobru klopu? Haj znaj.

Knicksi su looseri, tako da je rasprava o tom kvaziklubu suvisna.

Natjecanje u zakucavanju su postala, blago receno, dosadna.

Nagada se da bi Hedo mogao u Portland.
Koliko je pametno imati dva superstara na istoj poziciji?
primus-1

#3925 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by primus-1 »

hidrant wrote:
Rz88 wrote:Ma koliko god neki bili protiv Knicksa ipak će oni biti ti koji će skoro sigurno da dominiraju NBA. Oni su već prošle godine počeli pripreme za 2godine tj za ovu sljedeću sezonu da odrade par dobrih tradeova- Oni su i najbogatiji tim. Imaju sve uvjete. I sadašnji im je sastav solidan, kad ih krene mogu dobiti svakoga, bilo bi lijepo kada bi skontali da moraju igrati odbranu ali eto.

Kakve to veze ima?
Mozda imaju dobru klopu? Haj znaj.

Knicksi su looseri, tako da je rasprava o tom kvaziklubu suvisna.

Natjecanje u zakucavanju su postala, blago receno, dosadna.

Nagada se da bi Hedo mogao u Portland.
Koliko je pametno imati dva superstara na istoj poziciji?

:lol: :lol: :lol:
hljebe i boze svasta :lol: :lol: :lol:
rece i osta ziv
Post Reply